Pagina 1 din 1

Meniul zilei

MesajScris: Sâm Ian 17, 2004 8:00 pm
de dEpEchEmIND
Meniul zilei de astazi a fost la mine asa:
Dimineata: doi cremvursti cu mustar, un ou fiert si o bucata de peste marinat, cu gogosari.
La pranz: ciorba de ciuperci, felul doi, cartofi prajiti cu friptura de vitel(cu muraturi, bineiteles), si un pic de varza calita cu costita.
Delicios! :)

MesajScris: Sâm Ian 17, 2004 8:27 pm
de Oribilul Mosh
Meniul meu de astazi este oarecum asemanator cu cel al lui depeche din cel putin 2 puncte de vedere.

masa de la 11:00 ---> 2 sandwiche cu salam sasesc si niste branza de vaci

masa de la 15:30 ---> 3 crenwursti fara mustar

masa de la 19:30 ---> varza calita cu costitza de porc

iar acum seara voi servi niste fursecuri cu ceai negru.

a fost o zi cam saraca in mancaruri, dar am tinut sa postez pe acest thread pe care il salut si il consider foarte interesant.

o sa radeti la al meu

MesajScris: Sâm Ian 17, 2004 10:26 pm
de Mr Teo
Astai de ieri.
Dimineata fulgi cu lapte si un shake cu proteine.
Pana la pranz niste ciocalata si un mar.
La pranz cartofi prajiti si dupa aia o pizza in cuptoru cu microunde:o .
Seara miam facut si eu ca omu o ciorba da care am condimentato prea tare si am ajuns sa mananc pastrama pe paine si sa arunc ciorba.

MesajScris: Dum Ian 18, 2004 2:09 pm
de dEpEchEmIND
Azi dimineata am avut o omleta gen clatita, cu branza telemea inauntru. Este preferata mea.
Iar la pranz voi avea ceva ce n-a mancat Parisul: Friptura de pui la sticla. (se coace infigand o sticla cu apa in puiul curatat si se pune vertical. din cand in cand se scoate si se mai stropeste cu sosul legumelor coapte in tava laolalta cu puiul) Iese ceva de vis. :)

MesajScris: Lun Dec 05, 2005 5:06 am
de complimenta
astazi dimineata m-am chinuit si mi-am facut o salata ..desi nu este sezonul.. am incercat sa o fac .. asa cum mancam vara... cea mai sanatoasa mancare.. SALATA :dir:

MesajScris: Vin Apr 07, 2006 12:12 am
de shiona
dimineatza: ness cu lapte,paine cu maioneza,halva
la pranz macrou facut la cuptor cu sos de rosii si masline si tocanitza de ciuperci
seara: niste ardei gras roshu,rosii,sunca

MesajScris: Lun Mai 15, 2006 8:42 pm
de sin ella
tocmai am servit sparanghel cu sos hollandaise, cu somon afumat si cu cartofi noi fierti in coaja, toate astea asortate cu un vinut alb care imi scurtcircuiteaza sinapsele. inainte de asta mancasem singura si pe furis niste mititei :). ssshhhhh, ca nu stie nimeni

bunbunbun hac

MesajScris: Lun Mai 15, 2006 8:45 pm
de gaga
sinelo subectu asta l-am dat plii ca fara poze nu are nici un farmec sa povestesc de crapu de dunare prajit, branza noo de oi cu ridichi si ciapa verde si gulasul + icrele de crap aferente facute dupa o reteta secreta ~p

da' ce-ti veni?

MesajScris: Lun Mai 15, 2006 8:51 pm
de sin ella
tz-am zis c-am beut...

da' a fo musai sa vii sa-mi faci ciuda?

maine fac ghiveci de legume ca n-am mancat de cativa ani (cu dovlecei, vinete, gogo, praz etc.)

MesajScris: Lun Mai 15, 2006 8:59 pm
de gaga
tii rejim? ca dac anu creca am pe aici un ghiveci in oloi demential.
desi ... vazusi reteta aia "la punga"?
cred ca ar iesi bestial, merci de idee tzutzu

MesajScris: Lun Mai 15, 2006 9:27 pm
de sin ella
tii rejim?


da. cu mititei, gratarele etc... :) da de ce zici de ulei? nu-i sanatos sa mananci ulei? sau te referi numai la ala prajit?

vazui vazui. suna miam miam, dar zilele astea nu am avut chef de mancaruri elaborate. o sa caut ghiveciul maine. sper ca nu mai trebuie sa cumpar nimic in plus ca n-am cand.

MesajScris: Mar Mai 16, 2006 8:16 am
de mindrulita
dimineata asta, salata rosii+castraveti+ciapa, asortata cu 3 ficatei pui fripti + 1 bucata cascaval afumat + ceva paine.
prinz: supa de rasol vitel, cu paste

doar astea merit azi... la locul de munca...

sa bag si meniul de la cantina ? :hades:

pot sa comentez oleaca ? nu prea cunosc tabieturile pe-aci
executati haleala la minut, la domiciliu, cotizati la cantina, restaurant, ori carati de acasa ?
:)

MesajScris: Mar Mai 16, 2006 11:16 am
de Djinn
breee, vreau si io loc de munca de te hraneste asa subtire :D

azi ramasitele chinezesti de ieri, ca la mine nu incape decat juma de portie / pranz :P vita cu telina si susan (asa si-asa), pachetele cu legume (idem), vinete cu ardei gras (yum).

na si poze, ca catereru are site.

MesajScris: Mar Mai 16, 2006 12:19 pm
de gaga
da de ce zici de ulei? nu-i sanatos sa mananci ulei? sau te referi numai la ala prajit?


reteta aia de care zic e cu prajit (calit) fiecare leguma in parte in baie de ulei, scurs si depus in straturi in cratitza porma dat la cuptor (+ condimente etc). daca pui deastea la borcan si sterilizezi iese o tocana deaia de mori mancand si rece din borcan.

ca ingrediete folosite de je: ciapa, morcov, tzelina, varza, dovlecei, vinete, conopida, cartofi, ardei grasani.

executati haleala la minut, la domiciliu, cotizati la cantina, restaurant, ori carati de acasa ?


la munca (cand mai munceam si noi), executam toate :D

MesajScris: Mar Mai 16, 2006 12:29 pm
de Djinn
mindrulita scrie:executati haleala la minut, la domiciliu, cotizati la cantina, restaurant, ori carati de acasa ?

iote ca-ntrebarea asta o sarii, din cauza de deversari hidrologice bucale provocate de meniul mindrulitei :D

si la noi cam tot la fel, cine are mama p-aproape are si mancare d-acasa, cine n-are mama p-aproape da' are timp, idem. Cine nici si nici (si nici nevasta cu timp liber :P ), mai o comanda la pizza/chinezarii/haleala romaneasca, mai un senvis, mai o pulpa de pui de la rotiseria din coltz, mai o vizita la supermarket pentru diverse salate (cu maioneza, din pacate), cabanosi buni de prajit la microunde si variate posibilitati leguminoaso-mezelo-branzoase.

MesajScris: Mar Mai 16, 2006 1:45 pm
de mindrulita
completare la prinzisor: tocana de legume (porumb, telina, mazare, fasole verde, orez, cartofi, ceva bulion) de la cantina
saramura de macrou nu am mai apucat, ca la aia unii hamesiti fac rezervare de portie.

io ma respect, ca sunt mare mincacioasa, nu pofticioasa, faceti diferenta, maninc normal si am 55 kg, si mai am un motiv (il zic mai incolo, daca sunteti curiosi) asta ca sa nu va inchipuiti o balena
niste cetateni pe post de colegi traiesc cu doi covrigi toata ziua

si car mincare la greu, de-acasa, tot ce-mi pofteste inima.
as minca numai la mini cantina din dotare, ca e ieftin, curat si bine procesat, dar specialistul de acolo adauga la toate mincarurile prafurile alea tip knor, bunica, strabunica si tot neamul lor, si io nu cred ca ar trebui otravita mincarea, asa intensiv.

gaga,
toate plecaciunile daca faci si ghiveciul ala meserias, la borcane, mama facea asa ceva pe vremuri, acum a decretat ca nu mai are copchii de crescut...

si bag seama ca ma aflu printre somitati in domeniu, ori sunteti pompieri, n-aveti ce stinge si mai puneti de-o tocana ?

MesajScris: Mar Mai 16, 2006 2:33 pm
de pacha
Aibi grije mandra ,aibi grije !:)

MesajScris: Mar Mai 16, 2006 3:07 pm
de gaga
ai di griji bre ai di griji ... (mindrulita)

si bag seama ca ma aflu printre somitati in domeniu


domeniile tohani, in special maresalu' :D

pacha matale nica nou?

MesajScris: Mar Mai 16, 2006 5:54 pm
de jeorj
la mine azi meniu zilei o fost pana acu greva foamei auto impusa prin omisiune combinata cu amnezie intr-un moment nepotrivit

sau altfel spus doo cani de ceai (c. bula :D)

MesajScris: Mie Mai 17, 2006 7:40 am
de mindrulita
domeniile tohani, in special maresalu' :D



ai dreptate, trebuie sa ma apuc si io sa aprofundez, ca iar am tensiunea arteriala scazuta...

dimineata: 2 covrigi crocanti, ca mai trebuie verificata dantura din cind in cind...
prinz: cartofi la cuptor cu buruieni aromate + 3 ridichi albe
seara: nu stiu, tre sa execut ceva...

caut de o saptamina o coada de scrumbie si nu gasesc decit inghetata sau "proaspata" la pescaria cea imputita... :shoot:
huo la comercianti, oras la Dunare, cica...
:calm:

MesajScris: Mie Mai 17, 2006 1:31 pm
de gaga
je a gasit cash proaspat si branza noo de oaie delicioase. scrumbia nu s-a trecut? ca am citit undeva ca atunci cand iese din sezon nu mai pui gheara pe asa ceva si cei care sunt fani o pastreaza marinata, uscata sau conjelata.

MesajScris: Mie Mai 17, 2006 1:52 pm
de mindrulita
azi am avut si surprize in cartofi, am gasit 2 ficatei pui

eu nu-mi fac pachetu dimineata, nu am loc in bucatarie din cauza de fundu lu barbatu-meu, ii las lui activitatea asta, de-aia are program de la 8, sa ne faca noua pachetele ~a

io maninc scrumbia cit tine sezonul de urcare pe Dunare, adica e manopera multa la marinare, uscare. congelatul iese definitiv si irevocabil din discutie, ca nu are nici un gust, e naspa.
si ptr. ca vremea a fost ploioasa si friguroasa, acu e soare si behai de cald, scrumbia se ascunde sau urca in valuri, se prinde mai putin si nu mai ajunge deloc la mine pe gratar.
ar mai urca exemplarele alea mai zlabute, alea viguroase - 2 buc la kil - au ajuns primele, acu fo 2 luni.
asta e, de-acu la anu...

MesajScris: Sâm Mai 20, 2006 4:37 pm
de sin ella
cum se zice la scrumbie in engleza? poate gasesc si eu.

eu azi la micul dejun am servit cafia, cafia si iar cafia, la pranz am servit salata de fructe cu mere, banane, struguri negri, capsuni, kiwi, samburi de nuca, miere si smantana (miammiam). deseara guias bun-bun cu carne de tauras tanar (asa scrie pe eticheta) ca tot mi-a facut gaga pofta si paste cu somon dupa o reteta misto, pe care s-ar putea sa v-o spun si voua.

MesajScris: Dum Mai 21, 2006 9:03 am
de gaga
tzutzu, poti gasi din aia italiana, din asta de dunare ma indoiesc. pen ca dupa cum ii zice si numele Alosa pontica, e de-a noastra, nu se esporta decat cu tot cu dunare si marea neagra. specii inrudite mai sunt si pe la italieni si in alte zone, a noastra de care zice mindrulita (si toti halitorii de peste) e unica. intreaba la baetzi ca ei stiu mai bine. io de pe net uite ce pot sa iti servesc:

Peste specific ponto-caspic,scrumbia de Dunare este un clupeid valoros al Marii Negre.Ea are corpul comprimat lateral si carena bine dezvoltata, elemente caracteristice in general scrumbiilor.Gura este mare, armata cu dinti bine dezvoltati.Pleoapele sunt groase si adipoase. Scrumbia de Dunare este un peste marin migrator care formeaza cirduri mari, in special in timpul reproducerii cind patrunde in fluvii.Migratia incepe in martie, dar reproducerea are loc, de regula, in luna mai, desfasurindu-se in Dunare la 500-900 km. de la gurile fluviului. Dimensiunile la care ajunge sunt diferite.Asfel, unele exemplare ating 40 cm lungime si 500-800 g. greutate, altele 22-30 cm. Lungime si 200-300 g. greutate. Primavara, in timpul migratiei de reproducere, scrumbiile de Dunare se ingrasa foarte mult, devenind mai rotunde.Dupa ce-si depun icrele multe dintre ele mor, iar cele care se reintorc in mare sunt foarte slabe. Masculii ajung la maturitate sexuala la virsta de 2 ani, iar femelele la 3-4 ani, cind depun 10 000-150 000 de icre.Fiind semipelagice, icrele plutesc in apa si sunt antrenate de curent la gurile fluviului, unde eclozeaza. Puii ramin aici toata vara. Uneori, cind apele Dunarii sunt mari, icrele sunt duse in balti si pe terenurile inundabile. Puii ramin aici si se scurg o data cu apele de inundatie, vara sau toamna.

eniuei iubi lu aiu daca vii la bukale si pohtesti da un telefon ca te duc io la o carciuma unde are in permanenta si o fac si bine :D