Pagina 4 din 29

MesajScris: Lun Mai 03, 2004 11:27 am
de memetshot
drob de ciuperci in paine

se ia o lipie din cele facute la cuptoarele de paine. i se taie un capac,
se scobeste, se unge cu putin unt sau margarina.

separat se toaca juma de kil de ciuperci proaspete (pleurotus sau
champignons) si se calesc in unt amestecat cu ulei, impreuna cu o legatura
de ceapa verde si una de usturoi verde. cand s-au facut se lasa sa se
raceasca, apoi se amesteca cu trei - patru feluri de branzeturi (eu am pus
tilsit, olanda, parmezan si branza topita), oua cat sa lege compozitia si
verdeata, sare, piper.

se umple lipia, i se unge bine capacul cu grasime si se coace ... se poate
servi cu smantana, sau ca atare.

MesajScris: Lun Mai 10, 2004 9:04 am
de gaga
mancarea chinezeasca de uichend.

supa de taitzei cu pui si ciuperci.

se pun la calit intr-un ceaun (in lipsa de wok) si deasemenea in ulei de floare amestecat cu ulei de susan, o ceapa mica taiata inele, un morcov taiat rondele, o mana de ciuperci taiate mai mare, cam doua cani de varza tocata si un piept de pui taiat fasii. se calesc la foc foarte mare si cand carnea de pui isi schimba culoarea se acopera cu apa si se fierb toate. cu 10 minute inainte sa stingem focul punem taitzei de orez (supa trebuie sa iasa deasa) si condimentam cu doi ardei iutzi, sos soya, putina supa iar dupa ce stingem focul presaram abundent patrunjel.

pui cu ananas

se calesc in ulei cateva bucatzi de pui la alegere, cu sau fara os, se acopera cu sos uncle ben's dulce si acru se adauga ananas din compot si se mai fierb impreuna 10 minute. se seveste cu orez, otzet negru aromat, sos iute si sos soya separat, la alegerea mancatorului.

1. Linguini cu ton si crema de wiskey

MesajScris: Lun Iun 14, 2004 9:07 am
de gaga
Linguini cu ton si crema de wiskey

Se pun la fiert pastele de tip linguini intr-o cantitate mare de apa sarata (sau se pot folosi alt tip de paste, dupa gust si doleante).

Separat se incinge o lungura de ulei de masline (cine are, e de preferat sa fie de buna calitate, cine nu, poate folosi si de floarea sarelui, porumb, etc, gustul va fi iremediabil schimbat dar nu e o problema)

Se calesc usor doi catei mici de usturoi taiati felii, apoi se adauag piper cayenne (Sau normal) si un mix de ierburi uscate din care ar fi de preferat sa nu lipseasca busuiocul, tarhonul si oregano.

Se adauga o conserva mare sau doua mici de ton in ulei, dupa ce in prealabil s-a scurs surplusul de grasime vegetala si se amesteca bine pana sfaraie. E de preferat sa se foloseasca conserva de ton intreg, daca se alege varianta ieftina, e bine sa se scurga intr-o strecuratoare, inainte de a se utiliza, faramele de ton.

Lucrarea se stinge cu un pahar (cam 200 ml) de crema de whiskey (eu am folosit Bailey's, taman primit cadou cu o ocazie speciala, dar precis merge si ceva asemanator) si se mai lasa taman pana scurgem bine de apa pastele care au fiert in acest moment.

Se aseaza pastele in farfurie, se acopera cu sosul si se prepara cu parmezan (de preferinta proaspat ras).

Se decoreaza cu frunzulite de menta SAU patrunjel.

Preparatul are un gust fin dulceag cu un iz usor mentolat.


(o sa fie doua sau trei mesaje consecutive ca sa nu fie greu de citit)

MesajScris: Lun Iun 14, 2004 10:20 am
de gaga
cartofi prajiti a' la danone

este un junk food bestial la bere, simplu si total nerafinat.

se taie unu' doi - trei, cati cartofi vrem, suuubtziri ca scobitorile. se usuca bine intr-un prosop.
se incinge ulei dupa posibilitati (atentie, uleiul care ramane nu este refolosibil!) pana aproape de fumegare.
se arunca in el cartofii rasfirati care se vor praji aproape instantaneu, dupa care se sting cu un sos chilli cat mai picant (sau ketchup iute), se scot, se scurg in strecuratoare si se consuma, fie alaturi de alt junk food, fie ca atare, dar cu multa bere.

MesajScris: Lun Iun 14, 2004 12:33 pm
de tester
dar precis merge si ceva asemanator

Faina retzeta, pe uichend ma bag, in loc de Bayle`s am sa incerc cu ceva asemanator, un Irish Cream de orice culoare, ca in proportie de 90 la suta gustul e asemanator, numa pretul difera.

MesajScris: Lun Iun 14, 2004 1:58 pm
de gaga
Breh testere, nu cred sa difere prea mult gustul, io stiu ce sa zic? ce mi-a iesit mie esra bestial de fin.

am mai facut doo kestii:

supa pseudokinezului

intr-un vas, se incinge un amestec de ulei de floare, de masline si susan in care se calesc la foc iute o ceapa, niste ardei iute si un morcov taiate dupa plac (eu le tai mai mari ca mananc supa cu betzele) si sos soia. se stinge cu apa sau supa, se mai da cateva clocote, apoi se adauga bucati de ton, boabe de porumb si coriandru (sau patrunjel). se mai da doo clocote si lucrarea e gata.

un fel de musaca

dintr-un rest de amestec de chiftele, am asternut un strat mai condimentat intr-un vas jena tapetat cu unt si faina. peste el am pus un strat de salata verde oparita, stoarsa, tocata si amestecata cu oo si vegeta.
peste acesta am pus un strat de piure de cartofi pe care l-am facut din fulgi, lapte, unt, oua si smantana, iar deasupra am stropit cu ulei de masline.
s-a rumenit gigea la cuptor si rece se taie perfect felii.

retineti ca toate astea se fac foarte repede si de aia am avut vreme pentru toate.

MesajScris: Mar Iun 15, 2004 2:46 pm
de tester
Retzeta cica simpla, scrisa dupa ureche din italiano-englezo in italiano-romana:)

Linguini Scampi Intero (adica paste tip linguini cu crevetzi mari intregi)

Pastele se fierb ca mai sus deci aproape copy paste:

Se pun la fiert pastele de tip linguini intr-o cantitate mare de apa, sarata usor.

Intr-o tigaie se pune ulei de masline si usturoi taiat felii, se caleste cam 1-2 minute si apoi se adauga crevetzii (scampi), peste 1-2 minute se adauga sos de rosii si se lasa timp de juma de ora.

Pe parcurs se foloseste si un pahar cu apa.

Ca ierburi se poate folosi busuioc, oregano.

Dupa jumate de ora se adauga pastele si se amesteca, apoi se serveste cu parmezan ras pe deasupra (ca nspe mii de alte mancaruri italienesti).

Linguini al Pesto (pesto asta e un sos bazat pe busuioc, usturoi, ulei de masline, parmezan, si alte cateva care se toaca marunt si se servesc cu linguini)

Este o reteta simpla daca ai sosul direct la borcan:)

Meritul ei este ca este o reteta specifica acestor paste.

Iata de la baiat citire.

Ingrediente:

10 plante/frunze de busuioc, 1l ulei de masline, sare dupa gust, usturoi 4 catei, parmezan "fresh", cam 3 bucati de 3/3 cm, 10 bucatzi de pinoli, adica pine seeds, unii zic pine nuts da io nu stiu sa le translatez.

Se toaca marunt busuiocu, pentru a primi un gust mai bun, la fel facem cu usturoiul si cu "pine seeds".

In loc de pine seedsu asta se pot folosi si nuci normale, dar atunci peso va capata un gust mai amarui.

Se amesteca ingredientele mai putin uleiul de masline, dupa ce s-a omogenizat se adauga si uleiul si se obtine o pasta, care se serveste si cu Linguini. Evident nu intreaga cantitate deodata:)

laterz deci pine seed sunt chiar samburi de pin. Bun.

MesajScris: Mar Iun 15, 2004 3:25 pm
de gaga
fara crevetz n-ai? ca-s cam scumpi. cam foarte scumpi. cu pesto s-a marcat, mercic

MesajScris: Mar Iun 15, 2004 3:32 pm
de tester
Np:), sa vad aia cu votdca, numa ca aiu incearca sa elimine linguiniul :D

MesajScris: Mar Iun 15, 2004 3:39 pm
de eyewitness
sa fii sanatos testere pana la adanci batraneti , linguinu il eliminai demult de fapt il inlocui cu suc de portocale rosii de sicilia...

MesajScris: Mar Iun 15, 2004 3:47 pm
de gaga
cum sa elimini linguinu? pe net is multe retete de linguini cu scoici, crevetzi (gamberi, scampi, gamberetti), pui, fructe de mare sau somoni. zi la bucataru sa baje d'astea mai jmekere sa le bag in concurs sa iti fac rost de cartea lui RAR.

MesajScris: Mar Iun 15, 2004 3:51 pm
de eyewitness
ce te baji bre , daca omu vrea sa-l elimine pe linguin si sa lase duar vodca?etete la ea...

MesajScris: Mie Iun 16, 2004 1:35 pm
de tester
Bun, mai trebuie un pic cizelata, dar pana una alta:

Penne a la Votdca (adica pastele tip penne cu votdca tip vodka)

Ingrediente: penne, ulei de masline, usturoi, frisca votca..

Intr-o tigaie mare se pune uleiul de masline, usturoi si frisca nebatuta( cam un pahar sau mai putin), se amesteca 2-3 minute.

Tot acum, dupa gust si buget se poate adauga somon afumat.

Dupa alea 2-3 minute se adauga vodka, aici cantitatea e relativa, se recomanda cam 25 ml de persoana.

Pennele care le-ati pus la fiert deja, nu?, se adauga si se amesteca 2-3 minute, dupa care se adauga sare, piper, oregano, eventual si alte ierburi dupa gust, se mai amesteca impreuna cam 5 minute.

Faza interesanta e ca se pun in farfurie si se flambeaza, teoretic ar trebui sa functioneze dat fiind ca vodka e fierbinte.


Ce vreau sa precizez la retzele astea si care vor urma e ca, cantitatzile sunt date orientatativ, bucatarul le pune din memorie si fara sa cantareasca sau sa masoare nimic. De genu un pahar s-a aproximat la 200-250 grame.

MesajScris: Mie Iun 16, 2004 1:46 pm
de gaga
bre testere, io am zis de linguini si tu vii cu penne, adica ai facut ce-a zis aiu si ai eliminat linguinu?

nu-mi pot imagina ce gust pua sa aiba cu gotka.

MesajScris: Mie Iun 16, 2004 2:00 pm
de tester
pai e mai sanatos fara linguini, incearca si zi-ne si noua cum a iesit, daca e najpa dau vina pe ala.:)

Io am zis de astea mai interesante, macar la nume, care evident nu sunt pe meniu, asa ca in continuare:

Pasta a la Cenere (cenere este cenusa)

Se iau cam 150 g de masline negre (un pumn), se zdrobesc de preferintza intr-un mixer, pana se fac o pasta, se adaoga usturoi si se omogenizeaza pasta.

Intr-o tigaie mare se pune un pic de ulei de masline si frisca nebatuta(cam o cana sau mai putin), se fierbe amestecul cateva minute dupa care se adauga pasta obtinuta din masline si usturoi.

Se pune sare, piper, patrunjel si eventual alte ierburi dupca gust.

Pastele se fierb cam 10 minute la foc mic-mediu.

Se amesteca pastele cu continutul tigaii si se servesc evident cu parmezan ras pe deasupra.

Culoarea mancarii va fi gri-cenusie(daca totul iese bine:)), de aici si numele.

MesajScris: Mie Iun 16, 2004 2:21 pm
de gaga
da paste dinalea gri de la mama lor, care sunt colorate cu cerneala de sepie ai?

MesajScris: Mie Iun 16, 2004 3:02 pm
de tester
Stiu de care zici, nu merg la saxoni,
in serie ar mai intra paste verzi,facute cu spanac si rosii, facute cu err, rosii.

MesajScris: Joi Iun 17, 2004 1:49 pm
de gaga
pentru necko si nu numai, dovlecei cu spirale

500 grame paste in forma de spirale se fierb in apa cu sare si se scurg.
se face un sos fierband juma de kil de lapte cu 40 grame faina, 200ml smantana, o ceapa mica tocata, o lingura de ulei, cascaval ras, sare si piper.

dovleceii se curata si se taie rondele.

intr-un vas uns si tapetat se alterneaza paste cu dovlecei si sos pana se termina toate, se capaceste cu dovlecei, sos, cascaval ras si patrunjel si se coace.

reteta e din PIB si vine din zona aradului.

MesajScris: Sâm Iun 19, 2004 12:55 pm
de tester
O retzeta denumita ad-hoc Pasta a la Sorrentina

Ingrediente: 1 vanata, ulei de masline, 20 ml brandy, usturoi, busuioc, mozzarella proaspata(fresh- aia rotunda in apa), spaghete, o jumatate de sardina (din conserva),sucul de rosii, oregano, patrunjel si putin chili-boabe uscate, sare, piper, f. putin zahar...

Se taie vanata in felii, si se pune la prajit in ulei de masline cam 5 minute, pana se inmoaie si se rumeneste un pic, se adauga apoi sardina(jumatatea).

Usturoiul se toaca, amestecat in prealabil cu ulei de masline(iese ceva asemanator mujdeiului.

Se adauga urmatoarele ingrediente :
20 ml brandy - asta se va aprinde deci grija la sprancene :), 3 linguritze de usturoi, sucul de rosii, oregano, patrunjel si chili - putin,cateva boabe uscate, sare, piper, f. putin zahar(cat iei intre 2 dejte).

Se lasa cam 20 minute si intre timp se adauga apa dupa ochi.

Se adauga cateva frunze de busuioc proaspat.

Se adauga 1 bucata mozzarella proapata taiata marunt si pastele.

Din acest moment nu mai folosim nici un fel de lingura, pentru amestecare continutul tigaii se arunca usor in sus. O miscare asemanatoare celei prin care (incercam) sa intoarcem clatitele in aer.

Motivul pentru treaba de mai sus este simplu, mozzarella se va prinde de orice ustensile, lucru pe care il vetzi observa si cand mancatzi.

Odata omogenizat se serveste in farfurie, de data asta fara parmezan.

O observatzie-doua, se mananca imediat si nu se pastreaza pe mai tarziu, gustul fiind iremediabil schimbat-plus mozzarella se intareste normal.

Bucatile de vanata sunt fragede si gustoase, si asta vine de la cineva care nu le indrageste prea mult.

MesajScris: Dum Iun 20, 2004 11:35 am
de Dreamy_Girl
Seara, de foarte multe ori, mama imi dadea fidea cu lapte. O data, m-am gandit sa adaug in lapte praf de pudding, de vanilie. A iesit bun, dar... e risc de cocoloase.
Ce-mi place mie saa beau: cappucino fierbinte, in care pun inghetata. Commbinatia cald-rece e chiar reusita.

MesajScris: Lun Iun 21, 2004 8:51 am
de gaga
borshu genial de sanbata

se pun la fiert in vase separate, rasoale de vita si pulpa de pui.
dupa ce fiecare carne si-a facut meandrele se adauga legume de supa (morcov, ceapa, telina, etc) si cand toate is fierte se pun usurel perisoare din amestec de vita si porc cu orez si verdeatza, bine condimentate. la final se drege cu un chil de bors si leustean.

sa nu uit, cand e fiarta carnea de vita si pui, dupa ce se unesc zemurile, carnitza dezosata se taie cubuletze, nu o lasati cu oase ca n-are fason.

gustul este senzational!

se adauga apa dupa ochi.


nu crezi ca ar fi mai usor daca am adauga apa in cratitza? parerea mea.

MesajScris: Lun Iun 21, 2004 12:34 pm
de tester
Evident e mai usor, dar nu e acelasi lucru. Hai sa detaliez si apoi sa ma tirez:)

Pentru adaugarea apei baiatul asta folosea strecuratoarea de spaghete, e mai tzuguiata asa. Aia e folosita sa reincalzesti spaghetele deja fierte si puse la frigider, evident retzeta e mai buna cu spaghete proaspete.

Acuma, sita aia sta in apa clocotita de spaghete si adaugi incet incet apa in tigaie.

Trebuie timp sa se formeze o aroma puternica, care ar fi diminuata daca am pune brusc toata apa, pe cand asa se pastreaza aroma. Asta e ideea, pentru o aroma buna si puternica apa se adauga treptat.

MesajScris: Lun Iun 21, 2004 1:09 pm
de gaga
merluciu: cred ca ie cea mai mishto reteta (in afara de ale mele :p ) pe care am citit-o in ultima vreme pe aici. conplimente maestrului.

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 7:18 am
de Nanuka
Am o rugaminte!!!

Cine ma poate ajuta in prepararea salatei de pipote??..Nu stiu exact ce ingrediente contine...

Am mancat la un chef in RO si mi-a placut foarte multtttt. Delia mi-a zis cum se prepara dar am uitat...va rog ajutati-ma:(

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 1:16 pm
de tester
Usor de preparat si usor de digerat, va recomand

Spaghetti aglio-olio , adica spaghete cu usturoi si ulei.(de masline)

Se pune ulei de masline la prajit, cam 100 ml de persoana, se incinge bine.

Se adauga chili uscat (boabe) dupa gust si preferintze:)

Se adauga capere. Caperele astea se scot de la borcan si se spala, se foloseshte cam un pumn mic la 2 persoane.
Se lasa foarte putzin. 1-2 min.

Se adauga usturoi proaspat, tocat marunt cam 3 linguritze.

Spaghetele se fierb si se strecoara, apoi se pun impreuna cu sosul.

Se adauga sare dupa gust (cica nu piper la retzeta asta), patrunjel verde si cateva frunze de busuoc proaspat.

Se serveste cu parmezan razuit pe deasupra.

O observatzie doo. Cum vetzi avea ulei de masline din plin in farfurie, e bine sa nu se arda:) Cum ziceam, odata incins uleiul treaba va fi repede gata, va avea aspect mishto, cu mult verde in farfurie.

Asta imi da o idee, poate am sa imortalizez si rezultatul, pe cat posibil, ar merje?

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 1:36 pm
de gaga
da, marfa cu poze. reteta e foarte raspandita la ea acasa, in italia. da' nu ai zis de care capere, la otzet sau la sare?

in italia am mai mancat in varianta ta si fara capere si cu umpic de ardei iute rosu (pepperoncin) si fara busuioc, ii zicea aglio-pepperoncino.
si parmezan peste.
multi macaronari halesc pasta al burro, adica peste pastele fierte se pune unt, parmezan si atat.

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 1:48 pm
de Necko
si-i tare bun. mah, si baga niste portii uriase. si le stropesc cu vin de casa adus in cani de divese marimi, dupa preferinte.

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 2:26 pm
de tester
Caperele astea-s in otzet.

Acuma najpa e ca simt ca am uitat ceva:D

Fac poze atunci pe cat posibil.

MesajScris: Vin Iul 23, 2004 10:36 am
de gaga
booon, revin cu o mancare pe care nush cum sa o denumesc ... cotlete "a la dana" facute aseara pe caldura.


se pune intr-o tava putin ulei, se aseaza cate cotlete (cu os) incap in tava si se condimenteaza dupa gust (eu am pus sare, piper, enibahar, maghiran, dafin).

se acopera cu: cuburi de dovlecei, morcov, ceapa, cabanos felii, varza proaspata tocata, felii de porumb fiert.

se ineaca treaba in amestec de vin si apa si se da la cuptor un ceas sau doua dupa care se poate consuma.

daca nu e foarte gras cotletul e buna si rece.

MesajScris: Vin Iul 23, 2004 10:47 am
de piskeshu
Cum felii de porumb?

Care-i diferentza dintre busuioc, rozmarin si maghiran?