Pagina 4 din 5

MesajScris: Mar Mar 22, 2005 10:24 am
de Jasmine
apa plata,lapte LaDorna cu Nesquick,fresh de portocale,sucuri "naturale" alde Santal,Prigat&co.. si acum alea mai grele : vin (Jidvei dry muscat,preferatul meu), urmeaza whisky(prietenii mei : Jack,Johnny,Jim ) , vodca , tequilla .. cateodata mai beau si sampanie.. toate separat si cu masura :) cheers!

MesajScris: Lun Apr 11, 2005 10:35 am
de gaga
pt curiosi de pe net:

Braga este o bautura racoritoare, raspandita mai ales in zona de sud - est a tarii. 1. Tehnologia de obtinere : Braga se obtine prin fierberea cu apa a meiului macinat. Lichidul tulbure sau amestecul obtinut dupa racire, din care aproape nimic nu se indeparteaza si care se gaseste la inceputul unei fermentatii alcoolice si acide, reprezinta braga proaspata sau dulce. La scurt timp dupa preparare, braga trece in fermentatie lactica sau se inacreste, obtinandu-se braga acra. Braga este tulbure, mucilaginoasa, cu substante coloidale in suspensie, datorita continutului mare de extract cu substante hranitoare, cu cantitati foarte mici de alcool si de produse de fermentatie acida. Daca este preparata corect, in conditii bune si depozitata corespunzator, braga poate fi considerata ca o bautura igienica. Braga se prepara astfel: intr-un rezervor cilindric si vertical, fabricat din otel inox alimentar, prevazut cu serpentina interioara de incalzire si cu agitator mecanic, ambele fabricate tot din otel inox alimentar, se introduc : - 35 kg miei sfaramat; - circa 375 litri de apa potabila. Amestecul rezultat se fierbe timp de 3 ore, dupa care se lasa in repaos 1 ora. Se adauga apoi, o noua cantitate de apa potabila, pentru compensarea apei evaporate, se porneste amestecarea si se mai fierbe inca 10 ore. Dupa cea de a doua fierbere, amestecul se raceste complet. Pentru ca racirea sa se faca in timp cat mai scurt, masa vascoasa, ramasa in vasul de preparare, se scoate si se intinde la aer, pe scanduri curate si uscate. Masa racita se amesteca apoi cu apa si se lasa circa 8 ore, timp in care incepe fermentatia. Se mai adauga o cantitate de apa potabila, astfel calculata incat sa asigure realizarea parametrilor de calitate, se strecoara prin sita, pentru retinerea impuritatilor vegetale grosiere, provenite din miei. Filtratul reprezinta braga proaspata sau dulce. Compozitia bragai este redata in tabelul 1. 2. Caracterizarea tehnologica a bragai : Braga este o bautura fermentescibila si nu fermentata. Fermentatia incepe printr-o slaba fermentatie alcoolica care, in scurt timp, este inlocuita prin fermentatie acida de tipul lactat, acetic, butiric, etc. Braga este un mediu complex, propriu pentru dezvoltarea diferitelor microorganismelor. Astfel : - intr-un cm3 de braga dulce se gasesc 784 500 germeni, iar - intr-un cm3 de braga acra, obtinuta din braga dulce, dupa 5 - 8 zile, se gasesc 5 850 000 germeni. Cea mai mare parte dintre microorganisme o reprezinta cele din tipul Bacillum Coli si Sacharomycet, care imprima o aroma particulara pronuntata. Se mai gasesc cocci, bacili, mucegaiuri de tipul Mucor. Uneori, in braga se mai adauga zaharina si acid salicilic, pentru indulcire si asigurarea conservabilitatii.

Prof. Dr. Ing. Alexandru Lucian STROIA
Institutul de Chimie Alimentara Bucuresti

MesajScris: Lun Apr 11, 2005 12:41 pm
de Djinn
danoneeeee :-:

te invit la degustare in curand.
dar intai sa fac experimentele de rigoare, sa nu care cumva sa te am pe constiinta :D

:kiss:

MesajScris: Lun Apr 11, 2005 1:40 pm
de mikutzul
Cica la mikutzu-i place Bloody Mary cand este vorba de alea grele, Irish Coffee mere cand sta la discutzii serioase shi in rest bea apa ca tot romanu'...:)

MesajScris: Lun Apr 11, 2005 1:45 pm
de jeorj
danone scrie:se introduc : - 35 kg miei sfaramat...... se strecoara prin sita, pentru retinerea impuritatilor vegetale grosiere, provenite din miei.........
Prof. Dr. Ing. Alexandru Lucian STROIA
Institutul de Chimie Alimentara Bucuresti

Asta e o bautura de pasti, sau acest Prof. Dr. Ing. este ceva mare vrajitor woodoo :D

Scuze dar nu m-am putut abtine:D

MesajScris: Lun Apr 11, 2005 2:14 pm
de gaga
Nici nu am citit reteta, am dat copy/paste ca ma bateau unii la cap ~p

MesajScris: Lun Apr 11, 2005 2:20 pm
de Djinn
ai dracu aia insistentzii... cu bautura lor de tzarani dobrogeni venetici ~p

care io aflasem ca cica s-ar putea face si cu faina de porumb sau miez de paine :p da' n-am curaj sa incerc asa ceva, tot meiu ramane de baza...

MesajScris: Lun Apr 11, 2005 4:02 pm
de older
cuba libre cum o prepara una dintre prietenele mele :)
in rest, limonada clasica (cateotdata fara zahar) e de baza la mine pe masa

MesajScris: Mar Apr 12, 2005 10:24 am
de simone
1. vinul
2. berea
3. tuica (este numai de pruna, celelalte sunt rachiuri)
4. cognac (nu vinars)
5. vin spumant (ca sampanie nu am apucat inca sa beau)

MesajScris: Dum Mai 29, 2005 8:08 pm
de Wild Rose
deci cred ca ordinea este urmatoarea: whiskey, vin, tequila, vodka, gin.

bauturi fara alcool: nestea/lipton preferabil de lamaie, coca~cola (de cele mai multe ori insa este combinata cu whiskey), sucuri naturale, apa plata (izvorul alb) si... cam atat.

MesajScris: Joi Iun 23, 2005 11:15 am
de Petrecaretul
mojito
sangria
tequila bum bum ( cu scortisoara si portocala, i loc de sare si lamiie)

MesajScris: Lun Iul 18, 2005 2:55 pm
de tzache
Bere: Carlsberg, probabil sigur cea mai buna bere din lume (din categoria accesibile)
din categoria fitze cea mai buna bere e Bavaria.
Pepsi Max si Fruit Punch din Edgar`s Pub, ca acolo chiar imi pune grenadine, nu ma pacaleshte cu santal de portocale rosii ca in multe localuri de 2 lei sau nici macar de cand cu denominarea asta :D

MesajScris: Vin Iul 29, 2005 9:25 pm
de diablo_pECi
la mine ie aja...
in ordinea preferintzelor...berea(in orash)...vodka(la o chermeza :D) amestecata cu cola(in acelashi pahar) sau cu vin(in acelashi stomac)...dup-aia cognacu:)
in ordinea frecventzei...apa...berea...sucu' oarecum natural...vodka...cognacu
P.S. nu-mi place cola decat cu vanilie shi nici ginu' nu-mi mai place de ultima data cand l-am combinat cu bere shi cu vin

MesajScris: Joi Aug 04, 2005 8:19 pm
de pacha
Nu pricep cum nu poate sa placa cuiva un coniac bun,de calitate.
Am incercat acum cateva zile o combinatie.Oarece coniac ,"Camus",frantuzesc turnat peste pepene galben (cubulete) si degustat cu lingurita.Merita incercarea.

MesajScris: Sâm Aug 06, 2005 6:36 pm
de CarLiTa
...eu nu stiu pentru ce sa votez ;) dra va zic ce beau....sincer ? cam de toate cate un pic :D depinde de moment si depinde cu cine sunt si unde sunt :D

MesajScris: Joi Dec 08, 2005 7:34 pm
de tzache
Intre cel cu lămaie, portocală, pepene şi lămaie verde, am ales-o pe ultima.

Un "citiric" cu alcool.
Bun după mancare, pentru că e cam acidulat şi poate să te ardă la stomăcel.
Cei 5% (doar) rom de bacardi recomandă această băutură domnişoarelor ce danţuiesc prin cluburi. Acuma... nu numa donşoarelor. Merje şi la băeţi, dar numa la ăia cu ochelari de "spaceman", tricou mulat, pensaţi, frezaţi, cu volan, care dau din maini de zici că-şi iau sboru, care remarcă liliacu de pe capac şi sticlă şi zic "ia uite mă: beetmen, beetmen! hahahahaha"
Este o băutură de "fiţe", parcă special creată pentru un local de noapte. Frumos colorată, aspectuasă. Pentru efect macsim, pastraţi-o un sfert de oră la congelator. N-o stricaţi cu ghiaţă.

Nu ieste o băutură preferată. Abia ce am incercat-o. Insă nu m-aş mai inghesui să dau optzeci de mii (la supermkt) pe 275 ml de citiric uşor inţepător. Mai bine un... văd eu data viitoare.

MesajScris: Mie Dec 28, 2005 8:25 pm
de Hardyb
Daca e sa luam ultima luna:
Bere
Vin Sec alb
Vin Sec rosu
Jack Daniel's + Coca-Cola
Apa minerala sparkling
Gluhwein

Vara...cred ca apa minerala urca vre-o 2-3 pozitii si iese Gluhwein-ul

Noroc si La Multi Ani!

MesajScris: Mie Dec 28, 2005 8:36 pm
de Hardyb
[quote="CarLiTa"]...eu nu stiu pentru ce sa votez ]

Coke sau Pepsi, nu?
avand in vedere ca ai sub 18 ani LOL

MesajScris: Joi Dec 29, 2005 12:58 am
de whatever
eu beau absinthe. destul de des, si sigur o sa raresc sa nu devina o obisnuinta faptul de a merge seara sa bem absinthe

MesajScris: Joi Dec 29, 2005 11:40 am
de pacha
Am sorbit aseara un coniac de provenienta zona Jidvei,facut de un particular din zona.Mah,oamenii stiu meserie!A fost foarte bun si aromat.

MesajScris: Joi Dec 29, 2005 12:19 pm
de h0va
in ordinea de pe tricou, numero 1 ieste Remi Martin, cu numaru 2 varu'su din Tennessee Jack Daniels, iar cu numarul 3 un alt titular incontestabil, deosebitul amestec de tequila cu Grenadine shi suc de portocale sh'anume Tequila Sunrise..

o mentziune spesiala pentru beutura de tuate zilele, sh'anume berea, unde campioana de ani buni in topu preferintzelor mele ieste Guiness

MesajScris: Joi Dec 29, 2005 4:25 pm
de Daimon
vere, bag sama ca am dat de Remi Martin;) buna alegere. si hennesy e tare mijto. ma rog toata zona aia care se cheama Cognac e plina de tot felu de minunatii de-astea. am auzit si io ca astia de pe la Jidvei fac coniac tare mishto.

MesajScris: Joi Dec 29, 2005 4:55 pm
de Arthemis
ma bag si io!

am votat tequila ca bautura preferata, pentru ca renuntz la orice cand vine vb de ea, doar ea!

dar am si eu un clasament al meu:
Locul I cu_coronitza-Tequila Cuervo, clar (vreau sa aflu unde gasesc si eu Tequila Patron Silver, care se presupune a fi cea mai buna tequila din lume:n: )
Locul II-vinul alb sec
Locul III-berea (Guinnessul rulz, da si lefe-i buna :P)
Mentiune: uischiul, nu ma omor dupa unul anume, doar ca nu pot sa-l mai beau pe jack, ne-am certat si nu ne mai suportam unul pe celalalt
Mentiune II-vodka, dar neaparat in combinatie cu santal de pere, a altfel e grava situatia
cola, pepsi, apa tonica si sucuri naturale

si urasc cu toata fiintza mea acloalele dulci, liCHIOARELE, cremele de uischi si ale prostii din astea, dintr-un pahar adorm mai rau ca la filme :x

MesajScris: Joi Dec 29, 2005 7:36 pm
de whatever
cafea beau zilnic de multi ani si e geniala. Cafeaua turceasca in mod special.
Ce imi place iarasi foarte mult si savurez de cate ori am ocazia (si am ocazia chiar zilnic) e geniala bautura pe numele sau absinthe. zilele ce vin voi incerca gratie unui prieten ceva cocktailuri interesante, desigur cu absinthe, cehesc de data asta, la 7 lei 20'ul.

MesajScris: Joi Dec 29, 2005 9:28 pm
de Hardyb
Tequila Patron Silver, 0.7 l am cumparat din Aeroport din Munich saptamana trecta (cam 40 de EUR parca). Chiar e cea mai buna?

MesajScris: Joi Dec 29, 2005 9:52 pm
de Sică
va las pe voi sa ghiciti cu ce am voatat, hai ca nu e asa greu ;)

MesajScris: Joi Dec 29, 2005 9:53 pm
de Arthemis
Asa o laudau niste neni mexicani, parca... cum a fost? ca vad ca la pret a fost subtire.

MesajScris: Joi Ian 05, 2006 10:46 pm
de hxa
Trecand dupa Rev prin Alba, am oprit la o crasma construita in zidurile cetatii. Aici am servit prima oara vin ars de Jidvei. Mai buna licoare ca asta, rar am baut. Mare pacat ca nu se gaseste prin Bucuresti.

MesajScris: Vin Ian 06, 2006 5:04 am
de Levier
tequila ie preferata mea, dar cel mai des beau bere, asta e, calu de dar :)
imi aduc aminte ca la 15 ani am primit primu shot de tequila, l-am dat pe gat ca pe algocalmin si am zis ca acolo mor, urmatoarele au mai domolit senzatia :D

MesajScris: Vin Ian 06, 2006 12:18 pm
de Sică
vinul e preferatul meu nu conteaza daca e sec, demidulce, demisec, alb, rosu, vin sa fie dar sa fie si bun sunt foarte pretentios din pct. acesta de vedere :D imi place foarte mult vinul de tara dar nici cel din podgoria jidvei sau cotnari nu este de aruncat :D
vinul imi place sa il beau rece nu foarte dar sa fie cat de cat rece, uneori il beau si fiert mai ales iarna.

pe locul 2 se afla berea dar pe care am inceput sa o mai raresc in ultimul timp fiindca berea e moarte la ficat :(

pe 3 cred ca ar fi cocktail-urile, mereu merge un cocktail cand nu ai chef de baut si cand vrei sa bei ceva mai rafinat