Speedy Gonzales: sandwich-uri, omlete si alte retete ieftine si/sau rapide
126 mesaje
• Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
apropo de unchi ben a lu danone:
orez normal:), ciuperci(ideal ar fi d`alea proaspete, dar pt studentzi pinguini, conservele chinezeshti sunt f. bune, neshte carne din borcan(in perioada asta incep sa se primeasca de acasa:)), putzina faina, vegeta shi alte condimente!
se fierbe orezul; separat se face o chestie din ciupercile fierte(sau direct din conserva) cu putzina faina shi vegeta(un fel de ciulama sau tocanitza de ciuperci). Cand sunt fierte ambele combinatzii, se amesteca, se arunca shi bucatz de carne din borcan, se pun toate condimentele existente shi se haleshte la marea graba, ca vin shi aia din camera de-alaturi!:)
p.s. carnea nu e obligatorie!
orez normal:), ciuperci(ideal ar fi d`alea proaspete, dar pt studentzi pinguini, conservele chinezeshti sunt f. bune, neshte carne din borcan(in perioada asta incep sa se primeasca de acasa:)), putzina faina, vegeta shi alte condimente!
se fierbe orezul; separat se face o chestie din ciupercile fierte(sau direct din conserva) cu putzina faina shi vegeta(un fel de ciulama sau tocanitza de ciuperci). Cand sunt fierte ambele combinatzii, se amesteca, se arunca shi bucatz de carne din borcan, se pun toate condimentele existente shi se haleshte la marea graba, ca vin shi aia din camera de-alaturi!:)
p.s. carnea nu e obligatorie!
[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color][/color][/color]
[/color][/color][/color][/color]
-
nae cinefil - Mesaje: 3740
- Membru din: Mar Sep 30, 2003 11:00 pm
o reteta super simpla si bunutza
se caleste ceva ceapa in nishte ulei, in timp ce separat bulbucesc fierband niste cartofi.
se amesteca cei cartofi racitzi si facutzi cuburi, ceapa calita (aici poti pune daca mai ai prin casa resturi de carnatz, mezel, muraturi, kaizer, ciumperci, cam orice dar nu e musai, merge si numa cu cartofi si ceapa)
se bat neshte oo spuma, cantitatea de oua fiind menita sa acopere compozitzia, se reunesc toate cele si se invita intr-un vas uns si tapisat cu mult pesmet.
se da dracia la cuptor pana se rumeneste. se scoate din vas si se taie numai cand este aproape rece, sau rece.
se caleste ceva ceapa in nishte ulei, in timp ce separat bulbucesc fierband niste cartofi.
se amesteca cei cartofi racitzi si facutzi cuburi, ceapa calita (aici poti pune daca mai ai prin casa resturi de carnatz, mezel, muraturi, kaizer, ciumperci, cam orice dar nu e musai, merge si numa cu cartofi si ceapa)
se bat neshte oo spuma, cantitatea de oua fiind menita sa acopere compozitzia, se reunesc toate cele si se invita intr-un vas uns si tapisat cu mult pesmet.
se da dracia la cuptor pana se rumeneste. se scoate din vas si se taie numai cand este aproape rece, sau rece.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
dana...poate la tine in camin aveai cuptor. resoul meu nu avea in dotare standard tapiterie de piele si cuptor.
oricum reteta promite
oricum reteta promite
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
Ouale. Retete, idei, poze
Chiar ma mir ca nimeni nu cere retete cu oua, majoritatea barbatzilor avand ideea falsa ca domniile lor fac cele mai bune omlete.
Nu o sa incep cu retete proprii ci cu cateva de pe net, interesante zic eu:
In prima fotografie, o interesanta combinatie de oua si fructe exotice pentru un mic dejun deosebit.
http://www.pettigruplace.com/breakfast%20%20food%20fotos/eggs%20pettigrured.jpg
In cea de-a doua, ouale florentine imbracate in sunca pot fi o idee pentru o masa aflata la granitza dintre simplu si rafinat prin combinatzia cu spanacul din cupele de shunca.
http://www.pettigruplace.com/breakfast%20%20food%20fotos/florentine%20eggs%20in%20ham%20cups.jpg
Omleta cu piersici servita alaturi de carnaciori picanti suna tentant?
http://www.pettigruplace.com/breakfast%20%20food%20fotos/fresh%20peach%20frittata%20with%20sausage%20and%20apples.JPG
Aceeasi combinatzie ca in prima reteta, in plus cu rulouri de shunca si ananas la gratar. Ceva deosebit.
http://www.pettigruplace.com/breakfast%20%20food%20fotos/Eggs%20Pettigru%20with%20hot%20grilled%20grapefruitred.jpg
Aceasta omleta cu somon servita in jumatati de pere arata splendid si in combinatie cu restul platoului poate fi un mic dejun de neuitat.
http://www.pettigruplace.com/breakfast% ... 20eggs.jpg
Si in incheiere o minunata idee de toast acoperit cu mar, rulou de sunca cu sparanghel, sos olandez si oua fierte aromate cu tarhon.
http://www.pettigruplace.com/breakfast%20%20food%20fotos/ham,%20herbed%20tomato%20and%20asparagus%20hollaidaisered.jpg
Nush daca va place ubiectul, daca nu, aia e.
Nu o sa incep cu retete proprii ci cu cateva de pe net, interesante zic eu:
In prima fotografie, o interesanta combinatie de oua si fructe exotice pentru un mic dejun deosebit.
http://www.pettigruplace.com/breakfast%20%20food%20fotos/eggs%20pettigrured.jpg
In cea de-a doua, ouale florentine imbracate in sunca pot fi o idee pentru o masa aflata la granitza dintre simplu si rafinat prin combinatzia cu spanacul din cupele de shunca.
http://www.pettigruplace.com/breakfast%20%20food%20fotos/florentine%20eggs%20in%20ham%20cups.jpg
Omleta cu piersici servita alaturi de carnaciori picanti suna tentant?
http://www.pettigruplace.com/breakfast%20%20food%20fotos/fresh%20peach%20frittata%20with%20sausage%20and%20apples.JPG
Aceeasi combinatzie ca in prima reteta, in plus cu rulouri de shunca si ananas la gratar. Ceva deosebit.
http://www.pettigruplace.com/breakfast%20%20food%20fotos/Eggs%20Pettigru%20with%20hot%20grilled%20grapefruitred.jpg
Aceasta omleta cu somon servita in jumatati de pere arata splendid si in combinatie cu restul platoului poate fi un mic dejun de neuitat.
http://www.pettigruplace.com/breakfast% ... 20eggs.jpg
Si in incheiere o minunata idee de toast acoperit cu mar, rulou de sunca cu sparanghel, sos olandez si oua fierte aromate cu tarhon.
http://www.pettigruplace.com/breakfast%20%20food%20fotos/ham,%20herbed%20tomato%20and%20asparagus%20hollaidaisered.jpg
Nush daca va place ubiectul, daca nu, aia e.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
in afară de cinefil voi aţi huzurit in facultate, se pare...
cand nu mai e nimic comestibil şi nici bani de paine, vă spun eu, se caută foarte bine pană se găseşte punga cu jumările de acum 1 an sau 2, care, dacă sunteţi norocoşi şi nu s-au mucegăit, puteţi să le folosiţi pe post de săpun de rufe sau puteţi să vă săturaţi, jur că nu există, iar dacă există eu nu vreau să incerc, vreun aliment mai săţios, pe lumea asta, decat jumările crocante!
se servesc cu foarte multă apă, pentru că in ciuda primei impresii, după faza crocantă, in contact cu saliva capătă o consistenţă cleioasă care le impidică să ajungă la destinaţie.
senzaţia de saţietate care urmează, este intrecută doar de cea de sete, pentru ca ceva mai tarziu să fie estompată de cea de greaţă.
cand nu mai e nimic comestibil şi nici bani de paine, vă spun eu, se caută foarte bine pană se găseşte punga cu jumările de acum 1 an sau 2, care, dacă sunteţi norocoşi şi nu s-au mucegăit, puteţi să le folosiţi pe post de săpun de rufe sau puteţi să vă săturaţi, jur că nu există, iar dacă există eu nu vreau să incerc, vreun aliment mai săţios, pe lumea asta, decat jumările crocante!
se servesc cu foarte multă apă, pentru că in ciuda primei impresii, după faza crocantă, in contact cu saliva capătă o consistenţă cleioasă care le impidică să ajungă la destinaţie.
senzaţia de saţietate care urmează, este intrecută doar de cea de sete, pentru ca ceva mai tarziu să fie estompată de cea de greaţă.
- nodingat
- Mesaje: 720
- Membru din: Mie Iun 09, 2004 11:00 pm
deci nu mai jtiu tot ce so pus aici bre azorele. da am gasit ceva care creca ar merge acilea intr-o carte.
prima era asha:
pui intr-o tava (tigaie) nejte unsoare/ulei, pui un strat de cuburi de paine, razi branza cashcaval, resturi de mezel sau cio fi, iar cubiuri de paine si pe deasupra oo batute (cu branza, zmantana, checiap, sau fara niciunele, dupe caz). se coace/prajeste pe ambele fetze.
si alta era aproape la fel da era strat de cartofi zdrobitz cu furculitza, peste strat de carnatz calitzi cu ceapa, apoi maclavaisu ovo-lacto-branzos dupa caz si posibilitatzi.
prima era asha:
pui intr-o tava (tigaie) nejte unsoare/ulei, pui un strat de cuburi de paine, razi branza cashcaval, resturi de mezel sau cio fi, iar cubiuri de paine si pe deasupra oo batute (cu branza, zmantana, checiap, sau fara niciunele, dupe caz). se coace/prajeste pe ambele fetze.
si alta era aproape la fel da era strat de cartofi zdrobitz cu furculitza, peste strat de carnatz calitzi cu ceapa, apoi maclavaisu ovo-lacto-branzos dupa caz si posibilitatzi.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Pun si eu reteta la salata orientala... sau asa ceva. Am facut acu cateva zile si spre mirarea mea chiar a iesit si a fost si buna.M-am uitat si nu am vazut p-aici desi sunt cateva asemanatoare. Deci am avut cartofi, ceapa, oo, ulei si otzet (de mere cica e mai bun). Cartofii se pun la fiert pe aragazul din dotare. Oole la fel. Oole sa fie cat mai tari ca sa se poata taia cubuletze. Cartofii cand sunt gata, la fel, tot cubuletze (da ceva mai mari decat oole). Intre timp se taie ceapa in feliutze. Cand sunt gata toate, adica oole decojite si taiate cubuletze, cartofii la fel, se pun toate intr-o oala, se adauga putin ulei, putin mai mult otzet si se amesteca bine... dar nu cat sa se faa pasta. Se serveste rece. Umple stomacul si e ieftin.
...unu-o ia de-a dreptul, altul zboara sui, unul zboara peste cuibul cucului.
-
Razorel - Junior Member
- Mesaje: 308
- Membru din: Mar Noi 16, 2004 12:00 am
si daca dintr-un galbenush faci maiuneza in loc sa ferbi oul, cu uleiul din dotare, e si mai bun si la fel de ieftin. sa nu mai vorbim de o mana de masline aruncata peste, sau de un gogo sau castra murat, tot din dotare.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
La maiuneza nu ma bag... dar n-am incercat sa cumpar un borcan si sa adaug la amestec sa vad cum iese. Castraveti murati si gogoshari am avut si au mers la fix
Am gasit la borcan acum tocana de legume. 25 de mii borcanul parca si ajunge pt 2 persoane. Contine cam de toate... trebuie doar incalzita si adaugata ceva carne (sau eventual doar painea din dotare) si muraturi.
Am gasit la borcan acum tocana de legume. 25 de mii borcanul parca si ajunge pt 2 persoane. Contine cam de toate... trebuie doar incalzita si adaugata ceva carne (sau eventual doar painea din dotare) si muraturi.
...unu-o ia de-a dreptul, altul zboara sui, unul zboara peste cuibul cucului.
-
Razorel - Junior Member
- Mesaje: 308
- Membru din: Mar Noi 16, 2004 12:00 am
Cateva retete studentesti sadea si de la mois:
1. Vazduh
Paine cu margarina si vegeta. Daca e posibil, incalzite pe resou.
Varianta: Paine cu margarina si orice alt condiment - vegeta este cel mai complex
2. Fiertura lui Sfanta Vineri.
Pentru aceasta mancare este nevoie de cat mai multi studenti.
Vineri la ora 12 se sumeteste unul din camin, si face rost de cea mai mare oala.
Se deschid frigiderele tutror participantilor si se aduna tot ce nu e stricat.
Se pun la fiert in oala cea mare, pe resou bineinteles.
Optional: daca in camin sunt si fete, un alt voluntar se sumeteste si face rost de o cutie de carton (de televizor sau de orice altceva). Apoi se bate la usile fetelor si se cere cu imprumut o ceapa, un carotf, un rest de sticla de ulei.
Dupa jumatate de ora ce e in oala deja a fiert.
Se face inventarul a ceea ce s-a strans si se adauga la fiertura, dupa gust. Daca sunt prea multe bunatati (adica nu dati numai peste moldovence:)), se poate renunta de tot la fiertura. Atentie, nu puneti ouale crude in cutie
A se consuma de preferinta vineri seara, maxim sambata. Duminica vine pachetul si acest fel de mancare isi pierde oricum farmecul.
3. Festinul haiducilor (lotrilor, hotilor) etc.
Se face rost de o sacosa mare, o prajina si de o patura. Patru voinici merg la plimbare prin campus. La etajele 1 ale caminelor se pot observa cu usurinta iarna mai ales borcane cu diverse manaruri. Doi studenti tin patura semintinsa, unul tine de sase si unul darama cu grija borcanele sau pungile in dreptul paturii. Se recupereaza prada si se pune in sacosa.
Daca stiti bine campusul si nu va e frica de garcea, studentul al patrulea il poate lua in carca pe cel cu prajina.
Este nevoie de multa coordonare, dar se poate.
4. Mancaruri alese (numai in camine de fete fara bucatarie in camera).
Necesar: doua carpe (sau manusi de bucatarie), adidasi
Un student atletic merge pe holuri si daca vede un resou unde se face ceva de mancare, ia oala cu fiertura si fuge cu prada in camera.
Dupa consum, oala se returneaza cu un bilet de multumire. Nu se aplica metoda prea des si nicioadata in caminul propriu.
1. Vazduh
Paine cu margarina si vegeta. Daca e posibil, incalzite pe resou.
Varianta: Paine cu margarina si orice alt condiment - vegeta este cel mai complex
2. Fiertura lui Sfanta Vineri.
Pentru aceasta mancare este nevoie de cat mai multi studenti.
Vineri la ora 12 se sumeteste unul din camin, si face rost de cea mai mare oala.
Se deschid frigiderele tutror participantilor si se aduna tot ce nu e stricat.
Se pun la fiert in oala cea mare, pe resou bineinteles.
Optional: daca in camin sunt si fete, un alt voluntar se sumeteste si face rost de o cutie de carton (de televizor sau de orice altceva). Apoi se bate la usile fetelor si se cere cu imprumut o ceapa, un carotf, un rest de sticla de ulei.
Dupa jumatate de ora ce e in oala deja a fiert.
Se face inventarul a ceea ce s-a strans si se adauga la fiertura, dupa gust. Daca sunt prea multe bunatati (adica nu dati numai peste moldovence:)), se poate renunta de tot la fiertura. Atentie, nu puneti ouale crude in cutie
A se consuma de preferinta vineri seara, maxim sambata. Duminica vine pachetul si acest fel de mancare isi pierde oricum farmecul.
3. Festinul haiducilor (lotrilor, hotilor) etc.
Se face rost de o sacosa mare, o prajina si de o patura. Patru voinici merg la plimbare prin campus. La etajele 1 ale caminelor se pot observa cu usurinta iarna mai ales borcane cu diverse manaruri. Doi studenti tin patura semintinsa, unul tine de sase si unul darama cu grija borcanele sau pungile in dreptul paturii. Se recupereaza prada si se pune in sacosa.
Daca stiti bine campusul si nu va e frica de garcea, studentul al patrulea il poate lua in carca pe cel cu prajina.
Este nevoie de multa coordonare, dar se poate.
4. Mancaruri alese (numai in camine de fete fara bucatarie in camera).
Necesar: doua carpe (sau manusi de bucatarie), adidasi
Un student atletic merge pe holuri si daca vede un resou unde se face ceva de mancare, ia oala cu fiertura si fuge cu prada in camera.
Dupa consum, oala se returneaza cu un bilet de multumire. Nu se aplica metoda prea des si nicioadata in caminul propriu.
-
Paragusul - Junior Member
- Mesaje: 79
- Membru din: Lun Iul 26, 2004 11:00 pm
una reteta foarte hranitoare rezultata si asta din numeroasele situatii "No acuma io ce fac de mancare?"
cartofi hranitori
cartofii fierti (cu o zi inainte) se curata si se taie felii mai subtiri. se pun la prajit cu sare ,piper,vegeta. cand sunt aproape gata se adauga sunca sau salam de sunca taiat bastonase (nu se prajesc mult ca se ard repede) si aproape de sfarsit se sparg deasupra 2-3 oua. se amesteca de cateva ori, cu grija sa nu se sfarame cartofii.
daca aveti mofturosi la masa cartofii se prajesc pe rand cate un strat si mancarea se va numi chipsuri hranitoare
muraturi care din acelasi motiv al diversitatii gusturilor nu pot fi de un singur fel.
salate
cartofi hranitori
cartofii fierti (cu o zi inainte) se curata si se taie felii mai subtiri. se pun la prajit cu sare ,piper,vegeta. cand sunt aproape gata se adauga sunca sau salam de sunca taiat bastonase (nu se prajesc mult ca se ard repede) si aproape de sfarsit se sparg deasupra 2-3 oua. se amesteca de cateva ori, cu grija sa nu se sfarame cartofii.
daca aveti mofturosi la masa cartofii se prajesc pe rand cate un strat si mancarea se va numi chipsuri hranitoare
muraturi care din acelasi motiv al diversitatii gusturilor nu pot fi de un singur fel.
salate
"Treat people as if they were what they ought to be
and you help them to become what they are capable of being."
and you help them to become what they are capable of being."
- aurora
- Junior Member
- Mesaje: 52
- Membru din: Lun Noi 22, 2004 12:00 am
mi-am amintit una simpla si "de lene" si care mereu a iesit buna + avantajul de a putea cuprinde aproape orice ingredient, tot pe baza de cartofi cu dedicatie pt aurora cartofi au bout du canon
se coc cartofi intregi bine spalati.
cand sunt gata se taie in doo si se scobesc pana aproape de coaja, miezul punandu-se intr-un castron in care asteapta pregatite ingredientele dorite de bucatar si numerosii comeseni (sau mai multe castroane dupa numarul de umpluturi). se omogenizeaza, se reumplu cartofii si se dau la cuptor acoperiti de branzeturi rase, unt si/sau smantana.
io prefer amestecul dintr-o branza mai sarata, unt, smantana, chiar si oo si cateva felii de cabanos puse in cartof sub umplutura ca surpriza
se coc cartofi intregi bine spalati.
cand sunt gata se taie in doo si se scobesc pana aproape de coaja, miezul punandu-se intr-un castron in care asteapta pregatite ingredientele dorite de bucatar si numerosii comeseni (sau mai multe castroane dupa numarul de umpluturi). se omogenizeaza, se reumplu cartofii si se dau la cuptor acoperiti de branzeturi rase, unt si/sau smantana.
io prefer amestecul dintr-o branza mai sarata, unt, smantana, chiar si oo si cateva felii de cabanos puse in cartof sub umplutura ca surpriza
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Aceiasi cartofi ai Aurorei (fierti cu o zi inainte dar nepreparati din diverse motive) se sfarama cu furculita, se adauga 2-3 oua batute, 2-3 linguri faina, un pic de lapte si smantana daca exista, sare, piper, verdeata si orice mai exista prin frigider: branza de orice fel, mezeluri maruntite (eu am pus si cozi de ceapa verde sau praz taiat rondele). Treaba se da la cuptor intr-o forma unsa; se pune pe farfurii taiata felii. E rapid, delicios, place copiilor (in varianta cu multe ingrediente seamana cu o pizza).
Alta chestie relativ simpla dar interesanta (am gatit-o cu niste prieteni care aveau copii, cei mici au fost incantati de idee): se taie marunt/fasiute 1/2 kil de ceapa si 1/2 kil ardei gras; se pun la calit intr-o cratita cu diametrul marisor. Se iau 8-10 rosii medii spre mari, li se face un capacel si se scoate miezul. Cand ceapa si ardeiul sunt rumene, se adauga miezul rosiilor si se lasa sa fiarba. Rosiile se umplu fiecare cu cate un ou crud deasupra caruia se presara sare, piper, se pune o feliuta de cascaval, verdeata si capacul. Rosiile astfel umplute se cufunda (nu pana sus) in patul de legume care fierb; se acopera si se lasa cca 15 minute, pana cand rosia se coace, ouale din interior sunt facute si cascavalul s-a topit. Ieftin(vara) si foarte bun
Edit: m-am grabit.. pt 10 rosii, ca sa nu se rataceasca prin cratita, trebuie un kil de ceapa si unul de ardei.
Alta chestie relativ simpla dar interesanta (am gatit-o cu niste prieteni care aveau copii, cei mici au fost incantati de idee): se taie marunt/fasiute 1/2 kil de ceapa si 1/2 kil ardei gras; se pun la calit intr-o cratita cu diametrul marisor. Se iau 8-10 rosii medii spre mari, li se face un capacel si se scoate miezul. Cand ceapa si ardeiul sunt rumene, se adauga miezul rosiilor si se lasa sa fiarba. Rosiile se umplu fiecare cu cate un ou crud deasupra caruia se presara sare, piper, se pune o feliuta de cascaval, verdeata si capacul. Rosiile astfel umplute se cufunda (nu pana sus) in patul de legume care fierb; se acopera si se lasa cca 15 minute, pana cand rosia se coace, ouale din interior sunt facute si cascavalul s-a topit. Ieftin(vara) si foarte bun
Edit: m-am grabit.. pt 10 rosii, ca sa nu se rataceasca prin cratita, trebuie un kil de ceapa si unul de ardei.
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
mare MULTUMESC
chiar deseara o sa incerc. si pentru ca fiica-mea mare e in vacantza cred ca o sa gatim impreuna. sa vad poate mai are si ea ceva idei la umpluturi.
maine e Buna Vestire asa ca... peshte.
chiar deseara o sa incerc. si pentru ca fiica-mea mare e in vacantza cred ca o sa gatim impreuna. sa vad poate mai are si ea ceva idei la umpluturi.
maine e Buna Vestire asa ca... peshte.
"Treat people as if they were what they ought to be
and you help them to become what they are capable of being."
and you help them to become what they are capable of being."
- aurora
- Junior Member
- Mesaje: 52
- Membru din: Lun Noi 22, 2004 12:00 am
Am patit o mare nenorocire. De aproape o saptamana s-a stricat frigiderul. De Buna vestire daca tot a fost dezlegare la peste(cu o zi inainte am mancat sarmale cu carne de post....pardon.... de PORC:@):D) am prajit fileul de peste si crevetii ce-i pastram pentru ceva retete mai sofisticate. I-am prajit simplu in ulei ca sa nu se strice(n-am avut timp si chef de altceva). Pana ieri m-am tot hranit cu maruntisuri proaspat cumparate: cremvursti, conserva de fasole, oua etc. Ieri insa in drum spre casa am constatat ca prin buzunare bate vantu. Puteam sa imprumut ceva firfirici, dar mi-am zis ca voi supravietui eu cumva inca o zi pana vine leafa. Acasa , la recensamantul culinar a iesit doar o punga de fulgi de cartofi, un rest de unt cativa catei de usturoi, cateva ciuperci murate(de care am vorbit la muraturi) si un rest de varza de la sarmale. Vreau sa va spun ca dupa dupa ce am calit usturoiul zdrobit, ciupercile maruntite, restul de varza, o lingura de pasta de rosii si un pic de sos de soja, am facut piure-ul cu unt sare si apa si le-am alaturat intr-o farfurie, a rezultat ceva ce a depasit cu mult macaruri din nu stiu ce cantine cu pretentii de restaurante. Toata prepararea a durat mai putin de 10 minute. Si au iesit doua portii, asa ca am avut ce baga la "giozdan" si azi dimineata. Singura problema a fost ca a lipsit cu desavarsire orice frimitura de carne, lucru grav pentru pentru cei cu lozinca "cea mai buna leguma e porcul":D.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
inca doo rapide de leneshi afterwork si anume:
ciorba de fasole
se cumpara in prealabil (si nu numai). doua-trei conserve de fasole cu costitza plus unu doi cabanosi (sau alti carnati afumati).
se calesc legumele de supa (io am avut morcov, ceapa, ardei iute neiute), se pune apa si adaosuri (am pus cub pt gulash si tarhon) si cand au fiert (repede binentzeles) se pun conservele (continutul lor, da?) se presara verdeatza si e gata si e bunutza.
pilaf cu legume
in unt + ulei se caleste ceapa, morcov, cartofi cuburi, o cana de orez, un ardei - doi (iuti neiutzi d'aia, i-am luat de la tormen ca erau tare frumosi). cand iau culoare si miros se pun 5 cani de apa, juma' de punga de legume congelate (minestrone de exemplu), vegeta, sare si piper. se lasa acoperite pe foc mic, se pune verdeatza si gata.
toata treaba dureaza putin si e bunutza.
ciorba de fasole
se cumpara in prealabil (si nu numai). doua-trei conserve de fasole cu costitza plus unu doi cabanosi (sau alti carnati afumati).
se calesc legumele de supa (io am avut morcov, ceapa, ardei iute neiute), se pune apa si adaosuri (am pus cub pt gulash si tarhon) si cand au fiert (repede binentzeles) se pun conservele (continutul lor, da?) se presara verdeatza si e gata si e bunutza.
pilaf cu legume
in unt + ulei se caleste ceapa, morcov, cartofi cuburi, o cana de orez, un ardei - doi (iuti neiutzi d'aia, i-am luat de la tormen ca erau tare frumosi). cand iau culoare si miros se pun 5 cani de apa, juma' de punga de legume congelate (minestrone de exemplu), vegeta, sare si piper. se lasa acoperite pe foc mic, se pune verdeatza si gata.
toata treaba dureaza putin si e bunutza.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
pentru toti amicii mei puturosi, inconjurati de mofturosi sau dornici de senzatii tari lovesc cu una ieftina si rapida tot pe baza de taitzeii aia chinezesti, tot tradusa in danoniana de pe gugle:
"minestrone" cu ramen
Se caleste in putin ulei bacon taiat cubulete, se adauga varza, cartof, ceapa si morcovi, toate taiate dupa plac si se calesc impreuna. Se pune apa si condimentele dintr-un plic de ramen (cu aroma de legume), o rosie fara semminte taiata cubulete si se mai fierb impreuna. Separat se oparesc taiteii. Se amesteca totul si se serveste cu feliute de branza topita (tip hochland) pe deasupra.
Ieftin ca braga si rapid ca sageata aslbastra.
"minestrone" cu ramen
Se caleste in putin ulei bacon taiat cubulete, se adauga varza, cartof, ceapa si morcovi, toate taiate dupa plac si se calesc impreuna. Se pune apa si condimentele dintr-un plic de ramen (cu aroma de legume), o rosie fara semminte taiata cubulete si se mai fierb impreuna. Separat se oparesc taiteii. Se amesteca totul si se serveste cu feliute de branza topita (tip hochland) pe deasupra.
Ieftin ca braga si rapid ca sageata aslbastra.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Intru-(:D)cat doua treimi din zilele vietii mele am avut ca mic dejun omleta, facuta de mine(nu exagerez, e o mancare de care nu ma pot plictisi, ca si de cartofi prajiti), am sa descriu pe scurt cateva din varientele de paparada puse de mine in practica incepand de pe la varsta de 5 anisori(cam intre 5 si 7 ani, nu mai stiu exact, am facut prima omleta).
Cea mai frecventa:
doua oua batute spuma cu sare dupa gust(uneori trei sau chiar patru oua in functie de foame), salam taiat taitei sau cubulete(sau orice alt mezel) usor rumenit in putin ulei intr-o tigaie neagra obligatoriu(in cea de teflon parca are alt gust).
Se adauga ouale peste salamul prajit si se amestesteca pentru a nu se rumeni si oul.
Foarte importanta este cantitatea de ulei din tigaie, care se invata dupa mai multe incercari. Ideea e ca tigaia trebuie sa ramana lucioasa, fara ulei in plus si fara sa se prinda oul de tigaie, dupa ce se pune omleta in farfurie. (pe teflon nu apare problema asta dar si gustul e altul)
La aceasta varianta omleta trebuie sa ramana un pic suculenta(eu asa prefer).
Cand nu exista ingrediente de pus in ou e bine sa se prajasca putin omleta, sau mai bine iasa ouale ochiuri.
Si acum variatiuni pe aceiasi tema(ce se pune in tigaie pe langa oua):
- slanina taiata cat mai marunt se topeste pana devine crocanta si se adauga si ceva ceapa maruntita sa se caleasca
- branza sau cascaval topite putin in tigaie (la aceasta varianta e bine ca omleta sa se rumeneasca putin)
- o rosie calita in ulei pana scade apa pe care o lasa plus ceva frunze verzi
- ciupercute de orice fel(comestibile:D) preferabil crude nu din conserva , calite alaturi de niste ceapa pana scade apa pe care o lasa
- peste de orice fel (dezosat) taiat cubulete
- carne tocata sau de mici facuta chiftelute cat mai mici
- carne de pui, porc, vita(sau de alt animal preferat:D) cruda taiata cubulete si prajita
Acestea pot fi combinate in diferite variante, dupa gust si posibilitati
Binenteles ca la orice varianta mujdeiul de usturoi poate fi adaugat fara probleme.
De asemenea si condimentele preferate.
O alta varianta este din oua batute spuma si prajite, in tigaia incinsa, precum clatitele(pana se intareste) si se umple clatita cu diverse compozitii(branza cu smantana, diverse sosuri etc).
Cred ca or mai fi si altele pe care le-am incercat dar de astea mi-am amintit acum.
Cea mai frecventa:
doua oua batute spuma cu sare dupa gust(uneori trei sau chiar patru oua in functie de foame), salam taiat taitei sau cubulete(sau orice alt mezel) usor rumenit in putin ulei intr-o tigaie neagra obligatoriu(in cea de teflon parca are alt gust).
Se adauga ouale peste salamul prajit si se amestesteca pentru a nu se rumeni si oul.
Foarte importanta este cantitatea de ulei din tigaie, care se invata dupa mai multe incercari. Ideea e ca tigaia trebuie sa ramana lucioasa, fara ulei in plus si fara sa se prinda oul de tigaie, dupa ce se pune omleta in farfurie. (pe teflon nu apare problema asta dar si gustul e altul)
La aceasta varianta omleta trebuie sa ramana un pic suculenta(eu asa prefer).
Cand nu exista ingrediente de pus in ou e bine sa se prajasca putin omleta, sau mai bine iasa ouale ochiuri.
Si acum variatiuni pe aceiasi tema(ce se pune in tigaie pe langa oua):
- slanina taiata cat mai marunt se topeste pana devine crocanta si se adauga si ceva ceapa maruntita sa se caleasca
- branza sau cascaval topite putin in tigaie (la aceasta varianta e bine ca omleta sa se rumeneasca putin)
- o rosie calita in ulei pana scade apa pe care o lasa plus ceva frunze verzi
- ciupercute de orice fel(comestibile:D) preferabil crude nu din conserva , calite alaturi de niste ceapa pana scade apa pe care o lasa
- peste de orice fel (dezosat) taiat cubulete
- carne tocata sau de mici facuta chiftelute cat mai mici
- carne de pui, porc, vita(sau de alt animal preferat:D) cruda taiata cubulete si prajita
Acestea pot fi combinate in diferite variante, dupa gust si posibilitati
Binenteles ca la orice varianta mujdeiul de usturoi poate fi adaugat fara probleme.
De asemenea si condimentele preferate.
O alta varianta este din oua batute spuma si prajite, in tigaia incinsa, precum clatitele(pana se intareste) si se umple clatita cu diverse compozitii(branza cu smantana, diverse sosuri etc).
Cred ca or mai fi si altele pe care le-am incercat dar de astea mi-am amintit acum.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
uite si cateva omlete recente de la mine
- slanina afumata de la paiacec se caleste cu ceapa, separat se zdrobeste branza de oaie grasa si cat mai imputita, se pun oole si se bat si se pun in tigaie peste clisa si ceapa.
- se bat oo si in ele se pune o conserva mititica de porumb si cateva felii de salam uscat (gen sibiu) si se coc. asta omleta la mine se orneaza cu gogosari si cuacavetzi dupa modelul funny face.
pt ca am alta metoda, io fac omleta de multe ori tip pizza (o fac la foc foarte mic si cu capac si fara sa o intorc si se umfla ca sufleul. asta daca nu ma grabesc)
una apreciata a fo omleta cu oo fierte, am pus in tigaie felii de oo fierte si cand s-a incins oloiu am pus oole batute. e bestiala
- slanina afumata de la paiacec se caleste cu ceapa, separat se zdrobeste branza de oaie grasa si cat mai imputita, se pun oole si se bat si se pun in tigaie peste clisa si ceapa.
- se bat oo si in ele se pune o conserva mititica de porumb si cateva felii de salam uscat (gen sibiu) si se coc. asta omleta la mine se orneaza cu gogosari si cuacavetzi dupa modelul funny face.
pt ca am alta metoda, io fac omleta de multe ori tip pizza (o fac la foc foarte mic si cu capac si fara sa o intorc si se umfla ca sufleul. asta daca nu ma grabesc)
una apreciata a fo omleta cu oo fierte, am pus in tigaie felii de oo fierte si cand s-a incins oloiu am pus oole batute. e bestiala
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
o poanta offti-topica
Ce o facut tiganu prima oara cand o vazut franzela?!?
O mancat-o cu paine...........
hihihi.... scuze pentru iesirea din cadru,da nu m-am putut abtine:D
ps. promit ca o sa incerc reteta cu oo:)
Ce o facut tiganu prima oara cand o vazut franzela?!?
O mancat-o cu paine...........
hihihi.... scuze pentru iesirea din cadru,da nu m-am putut abtine:D
ps. promit ca o sa incerc reteta cu oo:)
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
tu razi da' la nunta unui unchi d'al meu cu o nemtzoaica li s-au dat sarmale cu mamaliga si se chinuiau sa intinda mamaliga pe paine
edit: nemtzii veniti la nunta, ei se chinuiau
edit: nemtzii veniti la nunta, ei se chinuiau
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
ei na...... ca doar s-o fi auzit si pe acolo de polenta....
mai iute s-o fi gandit ca polenta asta a noastra e mai naturala...
crescuta cu balegar de grajd nu cu chimicale~p, si sa nu le creasca colesteroliul prea tare o pus-o pe paine
mai iute s-o fi gandit ca polenta asta a noastra e mai naturala...
crescuta cu balegar de grajd nu cu chimicale~p, si sa nu le creasca colesteroliul prea tare o pus-o pe paine
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
omlete si alte alea
pai da, vad ca mi-ati luat voi toate retetele de omlete, da' nu ma las, bag si eu ceva
1. omleta prepelitza - cea mai simpla: se curata niste catei de usturoi, se taie frumos si fin, se amesteca cu niste suc proaspat de rosii sau rosii taiate bucati, cu ouale, sare, piper si gata, se arunca in tigaie!
2. omleta cu legume - se calesc urmatoarele: usturoi taiat fin, ceapa, morcovi rasi, ardei (chiar si gogosari, daca-s proaspeti, in general tot ce e rosu sau verde si proaspat), apoi se adauga rosii decojite si taiate bucatele, se inabusa umpic, apoi se adauga oole, in care se pun in prealabil bucatele de mezeluri sau de branza d-aia sarata si, optional, maslinutze. cu sare si piper, ofcors, plus cimbru, rozmarin, busuioc, chestii d-astea. se toarna compozitia peste ceea ce era in tigaie si se lasa cu capacul acoperit, sa se inabuse, la foc destul de mic. (acum io am o dilema: sa se inabuse sau sa se inabuseasca. ma rog...tre sa caut.)
ps: sfat: pentru omleta pufoasa si nelipicioasa, adaugati putina apa minerala sau bere!
1. omleta prepelitza - cea mai simpla: se curata niste catei de usturoi, se taie frumos si fin, se amesteca cu niste suc proaspat de rosii sau rosii taiate bucati, cu ouale, sare, piper si gata, se arunca in tigaie!
2. omleta cu legume - se calesc urmatoarele: usturoi taiat fin, ceapa, morcovi rasi, ardei (chiar si gogosari, daca-s proaspeti, in general tot ce e rosu sau verde si proaspat), apoi se adauga rosii decojite si taiate bucatele, se inabusa umpic, apoi se adauga oole, in care se pun in prealabil bucatele de mezeluri sau de branza d-aia sarata si, optional, maslinutze. cu sare si piper, ofcors, plus cimbru, rozmarin, busuioc, chestii d-astea. se toarna compozitia peste ceea ce era in tigaie si se lasa cu capacul acoperit, sa se inabuse, la foc destul de mic. (acum io am o dilema: sa se inabuse sau sa se inabuseasca. ma rog...tre sa caut.)
ps: sfat: pentru omleta pufoasa si nelipicioasa, adaugati putina apa minerala sau bere!
"Iubirea nu-i paiata vremii, chiar/ De intra sub compasul coasei sale." (W. Shakespeare)
-
Trestia - Junior Member
- Mesaje: 65
- Membru din: Mar Mar 22, 2005 12:00 am
A Venit Primavara!!!!!
A aparut leurda pe piata.
Am gasit la o tiganca cu trei legaturi la leu(greu).
Am incropit un Croque monsieur dupa reteta descrisa mai sus, ca mi s-a facut pofta, doar ca in loc de ceapa am pus leurda, si am facut separat o salata de leurda cu rosii(mai multa leurda decat rosii).
Se simtea primavara in fiecare frimitura:drool:
Am gasit la o tiganca cu trei legaturi la leu(greu).
Am incropit un Croque monsieur dupa reteta descrisa mai sus, ca mi s-a facut pofta, doar ca in loc de ceapa am pus leurda, si am facut separat o salata de leurda cu rosii(mai multa leurda decat rosii).
Se simtea primavara in fiecare frimitura:drool:
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Salata de primavara
(pentru doi personi)
2 legaturi de untisor (cam cat incape in doo maini zdravene de barbat :p )
1 legatura de leurda (normala ca dimensiuni - legatura)
sucul de la 1 lamaie
ulei (de masline)
6 cepe de primavara
1 piept de pui (cca. 500 g)
2 rosii
1 ardei kapia/gras
sare, piper si oregano dupe gust
Se:
- pune pieptul de pui la fiert
- curata cu multa, multa rabdare untisorul :rolleyes: apoi se spala bine-bine
- curata si spala leurda, ceapa, rosiile si ardeiul - care apoi se toaca/taie marunt, respectiv julienne. Rosiile se golesc intai de semintze
- Se scoate pieptul de pui de la fiert si se lasa umpic sa se raceasca, apoi se cubutzeshte si se rumeneshte intr-o tigaie.
Se amesteca ingredientele intr-un castron, se pune ulei, sare, piper, oregano (sau busuioc), suc de lamaie, si deasupra se trantesc fara pic de ceremonial cuburile de pui rumenite.
Ce-as mai fi pus eu si n-am avut:
- neshte ciupercute facute la gratar, apoi feliate/taiate cuburi
- boabe de porumb fiert/din conserva
2 legaturi de untisor (cam cat incape in doo maini zdravene de barbat :p )
1 legatura de leurda (normala ca dimensiuni - legatura)
sucul de la 1 lamaie
ulei (de masline)
6 cepe de primavara
1 piept de pui (cca. 500 g)
2 rosii
1 ardei kapia/gras
sare, piper si oregano dupe gust
Se:
- pune pieptul de pui la fiert
- curata cu multa, multa rabdare untisorul :rolleyes: apoi se spala bine-bine
- curata si spala leurda, ceapa, rosiile si ardeiul - care apoi se toaca/taie marunt, respectiv julienne. Rosiile se golesc intai de semintze
- Se scoate pieptul de pui de la fiert si se lasa umpic sa se raceasca, apoi se cubutzeshte si se rumeneshte intr-o tigaie.
Se amesteca ingredientele intr-un castron, se pune ulei, sare, piper, oregano (sau busuioc), suc de lamaie, si deasupra se trantesc fara pic de ceremonial cuburile de pui rumenite.
Ce-as mai fi pus eu si n-am avut:
- neshte ciupercute facute la gratar, apoi feliate/taiate cuburi
- boabe de porumb fiert/din conserva
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
126 mesaje
• Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori