Pagina 1 din 5

Speedy Gonzales: sandwich-uri, omlete si alte retete ieftine si/sau rapide

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 10:56 am
de nae cinefil
Ideea acestui thread apartzine danei, ca un frate vitreg shi foarte amarat al lui Junk Food Place!

Citind cele scrise de ea shi de altzii pe Junk Food, mi-am adus aminte de retzetele inventate in facultate, inainte cu o saptamana de a primi bursa/bani de-acasa/pachet de-acasa!

Erau chestii de genul:
Supa de ceapa: se crapa 1-2 cepe in 4, se pun la fiert, se adauga absolut orice poate fierbe, sare dupa gust shi gata!

piure de cartofi cu faina de malai shi cu paine!

biscuitzi cu untura: se inlatura cu un cutzit praful ashezat in tigaia unde in vremurile bune s-au prajit oareshce chestii, se ia biscuitele( de preferintza tare shi sarat) shi se intinde prin tigaie, se acopera cu un strat fin de boia shi sare (daca exista vegeta e sarbatioare) shi se mananca! se stinge cu jinars/palinca!

p.s. : Astea se petreceau in cluj! Ashtept variante mai noi shi de prin alte locuri!

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 11:02 am
de memetshot
bre io nu mancam gunoaie d-astea in camin. Io cand nu mai aveam bani si nici haleu apelam la metoda: n-ai ba 2000 da lei? si-mi luam cia mai buna mancare de pe lume: Eugenia: e dulce, e plina de euri si strica dintii...

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 11:18 am
de nae cinefil
poi d`aia ai ramas la stadiul de cuacervata!:) cum sa te dezvoltzi armonios daca n-ai incercat asemenea combinatzii!
daca tot cereai doo mii, mai plusai putzin shi-tz loai un ursus verde(la halba:)) care shtim cu totzii ca face cat doo shnitzele sau 3 sarmale!
Altele:
supa de varza: Se ia varza, se toaca atent(atentzia e la degete, ca e mancare de post) se fierbe cam juma de ora la presiunea gazului din oficiu, se adauga juma de litru de suc de roshii shi se mananca cu crutoane, respectiv paine veche!

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 11:38 am
de memetshot
1. ursusu verde ie ciea mai scarboasa bere, dupa noroc
2. aveati gaz? ehe la mine de baza era resou.
Ciorba: se cumpara legume: cartofi, morcovi, pastarnac, patrunjel, etc...se ferb, se adauga ceva carne daca exista, daca nu, asta e - se schimba cu unu doua cuburi de maggi, si fidea...si a iesit ciorba. Mai nasol e ca astepti dupa resou pana iti creste barba.
cea mai tare chestie facuta in camin: tort diplomat...

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 11:58 am
de gaga
bai animale, iar ai dat pe langa bara si pe exteriorul portzii, nu se gandea nae la mancare pt studentzii exclusivisti ci pentru cei mai oropsitzi care navea tuate ingredientele lu matale (carne, auz...) si nici bani sa si le ia....

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 12:15 pm
de nae cinefil
offtopic, ursusu verde era suficient de buna cand aparuse, inainte de ursusu roshu; cea mai tare chesti facuta in camin a fost o roshcata cu sanii tari, da` despre asta eventual pe "totul despre sex":)

dana, merci de ajutor! mi-ai luat cuvintele din taste! po` ma animaloo, di ce nu ceteshti intai titlu shi primu post d`aicia, sa-ntzelegi shi matale ca ie vorba de a umple stomacu cu ceva atunci cand chiar n-ai cu ce, atat tu cat shi colegii tai de camera(era sa zic shi invitatzii tai!)!

fasole cu adidashi: se fierbe fasolea o ora jumate, ca n-are nimeni chef s-o puna la inmuiat in prealabil, se arunca in oala shi nishte adidashi de porc(prin 97 erau 4 bucati la 8000 lei) sau oase garf (tot pe-acolo la pretz), atotprezentul suc de roshii, morcov, ceapa shi tot ce se poate cali+tot ce mai gaseshti prin camera shi pare comestibil!

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 12:21 pm
de gaga
din seria mancari la reshou din bca (nu din camin ci de la vestiar, nu intru in amanunte) faceam urmatoarele delicii:

- cartofi prajitzi peste care se spargeau oo si se mai adauga sare

- macrou congelat, decongelat si prajit, in tigaie se mai arunca ceva usturoi

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 12:25 pm
de memetshot
chestii aflate in camin:
- orice chestie (exceptand unele dulciuri) merge cu ceciap, de casa, de la magazin, de pe fundu borcanului...
- parizerul are gust de mustar, daca nu ai mustar merge ceciap, daca nu ai nici ceciap tre sa ai o fuame mare in tine...
- in caz ca nu mai ai nici bani nici mancare iti amintesti brusc ca parca aveai ceva rude prin respectivu oras...
- naie nu stu cum iera la inceputuri. la inceputu carierei mele de studinte iera berganbiar la 6000 sticla.
- nu egzista o furculita indeajuns de murdara pentru a nu putea fi folosita....

si acu chesti intr-adevar pentru studenti "exclusivisti "....
Cartofi prajiti cu smantana:
se curata cartofii se pun in ulei incins....dupa multele ore necesara prajirii se scot pe o farfurie. Se desface cutia de smantana si folosindu-te de furculita din dotare (adica ghiarele) se introduc cartofii intai in smantana si porma in gura...

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 12:30 pm
de eyewitness
Initial trimis de dana
din seria mancari la reshou din bca

stagiar fiind, io mentionez una baraca arsa pana la temelii ,comuna dridu, jud ialomita ,stinsa ulterior cu apa rece adusa de pompierii voluntari

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 12:30 pm
de gaga
da de ce are parizeru gust de mushtar fara sa fi vazut mushtaru?


hjsfgsh: miam amintit de o chestie pe care o manca studentu sopra cu ceva vreme in urma, de ii scria si pe yahu la status asta: cartofi prajitzi cu gandac in ulei :D

fyegf: pe bune ochila? si ai mancat-o?

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 12:36 pm
de nocturna
scuzatz ca intrerup, nushtu ce-i ala camin shi nici nu prea mananc deci n-am ce cauta aici da' aveam o intrebare daca se poate:
Initial trimis de dana
- macrou congelat, decongelat si prajit, in tigaie se mai arunca ceva usturoi

din asta nu se moare?

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 12:37 pm
de gaga
ba muare fiecare papila gustativa de placere, e un deliciu.

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 12:47 pm
de nae cinefil
ce-am mai preparat(da` atunci aveam cu ce-shi nu la partizan ma refer!):
pulpa de miel cu vin...sau, ca sa pastrez adevarul istoric, vin cu pulpa de miel inabushita in vin!:) se pune pulpa de miel impanata cu usturoi in cea mai mare oala/cratitza gasita in partea romaneasca a palierului, dupe ce in prealabil se incinge in respectiva oala ulei. Se toarna vin in neshtire in gaturile bucatarilo(eram fro 4, ca pazeam mancarea de basarabenii, ca aia erau rai de foame!) shi peste pulpa de la foc. Se joaca filcai fro ora- cat sa bea 4 oameni un bidon de 5 litri de vin shi gata!

btw de basarabeni, deshi erau catziva care erau chiar de treaba, procentu de nashpetz dintre ei il depashea clar pe cel al celorlalte natzionalitazti...conlocuitoare din camin. Faceau insa nishte mancaruri ciudate...! Ceva cu hrishca(nishte boabe mici shi inchise la culoare), linte, morcov prajit shia alte legume prajite in ceaun, dupa care turnau apa shi gata!

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 12:49 pm
de eyewitness
danuto, pai nu-ti spusei ca arsese pan la temelii ? ce sa mai halesc? macar sa fi fost putin rumenita :D
danone pe bune imi facura aia un resou de dimensiuni imense care facea cafeaua cam in 6-7 secunde. prinse un don injiner in ziua aia neshte caras, il curatasem si tzushti cu iel in tigaie. m-a chemat un om pana afara sia trebui sa merg pana la berou cu nealui sa-i dau neshte acte sh-am uitat de carasi. cand mam intors ierea jale mare (berou ierea cam undei ferma iar organizarea de santier unde ierea baraca era sus in deal la pod unde-i si microhidrocentrala aia cam la 10 km de berou). ierea o baraca simpla doo camere si-un hol intre ele unde era si mastodontu. a ars din temelii. don injiner cu care imparteam baraca ,care muncea la statia de betoane,merse la bucuresti in zioa aia in maieu si pantaloni scurti. avea saracu si-un casetofon da nici ala nu rezista...
sh-acu vorbeste lumea prin sat , ehe injineru ala dus (ala eram io ca p-atunci arhitect ,injiner sau economist tot injiner te chema) vremuri nene ce mai...

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 4:51 pm
de paiacec
Io nu shtiu cum o fi prin caminele studentzeshti,dar pot sa va spun de mancarurile din caminele de elevi shi binentzeles din armata.De exemplu:
Ce mananca soldatul roman in perioada de instructzie?Mananca ciorba de cartofi cruzi,ciorba de "perishoare 10 la lingura"de-tzi rupi dintzii in ele,varza lipita de cazan cu jumari expirate,ghiveci cu cate o pastaie atzoasa shi daca mai are ceva bani in buzunar,alimentul lui animaloo pe jumatate: eugenia.Cealalta jumatate o mananca gradatzii.

MesajScris: Joi Ian 22, 2004 5:42 pm
de Prozac
Mie chiar imi placea untura cu paine (nu cu biscuiti).... mama mama ce as manca si acum niste paine proaspata cu untura deasupra, cu sare si piper din belsug (sau boia iute).
Si zicea si Dana intr-un post mai sus, cartofi prajiti peste care aruncai si niste oua prajite si niste mujdei de usturoi si cu multa paine ca sa iti tina toata ziua de foame - cea mai buna mancare posibila.
Sa mai zica careva ca studentii nu o duc bine!!! ;)

MesajScris: Vin Ian 23, 2004 8:53 am
de nae cinefil
cartofi rantalitzi: se pun cartofii intregi shi necuratzatzi la fiert. Dupe ce fierb, intr-o tigaie se prajeshte nishte slanina(de unde ulei?!), shi se pun cartofii, taiatzi aproximativ cubuletze peste. Se mai taie sh-o ceapa relativ mica(sa se evite aciditatea:)) shi impreuna cu ceva branza(de casa, normal, ca e gratis) se arunca peste, dupa care se amesteca totul la flacara mica. Iese o amestecatura interesanta la gust!

p.s. fasolea o faceam duminica, fiind singura zi din saptamana cand puteam freca menta atata vreme in jurul oalei!

doar o mentiune

MesajScris: Vin Ian 23, 2004 8:57 am
de gaga
aia cu cartofii a lui nae e o adaptare a clasicilor picioci rantalitzi ai bucatariei banatzene :)

MesajScris: Vin Ian 23, 2004 9:13 am
de nae cinefil
dana, habar n-am avut, da` ideea ie ca nu ierea rai de loc respectivii baraboi!
shi oricum, concluzia e ca cele trei chestii de baza pe care le tot invarteam in mancarurile noastre erau(separat) cartofii, fasolea shi spaghetele!

MesajScris: Vin Ian 23, 2004 9:26 am
de memetshot
nae...fasole? o duceati bine ma, ca ie plina de proteine...
Acu reteta la piure de post, adica atunci cand n-ai nici un fel de lactate prin camera. noi ii ziceam piure evreiesc
Se curata cartofii si se pun la fiert (cred ca merg si fierti in coaja). Dupa ce s-au fiert ii scoti intr-o farfurie si ii pisezi. la piure se adauga sare...
intr-o tigaie se caleste niste cantitate oarecare de ciapa. Cand e gata ceapa se adauga piureul de cartofi si se mai lasa 5 minute pe foc (a se citit resou).
Bofta buna...

offtopic

MesajScris: Vin Ian 23, 2004 10:01 am
de nae cinefil
animal2o, cine te-a informat ca alea erau proteine a fost fuarte rau cu tine! itzi zic io, alea-s gargaritze!

MesajScris: Vin Ian 23, 2004 10:01 am
de memetshot
nae...cand manaci asemeanea mancari tre sa te minti....

incheiat off topic...

MesajScris: Vin Ian 23, 2004 10:24 am
de marian jan
la retetele voastre as aduga paine cu ketchup si mustar.cand se termin toata mancarea,mai ramanea putin ketchup(bulion) si putin mustar..

MesajScris: Vin Ian 23, 2004 10:28 am
de memetshot
inc-o haleala superbuna.
necesar: paine, preferabil cat mai proaspatata, nu prea proaspata ca se termina prea repede si nu tine de fuame..
ceva unsuros- margarina, ulei, tigaie nespalata.
se unge painea...se pune in tigaie si se prajeste.se condimenteaza cu orice. se serveste calda.



ps: asta este un fel de imbunatatire a primei retete cinefile

Cartofi prajiti cu morcovi shi cu ceapa

MesajScris: Vin Ian 23, 2004 10:40 am
de piskeshu
Se prajesc cartofii normal, iar la sfarsit se pune ceapa shi morcovii taiati rondele(la sfarsit ca sa nu se arda). Se pot amesteca shi cu zacusca, de vinete preferam io.:o

MesajScris: Lun Ian 26, 2004 11:49 am
de gaga
hai ca am si io o reteta de "ce am gasit prin casa", ii zic pizza din cartofi

la ea e musai sa ai cartofi, ulei, orice tip de branzet (topita, telemea, cascaval, veche noo, nu conteaza) si orice aduce a suc de rosii (rest de checiap, sos de rosii, etc)

se curatza/taie/prajesc in ulei cartofii taiatzi pai, dupe care (daca iatz prajit in ceaun) se pun in tigaie rotunda cu tot cu uleiul pe care il lasa, se acopera cu sos rosii + cascaval + orice este comestibil si la indemana.

eo am facut zilele trecute cu urmatoarele (in afara de cartofi): un cub branza topita ratacit prin frigider, o coaja de parmezan ras, doo felii de shunca mai vechi, cubuletze dintr-o conserva de carne de porc... keciap tomi iute... creca cam atat.

merge si cu conserve de peshte, btw

MesajScris: Lun Ian 26, 2004 12:33 pm
de piskeshu
Dana, dupa ce pui toate chestiile alea, le prajesti impreuna cu tot uleiul de la cartofii prajiti?

MesajScris: Lun Ian 26, 2004 12:53 pm
de gaga
"se pun in tigaie rotunda cu tot cu uleiul pe care il lasa"

deci nu, ci numai cu uleiul de pe iei, daca tigaia lipeste, mai pui ceva ulei acolosha

MesajScris: Lun Feb 09, 2004 10:56 am
de gaga
new entry: nu e neaparat gunoistica, e foarte simplu de facut de orice antitalent in bucatarie, fie el si student...

se amesteca: o punga mica de orez uncle bens fiert, racit si scurs cu o cutie mare cu boabe de porumb, bine scurs de apa, cu doua cutii de ton (tuna flakes) si un borcan de castraveciori in otzet taiati dupa plac, cuburi, cubuletze, felii.
la toate acestea se adauga un borcan de maioneza cumparat in functie de gusturi si posibilitati (exista una light facuta de nushcine care e sub 25k si e foarte buna) si se condimenteaza (sare, piper, verdeatza, boia, orice). daca aveti un rest de carne sau friptura se accepta.

se mananca :p

MesajScris: Lun Feb 09, 2004 11:25 am
de river
Auleo! Daca in studentzia mea as fi avut banii necesari sa-mi cumpar orez uncle bens, boabe de porumb fiert la cutie, doua cutii de ton si si un borcan de castraveciori in otzet, plus maioneza, as fi apelat cu sigurantza, mai curand, la o portzie de ficatzei cu cartofi prajitzi de la "OK"-ul din campus ca asa ieseam mai ieftin si cu burta plina si si cu bani de tzigari... :D Si poate si cu o bere-doua... :p