Ce n-am mancat niciodata?
109 mesaje
• Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
uit uit, avocado este fruct tratat ca leguma in esentza el este fruct.
si terminatzi cu tampeniile, sushi e orez + condimente + vietzuitoare marine, cateodata impachetate in nori (alge uscate) care se servesc cu wasabi.
in link aveti neshte sushi.
http://www.sushilinks.com/sushi-poster/sushi-poster-glow.jpg
sashimi e ca sushi, duar ca la sashimi nu se pune otet de orez, plus ca de obicei la sashimi se pun nishte fasii de ou, un fel de omleta si de obicei se servesc cu soya, wasabi sau ghimbir marinat (pickled ginger. ).
http://www2.ncv.ne.jp/~kogane/images/sashimi.jpg
california rolls is de obicei d'alea invelite in nori, da' nu-i musai si intr-adevar exista o multitudine de combinatzii la sushi/sushimi, da' ideea de baza, retzeta, se pastreaza.
Heavystone, incearca sa folosesti butonul "edit" pentru a evita posturi consecutive pe cat se poate si in compozitzia sushi nu a intrat fasolea never ever tanarul butu a facut la vremea aia o confuzie
edit ca uitasem link pt sushi american
http://www.whatscookingamerica.net/Appetizers/CaliforniaRoll.htm
si terminatzi cu tampeniile, sushi e orez + condimente + vietzuitoare marine, cateodata impachetate in nori (alge uscate) care se servesc cu wasabi.
in link aveti neshte sushi.
http://www.sushilinks.com/sushi-poster/sushi-poster-glow.jpg
sashimi e ca sushi, duar ca la sashimi nu se pune otet de orez, plus ca de obicei la sashimi se pun nishte fasii de ou, un fel de omleta si de obicei se servesc cu soya, wasabi sau ghimbir marinat (pickled ginger. ).
http://www2.ncv.ne.jp/~kogane/images/sashimi.jpg
california rolls is de obicei d'alea invelite in nori, da' nu-i musai si intr-adevar exista o multitudine de combinatzii la sushi/sushimi, da' ideea de baza, retzeta, se pastreaza.
Heavystone, incearca sa folosesti butonul "edit" pentru a evita posturi consecutive pe cat se poate si in compozitzia sushi nu a intrat fasolea never ever tanarul butu a facut la vremea aia o confuzie
edit ca uitasem link pt sushi american
http://www.whatscookingamerica.net/Appetizers/CaliforniaRoll.htm
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Danone, prietena mea este japoneza si isi pune fasole in ruloul de sushi(ala invelit in folie de alge)... precum am zis, umplutura nu este standard....
"Konna koroshkada dekiryno wa samurai dakeda... Oma e dakeda! "
-
Heavystone - Junior Member
- Mesaje: 176
- Membru din: Mie Ian 28, 2004 12:00 am
Imi cer scuze ca nu editez postul anterior dar am dat logout si dupa aia am intrat din nou, si doar stii ca nu merge sa mai editezi dupa aia...
Oricum, mai vroiam sa adaug ca poza aia cu sushi care ai postat-o tu(prima) este doar meniul de la un restaurant, dar alea nu sunt toate felurile de sushi care exista... exista mult mai multe, japonezii in general isi pun fiecare ce le place in ruloul de sushi...
Oricum, mai vroiam sa adaug ca poza aia cu sushi care ai postat-o tu(prima) este doar meniul de la un restaurant, dar alea nu sunt toate felurile de sushi care exista... exista mult mai multe, japonezii in general isi pun fiecare ce le place in ruloul de sushi...
"Konna koroshkada dekiryno wa samurai dakeda... Oma e dakeda! "
-
Heavystone - Junior Member
- Mesaje: 176
- Membru din: Mie Ian 28, 2004 12:00 am
bre, am studiat si io ieri de sushi si sashimi, e adevarat ca nu e standard umplutura dar exista combinatzii in general respectate cam in orice sushi bar (california roll, seattle roll, tuna roll, unagi roll, fuji roll, tsunami roll, futomaki roll, etc), multe fiind adaptari americanizate.
acuma ma scuzi, io personal nu am avut ocazia sa balotez sushi si sashimi, ce zic e dupa vizitarea catorva zeci de sit-uri japoneze si alcatuirea unei colectzii de informatzii si retzete. daca tu zici ca isi pune pretena ta fasole, io n-am de ce sa nu te cred
oricum, toate retetele au un orez special si otzetu' ala si se mananca cu wasabi, macar atata putem cadea de acord.
acuma ma scuzi, io personal nu am avut ocazia sa balotez sushi si sashimi, ce zic e dupa vizitarea catorva zeci de sit-uri japoneze si alcatuirea unei colectzii de informatzii si retzete. daca tu zici ca isi pune pretena ta fasole, io n-am de ce sa nu te cred
oricum, toate retetele au un orez special si otzetu' ala si se mananca cu wasabi, macar atata putem cadea de acord.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Da, absoult corect, doar ca tin sa mentionez ca nu este vorba de nici un fel de otez, este vorba de sos de soia, care de unul singur e foarte sarat, iar wasabi-ul de unul singur e foarte iute, si de aceea amestecate merg numai bine..
"Konna koroshkada dekiryno wa samurai dakeda... Oma e dakeda! "
-
Heavystone - Junior Member
- Mesaje: 176
- Membru din: Mie Ian 28, 2004 12:00 am
LOL, ups ... mi-a scapat... nu, e vorba de otzet
"Konna koroshkada dekiryno wa samurai dakeda... Oma e dakeda! "
-
Heavystone - Junior Member
- Mesaje: 176
- Membru din: Mie Ian 28, 2004 12:00 am
:sal:Hai bun-gasit, bre! Is nou p`acilea asa ca nu stiu daca postai unde trebuie dar cum n-am gasit ceva mai aproape de ce cautam eu, ma oprii si eu acilea. Cu alte cuvinte, eu si papilele mele gustative va rugam sa va faceti pomana cu un sfat despre cum se prepara mielul, oaia sau berbecul la groapa! E drept, pana acuma gasii eu ceva despre treaba asta dar daca va dau un copy/paste o sa vedeti ca sfatul e cam saracut in descriere. In speranta unei pofte satisfacute, va astept retetele! ;b
Si daca tot venii vorba de retete, cum se prepara pana la urma niste melci meseriasi?
Si daca tot venii vorba de retete, cum se prepara pana la urma niste melci meseriasi?
Un tigan bun e un tigan mort !
-
TopCat - Junior Member
- Mesaje: 3
- Membru din: Dum Ian 23, 2005 12:00 am
n`am mancat niciodata sharpe caine....icre negre...pisica....gandaci.....etc...
DaCa VrEoDaTa Nu PrImEsTi ZaMbEtUl Pe CaRe Il AsTePtAI,
FII GeNeRoS Si DaRuIeStE PeRsOaNeI ReSpEcTiVe Un ZaMbEt.
DeOaReCe NiMeNi Nu ArE MaI MaRe NeVoIe De Un ZaMbEt DeCaT PeRsOaNa CaRe Nu StIe Sa ZaMbEaScA CeLoRlAlTi.
-
Iri - Junior Member
- Mesaje: 80
- Membru din: Lun Dec 20, 2004 12:00 am
sa-ntelegem ca zebra si cashalot ai mancat daca numa pisica ,sharpele, cainele si gandacii tz-au mai ramas
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
am pus la sfarshit ETC....deci se subintelege....ca n`o sa stau acuma sa enumar cashalotul zebra pantera si toate animalele de pe pamant...
DaCa VrEoDaTa Nu PrImEsTi ZaMbEtUl Pe CaRe Il AsTePtAI,
FII GeNeRoS Si DaRuIeStE PeRsOaNeI ReSpEcTiVe Un ZaMbEt.
DeOaReCe NiMeNi Nu ArE MaI MaRe NeVoIe De Un ZaMbEt DeCaT PeRsOaNa CaRe Nu StIe Sa ZaMbEaScA CeLoRlAlTi.
-
Iri - Junior Member
- Mesaje: 80
- Membru din: Lun Dec 20, 2004 12:00 am
Oribilul Mosh scrie:eu nu am mancat sushi si nici nu stiu ce este. dar vad prin filme ca toti mananca sushi si probabil ca este bun.
sushi e o mancare de peste cu orez.....e nasoala...petele e mai mult crud(cred de fapt ca e chiar crud) si orezul ..eee.....ce e mai interesant e ca are un sos care e mai bun inrest,........bleahhhh
- kitty-cris
- Junior Member
- Mesaje: 2
- Membru din: Mar Feb 01, 2005 12:57 am
- Localitate: Bucuresti
Oribilul Mosh scrie:eu nu am mancat sushi si nici nu stiu ce este. dar vad prin filme ca toti mananca sushi si probabil ca este bun.
ok..pai .e peste cu orez
- kitty-cris
- Junior Member
- Mesaje: 2
- Membru din: Mar Feb 01, 2005 12:57 am
- Localitate: Bucuresti
de ce? sa stie ca e destul de buna la gust seamana destul de mult cu pestele, numai ca este un pic mai ''gelatinoasa'' ca sa zic asa :yD (la fel ca sepia)... eu nu am mancat niciodata carne de caine sau pisica si nici nu cred ca voi manca vreodataROXANA scrie:n-am mancat si nici nu vreau sa manac vreodata: caracatitza
-
Catalánul - Mesaje: 625
- Membru din: Mar Dec 07, 2004 12:00 am
n-am mancat si nici nu vreau sa manac vreodata: supa de urzici,melci, caracatitza rechin,sobolani,rac ,etc ...
n-am mancat si vreau sa mananc: sushi, homar,icre negre
crezi cunva ca homaru ie frun mamifer?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
N-am mancat pisica desi de multa vreme mi-am propus sa arestez vreo mata si s-o pun pe gratar. Trebuie sa mai gasesc niste adepti ca sa nu ma trimita lumea la clinica aia cu baietii veseli.
N-am mai mancat de mult si mi-e dor de friptura din pulpa de nutrie. Este mai gustoasa si mai frageda decat friptura de porc.
Melci am gustat la un restaurant din Franta. Carnea era pusa inapoi in cochilie cu un sos de usturoi si patrunjel verde. Excelent!
Alte chestii omise din alimentatia mea ar fi diversele vietati marine sau animale ce nu se gasesc pe la noi(RO). As fi curios sa gust aproape orice dar sa fie preparat de specialisti.
N-am mai mancat de mult si mi-e dor de friptura din pulpa de nutrie. Este mai gustoasa si mai frageda decat friptura de porc.
Melci am gustat la un restaurant din Franta. Carnea era pusa inapoi in cochilie cu un sos de usturoi si patrunjel verde. Excelent!
Alte chestii omise din alimentatia mea ar fi diversele vietati marine sau animale ce nu se gasesc pe la noi(RO). As fi curios sa gust aproape orice dar sa fie preparat de specialisti.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Danone, ce-ai vrut sa zici de Pijkeshu? E si el amator?
Pacha, pacat ca nu se vede prin poze clestele ala cu forma speciala cu care se tin melcii(are forma cochiliei).
Cel putin in Dijon unde am mancat aveau si cleste si furculite din ale ca-n poza. Reteta de melci cred ca era identica(arata la fel).
N-am mai mancat raci desi se gasesc si pe la noi. Sper sa am odata ocazia. Dar trebuie sa fac rost de o reteta buna. Nu ma hazardez. Sau poate gasasc pe la vreun restaurant la preturi omenesti nu extraterestre. nu ;S
Pacha, pacat ca nu se vede prin poze clestele ala cu forma speciala cu care se tin melcii(are forma cochiliei).
Cel putin in Dijon unde am mancat aveau si cleste si furculite din ale ca-n poza. Reteta de melci cred ca era identica(arata la fel).
N-am mai mancat raci desi se gasesc si pe la noi. Sper sa am odata ocazia. Dar trebuie sa fac rost de o reteta buna. Nu ma hazardez. Sau poate gasasc pe la vreun restaurant la preturi omenesti nu extraterestre. nu ;S
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Gigiel, de-abia astept sa te manance matza mea!
Pacha, mesri! Plm sper sa vin si io canva sa infulecam!
Racii poti sa-i fierbi ( de vii, ca se altereaza fuarte repede) si sa-i consumi asa. Cea mai simpla reteta!
Pacha, mesri! Plm sper sa vin si io canva sa infulecam!
Racii poti sa-i fierbi ( de vii, ca se altereaza fuarte repede) si sa-i consumi asa. Cea mai simpla reteta!
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
- Mesaje: 5692
- Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am
Nu la aia gigi, la asta ma refeream:
Pijkesu fiind un aparator al drepturilor pisicii in general si a oricarei pisicute in special s-ar putea sa ai o problema
Raci se mai gasesc pe la obor, odata am vazut si in dorobanti, sigur gasesti in delta sau la pescari. La crashma numai d'aia de mare gasesti, languste si creveti si homar pe ici pe colo.
Fa tu rost ca dupa aia e simplu sa ii faci
N-am mancat pisica desi de multa vreme mi-am propus sa arestez vreo mata si s-o pun pe gratar.
Pijkesu fiind un aparator al drepturilor pisicii in general si a oricarei pisicute in special s-ar putea sa ai o problema
Raci se mai gasesc pe la obor, odata am vazut si in dorobanti, sigur gasesti in delta sau la pescari. La crashma numai d'aia de mare gasesti, languste si creveti si homar pe ici pe colo.
Fa tu rost ca dupa aia e simplu sa ii faci
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
gigiell scrie:N-am mai mancat de mult si mi-e dor de friptura din pulpa de nutrie.
N-am mancat in viatza mea nutrie, desi bunicii mei au avut nutrii (ehei, ce-mi placea sa le enervez :p ). Pe care io credeam ca le cresteau numai pentru blana, dar poate ca le vindeau si carnea...
Cat despre faza cu pisicile, am un singur comentariu: :j gigielleeee
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
Homar
Homarul este foarte gustos ! Are carnea mai fina si mai parfumata decat carnea de rac !
In Canada este scump dar nu inabordabil 25-30 de dolari CAD/Kg in extrasezon.
In sezon se pot cumpara si cu 5 $ bucata.
Este primul meu raspuns pe forum asa ca voi fi scurt. Mai tarziu va voi da mai multe amanunte.
In Canada este scump dar nu inabordabil 25-30 de dolari CAD/Kg in extrasezon.
In sezon se pot cumpara si cu 5 $ bucata.
Este primul meu raspuns pe forum asa ca voi fi scurt. Mai tarziu va voi da mai multe amanunte.
-
Angnor - Junior Member
- Mesaje: 2
- Membru din: Dum Mar 27, 2005 11:00 pm
109 mesaje
• Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori