Pagina 2 din 4

MesajScris: Joi Feb 05, 2004 10:38 am
de paiacec
Eu nu am mancat raioshi dashtia de care zici tu,dar pot sa-tzi spun ca melcii aia care i-am mancat eu erau foarte gustoshi.Daca n-ai avut curaj sa inghitzi, de unde shtii ca sunt cei mai gretzoshi din univers?Pai brotacii nu sunt scarboshi?Ai avut placerea sa tzii un broscan viu in mana?Itzi spun eu ca melcii joaca la pitici pe langa balele(urat mirositoare)pe cate le lasa batracienii ashtia de zici ca sunt gustoshi.

MesajScris: Lun Feb 09, 2004 9:59 pm
de Weet-weet
Sunt curioasa cum e homarul .. Langusta am incercat , raci am incercat .. homar , nu inca .. sper sa am ocazia .
Sunt la fel de curioasa in ce priveste banana split si banana flambé ( daca tin eu bine minte ) . Mai vreau sa manac si lichi , goyave ( fara a fi puse in gemuri sau compoturi ) si chiar vreau sa incerc lapte de cocos ( nu tauru' )

MesajScris: Mie Feb 11, 2004 3:53 pm
de eyewitness
as vrea sa clarific putin un aspect atins partial de cei care au postat aici referitor la homar si langusta. in general este unul si acelasi lucru singura deosebire fiind aceea ca langusta nu are clesti ci doar neshte antene fuarte lungi (chiar 1m uneori) iar homarul are clesti si n-are antene(are cablu :D). in rest is identici cel putin la gust. aceasta deosebire o intalnim numai la vorbitorii de limbi latine gen francezi ,italieni ,etc. pentru vorbitorii de limbi anglosaxone intalnim numai termenul de homar (lobster) . deci cel cu clesti se intalneste in special in golful mexic iar cel fara clesti in australia ,asia de sud est, africa de sud dar se intalneste si in caraibe.

pentru detalii guglati ca nu le-oi stii io chiar pe tuate :D

MesajScris: Mie Feb 11, 2004 4:15 pm
de memetshot
bre aiule da is buni ma?
am halit si io in uichend neste calacratite si pot casa declar ca e bune

MesajScris: Dum Mai 16, 2004 9:27 am
de pacha
Pentru Piskeshu

Lasa-i pe dusmani sa vorbeasca.Acum sezonul de adunat melci se apropie de sfarsit asa incat grbeste-te sa aduni macar 100 de bucati.600 ar fi ideal caci munca este multa si daca faci o treba sa o faci bine.Melcii sa fie mari deoarece muncesti la fel de mult ca si la cei mici.
Ca sa-i cureti bine trebuie sa-i tii inchisi nemancati intr-o lada.Eu folosesc o lada de plastic (cu gauri cai au nevoie de aer).Ii tin in baie si in fiecare zi ii dau cu dusul ca sa curat mizeria pe care o lasa (e destula )Ii tii asa 10 zile si totul e O.K.
La Metro o duzina gata preparati costa peste 400.000 lei.
Daca vrei o reteta meseriasa (ca la Metro) ti-o pot scrie.Daca nu esti pregatit,da un mesaj cand treci prin Cluj si te invit la o degustare.

MesajScris: Dum Mai 16, 2004 1:45 pm
de 7vies
[quote="Crazy Babe"]

am vazut de curand la o pescarie si carne de rechin si delfin... daca ati incercat asa ceva vreodata va rog sa-mi ziceti si mie cum e... pana nu experimenteaza cineva nu ma risc... ]

...am mincat carne de rechin si e destul de buna (nu seamana la gust cu nici un alt peste)...insa nu stiu cum trebuie preparat...

MesajScris: Dum Mai 16, 2004 2:11 pm
de pacha
Foarte buna,afumata este si mai buna.De rechin.Delfin nu cunosc

meduze, sepii si melci codobelci cu coarne boieresti

MesajScris: Dum Mai 16, 2004 9:11 pm
de Melisande
meduza nu am gustat si nici ca ma tenteaza.
sepie da (calamare) dar trebuie sa fie fragezi , altfel simti ca maninci cauciuc, si rozi si rozi si rozi...
melcii sint buni cu sos de usturoi si pesto, mmmm
iar daca va intereseaza o poveste despre melci si copaci foarte frumoasa, cititi Italo Calvino-the baron in the trees (melcii l-au fortat pe acest baron sa-si petreaca toata viata in copaci! of, melci 'periculosi')

MesajScris: Lun Mai 17, 2004 6:48 am
de Klutzu
eu nam mancat serpi caci nu am gasit nici in meniuri nici in magazine.
caracatitza e super daca stii sa o prepari. jumatate din gust e sosul , oricum.
melci , pui de balta , viermi , gandaci sau furnici. nici din astea nam mancat insa nas spune nu la pui de balta , melci si viermi din aia africani.
si am auzit ca prin asia manaca sobolani ..... chhh. asta nas manca nici batut. sunt mai multe retete. am auzit ca fac un fel de muraturi din embrioni de sobolani. chhhhhhh :bleah: :bleah:
mai este supa din cuiburi de randunici ....... ;o ciudat

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 7:15 am
de Nanuka
bhuttu scrie:

Din ce n-am mancat in viata mea si-as incerca: sturioni, caviar, burrito(poate-am mancat, da' nu stiu ce e ala) si altele .


Burrito este mancare mexicana, foarte delcioasa, se prepara cu carne de vita sau carne de pui, evident ca majoritatea preparatelor mexicane este invelit intr-o pita. Se serveste cu orez, chilli si daca-ti doresti pui pe deasupra smantana. Are mai multe componente dar ti-am zis in mare:)

Caviar sunt icre negre..foarte bun de asemenea:P

Sturioni este foarte gustos, este peshte dar mai de lux:yD

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 8:39 am
de Lucretia Borgia
N-am mancat sobolani din aia cum ii prepara in China. Si nici pisici cum le prepara aia in Coreea. Si nici nu cred ca as manca. ;)

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 8:56 am
de gaga
Lucretia, si cum anume ii prepara? Ca n-am fost niciodata in china sau coreea si pe net mi-e sila sa caut sa gasesc totfelul de poze scabroase.

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 11:23 am
de fahrenheit
Pui de balta am mancat si mi s-au parut gustosi. O chestie interesanta - banane prajite- au la Tonic, pe B-dul. Decebal. Si sunt foarte bune.

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 12:36 pm
de balrogu'
As manca berbec haiducesc facut in groapa! Am auzit ca e o minunatzie!
Alea nu-s banane obisnuite de se prajesc asa ca nu incercatzi! Trebuieste un soi mai mare si au culoarea verde chiar coapte; local li se spune plantane...

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 6:50 pm
de Dany_S
ce n-am mancat niciodata si vreau sa mananc este Homar. Tot timpu cand am vrut sa iau n-veam destui bani, ca, costa o avere (la restaurant bineinteles), si cum Red Lobster(ceva intre fast food si restaurant care serveste fructe de mare la preturi mai accesibile) nu mai exista in Montreal, n-am mai apucat sa mananc. Si delfin mi-ar place sa incerc de asemenea.

Ce n-am mancat si nu vreau sa mananc : Sushi , insecte de nici un fel, serpi, caini, pisici, sobolani. brocolli, conopida (si alte cateva legume)


Apropo de ce se scria mai sus cu melci, am mancat de mai multe ori, cei din conserva nu mi-au palcut de nici un fel, dar astia aici la restaurant ii servesc facuti in ulei intr-un sos de usturoi si cu cascaval pe deasupra + suc de lamaie dupa gust....si sunt dea dreptul deliciosi.

MesajScris: Vin Iun 25, 2004 8:11 pm
de Weet-weet
E bun homarul , daca stii cum sa il gatesti .. Bine , daca tu vrei sa il mananci la restaurant .. e alta mancare de peste *p
As vrea sa mai mananc ( iar ) banane prajite ; cel care le-a facut , a folosit ceea ce ei numesc banane desert , nu stiu care e diferenta intre soiurile de banane ..

Sunt curioasa cum e ciorba de burta .. Poate o sa am vreodata curajul sa mananc asa ceva ..

MesajScris: Sâm Iun 26, 2004 6:38 pm
de pacha
Ca sa glumesc,
Homarul nu e peste

PISKESHULE !
Pregateste-te pentru melci

pishkesh, il cunoshti pe omu asta sau ...

MesajScris: Sâm Iun 26, 2004 6:40 pm
de pacha
PISKESHULE !
Pregateste-te pentru melci

melci, rame si alte minuni

MesajScris: Mie Iun 30, 2004 4:06 pm
de ama
Cred ca era o foamete pe lume cand s-a apucat omul sa manance melci, viermi, sobolani si alte "delicatese" de genul asta... Asa ca eu, nu multumesc.

MesajScris: Mie Iun 30, 2004 4:16 pm
de memetshot
bre dany_S conopida facuta calumea (si egzista atatea metode) iastea da dreptu delicioasa.

MesajScris: Sâm Iul 03, 2004 6:56 pm
de pacha
este o mancare buna ,conopida !
Ama ai dreptate ,in timpul revolutiei franceze se statea la rand la canale ca sa poti prinde un sobolan pentru masa.

MesajScris: Mie Aug 04, 2004 2:44 am
de Isabela
Pina la urma, bietul om n-a capatat raspuns: sushi este o mincare japoneza compusa din o felie de peste crud, proaspat si fara oase (somon, ton, anghila), pe o lingura de orez fiert cu zahar si otet. Se serveste cu sos de soia, wasabi (pasta de hrean japonez) si felii de ghimbir (ginger) murat. Un deliciu pentru cui ii place, si o gaura prea mare in portofel - or fi avind ceva secrete bucatarii astia japonezi.

hmmm

MesajScris: Mie Aug 04, 2004 2:49 am
de CrAsh0v3r
yo n-am mancat caracatitza... cred ca maine ma duc la un restaurant chinezesc... daca tot mi-am adus aminte ;)

MesajScris: Mie Aug 04, 2004 10:04 am
de gaga
Isabela, intai si intai ca povestesti exact ca tzaranu' ajuns la orash, sushi e o chestie mai delicata si mai subtila decat scrii tu acolo.

Mai apoi exista subiectul sushi dezvoltat si paradiscutat, citeste mai mult inainte de a te apuca sa scrii.

citeste cu atentie posturile de mai jos si mai vorbim

http://www.fanclub.ro/showthread.php?p=251189#post251189
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=286938&postcount=21140

vezi si site-ul asta
http://www.eatsushi.com/demos.asp


crashover, ionuzzzzu lu dana, caracatita e o chestie care se consuma cu predilectie in bucataria mediteraneana, la chinezesc o sa gasesti in cel mai fericit caz congelata, daca e sa mananci ceva ca lumea incearca la un grecesc sau un italienesc.

MesajScris: Joi Aug 05, 2004 8:22 pm
de Isabela
Oh, Doamne, ce rau imi pare ca m-am inscris pe site-ul asta! Parca n-aveam altceva mai bun de facut...


[quote="danone"]Isabela, intai si intai ca povestesti exact ca tzaranu' ajuns la orash ...

MesajScris: Dum Sep 12, 2004 7:50 am
de kahlan
N'am mancat rodii sau avocado, asta ca fructe...apoi n'am mancat rechin, caracatita&co...si n'am mai mancat bulz sau cum se chiama, pentru ca nu vroiam nici sa ma aproprii de farfurie:D

MesajScris: Dum Sep 12, 2004 11:03 am
de Titina
hm....eu am mancat caracatitza shi mi-a placut mult..in schimb..n-am mancat caine,pisica shi mai shtiu eu ce poola de caine ,ce mananca chinezii,japonezii,etc shi mai shtiu eu cine :D

MesajScris: Dum Sep 12, 2004 2:00 pm
de Weet-weet
k@tzy scrie:N'am mancat rodii sau avocado, asta ca fructe

Avocado nu e fruct , cel putin nu e servit ca fruct ( acolo unde am mancat eu .. poate in alte parti e diferit ;) )

N-am mancat melci .. si nici nu ma prea tenteaza ..

MesajScris: Lun Sep 13, 2004 5:02 am
de Heavystone
bhuttu scrie: Sushi e carne tocata cu fasole si cu un sos foarte iute. Si sushi imi place.


Carnea e in general peste/crab iar in loc de fasole se pot pune si o multitudine de alte legume/verdeturi... nu exista o reteta standard...

Eu am mancat sushi cu ton, crab, morcovi, ridichi si avocado.. iar sosul e pasta de hrean amestecata cu sos de soia. Pasta de hrean(Wasabi) e de culoare verde spre deosebire de sosul de hrean European care e alb..

MesajScris: Lun Sep 13, 2004 5:09 am
de Heavystone
Isabela scrie:Pina la urma, bietul om n-a capatat raspuns: sushi este o mincare japoneza compusa din o felie de peste crud, proaspat si fara oase (somon, ton, anghila), pe o lingura de orez fiert cu zahar si otet. Se serveste cu sos de soia, wasabi (pasta de hrean japonez) si felii de ghimbir (ginger) murat. Un deliciu pentru cui ii place, si o gaura prea mare in portofel - or fi avind ceva secrete bucatarii astia japonezi.


Da, asta e o alta forma de sushi.. in general sushi se numesc toate delicatesurile de acest gen facute cu peste crud/fructe de mare... ce-am mancat eu erau rulouri din alea care se taie in felii(California rolls..)

Ce descrii tu mai sus pare-mi-se ca e "Sashimi"(tot o forma de sushi..)...