Pagina 3 din 4

MesajScris: Lun Sep 13, 2004 9:47 am
de gaga
uit uit, avocado este fruct tratat ca leguma :D in esentza el este fruct.

si terminatzi cu tampeniile, sushi e orez + condimente + vietzuitoare marine, cateodata impachetate in nori (alge uscate) care se servesc cu wasabi.

in link aveti neshte sushi.
http://www.sushilinks.com/sushi-poster/sushi-poster-glow.jpg

sashimi e ca sushi, duar ca la sashimi nu se pune otet de orez, plus ca de obicei la sashimi se pun nishte fasii de ou, un fel de omleta si de obicei se servesc cu soya, wasabi sau ghimbir marinat (pickled ginger. ).
http://www2.ncv.ne.jp/~kogane/images/sashimi.jpg


california rolls is de obicei d'alea invelite in nori, da' nu-i musai si intr-adevar exista o multitudine de combinatzii la sushi/sushimi, da' ideea de baza, retzeta, se pastreaza.

Heavystone, incearca sa folosesti butonul "edit" pentru a evita posturi consecutive pe cat se poate si in compozitzia sushi nu a intrat fasolea never ever :D tanarul butu a facut la vremea aia o confuzie ~p

edit ca uitasem link pt sushi american
http://www.whatscookingamerica.net/Appetizers/CaliforniaRoll.htm

MesajScris: Lun Sep 13, 2004 10:37 am
de Titina
bai nu mai vb de sushi,k-mi facetzi pofta... :D eu am mancat mult d'alea prin america shi e supeeeer buuun... :)

MesajScris: Lun Sep 13, 2004 9:15 pm
de Heavystone
Danone, prietena mea este japoneza si isi pune fasole in ruloul de sushi(ala invelit in folie de alge)... precum am zis, umplutura nu este standard....

MesajScris: Lun Sep 13, 2004 10:17 pm
de Heavystone
Imi cer scuze ca nu editez postul anterior dar am dat logout si dupa aia am intrat din nou, si doar stii ca nu merge sa mai editezi dupa aia...

Oricum, mai vroiam sa adaug ca poza aia cu sushi care ai postat-o tu(prima) este doar meniul de la un restaurant, dar alea nu sunt toate felurile de sushi care exista... exista mult mai multe, japonezii in general isi pun fiecare ce le place in ruloul de sushi...

MesajScris: Mar Sep 14, 2004 8:30 am
de gaga
bre, am studiat si io ieri de sushi si sashimi, e adevarat ca nu e standard umplutura dar exista combinatzii in general respectate cam in orice sushi bar (california roll, seattle roll, tuna roll, unagi roll, fuji roll, tsunami roll, futomaki roll, etc), multe fiind adaptari americanizate.

acuma ma scuzi, io personal nu am avut ocazia sa balotez sushi si sashimi, ce zic e dupa vizitarea catorva zeci de sit-uri japoneze si alcatuirea unei colectzii de informatzii si retzete. daca tu zici ca isi pune pretena ta fasole, io n-am de ce sa nu te cred :)

oricum, toate retetele au un orez special si otzetu' ala si se mananca cu wasabi, macar atata putem cadea de acord. :D

MesajScris: Mar Sep 14, 2004 10:53 pm
de Heavystone
Da, absoult corect, doar ca tin sa mentionez ca nu este vorba de nici un fel de otez, este vorba de sos de soia, care de unul singur e foarte sarat, iar wasabi-ul de unul singur e foarte iute, si de aceea amestecate merg numai bine.. :)

MesajScris: Mie Sep 15, 2004 9:33 am
de gaga
e otzet de vin de orez, separat de sosul soya, care se amesteca la orez. verifica :)

MesajScris: Mie Sep 15, 2004 11:43 am
de Cristy
sushi n'am mancat niciodata :)

MesajScris: Mie Sep 15, 2004 11:44 am
de paiacec
otez


Asta e combinatzie intre otzet shi orez?:D

MesajScris: Mie Sep 15, 2004 9:15 pm
de Heavystone
LOL, ups :D... mi-a scapat... nu, e vorba de otzet :)

MesajScris: Dum Ian 23, 2005 6:17 pm
de TopCat
:sal:Hai bun-gasit, bre! Is nou p`acilea asa ca nu stiu daca postai unde trebuie dar cum n-am gasit ceva mai aproape de ce cautam eu, ma oprii si eu acilea. Cu alte cuvinte, eu si papilele mele gustative va rugam sa va faceti pomana cu un sfat despre cum se prepara mielul, oaia sau berbecul la groapa! E drept, pana acuma gasii eu ceva despre treaba asta dar daca va dau un copy/paste o sa vedeti ca sfatul e cam saracut in descriere. In speranta unei pofte satisfacute, va astept retetele! ;b

Si daca tot venii vorba de retete, cum se prepara pana la urma niste melci meseriasi?

MesajScris: Mie Ian 26, 2005 3:11 pm
de Iri
n`am mancat niciodata sharpe caine....icre negre...pisica....gandaci.....etc... :)

MesajScris: Mie Ian 26, 2005 3:18 pm
de eyewitness
sa-ntelegem ca zebra si cashalot ai mancat daca numa pisica ,sharpele, cainele si gandacii tz-au mai ramas

MesajScris: Mie Ian 26, 2005 6:18 pm
de Iri
am pus la sfarshit ETC....deci se subintelege....ca n`o sa stau acuma sa enumar cashalotul zebra pantera si toate animalele de pe pamant...

MesajScris: Mar Feb 01, 2005 5:21 pm
de kitty-cris
Oribilul Mosh scrie:eu nu am mancat sushi si nici nu stiu ce este. dar vad prin filme ca toti mananca sushi si probabil ca este bun.

sushi e o mancare de peste cu orez.....e nasoala...petele e mai mult crud(cred de fapt ca e chiar crud) si orezul ..eee.....ce e mai interesant e ca are un sos care e mai bun inrest,........bleahhhh

MesajScris: Mar Feb 01, 2005 5:22 pm
de kitty-cris
Oribilul Mosh scrie:eu nu am mancat sushi si nici nu stiu ce este. dar vad prin filme ca toti mananca sushi si probabil ca este bun.

ok..pai .e peste cu orez

MesajScris: Mar Feb 01, 2005 5:51 pm
de ROXANA
n-am mancat si nici nu vreau sa manac vreodata: supa de urzici,melci, caracatitza rechin,sobolani,rac ,etc ...
n-am mancat si vreau sa mananc: sushi, homar,icre negre

MesajScris: Mar Feb 01, 2005 8:52 pm
de Catalánul
ROXANA scrie:n-am mancat si nici nu vreau sa manac vreodata: caracatitza
de ce? sa stie ca e destul de buna la gust :) seamana destul de mult cu pestele, numai ca este un pic mai ''gelatinoasa'' ca sa zic asa :yD (la fel ca sepia)... eu nu am mancat niciodata carne de caine sau pisica si nici nu cred ca voi manca vreodata :D

MesajScris: Mie Feb 02, 2005 4:58 am
de J'adore
nu am mancat niciodata carne de crocodil dar am auzit ca este buna, am vazut ca tot vorbiti despre sushi, am mancat si eu o data si regret bleah.

MesajScris: Mie Feb 02, 2005 7:18 am
de LoveVerde
am mancat supa e crocodil, carnea e foarte buna.

eu nu ma pot gandi la ceva ce nu am papa

MesajScris: Mie Feb 02, 2005 8:20 am
de eyewitness
n-am mancat si nici nu vreau sa manac vreodata: supa de urzici,melci, caracatitza rechin,sobolani,rac ,etc ...
n-am mancat si vreau sa mananc: sushi, homar,icre negre


crezi cunva ca homaru ie frun mamifer?

MesajScris: Mar Feb 08, 2005 2:24 pm
de jeorj
N-am mancat pisica desi de multa vreme mi-am propus sa arestez vreo mata si s-o pun pe gratar. Trebuie sa mai gasesc niste adepti ca sa nu ma trimita lumea la clinica aia cu baietii veseli.
N-am mai mancat de mult si mi-e dor de friptura din pulpa de nutrie. Este mai gustoasa si mai frageda decat friptura de porc.
Melci am gustat la un restaurant din Franta. Carnea era pusa inapoi in cochilie cu un sos de usturoi si patrunjel verde. Excelent!
Alte chestii omise din alimentatia mea ar fi diversele vietati marine sau animale ce nu se gasesc pe la noi(RO). As fi curios sa gust aproape orice dar sa fie preparat de specialisti.

MesajScris: Mar Feb 08, 2005 3:16 pm
de gaga
vezi ca vede pijkeshu asta si te cauta pana da de tine daca aude faza cu pisicile ~p

melci

MesajScris: Sâm Feb 12, 2005 6:53 pm
de pacha
Pentru Piskeshu !

MesajScris: Joi Feb 17, 2005 2:56 pm
de jeorj
Danone, ce-ai vrut sa zici de Pijkeshu? E si el amator? :D
Pacha, pacat ca nu se vede prin poze clestele ala cu forma speciala cu care se tin melcii(are forma cochiliei).
Cel putin in Dijon unde am mancat aveau si cleste si furculite din ale ca-n poza. Reteta de melci cred ca era identica(arata la fel).
N-am mai mancat raci desi se gasesc si pe la noi. Sper sa am odata ocazia. Dar trebuie sa fac rost de o reteta buna. Nu ma hazardez. Sau poate gasasc pe la vreun restaurant la preturi omenesti nu extraterestre. :) nu ;S

MesajScris: Joi Feb 17, 2005 3:25 pm
de piskeshu
Gigiel, de-abia astept sa te manance matza mea!

Pacha, mesri! :) Plm sper sa vin si io canva sa infulecam!

Racii poti sa-i fierbi ( de vii, ca se altereaza fuarte repede) si sa-i consumi asa. Cea mai simpla reteta!

MesajScris: Joi Feb 17, 2005 3:27 pm
de gaga
Nu la aia gigi, la asta ma refeream:

N-am mancat pisica desi de multa vreme mi-am propus sa arestez vreo mata si s-o pun pe gratar.


Pijkesu fiind un aparator al drepturilor pisicii in general si a oricarei pisicute in special s-ar putea sa ai o problema :D

Raci se mai gasesc pe la obor, odata am vazut si in dorobanti, sigur gasesti in delta sau la pescari. La crashma numai d'aia de mare gasesti, languste si creveti si homar pe ici pe colo.

Fa tu rost ca dupa aia e simplu sa ii faci :)

MesajScris: Joi Feb 17, 2005 5:01 pm
de Djinn
gigiell scrie:N-am mai mancat de mult si mi-e dor de friptura din pulpa de nutrie.


N-am mancat in viatza mea nutrie, desi bunicii mei au avut nutrii (ehei, ce-mi placea sa le enervez :p ). Pe care io credeam ca le cresteau numai pentru blana, dar poate ca le vindeau si carnea...

Cat despre faza cu pisicile, am un singur comentariu: :j gigielleeee

MesajScris: Sâm Mar 19, 2005 11:26 pm
de _Matei_
icre negre, carne de rechin, homari.

Homar

MesajScris: Lun Mar 28, 2005 10:13 pm
de Angnor
Homarul este foarte gustos ! Are carnea mai fina si mai parfumata decat carnea de rac !
In Canada este scump dar nu inabordabil 25-30 de dolari CAD/Kg in extrasezon.
In sezon se pot cumpara si cu 5 $ bucata.
Este primul meu raspuns pe forum asa ca voi fi scurt. Mai tarziu va voi da mai multe amanunte.