Manastire-ntr-un ciuperc ghici picioare ce-i !
Memetule si la noi sunt ciuperci din alea da nu le manca decat unii oameni. io n-am mancat niciodata ca mi-o fo frica. Palaria ie alb-bej si are niste flociurici de alea maronii de parca ar fi ciupilita, iar coada are pana la 25 cm chiar?
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
- Mesaje: 5692
- Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am
pischesule....cred ca alea e. vezi ca prin zona pitestiului or aparut niste ciumperci care seamana tare cu astea (li se mai zice si nane ca poola calului suna prea urat ) numa ca in loc de ciupiturile alea maro is verzui
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
Pisk!esule
Tu ai descris "piciorul caprioarei" si sunt f.bune pane.Tinute in congelator pentru iarna se pot face niste piftele grozave.
Ce ciuperca poate fi a lui MemetShol ?Stie cineva ?
Descrie un pic ciuperca sa stim despre ce e vorba.
Astept in continuare supa de ghebe !
Tu ai descris "piciorul caprioarei" si sunt f.bune pane.Tinute in congelator pentru iarna se pot face niste piftele grozave.
Ce ciuperca poate fi a lui MemetShol ?Stie cineva ?
Descrie un pic ciuperca sa stim despre ce e vorba.
Astept in continuare supa de ghebe !
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
Pacha, alea a lu memetu le-am descris mai sus. La format seamana cu cucii, daca stii care-s aia, da sunt mai deschise alb-bej ceva in genu asta si sunt mai mari un pic.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
- Mesaje: 5692
- Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am
mai jtiu o reteta de ciuperci mijtuaca.
se iau nejte ciumperci palarioase se ushureaze de picior, se sareaza pipereaza, se pune unt in fiecare palarie si se dau la cuptor.
dupa cam 10 minute se scot, in palarii se pune putina smantana, se sparge cate un ou de prepelitza si se mai lasa la cuptor pana se incheaga oul.
se servesc presarate cu tarhon tocat.
p.s. de supa de ghebe ar trebui sa rascolesc toata colectia de practic, sigur am vazut pe acolo trimisa de undeva din tzara asa ca rabdare si tutun.
ps2: cand citesc ce scrietzi voi parca citesc "totu' despre secs"
se iau nejte ciumperci palarioase se ushureaze de picior, se sareaza pipereaza, se pune unt in fiecare palarie si se dau la cuptor.
dupa cam 10 minute se scot, in palarii se pune putina smantana, se sparge cate un ou de prepelitza si se mai lasa la cuptor pana se incheaga oul.
se servesc presarate cu tarhon tocat.
p.s. de supa de ghebe ar trebui sa rascolesc toata colectia de practic, sigur am vazut pe acolo trimisa de undeva din tzara asa ca rabdare si tutun.
ps2: cand citesc ce scrietzi voi parca citesc "totu' despre secs"
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Ghebele sunt mucilaginoase si trebuiesc pregatite mai altcumva ,ma ghandesc!
Ieri intr-o juma de ceas am adunat niste iutari.Deoarece am fost invitat la un amic
am mancat dupa cum urmeaza.
:
1. una bere Becks
2. raci
3. ciuperci prajite in ulei pe care ,la sfarsit,am razuit cascaval (pana sunt fierbinti)
4. cirese (din belsug )
5. e bine sa traiesti
Ieri intr-o juma de ceas am adunat niste iutari.Deoarece am fost invitat la un amic
am mancat dupa cum urmeaza.
:
1. una bere Becks
2. raci
3. ciuperci prajite in ulei pe care ,la sfarsit,am razuit cascaval (pana sunt fierbinti)
4. cirese (din belsug )
5. e bine sa traiesti
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
Domnule pot spune doar atat,
Racii sunt de undeva din apropierea Clujului.Prietenul la care i-am mancat ii are de la un tip a carui nevasta este deja satula de raci.Deoarece amicul meu era foarte prins cu o multime de treburi l-a rugat pe respectivul sa-i pregateasca el si sa-i aduca.Eu i-am mancat (practic ) reincalziti.Tot ce stiu este ca tipul i-a fiert in apa cu condimente.I-am mancat doar cu unt.
De acum ( speram )primim in fiecare zi de miercuri.Daca va fi asa vom experimenta tot felul de retete.
Daca ma invatati (vreau indicatii )sa pun fotografii pe post anexez si poze.
Racii sunt de undeva din apropierea Clujului.Prietenul la care i-am mancat ii are de la un tip a carui nevasta este deja satula de raci.Deoarece amicul meu era foarte prins cu o multime de treburi l-a rugat pe respectivul sa-i pregateasca el si sa-i aduca.Eu i-am mancat (practic ) reincalziti.Tot ce stiu este ca tipul i-a fiert in apa cu condimente.I-am mancat doar cu unt.
De acum ( speram )primim in fiecare zi de miercuri.Daca va fi asa vom experimenta tot felul de retete.
Daca ma invatati (vreau indicatii )sa pun fotografii pe post anexez si poze.
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
Pacha ca sa pui poze, in loc sa apesi butonul "scrie mesaj rapid" alegi "modul avansat"
iti apare o fereastra cu mai multe optiuni, alegi manage atachments, dai browse, alegi poza de unde e localizata si dai upload.
dupa ce se incarca poza inchizi fereastra de manage attachments si dai send mesajului (in care trebe sa si scrii ceva despre poze, zic io) si apar pozele.
astept
iti apare o fereastra cu mai multe optiuni, alegi manage atachments, dai browse, alegi poza de unde e localizata si dai upload.
dupa ce se incarca poza inchizi fereastra de manage attachments si dai send mesajului (in care trebe sa si scrii ceva despre poze, zic io) si apar pozele.
astept
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Sambata am dat o fuga in Piata M. Viteazu, de unde am cules doo gramezi de iutzari ( 10000lei gramada ) de la tigani, dupe care i-am gatit cum am mai povestit mai sus , cu mentiunea ca si io am pus branza rasa in palarii cand ierau calzi.
I-am mancat io pa totzi ca femeia ierea ingrozita, ba ma si implora sa nu manac asa ceva sa nu mor naibii.
I-am mancat io pa totzi ca femeia ierea ingrozita, ba ma si implora sa nu manac asa ceva sa nu mor naibii.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
- Mesaje: 5692
- Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am
piskeshu scrie:sa nu mor naibii.
paguba-n ... ciuperci
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
Pacha, pt alte retete decat alea de ciumperci vezi threadu asta
http://www.fanclub.ro/showthread.php?p=290132#post290132
http://www.fanclub.ro/showthread.php?p=290132#post290132
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Piskesule ,te inteleg, si eu sunt la fel de lacom cand e vorba de ciuperci.
Dar stiam ca este interzis sa vinzi ciuperci in piata.
Pe dealul Paniceni stau vinzatorii pe marginea drumului ca la piata.Galbiorii,iutari si hribi.
Galbiorii sunt 150.000 lei/kg
Dar stiam ca este interzis sa vinzi ciuperci in piata.
Pe dealul Paniceni stau vinzatorii pe marginea drumului ca la piata.Galbiorii,iutari si hribi.
Galbiorii sunt 150.000 lei/kg
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
bre mi se falfaie de aventurile voastre buretuase, bagatzi retete sau nu?
ciuperci umplute cu carnatz
14 ciuperci mari1 lingura de patrunjel tocatjumatate de kil de carnati proaspetibusuioc (optional)
3 catei de usturoi
6 linguri de unt1 ceapa mica taiata fin
1/2 cana cascaval ras 1/2 cana pesmet
Se pune unt pe ciuperci si se umplu cu amestecul facut din compozitia carnatilor, patrunjel, piciorusele tocate si trase in putin unt, ceapa, usturoi, condimente. Se acopera cu cascavalul ras si se coc in cuptor.
ciuperci umplute cu carnatz
14 ciuperci mari1 lingura de patrunjel tocatjumatate de kil de carnati proaspetibusuioc (optional)
3 catei de usturoi
6 linguri de unt1 ceapa mica taiata fin
1/2 cana cascaval ras 1/2 cana pesmet
Se pune unt pe ciuperci si se umplu cu amestecul facut din compozitia carnatilor, patrunjel, piciorusele tocate si trase in putin unt, ceapa, usturoi, condimente. Se acopera cu cascavalul ras si se coc in cuptor.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
kesh, chiar ca ejti tufa la ciumperci, vezi poza.
satz mai dau ca mi-e mila de tine :p
Ciupercu umplute cu kaiser si ficatei
Ingrediente: 50g unt, doua felii mari de kaiser afumat taiat fin, o ceapa taiata marunt, 75 grame ficatei de pui, un catel de usturoi, o rosie decojita si tocata marunt, partunjel, sare, piper, ulei, pesmet, 8 felii de paine.
Preparare: se caleste ceapa si kaiserul in putin unt, se adauga apoi ficateii taiati marunt, se amesteca repede restul ingredientelor.
Ciupercile fara codite se aseaza pe cate o felie de paine intr-o tava unsa, se umplu cu unt apoi cu umplutura, se presara cu pesmet si patrunjel si se dau la cuptor
satz mai dau ca mi-e mila de tine :p
Ciupercu umplute cu kaiser si ficatei
Ingrediente: 50g unt, doua felii mari de kaiser afumat taiat fin, o ceapa taiata marunt, 75 grame ficatei de pui, un catel de usturoi, o rosie decojita si tocata marunt, partunjel, sare, piper, ulei, pesmet, 8 felii de paine.
Preparare: se caleste ceapa si kaiserul in putin unt, se adauga apoi ficateii taiati marunt, se amesteca repede restul ingredientelor.
Ciupercile fara codite se aseaza pe cate o felie de paine intr-o tava unsa, se umplu cu unt apoi cu umplutura, se presara cu pesmet si patrunjel si se dau la cuptor
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Danonita, nu toate ciupercile au palaria curbata in interior sa le potzi umple, iar dupa parerea champinioanele is cele mai naspa ciuperci la gust.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
- Mesaje: 5692
- Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am
keshu, faci in alea care au, mare injinerie ...
io shampinioane gasesc, shampinioane fac.
din buretzi in afara de jnitzele, gratar, drob, tocanitze nu poti face ciumperci umplute -> e un dezavantaj.
io shampinioane gasesc, shampinioane fac.
din buretzi in afara de jnitzele, gratar, drob, tocanitze nu poti face ciumperci umplute -> e un dezavantaj.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Mai Danone
Pai retete fara ciuperci nu au haz.Eu propuneam (asa m-am gandit) a scrie ceea ce am mancat in ziua respectiva.Evident preparat din ciuperci.Singura gaselnita la munte au fost iutari (i-am cules la Cluj ) copti pe gratar peste care am topit slanina.La mancat am pus si cate unu-doua cubulete de slanina prajita pe ciuperca.Sunt bune.Incercati
Pai retete fara ciuperci nu au haz.Eu propuneam (asa m-am gandit) a scrie ceea ce am mancat in ziua respectiva.Evident preparat din ciuperci.Singura gaselnita la munte au fost iutari (i-am cules la Cluj ) copti pe gratar peste care am topit slanina.La mancat am pus si cate unu-doua cubulete de slanina prajita pe ciuperca.Sunt bune.Incercati
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
facea coana mama buretzi muratzi shi ghebe umplute cu smantana cu marar shi cu shampinioane....
fiv-ar ciumpercile ale dreaq
fiv-ar ciumpercile ale dreaq
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
- Mesaje: 3586
- Membru din: Vin Apr 16, 2004 11:00 am
- Localitate: in padure
le curetzi le speli, le intorcui cu fundul in sus, shi le umpli cu un amestec de 400g smantana plus o mana de marar plus o gramada de shampinioane taiate marunt , le umpli pe ciumperci cu amestecu de mai sus, le pui in tava unsa bine cu unt shi se baga chestia la cuptor
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
- Mesaje: 3586
- Membru din: Vin Apr 16, 2004 11:00 am
- Localitate: in padure
musulica, cred ca faci o confuzie, ghebele is ciupercutzele alea mici cu coditza lunga, e imposibil sa leumpli cu ce zici matale, sigur nu confunzi? exista si mai mari da mi se pare ca nu au palaria tocmai regulata ... uite ca gasii pe net )armillaria mellea ii zice)
http://www.pilzfotopage.de/Agaricales2/images/Armillaria%20mellea.jpg
http://www.bluewillowpages.com/mushroomexpert/images/kuo/armillaria_mellea_04big.jpg
din ghebe eu stiu ca se fac conserve in otet, tocanitze, ciulama, chiftelute, drob, zacusca, musaca ... si o supa da' nu am gasit reteta inca.
http://www.pilzfotopage.de/Agaricales2/images/Armillaria%20mellea.jpg
http://www.bluewillowpages.com/mushroomexpert/images/kuo/armillaria_mellea_04big.jpg
din ghebe eu stiu ca se fac conserve in otet, tocanitze, ciulama, chiftelute, drob, zacusca, musaca ... si o supa da' nu am gasit reteta inca.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori