Ultimul wichend a fost unul mioritic. Desi din pozele facute s-ar putea crede ca a fost nu stiu ce intrunire vrajitoreasca sau satanista :t
Iata cum au decurs lucrurile:
Neste pretenari au venit tocma de la Bucuresti hotarati sa probeze un miel preparat dupa nu stiu ce metoda beduina, adica ingropat in jar cu blana cu tot. Locul ales pentru experimente, casuta din proprietatea unuia din amici aflata intr-un sat la poalele muntelui. Dupa lungi cautari prin sat dupa un miel am fost nevoiti sa o luam la drum in urmarirea turmelor care au luat calea muntelui. Dupa ce am organizat un brainstorming:D in fata stanei, am reusit sa nu alegem cainele stanei dintre mieii de pe pasune(noroc ca am gasit unu cu coarne
) ). Ne-am intors victoriosi cu berbecutul pe umeri(a trebuit sa-l ducem pe rand ca era destul de greu si se mai si agita) si si cu o punga cu ciuperci pe care intamplarea ni leo scos in cale.
A urmat operatia de mantuire a mielului si de trimitere a sufletului in rai, pe care n-o recomand celor cu sensibilitati emotionale pentru ca risca sa ingroase randurile vegetarienilor:D.
Pentru a evita un esec culinar total, dupa indelungi deliberari ne-am hotarat sa pastram doar o pulpa si capul in ambalajul original, restul fiind belit dupa metoda mioritica.
Si uite asa nielutu a ajuns subiect pentru urmatoarele feluri de papica. Pulpa imblanita a fost invelita intr-un fel de lut(nu prea original) si ingropata intr-un munte de jar. Costitele si celelalte pulpe, pe gratar impanate cu usturoi. Ceva bucatele de carne de pe spinare au ajuns frigarui impreuna cu felii de ceapa, rosie, ciuperci, castraveti. Ficateii, inveliti in folie de aluminiu ca sa ramana suculenti au fost adaugati pe gratar. Celelalte organe musculoase(adica inima, rinichi, momite) au ajuns de asemenea pe gratar dupa ce au foste despicate sa fie mai bine patrunse. Anumite maruntaie au ajuns in oala de ciorba(vezi capitolul ciorbe). Punctul culminant, capul mielului, a fost parlit la flacara, intreg, pana s-a ars toata blana. Apoi , razuit bine si fiert intr-o oala cu apa si legume.
Binenteles ca pe gratar am adaugat si ciupercile mai mari(rude cu sampinionanele) pe care am presarat ceva branza primita ca bonus de la ciobanii fericiti de bisnisul cu mielu.
Restul de ciuperci(adica acei ciuciuleti de care am mai vorbit) au fost devenit garnitura dupa ce au fost calite impreuna cu ceva ceapa si condimente.
Toate prajelile au fost adapostite in acelasi vas si lasate unpicut sa faca un schimb de experienta.
Singura reclamatie care a putut fi facuta se referea la dimensiunile limitate ale stomacelor noastre.
Pe tot parcursul preparativelor s-au folosit bauturi racoritoare care sa anihileze caldura provocata de foc si de soarele arzator. Dintre racoritoare as aminti rachiul pe care il distilase administratorul casei cat am fost plecati dupe melut, vinul din dotarea proprie care a contribuit si la aromatizarea friptanelor, berile cele indispensabile pe timp de vara, un lichior de casa facut tot de gazda si pe restul le-am uitat. Norocul nostru ca in apropiere era si un lac unde am putut sa mai facem ceva miscare si sa ne racorim si la exterior. E drept ce poate era mai bine sa nu fie asa aproape lacul, caci neo apucat cheful de baie si la 3 noaptea si am parcurs aia 2-3 km cu masina
Cam asta fu in linii mari.
Pun si o poza pentru a arata un fel de coada de pruna inventata de noi.
Ps. pozele mai ciudate nu le expun sa nu fiu acuzat de nu stiu ce acuzatii:D
Edit: Danone, volva e chestia aia din care iasa ciuperca din poza urmatoare
http://www.giornaledibrescia.it/iniziative/funghi/Immagini/fungo17.jpg