gaga ai avut chef de ciarta si n-ai avut cu cinegaga scrie:Sa revenim la contestatul subiect al salamului de sibiu cu un articol gasit de mine intr-o revista culinara "Secrete de chef"
~p~pParintele salamului de sibiu este un italian ..........din Budapesta
deci in concluzie faceau salamuri crud uscate mucegaite, fara carne de calcare aveau o fabrica de salamuri crud uscate mucegaite.
Se mai mentioneaza ca nu s-a folosit niciodata carne de cal la acest salam
deci nu salam de sibiu care din cate spun batranii din zona se facea cu carne de cal.
eu zic ca totusi salamul "de sibiu" a ajuns renumit pentru reteta care se facea LA SIBIU. si autorul o decedat ducand-o cu iel. ca eticheta, aspectul si ambalajul salamului l-au folosit si altii si s-au dat drept autori sau parinti incontestabili sau mai stiu eu ce alte titluri ma doare la basca dar cam cu freo 4 metri in fata. (ca de altfel si de alealante chestii, doar ce e vorba de sibiu, asta e tot ce conteaza pentru mine)
offtopic
si acu merluc ca sa folosesc espresia voastra, ma duare sufletu can vad ca in loc sa tinem cu dintii de tot ce inseamna renume romanesc bun(indiferent ca-i de la sibiu, buzau, teleorman sau mai stiu eu unde), se gaseste cate o origine neromaneasca cum ca de fapt nu de la noi o venit. iar pentru tot ce-i rau, necivilizat, ticalos si etc.......cica asta e romanu.
si pentru a lansa o provocare pe tema asta eu zic ca ceafa de porc la gratar e reteta originara din romania, ca de altfel si coada la pruna. sa vad cine are argumente serioase sa ma contrazica:D ........inchis paranteza.
pacha, chiar mi-erea dor de un carnat de casa de ala autentic ca de cand am taiat porc ultima oara n-am mai avut parte. creca o sa cumpar cateva kile de carne si organizez niste metri de carnat pana mai tine atmosfera asta de craciun:D