gigiell scrie: Nu inteleg de ce multa lume vorbeste despre vinuri de tara si vinuri de firma in loc vinuri de casa si vinuri industriale.
pentru ca nu este corecta clasificarea ta. ce intelegi prin industrial? franta (de exemplu si restrang exemplul aici), are mii de podgorii si podgoriute, afaceri familiale, unele care scot cateva sute de sticle care costa enorm si majoritatea dispunand de aparatura moderna dar producand vinuri neindustriale.
si ce zici tu oricum inseamna acelasi lucru :p
oricum clasificarea de casa/tzara si firma/industriale poti sa o aplici intr-adevar la romania, dar afara nu si aici vorbim de mai multe vinuri decat cele romanesti. parerea mea.
cometo, o sa insist si pentru tine sa mi se dea un michimaus din ala care isi da o palma peste frunte. chianti, ca si tokaj e o zona in care se fac diverse vinuri, am baut chianti bun si mai prost decat vinu nostru la kil (chiar d'ala am adus cadou din italia pentru necunoscatori ca era ieftin ca berea noroc )
alea pe care scrie numai Chianti is niste vinuri de masa de doi lei, daca mai scrie ceva gen: chianti fiorentini sau chianti castello de nushcare (ca nu le tin minte) ai o sansa sa fie mai bun si daca are si eticheta DOCG (DOC in italiana) deja poti sa zici ca ai sansa sa bei un vin bun.