Pagina 4 din 5

MesajScris: Vin Apr 15, 2005 2:19 pm
de simone
Exact, la asta m-am referit si eu, nu stiu cum e vinul ca nu l-am gustat. Sa poate sa fie bun, cu toate ca nu prea sunt de acord.

MesajScris: Mar Mai 03, 2005 9:52 pm
de MiG29
Deci Rovitu are combinatia aia temble de Merlot+Cabernet.Dar tot ei au si un Merlot extraordinar.Mai ales recolta 2002.Si un Pinot Noir la fel de bun.Si la albe se pricep binisor.Da totuj preferatu meu ramane Riesling-u de Jidvei,cunoscut si ca Premiat.Insa si la asta au cam inceput sa dea rateuri.Si Murfatlaru are un Pinot Gris bun.Cel mai bun vin pe care l-am baut era un Pinot Noir de la Vinarte,de la celebrele Terase Danubiene.
Vinu de casa nu imi place, si nici vinu dulce sau demidulce.
Am baut acuma de curand un rose facut la Rovit, fuarte bun,genu de vin usurel,de la care nu te duare capu deloc.din pacate nu il scot la vanzare.

MesajScris: Mie Mai 04, 2005 1:01 pm
de simone
De curand am baut doua vinuri interesante, de la domeniile Printului Stirbey (Agricola Stirbey), vinuri obtinute din soiuri romanesti Novac si Negru de Dragasani. Destul de bune, altceva decat soiurile deja existente. Nu stiu in ce masura se gasesc pe piata, dar daca aveti ocazia puteti sa incercati.

MesajScris: Joi Iun 09, 2005 2:03 pm
de gaga
curtea europeana de justitie ii sparge pe italieni, decizand ca numai ungaria are dreptul de a comercializa marca de vin Tokaj, italia trebuind sa se conformeze din martie 2007.

asta desi italienii au zis ca al lor e altceva ca ii zice Tocai si nu se pune. singurii care au reusit sa fabrice in continuare marca sunt slovacii care in continuare au voie sa treaca Tokay pe sticle in conditiile in care respecta tehnologia si marcarea standard.

acum ungurii ii ataca pe austrieci pentru "canberra tokay". tari bre, tari.

Vinuri Moldovenesti

MesajScris: Joi Iun 09, 2005 4:22 pm
de Petrecaretul
Incercat si vinurile moldovenesti daca puteti: Cricova, Purcari

MesajScris: Joi Iun 09, 2005 4:48 pm
de memetshot
Cricova

deosebit...am vazt ca a aparut si in bucale. pretu: 150k sticla (sau cel putin atat iera la erotic shou ala)
impresionant e ca un vin din 92 era 500k

MesajScris: Joi Iun 09, 2005 7:50 pm
de MiG29
cricova.hmm nu jtiu cum ie vinu da sampania ie de mare ecsceptzie.

MesajScris: Lun Iun 13, 2005 5:28 pm
de Oribilul Mosh
Mi-am cumparat ieri din Cora si am baut aseara : Merlot Rose de la Prahova Valley. 71 500 sticla. Scria pe eticheta ca e din 2002.
Nu m-a incantat. Un vin roze cu gust de vin alb de duzina. Fara nici o savoare. A doua oara nu mai cumpar !

MesajScris: Lun Iun 13, 2005 7:13 pm
de pacha
V-am mai spus.Feteasca neagra -Dealu Mare=250.000 botelca.Face toti banii.

MesajScris: Lun Iul 11, 2005 1:57 pm
de simone
Ca veni vara va recomand un exceptional vin alb Cramposie sau Feteasca regala de la Agricola Stirbey.

MesajScris: Lun Iul 18, 2005 11:29 am
de paiacec
Beciu Domnesc ie intr-adevar bun!Io dintr-o sticla am luat-o pe ulei!Data viitoare beau ulei s-o iau pe vin:D

MesajScris: Dum Oct 16, 2005 12:14 pm
de Oribilul Mosh
Cabernet Sauvignon din podgoria Cricova. Fabricat in Republica Moldova

Ieri am achizitionat o sticla contra sumei de 14,2 RON (142000 lei). Cu adevarat se poate spune despre el ca este un vin fin. Si foarte sec. Mult mai sec si mai tare decat secul de Murfatlar (care tot Cabernet Sauvignon este). Ca asprime l-am asemuit mai degraba cu un Merlot..dar totusi are parfumul cabernetului.
Un vin de cursa foarte scurta, eu neputand duce mai mult de un pahar....dar extrem, extrem de bun. Isi merita toti banii. Moldovenii de peste Prut se pare ca se pricep la vinuri....

Nu puteam sa nu fac cateva poze... :cow:

MesajScris: Mie Mar 15, 2006 7:51 pm
de gaga
Am gasit Cadarcí£ de Minis! De departe unul din cele mai bune vinuri pe care le-am baut, rosu si sec din 2000, cu dopul de pluta cerat la un pret destul de modest pentru un "sange de taur" (cum i se spunea), adica 27.5 RON.

Deosebit.

am gasit ce zicea simone mai de mult de vinul asta, citand un specialist:

Cadaca da la Minis vinuri foarte placute, echilibrate, de grad alcoolic, corpolenta, si intensitate mijlocii, vinuri fara un anume caracter de soi, dar vinuri care din pacate nu pot fi puse la nivelul unui Cabernet Sauvignon si nici macar la nivelul Merlot-ului. Asa ca vinul Cadarca trebuie asezat la nivelul lui real, adica un nivel mediu."


aiurea.

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 2:22 pm
de Oribilul Mosh
Lacrima lui Ovidiu. Zilele astea l-am incercat in premiera absoluta. 15,5 ron din Cora. Vechi de 5 ani. Habar nu aveam ce este si cu ce se ocupa acest vin. Mi s-a parut ca suna interesant si am zis sa-mi cumpar o sticla. Am facut o friptura, am prajit niste carnati si am zis sa-l beau. Nici prin cap nu-mi trecea sa gasesc in Lacrima lui Ovidiu un vin foarte, foarte dulce. Bineinteles, total nepotrivit alaturi de mancarea ce o preparasem. Am pus vinu la loc, am baut o bere...si am pastrat vinul pentru a doua zi. Ca vin desert este exceptional. Minunat, as putea spune. Culoare caramelizata, consistenta de coniac sau liqor. Foarte tare. Doua pahare te binedispun imediat. Un vin ce se merita a fi baut din placere, fara mancare sau alte chestii. Voi incerca si sortimentul de 7 ani vechime.

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:10 pm
de sin ella
Nici prin cap nu-mi trecea sa gasesc in Lacrima lui Ovidiu un vin foarte, foarte dulce.

Era suficient sa citesti eticheta :)... In tinerete eram bautoare inversunata de vinuri dulci. Acum imi plac vinurile rosii seci si demi. Cel mai bun vin rosu dulce pe care l-am gustat vreodata e pe departe moldovenescul Kagor, care din nefericire nu se comercializeaza in Romania. Cel pe care l-am baut eu fusese cumparat de o cunoscatoare, era licoros (dar licoros, nu ca Lacrima lui Ovidiu) si te bine-dispune imediat. Aici am gasit Kagor de cirese, dar nu am cumparat. Am cumparat in schimb unul de struguri si am fost dezamagita. Eu zic ca un Lacrima lui Ovidiu bun nu se compara cu un Kagor bun.

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:21 pm
de Oribilul Mosh
sin patico, nu scria pe eticheta decat ca e vin licoros invechit 5 ani in butoaie de stejar si arata un cap. probabil al lui Ovidiu :D
iar pe spate eternele povesti pe care le gasesti pe orice sticla de vin.
oricum, nu-mi pare rau ca am gustat din acest vin.
cel mai bun vin dulce pe care l-am baut a fost un Tokaj adus din Ungaria. nu mai stiu exact ce sortiment era...dar bun.

vinul meu preferat ramane Merlotul din podgoria Sarica Niculitel. un vin serios.

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:25 pm
de eyewitness
miraculosule, lacrima lu ovidiu a fost o tentativa nereusita a viticultorilor dobrojeni de a copia vinu de porto dupa o vizita de lucru a tovarasului la podgoriile murfatlar. pe atunci pretu unei sticle de vin de porto orijinal ierea intre 50-100 para butelca ceea ce l-a facut pe ceajca sa exulte jtiind ca pe piata americana vindeam duar vinuri premiat la 0.65 para sticla dusa acolo (adica cif sua)

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:27 pm
de Oribilul Mosh
aha. nu stiam. 0,65 $ / sticla ??? adica 0,65 x 21 lei de atunci ? asa ieftin ?

de vin arsu asta de-i face reclama acum stii ceva ? Miorita de 12 ani ! era si inainte ? e ceva de capu lui ? ce e aia vin ars ? coniac ?
parca as incerca si eu.

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:36 pm
de eyewitness
sincer nu m-as baga, probabil ie facut din distilarea zaharului ars la care se adauga nijte alte chimicale. nu jtiu ezat. mai bine ia o sticla de remy martin de fro 50 para si bea un shot seara 30 ml dupa ce te-ndopi cu cacaturile alea ale tele si fumeaza o havana. viata ti s-ar parea mult mai acceptabila :D

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:37 pm
de sin ella
cif


INCOTERMS sau sunt para noica? :nesigur:

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:39 pm
de Oribilul Mosh
eyewitness scrie:. mai bine ia o sticla de remy martin de fro 50 para si bea un shot seara 30 ml dupa ce te-ndopi cu cacaturile alea ale tele si fumeaza o havana. viata ti s-ar parea mult mai acceptabila :D


nu stiu daca ti-am zis....dar am baut o sticla intreaga de Olmeca. Am luat-o cu 75 ron din Cora. minunata bautura ! cu sare si portocala am baut-o.

o sa iau remy martin d'asta...ca m-ai facut curios.

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:48 pm
de eyewitness
iubi, tz-am mai spus ca pe langa frumusete beneficiezi si de intelijentza, de ce ma faci sa ma banalizez? :D

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:50 pm
de sin ella
iubi, aveam nevoie de o reconfirmare A-). ma duc sa inchin un pahar de vin in cinstea ta

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 5:05 pm
de memetshot
moshule...Miorita este un vinars fuarte meseriash. Poate si naie sa confirme.
din punctu meu de vedere un vinars care dupe ce mambat bine din el nu prea patesc niica adoua zi, ii oke.
si da moshule. vinarsul or brandyu cum ii zice anglezii este aproape acelasi lucru ca coniacu.
Deoarece era necesar focul pentru aceasta distilare olandezii au numit produsul rezultat brandywijne - vinars denumire ce adevenit BRANDY. Inepand cu 1909 numai bauturile produse prin distilare in zone anume specificate si din struguri sortati si aprobati au primit autorizarea de a se numi COGNAC. De asemenea pentru distilare trebuiau sa urmeze un process tehnologic autorizat respectand reguli stricte. Cele mai importante sunt: distilarea dubla, procesarea in alambic de cupru si invechirea in butoaie de stejar din padurea Troncais, calitatea lemnului fiind foarte importanta deoarece umiditatea interioara este elementul care da maturitate cognacului.



si ochila...pana la remy, se poate opri si la un zaraza da numa 600 de mii

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 5:07 pm
de Necko
totuj, zaraza e prea dulce! dubios de dulce.

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 5:19 pm
de sin ella
sin patico, nu scria pe eticheta decat ca e vin licoros invechit 5 ani in butoaie de stejar si arata un cap

mosulica, acum eu nu am vrut sa zic direct ca orice pusti stie ca Lacrima lui Ovidiu si Busuioaca de Bohotin sunt vinuri dulci :P. acum, pe bune, trebuie sa existe un insemn pe eticheta, sau sa scrie daca e dulce sau sec, nu?

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 5:20 pm
de memetshot
poi orcum coniacu e o bautura dulceaga. mie nu mi s-a parut exagerat de dulce


poi sinelo...licoros inseamna dulce si umpic mai gros...da ce te astepti de le OM

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 5:24 pm
de eyewitness
memetule, pe vremea lu ceajca vinarsu ierea opttzinut prin distilarea zaharului ars, din ce mi-a zis uaminii mai mari ca mine care lucra in domeniu. acu abarnam si nici nu ma intereseaza cum se face iar zaraza si unirea sa bei tu, da? :D

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 5:43 pm
de Oribilul Mosh
memet, merci de explicatii.

sin patica, pai daca eu nu mai bausem niciodata de unde sa stiu ? crezi ca am citit prin carti despre Lacrima lui Ovidiu sa stiu ce soi e ? de Busuioaca stiu. mai iau cateodata...d'aia facuta la Husi, jud. Vaslui. Aia la Husi au vinuri destul de bune. Preferatii mei dintre moldoveni.

MesajScris: Mar Mai 30, 2006 7:11 pm
de pacha
Memet-"poi orcum coniacu e o bautura dulceaga. mie nu mi s-a parut exagerat de dulce"

Cine stie ce rahat ai baut.Coniacul e pentru domni.O sa va anexez o poza.