Mancaruri & bauturi
Asa ma..Fosters ! Am vazut si eu in Romania...dar p'atunci nu eram asa mare iubitor de bere.
............
O bere care mie imi placea foarte mult era...ARBEMA ! Ce zicetzi Rolf & Dana....nu era buna ?
Rolf...te astept cu comentariul despre whyskyuri.....dupa ce,bineinteles,itzi termini treaba !
............
O bere care mie imi placea foarte mult era...ARBEMA ! Ce zicetzi Rolf & Dana....nu era buna ?
Rolf...te astept cu comentariul despre whyskyuri.....dupa ce,bineinteles,itzi termini treaba !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Arbema e aia de Arad parca, nu? Buna, buna, chiar foarte, da am avut placerea doar in rarele ocazii in care drumurile m-au purtat prin Arad.
Blink, vin cu comentariul (am zis doar), da cred ca mai incolo.
Blink, vin cu comentariul (am zis doar), da cred ca mai incolo.
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Scurta teorie: in primul rind sa spun fo doo-tri kestii despre tzuica asta, din ce imi aduc aminte. Dupa tara in care se face se numeste diferit, desi e acelasi lucru: Whisky in Anglia, Scotch (Whisky) in Scotia si Bourbon in SUA. In principal whisky-ul e de 2 feluri: single malt (mai rar de gasit - nu mai fac multe distilerii) si blended (cel mai intilnit). Single malt este whisky produs intr-o singura distilerie intr-un singur fel (nu stiu cum sa ma exprim altfel), iar blended este amestec de mai multe whisky-uri, de la 2 pina la peste 10 (de ex: sa luam tzuica: tzuica single-malt este aia pe care o distilezi la tine in curte, tzuica blended ar fi o tzuica in care iei si de la vecinu, si de la nashu', si de la varu din satu vecin, gusti din ele, faci tot felu de incercari de amestecare, si in final obtii un gust care te satisface, din tzuica mai multor cazane). Whisky-ul, dupa fabricare/distilare, este incolor, exact ca tzuica. Se pune la invechit in butoaie de stejar, si de acolo isi ia culoarea (de la taninul continut de stejar), la fel cum tzuica se pune in dud si dupa ceva ani e galbena inchis sau deschis. Deci e un secret si fabricarea butoaielor.
Despre dopuri: din cite am vazut, e o repartitie aprox egala intre dopuri de plastic (folosite mai ales la sticlele cu picurator), dopuri de metal si dopuri de pluta. Ba chiar aceeasi marca de whisky am observat dopuri diferite. Acuma, despre cit de originale sunt astea de la noi, nu stiu ce sa zic, da inclin 80% ca sunt originale. De ce? Intr-adevar se face mafie in domeniu, dar nu in directia de a introduce falsuri, ci in directia de a evita accizele si alte taxe, care ar diminua vinzarile. In plus, chiar ce stiu de la un patron de bar ma indeamna sa cred acelasi lucru: furnizorii lui sunt arabi, care ii vind la pret f.f. bun, tocmai pentru ca evita taxele, dar ii vind produse originale.
Personal imi place Jack Daniel's (de peste ocean), care au chiar reputatia ca nu au schimbat nimic in procesul de distilare conceput acu 150 ani de Mr. Daniel, in ciuda nebuniei concurentiale de acum, inca filtreaza produsul picatura cu picatura, prin nu stiu cite straturi de filtru de diferite compozitii. Asta e singurul de peste ocean. Din cele englezesti nu imi place nici unul (de fapt nici nu cred ca am baut, pare-mi-se ca Teacher's e englezesc, da daca e asa, chiar nu-mi place deloc whisky-ul asta; altele nu stiu). Din scotiene am baut multe, si scumpe, si ieftine, si de 50 ani, si de anu trecut. Din astea mai ieftine imi place 100 Pipers si Grant's. Din alea scumpe imi place Cardhu si Laphroaig. Si multe altele, da din care am avut ocazia sa beau de una-doo ori, deci nu le mai stiu nici numele (mi le aduc io aminte daca ma concentrez...). Laphroaig e single malt. Totusi vreau sa mentionez, chiar si fara nume, un single malt din Insulele Orkney, cea mai nordica distilerie scotiana, si un whisky canadian!, am uitat numele si la asta, dar m-a impresionat placut. Zilele astea vin cu detalii mai multe, in sensul de exemplificari, pe masura ce imi amintesc denumirile. Ce mai e de incercat: Johnie Walker. Asta face red label, black label, blue label, gold label si or mai fi. Red label e destul de comun, da de la black in sus creste pretu cam geometric, da si calitatea si savoarea.
Uite si ceva linkuri, luate cu google (prima pagina de rezultate la cuvintul "whisky"):
http://www.dcs.ed.ac.uk/home/jhb/whisky/
http://www.scotchwhisky.com/
http://www.scotch-whisky.org.uk/ - toate distileriile din Scotia, cauta map of distilleries, sa vezi inghesuiala tata!
http://www.smws.com/
http://www2.sbbs.se/hp/buxrud/whisky.htm - o organizatie traditionala scotiana de bautori de whisky
http://www.whisky.de/ - bautorii germani de whisky
http://www.whisky-world.com/
http://www.laphroaig.com/ - cu tur virtual al distileriei
http://www.jackdaniels.com/
http://www.johnniewalker.com/ - linkuri catre pagini nationale, inclusiv Mexic, Columbia sau Zambia
In final ma autocitez dintr-un post de mai sus, tot legat de whisky:
Apropo de comercial vs local, zicea un mare bautor de whisky ca a vazut intr-o revista primele 50 cele mai apreciate marci (distilerii) din lume, si in primele 15 nu auzise de nici una, numa Glen... si denumiri de-astea scotiene, care pesemne fac 10 butoaie pe an, single-malt-uri si raritati din astea, care se beau ori in satu unde se fac, ori cumparate pe bani grei pe la licitatii.
Despre dopuri: din cite am vazut, e o repartitie aprox egala intre dopuri de plastic (folosite mai ales la sticlele cu picurator), dopuri de metal si dopuri de pluta. Ba chiar aceeasi marca de whisky am observat dopuri diferite. Acuma, despre cit de originale sunt astea de la noi, nu stiu ce sa zic, da inclin 80% ca sunt originale. De ce? Intr-adevar se face mafie in domeniu, dar nu in directia de a introduce falsuri, ci in directia de a evita accizele si alte taxe, care ar diminua vinzarile. In plus, chiar ce stiu de la un patron de bar ma indeamna sa cred acelasi lucru: furnizorii lui sunt arabi, care ii vind la pret f.f. bun, tocmai pentru ca evita taxele, dar ii vind produse originale.
Personal imi place Jack Daniel's (de peste ocean), care au chiar reputatia ca nu au schimbat nimic in procesul de distilare conceput acu 150 ani de Mr. Daniel, in ciuda nebuniei concurentiale de acum, inca filtreaza produsul picatura cu picatura, prin nu stiu cite straturi de filtru de diferite compozitii. Asta e singurul de peste ocean. Din cele englezesti nu imi place nici unul (de fapt nici nu cred ca am baut, pare-mi-se ca Teacher's e englezesc, da daca e asa, chiar nu-mi place deloc whisky-ul asta; altele nu stiu). Din scotiene am baut multe, si scumpe, si ieftine, si de 50 ani, si de anu trecut. Din astea mai ieftine imi place 100 Pipers si Grant's. Din alea scumpe imi place Cardhu si Laphroaig. Si multe altele, da din care am avut ocazia sa beau de una-doo ori, deci nu le mai stiu nici numele (mi le aduc io aminte daca ma concentrez...). Laphroaig e single malt. Totusi vreau sa mentionez, chiar si fara nume, un single malt din Insulele Orkney, cea mai nordica distilerie scotiana, si un whisky canadian!, am uitat numele si la asta, dar m-a impresionat placut. Zilele astea vin cu detalii mai multe, in sensul de exemplificari, pe masura ce imi amintesc denumirile. Ce mai e de incercat: Johnie Walker. Asta face red label, black label, blue label, gold label si or mai fi. Red label e destul de comun, da de la black in sus creste pretu cam geometric, da si calitatea si savoarea.
Uite si ceva linkuri, luate cu google (prima pagina de rezultate la cuvintul "whisky"):
http://www.dcs.ed.ac.uk/home/jhb/whisky/
http://www.scotchwhisky.com/
http://www.scotch-whisky.org.uk/ - toate distileriile din Scotia, cauta map of distilleries, sa vezi inghesuiala tata!
http://www.smws.com/
http://www2.sbbs.se/hp/buxrud/whisky.htm - o organizatie traditionala scotiana de bautori de whisky
http://www.whisky.de/ - bautorii germani de whisky
http://www.whisky-world.com/
http://www.laphroaig.com/ - cu tur virtual al distileriei
http://www.jackdaniels.com/
http://www.johnniewalker.com/ - linkuri catre pagini nationale, inclusiv Mexic, Columbia sau Zambia
In final ma autocitez dintr-un post de mai sus, tot legat de whisky:
Apropo de comercial vs local, zicea un mare bautor de whisky ca a vazut intr-o revista primele 50 cele mai apreciate marci (distilerii) din lume, si in primele 15 nu auzise de nici una, numa Glen... si denumiri de-astea scotiene, care pesemne fac 10 butoaie pe an, single-malt-uri si raritati din astea, care se beau ori in satu unde se fac, ori cumparate pe bani grei pe la licitatii.
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Asa mai vii de-acasa. Si io sunt fan Jack Daniels (care e de fapt Bourbon, un fel de Whisky mai aromat, nu?), frumoasa poveste Rolf. Arbema e cea mai buna bere proasta pe care am baut-o vreodata.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Iezapt, am si zis de bourbon, asa se numesc whiskyurile americane (chit ca nu sunt decit 2 cunoscute, asta si Jim Beam, si pe amindoua scrie whisky, unu de Tennessee, alalalt de Kentucky, da cred ca americanii le zic bourbon).
De Arbema ai zis bine, desi io retin ca mi-a placut.
Ma bucur ca ti-a placut povestea mea.
De Arbema ai zis bine, desi io retin ca mi-a placut.
Ma bucur ca ti-a placut povestea mea.
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Da..Rolf...si mie mi-a placut povestea ta. Foarte interesanta si educativca . Eu personal...dintre whiskyurile celebre nu am baut decat Johnny Walker si Ballentines. Nu am baut niciodata Gentelman Jack...si tin sa-l incerc. De asemenea ...mi-a fost recomandat Chivas (iertati-ma...dar nu stiu cum se scrie corect). Mi s-a spus ca este un whisky imbatranit pe mare...adica tinut 12 ani pe o corabie...sa-l vanture valurile.
...........
Arbema era foarte buna...si in varianta blonda si in varianta bruna. Pacat ca nu se mai aduce in Bucuresti ! Cand eram in liceu (acum 5-6 ani)....cumparam numai si numai Arbema !
...........
Arbema era foarte buna...si in varianta blonda si in varianta bruna. Pacat ca nu se mai aduce in Bucuresti ! Cand eram in liceu (acum 5-6 ani)....cumparam numai si numai Arbema !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Mi-am adus aminte numele whisky-ului ala canadez de ziceam ca m-a surprins: Crown Royal. De fapt l-am vazut vineri seara in raft la Shell-ul de pe autostrada (km 80). Pret (de Shell): 823.000 lei. Io bausem ca primise tata o sticla de la un prieten emigrant in Canada, de aia nu credeam ca se gaseste si aici.
Blink, Chivas se scrie chiar asa.
Blink, Chivas se scrie chiar asa.
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Rolf, Crown Royal am primit io acu' fo doi ani shi era luat de aici. Nu mi s-a parut cine stie ce. Blink taman sambata am capatat un chivas, nu stiu daca sa-l desfac sau sa-l tin de spaga. Da tare l-as desface ca e original via munchen (free shop)
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Mai Dana...mai stai pe ganduri ? Destupa-l ! La Mega Image o sticla de Chivas costa in jur de 1.200.000 !
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Inca ceva despre whiskyuri.
In primul rind, am scormonit scotchwhisky.com. Intrati direct aici http://www.scotchwhisky.com/english/about/index.htm pentru o tona de informatii: istoria whiskyului, tipuri de whisky, degustari si o gramada altele.
In al doilea rind iata citeva linkuri catre marci rare da' bune:
http://www.scotchwhisky.com/focus/lagavulin.htm - Lagavulin, nu are pagina de web sau nu am gasit-o eu, dar aici sunt citeva informatii despre the aristocrat of Islay malt whiskies In josul paginii linkuri catre disitlerii de top
http://www.edradour.co.uk/index6.html - cea mai mica distilerie, totul se produce manual, ca acum 150 ani cind s-a infiintat.
http://www.highlandpark.co.uk - cea mai nordica distilerie (spuneam io ca nu-mi aduc aminte un nume, asta e), single malt foarte bun. In site, pe linga informatii despre distilerie si produse, poezii, povestiri, muzica, tips privind degustarea etc...
In primul rind, am scormonit scotchwhisky.com. Intrati direct aici http://www.scotchwhisky.com/english/about/index.htm pentru o tona de informatii: istoria whiskyului, tipuri de whisky, degustari si o gramada altele.
In al doilea rind iata citeva linkuri catre marci rare da' bune:
http://www.scotchwhisky.com/focus/lagavulin.htm - Lagavulin, nu are pagina de web sau nu am gasit-o eu, dar aici sunt citeva informatii despre the aristocrat of Islay malt whiskies In josul paginii linkuri catre disitlerii de top
http://www.edradour.co.uk/index6.html - cea mai mica distilerie, totul se produce manual, ca acum 150 ani cind s-a infiintat.
http://www.highlandpark.co.uk - cea mai nordica distilerie (spuneam io ca nu-mi aduc aminte un nume, asta e), single malt foarte bun. In site, pe linga informatii despre distilerie si produse, poezii, povestiri, muzica, tips privind degustarea etc...
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Citind articolu asta http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=articol&articleID=10526 m-am dus la siteu asta http://etichete-bere.tripod.com . Unii de colectioneaza etichete de bere, da pe site au pus doar alea romanesti. Multe raritati (de ex. o Rahova de la 1900).
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Este. Ar fi misto sa existe cronici de circiumi mai profesioniste si mai dese si prin alte publicatii.
P.S. Asta trebuia la threadu de circiumi, sa pastram disciplina
mesaju trei sute (asta e pentru mine, sa stiu ce-am fost cindva)
P.S. Asta trebuia la threadu de circiumi, sa pastram disciplina
mesaju trei sute (asta e pentru mine, sa stiu ce-am fost cindva)
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Mda, observ. Ar trebui totusi sa postam mai multe cronici sau macar scurte info despre circiumi, sa facem schimb de experienta si sa cream ca un fel de arhiva a locurilor de alcool. Asa ca va rog mai multa seriozitate! :no: Asta pe circiumi. Iar aici, la fel. Ce mai bem, ce mai mincam, o reteta etc...
Hehe, ce ton de profesoara nefe are postu meu!
Hehe, ce ton de profesoara nefe are postu meu!
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Mai Rolf..vad ca ti-am dat de lucru cu subiectul asta ! Ai facut cercetari serioase despre bauturi ! :p
Nu am baut sake....dar am baut uzo (mare specialitate greceasca,cica) si nu mi-a placut absolut deloc ! Are un gust foarte pregnant de anason sau chimen. M-a scarbit !
Nu am baut sake....dar am baut uzo (mare specialitate greceasca,cica) si nu mi-a placut absolut deloc ! Are un gust foarte pregnant de anason sau chimen. M-a scarbit !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Uite ce zice aici http://www.greekproducts.com/greekproducts/ouzo/ Cica a bea ouzo e o arta... Si simbolizeaza optimismu grecilor...
Ouzo it is not produced in any other part of the world except Greece.
Is a 100% Greek product and Greece's National drink.
Ouzo is made from a precise combination of pressed grapes and herbs and berries. It begins as alcohol made from grape skins or other local produce. It is then brought together with herbs and other ingredients, including star anise, coriander, cloves, angelica root, licorice, mint, wintergreen, fennel, hazelnut and even cinnamon and lime blossom. The mixture is boiled in a copper still, regulated by a taster. The resulting liquid is cooled and stored for several months before it is diluted to about 80 proof, or 40 per cent alcohol.
It is usually served as an aperitif, but is also used in some mixed drinks and cocktails.
When mixing Ouzo with water it will turn whitish and opaque. The reason is that the anise oil dissolves and becomes invisible when mixed with a usual alcohol content, but as soon as the alcohol content is reduced, the essential oils transform into white crystals, which you cannot see through.
The best Ouzo it is considered that of the island of Lesvos. Most cafe owners in Greece will admit that the best ouzo comes from this island and they probably carry one of the more popular Lesvos brands.
Ouzo drinking is an art. Or maybe it's a way of life.
Ouzo itself, symbolizes more than anything else, the Greek way of thinking. This way of thinking is based on optimism, in everyday practice of the philosophy, and the joy of life!
Ouzo it is not produced in any other part of the world except Greece.
Is a 100% Greek product and Greece's National drink.
Ouzo is made from a precise combination of pressed grapes and herbs and berries. It begins as alcohol made from grape skins or other local produce. It is then brought together with herbs and other ingredients, including star anise, coriander, cloves, angelica root, licorice, mint, wintergreen, fennel, hazelnut and even cinnamon and lime blossom. The mixture is boiled in a copper still, regulated by a taster. The resulting liquid is cooled and stored for several months before it is diluted to about 80 proof, or 40 per cent alcohol.
It is usually served as an aperitif, but is also used in some mixed drinks and cocktails.
When mixing Ouzo with water it will turn whitish and opaque. The reason is that the anise oil dissolves and becomes invisible when mixed with a usual alcohol content, but as soon as the alcohol content is reduced, the essential oils transform into white crystals, which you cannot see through.
The best Ouzo it is considered that of the island of Lesvos. Most cafe owners in Greece will admit that the best ouzo comes from this island and they probably carry one of the more popular Lesvos brands.
Ouzo drinking is an art. Or maybe it's a way of life.
Ouzo itself, symbolizes more than anything else, the Greek way of thinking. This way of thinking is based on optimism, in everyday practice of the philosophy, and the joy of life!
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Merci Rolf... bah nu e de mirare ca e asa scabroasa, toate condimentele alea sunt puternic aromate shi amestecul intre ele nu putea fi ceva bun (numa' lu kicku' putea sa-i placa asa o porcarie)
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
daca tot e vorba de bauturi 'ai sa va povestesc o experientza mariní£ din Costinesti, tinerete cu valuri si rockoteca in sat: se mixeaza in ordine intzelept-aleatoare alcool alimentar cu anumite vinuri, se asezoneaza cu %votca, un chicushor, da numai unpicutz de ce se mai gaseshte pe masa, contine grade si nu e politai, se pune dop cu neshte cafia si, daca se poate, va rog frumos, umpic de ness. toate se aliniaza intr-o stecla de 2l usor de tinut minte pe drumul ala lung prin sat, te faci praf de stele pana ajungi acolo, asa ca te intorci, da mai bei putin, si te duci la culcare, si minune, a doua zi nu te doare capu'. satisfactie garantata, si cafiaua te ajuta sa barbotezi mai mult (sa bei, nu sa ...):cool:
-
onk - Mesaje: 1841
- Membru din: Joi Dec 13, 2001 12:00 am
~ouzo
Am beut o data, la un bar despre care cred ca o sa scriu zilele astea pe threadu de profil, ceva gen ouzo: Aran (sau ceva p'aproape), o bautura turceasca. In comun aveau faptu ca si asta se colora in contact cu apa. Gustu era nitel diferit, ca tiu minte ca am fost in stare sa beau un pahar, da nu tineam neaparat sa mai bag unu. Care stie mai multe? Care stii mah mai mult?
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
A dracu treaba, ezapt cind imi adusesem si io aminte ca se cheama Arak. Bine shefa, se pare ca nu ai lacune (cum te batea gindu cind cu Sangria). Poate gasesc si la asta vreun link, vreo info.... zicea Blink ca ma documentez. Blink, e o placere sa aflu ce se mai bea pe mapamond.
Edit: bineinteles, ia bagati un ochi
http://www.anatolia.com/anatolia/Food_and_Beverages/Raki/Default.asp
Se pare ca tot ceva asemanator (numa ca verde!) este si absintul (despre care cinta si Alifantis)
http://www.chem.ox.ac.uk/mom/absinthe/absinthe.html
Miine va dau si linkuri despre bere, ca d'astea n-am dat, si trebe...
Edit: bineinteles, ia bagati un ochi
http://www.anatolia.com/anatolia/Food_and_Beverages/Raki/Default.asp
Se pare ca tot ceva asemanator (numa ca verde!) este si absintul (despre care cinta si Alifantis)
http://www.chem.ox.ac.uk/mom/absinthe/absinthe.html
Miine va dau si linkuri despre bere, ca d'astea n-am dat, si trebe...
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Ce ai facut,Rolf ? Unde sunt linkurile despre bere ? ...ca special am intrat asa de dimineatza pe net....sa ma documentez !
Si tu...ai uitat !
Si tu...ai uitat !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator