Pagina 13 din 16

...

MesajScris: Dum Noi 02, 2003 1:46 pm
de Hades
mancare: shaorma

bautura: bere si cola

PacE

MesajScris: Mie Dec 03, 2003 12:15 am
de Love2Fly
Bai frate, am avut parte in seara asta de cel mai bun mustar pe care l-am mancat vreodata. Cel de dijon...direct de la mama lui din Frantza. O super bunatate! deci mustarul clasic pe care il consumam noi e apa de ploaie fatza de mustarul de dijon. Are vin alb in el....si plus multe multe alte componente!

MesajScris: Mie Dec 03, 2003 1:30 am
de Oribilul Mosh
Mai mult ca sigur o sa vina dana si o sa iti recomande o retzeta de mustar facut in casa. O sa te puna sa culegi de prin padure bobitzele de mustar si sa le amesteci cu mai stiu eu ce. :p

Acum serios vorbind, ai dreptate Love. In ultima vreme numai mustaruri proaste am mancat. Nu au nici un gust. Mustarul romanesc e o pasta cu gust de chimicale.
Acum ceva vreme cumparam Maggi iute care era o bunatate. O iuteala de abia te atingeai de un varf de cutit. Era facut in Germania. De cand il fac la noi..a ajuns prost si ala.
Mustarul de la bunica....de asemene ae foarte prost.

MesajScris: Mie Dec 03, 2003 11:03 am
de gaga
nu mustar de casa ci cateva amintiri legate de istoria mustarului scrisa de alexandre dumas (care a scris si o carte de bucate)
o sa revin cu amanunte "picante" dupa ce iau cartea de acasa :)

denumirea mustarului (care e folosit inca din roma antica) vine de la latinul "mustum ardens", mustul/sucul care arde... dumas mai pomeneste o istorie a numelui acestui condiment (in fapt mai mult o gluma) care ar veni de la deviza unui duce care a strans la arme oamneii din dijon sub deviza "moult me tarde" (sper din tot sufletu' ca asa se scrie da' ce inseamna nu imi amintesc)

reteta originala a mustarului de dion cuprindea, in afara semintzelor de mustar, miere, ulei, otet.

franta a fost (anii 1300 sau asa ceva) in vremea aia mare consumatoare de mustar... a existat chiar un reprezentant al clerului, un papa, ce a facut dintr-o ruda a sa care nu era in stare de nimica, responsabil papal cu mustarul.

tot in vremurile alea, dumas povesteste cum existau in crashme separat, mushtar pt femei si mushtar pt barbatzi ...

MesajScris: Mar Dec 16, 2003 12:08 am
de Yellow Pinkie
Ca sa fiu ontopic, zic ca-mi place mustarul dulce (care, din pacate, e scump ca e din import, la noi nu prea face nimeni, toti fac iute ai dracu - eroare, mustarul nu tre sa fie iute dupa mine, ci aromat; pt. iute maninc hrean) si ala ordinar romanesc, care are cea mai buna varianta in Kiskunfelegyhazi mustar, la borcan (facut, deci, la vecini). Mustar din asta merge la perfectie cu mici sau pe sanvisuri cu chiftele sau parizer, de ma simt copil din nou, pe vremuri...

De fapt vroiam sa intreb ceva, si asta parea cel mai potrivit topic: ce sunt alea roscove nenica? Aud de mic si n-am vazut niciodata...

MesajScris: Mar Dec 16, 2003 8:58 am
de gaga
uite roscova

http://www.botgard.ucla.edu/html/botanytextbooks/economicbotany/images/Ceratonia/Carobfruits.jpg

cauta pe net dupa denumirea latina "cerotonia siliqua" si gasesti toate lamuririle de care ai nevoie, e folosit ca inlocuitor de cacao, etc.

creste in pomi ca asta

MesajScris: Mie Dec 17, 2003 10:16 pm
de Yellow Pinkie
Ia uite domle, ingrat ce sunt, si magar, ca nu l-am crezut pe socru-miu cind mi-a aratat o asemenea pastaie zicindu-mi ca e roscova! Deci, in sfirsit, aflu si io sigur! (bine, pesemne ce am vazut io in Oltenia e vreo varianta locala, eventual otravitoare, ca vaz ca e fruct mediteraneean)

Mersi mult! Daca stiam si io denumirea latineasca...

MesajScris: Joi Dec 18, 2003 10:35 am
de gaga
daca stiai sa cautzi pe google :D

si btw, vezi la gafe, acu eshti "ingrat", ieri erai "ingrata"
mincinos sau mincinoasa? ;)

MesajScris: Joi Dec 18, 2003 9:49 pm
de Yellow Pinkie
Da de unde... Sunt foarte 'cinstit'! Chiar nu incerc sa ma dau ascuns, daca undeva m-am facut de genul fe. (nu stiu unde) o fi greseala de typar...

Colega, io ma inteleg bine cu google, caut toate timpeniile, da nus' de ce roscova nici nu mi-am inchipuit ca ar aparea pe undeva sub denumirea de 'roscova'. Acu m-am convins... Unde mai pui ca si mai multe afli daca (,) cauti dupa 'carob' sau alte denumiri (italieneasca etc...)

Hai mersi din nou!

MesajScris: Joi Dec 18, 2003 11:23 pm
de Decrypter
Yellow Pinkie... se vede ca n-ai fost in Oltenia... zona Mehedinti + imprejurimi are chiar puternice accente mediteraneene in clima. Roscove am vazut eu sigur acolo. Daca se simt bine si portocalii...

MesajScris: Joi Ian 15, 2004 9:17 pm
de Oribilul Mosh
Astazi am servit ceva care mi-a placut foarte mult si nu mai mancasem niciodata. Pui umplut. Era ca un piept de pui normal dar fara oase...si inauntru erau ciupercutze, ceapa, ardei iute si alte mirodenii. Nu stiu cum au fost introduse in pieptul de pui chestile alea...dar cert ca era foarte gustos. Combinat cu 2 pahare de bere....mi-a mers foarte bine.

Mosule i-a uita-te la vin de casa

MesajScris: Joi Ian 15, 2004 9:19 pm
de Ovy71
Un vin de casa omoara tot stressul !!! Vezi ca am deschis un forum mai jos...

MesajScris: Joi Ian 15, 2004 9:21 pm
de Oribilul Mosh
am vazut. vinul meu de casa de anu asta a iesit acru. taica'miu si-a batut joc de el. asa ca mai rau m-ai stresat amintindu-mi ! :yD

MesajScris: Vin Ian 16, 2004 10:00 am
de gaga
Initial trimis de Oribilul Mosh
Nu stiu cum au fost introduse in pieptul de pui chestile alea...dar cert ca era foarte gustos.


foarte simplu, daca vrei reteta depune cerere pe threadu' de rigoare

mancare & bautura...

MesajScris: Vin Ian 16, 2004 2:23 pm
de Aurolacul
Pei Piept de pui cu orez e preferata mea farfurie(adica dish). IN generalorice cu orez merge. Sushi, curry, etc.

Bauturi: Apa minerala plata Evian

nu stiu daca e mancare sau aperitiv

MesajScris: Sâm Ian 17, 2004 3:26 am
de Mr Teo
aici sunt niste chipsuri pe nume tortilla chips(habar nam daca sunt si in Romania dar sunt asemanatori cu Pringles numai ca fara condimente) pui felii de cascaval sau branza elvetiana pe ele , ii incalzesti cateva minute, bagi si salsa pe deasupra si iese ceva foarte foarte bun.
mananc chiar acum asa ceva.

MesajScris: Lun Ian 19, 2004 10:32 am
de gaga
dorneo subliniez ce a zis mig29, decat sa scrii tampenii mai bine abtine-te cu faze "nush daca e in romania" cand dai reteta de cel mai banal nachos, sau cat costa somonul in romania sau alaska curului cu care te tot bagi in seama. ai un avert de la mine pt ultimele tale doua posturi, daca nici asta nu se contorizeza o sa ma rezum sa sterg tot ce scrii pe forumurile mele (daca nu e de ras, ofcors)

MesajScris: Mar Ian 20, 2004 1:41 pm
de eyewitness
danone, daca nu ii ie locu aici muta
+++
tocma ce primi pe email o invitatie la byblos :


We invite you

to enjoy a remarkable fresh fish dinner at Byblos Restaurant

on Wendesnesday, the 21th January.

We carefully selected for you
24 hours fresh fish directly from RUNGIS market - Paris,
and cooked divine by our chef-cook.



Menu



Ostriche/Oysters

129.500 lei/p



Strati di sardine/Layered sardine sandwich

98.770 lei/100g



Insalata di mare/Seafood salad

122.570 lei/100g



Branzino al forno con origano e alloro/

Roasted sea bass with oregano and bay

233.240 lei/100g





Lombo di tonno al forno con coriandolo/

Baked whole loin of tuna with coriander

481.355 lei/100g



Branzino con rosmarino al sale/

Whole sea bass with rosemary and sea salt

233.240 lei/100g



Tonno alla griglia con salsa di capperi e olive/

Grilled tuna with sauce of capers and olives

481.355 lei/100g



Branzino ripieno d'erbe/

Sea bass slashed and stuffed with herbs

233.240 lei/100g



Restaurantul Byblos

MesajScris: Mar Ian 20, 2004 3:14 pm
de gaga
numa 129k stridiile? puate o stridie. da tot e putzin. si te duci?

MesajScris: Mie Ian 21, 2004 10:09 pm
de Oribilul Mosh
Vazui ca pe undeva dana i puse o intrebare zeflemitoare Aurolacului. daca nu vrea niste retete manastiresti.
Vreau sa va spun ca eu am avut ocazia de a manca de cateva ori la Manastire...si pot spune ca mancarea acolo este delicioasa. Preparata de neste prea-cuvioase maicutze, avea un gust minunat. Slujitorii Domnului sunt niste rafinatzi gastronomi din cate se pare...pastrand traditia mancarurilor romanesti de demult.
Iar sa iei masa la Sf. Manastire este ceva unic. Inainte si dupa se face o rugaciune...si bucatele merg mai bine.
Mesele luate de mine acolo au fost intregite si de faptul ca am stat la masa in curte...printre flori.

Asa ca mi-ar place ca dana sa ne ofere niste retzete manastiresti. Dar sa nu fie de post.

MesajScris: Mie Ian 21, 2004 10:38 pm
de MiG29
Nu-s io bisericos,credincios shi alea da am ajuns shi io odata acum vo 2-3 ani la o manastire(la Sf.Andrei parca,aia cu pejtera&stuff),intr-o vara,mai precis pan iulie.Shi ierau acolo nejte mejteri care reparau shi iei acopersiu de la chilii parca.Shi cum se facuse ora mesei,am servit shi eu pranzul afara,sub umbrar alaturi de mejteri.A fost absolut delicos.Ceva gen branza cu roshii shi cu paine d-aia facute la ei acolo de calugari apoi o ciorba de legume(destul de groasa,cam cum iese aia la plic) servita dintr-un ceaun d-ala mare de neam prost, cu busoioc shi apoi nejte ghiveci bun,mijto,ca l-am mancat(io care nu puteam sa mananc ghiveci pa nicaieri k mi-se parea scarbos).Bucataru iera un calugar batran,da meseriash rau.Mi-a palcut acolo,ambianta aia asha ieshita din comun,shi mirosea a busuioc,ca pusesera calugarii la uscat in nejte ziare pe acolo,ca acuma cand miros busuioc asociez cu pranzu de la manastire.M-as mai duce acolo sa mananc.

Bere Warsteiner

MesajScris: Mie Feb 04, 2004 11:23 am
de pnic
Oribilul Mosh scrie:Nu,nu am baut ! :cry: Aliosha tot imi face in ciuda ca bea Warsteiner ,acolo la el.

E buna ? Cat e sticla ?


La supermarket e cam 1 eur, la carciuma f'o 2 eur si un strop. Daca tin minte Warsteiner e altbier. Oricum cei mai tari in bere sunt belgienii. Au bere manastireasca (trapista, carmelita) intre 8 si 10 graduri de alcool, si cu un gust!!!! Orice bere pe langa berile astea e pisu indoit cu apa.

MesajScris: Mie Feb 04, 2004 10:38 pm
de MiG29
Vezi ca avem thread special pentru bere:)
Oricum berea belegiana aia manastireasca nu ie chiar bere d-asta clasica(adica pils shi lager).Ie o bere mai speciala,cum e shi berea alba.Warsteiner-u ie lager daca nu ma`nsel.

cuba libre

MesajScris: Joi Feb 05, 2004 2:32 am
de manu93
Oribilul Mosh scrie:Ca un om umil,care toata viatza lui a baut bere si vin...vreau sa va intreb....din ce se compune un CUBA LIBRE ?




rom (cubanez)+coca cola + feliuta lamaie+ gheatza

Tot despre warsteiner

MesajScris: Joi Feb 05, 2004 1:04 pm
de pnic
MiG29 scrie:Vezi ca avem thread special pentru bere:)
Oricum berea belegiana aia manastireasca nu ie chiar bere d-asta clasica(adica pils shi lager).Ie o bere mai speciala,cum e shi berea alba.Warsteiner-u ie lager daca nu ma`nsel.


O fi, nu bag mana in foc. Da' parca nu aducea a bere ordinara cand am baut-o. D'aia am zis ca e altbier. La cata bere am turnat in mine in D. si Belgia nu tin minte chiar ezact.

MesajScris: Vin Feb 06, 2004 12:49 pm
de amerigo
Daca permitzi sa fac o mentziune.
Warsteiner este bere germana din orashul Warstein(de aceea shi numele). De altfel Warsteiner este bere tip Pils. Majoritatea berilor marca ALT(veche) se trag din regiunea Düsseldorf shi sant foarte putzine la numar.

stufat

MesajScris: Mar Feb 10, 2004 1:29 pm
de gaga
nu mai stiu cine mi-a cerut reteta de stufat, am tot uitat de ea, mai e umpic si vine pashtele si ramaneti fara stufatul de miel al vietzii.

din documentare in documentare am aflat ca reteta de stufat este o simplificare a mancarii denumita caparma provenita, probabil, din sudul tarii, via balcani.

mancarea de miel cu verdeturi, dupa nicolae olexiuc se face asa:

1kg carne miel, 100g untura, 100g ceapa uscata, 20 fire ceapa verde, 20 fire usturoi verde, 500g spanac, cateva legaturi de marar si patrunjel, 50g bulion, 1 lingura de faina, sare, piper, 100ml vin alb.

carnea taiata cuburi se prajeste in putzina untura, se adauga ceapa uscata, tocata si faina si se calesc umpic.

se stinge treaba cu bulion si apa calda si se fierb impreuna pana ce carnitza e aproape gata. se adauga in acest moment restul de ingrediente (unii fac fiecare fir de ceapa si usturoi in forma de nod), se condimenteaza su se mai lasa 20 - 30 minute, aproximativ.

stufatul se prepara identic dar fara spanac si vin, unii potrivindu-l cu otzet sau zeama de lamaie.

gata

MesajScris: Mar Feb 10, 2004 2:46 pm
de paiacec
Io cerushi retzeta!Miercy!Dar nu sunt de acord cu folosirea spanaculi.In loc de otzet sau zeama de lamaie,cred ca ar merge foarte bine nishte bulion de zarzare care da un gust placut mancarurilor la care se foloseshte.

MesajScris: Mar Feb 10, 2004 2:55 pm
de gaga
pai tomna, la stufat nu se pune spanac, carne+ceapa+usturoi+bulion, asta e de baza...

MesajScris: Mar Feb 10, 2004 8:00 pm
de MiG29
Cum ie ala bulion de zarzare?Io stiam ca zarzerea ie o caisa necoapta,adica verde...