Pagina 16 din 16

MesajScris: Mar Iul 20, 2004 3:19 pm
de gaga
keshu, o suji prin pai ~p

MesajScris: Mar Iul 20, 2004 3:23 pm
de piskeshu
Cum s-o suji :D ca-ti intra naibii clovnu ala in ochi si te gadila pufu ala, ba poate-ti intra si scame-n gura!

MesajScris: Mar Iul 20, 2004 3:56 pm
de tester
danone is ocupat cu calculatoarele vietzii, maine merg sa fac poze . Am zis.

michimausii e de decor, ni, :) :D ~p

stai ca io altceva am vrut sa zic, caprese ca caprese da clatita-i clatití£ de clatití£.

MesajScris: Mar Iul 20, 2004 4:24 pm
de gaga
poi baga retzeta la clatita ce mai stai ...

MesajScris: Mar Iul 20, 2004 5:01 pm
de tester
Faina, apa, zahar, cu mentiunea ca sosul se face ceva mai gros, clatita fiind mai rezistenta cand se va umple cu inghetata.

Sos de ciocolata din belsug pe deasupra si in farfurie, se decoreaza cu frisca si eventual si un pic de ciocolata razuita. Amestecul de fierbinte si rece e un deliciu.
Inghetata se pune din belsug, cam 3 globuri, asa ca ar fi bine sa fie mare si rezistenta.

Viu io cu niste retzete si poze cum am un pic de timp.

MesajScris: Mar Iul 20, 2004 5:25 pm
de gaga
asta e simplu, ideea e: frishca vegetala, facuta din smantana, din tub. sos de ciocolata cumparat gata sau facut ... etc

MesajScris: Vin Iul 30, 2004 9:51 am
de MiG29
Bre am descoperit la Billa nejte supe instant(hoo,nu datzi ) vietnameze,Vifon pe numele lor,cu taietzei,la un pretz modic(pana`n 10k bucata) care se prepara ca uorice supa instant cu apa ferbinte care ie absolut dementziale.Deci io v-as sfatui sa ncercatzi mai ales varianta de porc shi cea de ratza.Ai dracu vietnamejii astia ii bate la fund pe knorr shi maggi de nu se vede:)

MesajScris: Vin Iul 30, 2004 10:12 am
de Oribilul Mosh
Am vazut si eu pe la Mega Image, dar nu am avut curajul sa cumpar. (si v-as sfatui sa nu ascultati de recomandarile lu' MiG, care e cel putin dubios prin preparatele culinare pe care le consuma. sa nu uitam de celebra salata de rosii cu iaurt, branza topita, porumb, condimente sarbesti si mexicane...etc. ~) )

La subiect : am uitat sa va spun ca mi-au placut enorm de mult crevetii, pe care i-am consumat la Pekin. Traiam cu impresia ca virgula crevetii sunt ceva de genul celor pe care ii mancam pe vremea lu' Ceausescu...prajiti in ceaun. Un fel de chipsuri mai fainoase asa. Dar m-am inselat. Ce am mancat acum s-a constituit din bucatele mici de carne gumate si gelatinoase (ca niste viermisori). Deliciosi.
Acum vin cu o intrebare : ce draq erau aia de pe vremea lu Ceasca ? erau vietnamezi si se gaseau in toate alimentarele.

MesajScris: Vin Iul 30, 2004 10:31 am
de MiG29
Io nu jtiu ce erau iei da io ii cunojteam drept crevetzi shi nu-mi placeau.Da de data asta vietnamejii s-au intrecut pe sine shi au reusit nejte supe iecsceptionale cu taietzei.Cred ca razboiu den Vietnam a meritat pan la urma.Cine jtie puate daca nu cajtigau aia den vietcong nu se mai infintza compania asta Vifon,care produce shi taietzei simpli,baidauei care se gasejte tot la billa,la raftu de produse faionuase.D-ajtia inca n-am incercat da sunt convins ca ie buni.

Pese: Moshule,io te-aj sfatuii sa`ncerci supele shi dup`aia sa mai vorbejti.Te rog io frumos,da?Vezi cand pui taietzii in castron pune-i intregi,nu ii rupe:)

MesajScris: Vin Iul 30, 2004 10:36 am
de memetshot
bre ce nu mi-a placut mie la ciorbe e ca is picante cu draci (probabil ca asa ar trebui sa fie).
dar taitei aia is de nota 10 cu coronita

MesajScris: Vin Iul 30, 2004 10:42 am
de MiG29
In sfarsit un om care jtie ce spune.Adevaru ie ca sut cam picante shi nu ie mare diferentza intre arome da numa pentru taietzeii aia shi merita tuata aprecierea nuastra.Io unu ma gandesc seriuos casa le scriu uo poezie.

MesajScris: Vin Iul 30, 2004 10:47 am
de gaga
stop joc verzelor si pe rand:

moshule, in afara de faptul ca o sa ajungi pe caterinca zilei cu postul ~p, crevetzii aia ceaushishti se faceau din chestiile alea pe care le-ai mancat la crashma, de dimensiuni mai mici care, fiind pescuiti la navod in cantitati industriale, se uscau, amestecau cu niste liantzi si jmekerii care se expandau inghitzind ulei.
se mai gasesc si acum, e greu sa dai de ei, is PESTE TOT! (god damn, parca traiti in peshtera)


in afara de asta daca urmareati rubricile v-ati fi amintit de reteta mea cu supe d'alea invatata de la un chinez.
in al patrulea rand ai descoperit o laie migule, alea-s pe piatza de ani de zile.
in al cincilea rand se pot face mii de combinatii cu ele.

migule varaza mica, is fo 6 soiuri numa vifon, plus inca fo 3-4 alte firme care vand supe d'alea, daca te uiti pe ambalaj gasesti si nepicantzi.

iote fac educatzie la cavemani....

MesajScris: Vin Iul 30, 2004 10:51 am
de MiG29
Bre dano la voi acolo la capitala or-fi vo 6 soiuri shi altzi pruoducatori da la noi acilea in provintzie ie numa Vifon de: porc,vita,pui,rata,shi ceva gen rac sau crab.Plus acuma a aparut shi ceva vegetarian da ie najpa.Alelalte ie mai bune ca Vifonu?

MesajScris: Vin Iul 30, 2004 11:03 am
de gaga
MiG29 scrie: ceva gen rac sau crab.


crevete bre crevete.

si papi cu linguritza caveman ca am fo la mare anu asta si e peste tot da' nu stii sa te uiti.

is unele in cutie de carton cu furculitza la 26.000 (cu vita, vita picanta, pui si fructe de mare) care sunt net superioare, in afara de condimentu' de baza si de adaos mai au un plic cu ulei de susan.

edit: primu' post de pe retete proprii e reteta de noodle d'ashtia

http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=74666&postcount=1

MesajScris: Vin Iul 30, 2004 11:17 am
de MiG29
Dano,iti raman indatuorat pe veci.Sarumana,vorba aia m-ai scuos den fuame:D

MesajScris: Vin Iul 30, 2004 11:24 am
de gaga
sa creshti mare, oricand mai ai nevoie da un bip ca eshti voinic

MesajScris: Dum Aug 29, 2004 10:14 pm
de Titina
hm...nu prea o am eu cu mancarea..nu's o mancacioasa,dar ce mananc de-obicei nu e sanatos: junk-food...tot mai des mananc McDonald's...shi pizza :D
iar bauturi....Cola...in primul rand...apoi...de fapt beau cam orice... :) (in afara de sucuri naturale)

MesajScris: Joi Sep 02, 2004 9:48 am
de gaga
pentru migulimea sa, mancare de gutui

mai intai si mai intai, mancarea de gutui se face cu carne. tinpul de fierbere difera in fctz de acest lucru, principiul este cam acelash si anume:

1. carnea se caleste in grasime (ulei, untura, unt)
2. feliile de gutui se rumenesc in grasime
3. se caramelizeaza o cantitate de zahar.
4. se face o reuniune carne+gutui+zahar+sare si piper.

divagatzii pe tema de mai sus pot fi:
- ceapa calita odata cu carnea
- rantas de faina cu apa pus la final sau rumenit cu carnea (si ceapa pt cei cu ficatu' tare)
- ceva adaosuri tip vegeta, boia iute ... chiar un picutz de otzet merge

p.s. la fel se face si mancare de pere sau prune uscate

===
din gutui se poate face si un sos mishto pt fripturi de pasare: se taie felii groase gutuile, se scot semintele, se pun intr-o cratita cu ulei si se lasa sa se inmoaie . Se adauga zahar, rosii decojite si taiate felii subtiri si se continua fierberea pana cand sosul devine consistent. Se rastoarna sosul sarat si indulcit dupa gust pe un
platou, se asaza friptura taiata felii potrivit de mari in mijlocul platoului si se servesc impreuna.

.[/quote]

MesajScris: Joi Mai 17, 2007 11:45 pm
de marinaki
Oribilul Mosh scrie:Mi-am cumparat o nuca de cocos , ca nu mancasem niciodata. Chestia e ca nu stiu cum sa o desfac. Cand o agit se aude niste lichid inauntru. Ala se bea ca atare sau cum ? Si in rest mai se mananca ceva din ea ? Si cum se desface..ca are coaja aia foarte tare ?
Daca cineva se pricepe...sa ma invetze si pe mine.




nuca de cocos este fructul puritatii...laptele de cocos...acel lichid pe care il auzi...care era inchinat de greci pt zeita Athena,ceia ce inse4mna intelepciune...depinde de nuca...daca e mai coapta sau mai verde...atata suc vei gasi inauntru...
nuca are trei gaurici...mici.lol incerci sa spargi una din ele...cu destupatorul de sticle...e perfect...nu muncesti prea mult..dupa ce ai golito...o spargi...miezul este foarte foarte bun....si satios...pofta mare

MesajScris: Vin Mai 18, 2007 12:11 am
de kant emir
acel lichid pe care il auzi...care era inchinat de greci pt zeita Athena,ceia ce inse4mna intelepciune...depinde de nuca...daca e mai coapta sau mai verde...

sigur, ... o ... nuca ... mai ... verde ... inseamna ... o ... zeita ... mai ... tanara ... si ... neezperimentata ... (da' probabil mai secsi si mai jucausha), pe ... cand ... o ... nuca ... mai ... cuapta ... te ... face .... sa ... te gandejt ... la ... o ... zeitza ... mai ... putin ... focuasa (probabil iesita din joc, post menopauza adica), insa ... mai ... inteleapta

MesajScris: Joi Sep 27, 2007 7:56 pm
de Chester
Mie Imi Place Tigaia Picanta Mixta Shi Bere Beck`s

Răspuns Oribilului Mosh, cu plecăciune

MesajScris: Mie Feb 06, 2008 2:23 am
de Dulă
Oribilul Mosh scrie:Acum vin cu o intrebare : ce draq erau aia de pe vremea lu Ceasca ? erau vietnamezi si se gaseau in toate alimentarele.


Creveţii din vremea aceea erau produşi tot din creveţii pe care i-ai văzut şi mancat (un fel de răcuşori simpli, crustacee, sunt varietăţi şi in Marea Neagră, pe americăneşte sunt numiţi crayfish sau shrimps). Sunt de mărimi diferite. Cu cat sunt mai mari cu atat sunt mai scumpi.
Diferenţa e că pe aceia ii puneau la uscat, ii măcinau, iar din făină făceau chips-urile alea pe care le vindeau pe trei parale in ţările frăţeşti din lagăr. E o formă de conservare, incomparabil mai ieftină decat alesul, fiertul, selecţionatul după mărime, congelatul, ambalatul, depozitatul şi transportatul sub zero etc.
Dar cel mai mişto sunt proaspeţi, făcuţi in faţa ta pe stradă, la chioşc.

Re: Mancaruri & bauturi

MesajScris: Mar Iun 25, 2013 10:34 pm
de grigorash
Mie imi plac mancarurile din legume, cu frcute de mare si pastele. Imi place mereu sa gatesc retete culinare noi.