azmatui

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

azmatui

Mesajde pacha » Sâm Mai 21, 2005 8:32 am

Cine stie unde dracu se cultiva azmatui sau hazmatzuchi ?Sau de unde se poate cumpara ?Sau cu ce se poate inlocui ?Sau cine se ofera sa-mi trimita o legatura,doua ?
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde gaga » Mie Mai 25, 2005 1:30 pm

asmatzuiul (sau hasmatzuchi) se cultiva peste tot, este o ruda apropiata a patrunjelului (este mai cretz si mai bogat in diverse) cu care se poate inlocui oricand. de exemplu occidentalii folosesc mai des asmatzui decat patrunjel (mama cat m-am chinuit pana m-am prins ca cerfeuil-ul din revistele mele de cuisine :D nu e fun animal exotic ci un patrunjel mai des. macaronarii ii zic cerfoglio si in engleza l-am gasit chiar ca french parsley :)

asa ca nu te complica inutil :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 1:40 pm

iar in moldova , de paste se face o salata de hasmatzuchi cu ceapa si ou fiert taiat. dementiala

feofq: in alte vremuri bunicu mergea la padurea andronache si culejea hasmatzuchi. trebe sa fii cunoscator alfel se poate confunda usor cu o buruiana
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Djinn » Mie Mai 25, 2005 1:42 pm

da si retzeta, daca tot ne faci pofta :D
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 1:52 pm

maciuci milcovene
de unde?
ieream pusti si cam prost pe vremea cand facea bunica salata :D
stiu sigur ca era traditie de paste
s-ar putea danone sau sody sa jtie
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Djinn » Mie Mai 25, 2005 2:03 pm

pai hai, danone? sod? help pliz :yD

da' se poate inlocui hazmatzuchi asta cu patrunjel si-n salata? Deci salata de patrunjel, da? :p
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde Alienor » Mie Mai 25, 2005 2:22 pm

hasmatuchi se potriveste f. mult la tot ce e cu ou (omleta, oua umplute + maioneza, salate cu ou, samd) dar se face si ciorba cu hasmatuchi.

de gasit se gaseste la piata, dar si in parcuri (asezonat sau stropit, evident :D ) sau, cum s-a spus, in paduri. Daca nu sunteti siguri ca recunoasteti forma frunzelor, e suficient sa le striviti intre degete, mireasma e inconfundabila.
Alienor
Junior Member
 
Mesaje: 798
Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
Localitate: .

Mesajde gaga » Mie Mai 25, 2005 2:23 pm

da bre, salata de patrinjel n-auzi? nu ie aproape nici o diferenta. auzi, da reteta de mancare care sa te binedispuna vesnic nu vrea nimeni? (nu tu flufi ca tu si asa te hlizesti mereu)


shgdsk: zice aiu ca sa schimb, nici nu observasem: pacha se zice asmatzui (cu s nu cu z), mai precis Asmăţui, Hatmaţuchi in romana, مقدونس in araba, Азмацуг балдаранолистен in bulgara, Ανθρίσκος in greaca si Vrtna krebuljica in slovena, sa nu uiti!
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde memetshot » Mie Mai 25, 2005 2:33 pm

auzi, da reteta de mancare care sa te binedispuna vesnic nu vrea nimeni

ce reteta?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde Djinn » Mie Mai 25, 2005 2:33 pm

bre, io am vaga senzatie ca am vazut totusi hasmatzui d-asta la veatza mea...
deci se ia un ou fert, neste ceapa si hasmatzui sau patrunjel :p daca pun si ton creca e si mai bun ;b

si ce daca ma hlizesc mai tot timpu'? da' reteta aia, e buna pt. cand imi ploua si-mi ninge, ca si la mine se petrec anotimpurile :D
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde Alienor » Mie Mai 25, 2005 2:39 pm

flafi, da voi cati sunteti la masa de mancati UN ou fert? :) sa nu vi se aplece de la atata mancare, zau!

Ontopic: cred ca merge si cu peste; in mod sigur merge cu maioneza/oua umplute.
Alienor
Junior Member
 
Mesaje: 798
Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
Localitate: .

Mesajde gaga » Mie Mai 25, 2005 2:42 pm

memetule, am descoperit cu pijkesh o reteta deosebita, o sa ii fac periplul poate cu voia keshului, e dementiala :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 2:44 pm

Alienor scrie:flafi, da voi cati sunteti la masa de mancati UN ou fert?


pai ie ou dinala jmecher, zbuara si are tofelu de surprize in iel ~p
poa sa vomite si 3 cazane de fasole din el sa asigure pranzu la UM 2309 infanterie
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Djinn » Mie Mai 25, 2005 2:45 pm

alienor, io ma gandeam doar la mine, deh... egoista ce sunt :D
Si-apoi, cica oole are colesterol, nu e bine sa mananci prea multe.

aiule, fara cuvinte d-astea pe tredu de mancari, pliiiiz A-) (io si stomacelu meu sensibil...)
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde Alienor » Mie Mai 25, 2005 2:51 pm

flafi, e de-nteles, daca stau sa ma gandesc.. daca papi prea mult, nema' silueta pentru merenghe .. incepe sa devina clar.. asta-i, ma duce capu mai greu :D

iote flaffi reteta cu hasmatuchi - o salata f buna: iti trebe: cartofi fierti taiati cubulete, limba fiarta, maruntita si ea, maioneza, unpic de ceapa, verdeturi si HASMATUCHI. Amesteci, dai la frigider si mananci, alaturi de oul fermecat (fiert inainte de iesirea fluturelui, evident). Daca vrei poti pune si salata verde.
Alienor
Junior Member
 
Mesaje: 798
Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
Localitate: .

Mesajde Djinn » Mie Mai 25, 2005 2:55 pm

fiert inainte de iesirea fluturelui?!
sigur nu vorbeai de gogoasha de matase? :D

mersi pt. retzeta (am sa omit totusi limba fiarta, dar restul suna bine).
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde gaga » Mie Mai 25, 2005 2:56 pm

reteta mea nush unde sa o bag ca e cu ciunperci si boabe.

dar cu hasmatzui imi ammintesc intr-o revista din aia ca se amesteca pasta de branza frecata cu asmatui si cozi de ceapa si se punea pe paine prajita cu unt.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde Alienor » Mie Mai 25, 2005 2:59 pm

danone, poate mi zici si mie cum e sa faci periplul unei prajituri :D E un fel de blat, periplul asta? ;b
Alienor
Junior Member
 
Mesaje: 798
Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
Localitate: .

Mesajde Djinn » Mie Mai 25, 2005 3:04 pm

reteta cu ciumperci si boabe? la salate, la speedy gonzales (daca e cazu'), la tredu de retete de bucate? :con:
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde gaga » Mie Mai 25, 2005 3:14 pm

fac subiect separat imediat. ie periplu alienor ai sa vezi :D

si ca sa fiu ontopic (va rog sa nu-mi faceti toate subectele varaza si kterinci ca pe literatura, da?) la azmatzui in limba turca ii zice Frenk maydanoz, sa nu uiti pacha, da?
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde pacha » Lun Iun 13, 2005 7:07 pm

mai ,da la cluj de unde dracu' cumpar asmatui (azmatui ?).Aceasta indicatie lipseste.Ca anul acesta vreau sa bag in melci ceea ce scrie in reteta frantuzeasca.Adica asmatui si "echalote".Deci nu patrunjel si ceapa de Ardeal.
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde gaga » Lun Iun 13, 2005 7:12 pm

poti baga linistit patrunjel si ceapa rosie ca nu o sa simta nimeni diferentza
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde pacha » Mar Mai 30, 2006 7:04 pm

Mi-am cumparat oarece seminte de azmatui si le-am plantat.Azi l-am gustat.Mah,aduce mai mult cu coriandru si mai putin cu patrunjelul.
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde eyewitness » Mar Mai 30, 2006 7:20 pm

si cine plm ti-a zis ca seamana la gust cu patrunjelu ca noi p-aici nu?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde pacha » Mie Mai 31, 2006 7:14 am

Ghici cine !

"poti baga linistit patrunjel si ceapa rosie ca nu o sa simta nimeni diferentza"
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde gaga » Mie Mai 31, 2006 3:35 pm

bre nu e asa mare diferentza na, iote la el acu'. e intre coriandru si patrinjel daca vrei.

da' merluc io stiu o ferma de melci care exporta la franta si baga patrinjel de-al nostru.
si ca sa vezi canu te mint (probabil ce de aia ti-am si zis), am cautat reteta orijinala de "escargot a la bourguignonne" in revistele mele franceze de capatai si zice intr-adevar de esalota dar e vorba de patrinjen, nu asmatzui.

am verificat si pe net si tot asa e.
iar esalota este exact asta:
http://www.passeportsante.net/DocumentsProteus/images/echalote_nu-3.jpg

asa ca nu mai da vina pe mine :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde pacha » Joi Iun 01, 2006 7:01 am

Stati mah asa.Se pune si patrunjel si asmatui.Mai mult patrunjel.
Eu ma legam de asmatui deoarece voiam sa fac o treaba ca la carte.Daca nu pui ce scrie la reteta si mai si inlocuiesti cateceva,apai iese ce vrei tu dar nu reteta :)
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde gaga » Joi Iun 01, 2006 7:06 pm

deci pacha, merluc, in melcii dupe reteta de care vorbim noi NU se pune azmatzui.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde pacha » Vin Iun 02, 2006 9:01 am

Probabil,da eu mananc melcii de care vorbesc eu :)
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde jeorj » Vin Iun 02, 2006 9:19 am

zice pacha:
Probabil,da eu mananc melcii de care vorbesc eu
si de asemenea
nu pui ce scrie la reteta si mai si inlocuiesti cateceva,apai iese ce vrei tu dar nu reteta
deci e clar ca iese reteta de care vorbesti tu:D
serios vorbind, in foarte scurt timp o sa organizez si io o masa cu melci ca am gasit o sursa de melci pe reni :D foarte bogata in resurse. singura problema care se pune e de unde sa fac rost de ustensile dinalea speciale de halit melcii.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
Avatar utilizator
jeorj
Junior Member
 
Mesaje: 1138
Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am

Următorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron