Dupa o masa copioasa ... o idee pentru-acasa
Scris: Joi Iun 15, 2006 11:38 am
Am scos de pe "retete proprii" cateva chestii care nu sunt taman proprii ci de diverse inspiratii si m-am gandit sa fac un thread in care sa fie vorba mai mult de aranjarea mai interesanta a unor mese sau stiu si eu, poate descrierea unor mese festive. chestii care, cum spuneam nu prea isi au locul la proprii.
asa ca bag aici asiatismul meu de ieri:
Sa va zic cum am facut io azi la mosafir(í£) un bufet asiatic (spre thai asa):
Am gasit la magazin tom yum instant la pahare (cu taitzei si condimente) si l-am oparit cu zeama facuta din: ghimbir proaspat, lemon grass, lemon leaves, felii de lamaie, ciuperci uscate. Fiindca este foarte iute treaba asta am fiert si separat taitzei simpli pentru amestecat.
Pentru garnisit taitzeii iutzi am folosit urmatoarele (fiecare puse in castronele separat):
- rondele din omleta facuta cu ou si sos soya
- legume crude taiate fin (ceapa verde, morcov, castravete)
- surimi taiati fasii
- varza alba calita cu ceapa verde in ulei de susan si aromata cu sos de stridii
- legume chinezesti calite in ulei dse susan
- scoici afumate calite in ulei iute
- salata de varza cruda cu ghimbir tocat foarte fin, sos soya si ulei de susan
pe masa am asezat taiteii, supa ramasa iute separat si castronelele cu garnituri ca fiecare sa faca ce combinatie doreste in bolul propriu si personal.
dureaza cam mult dar e de efect (coloristica mesei mai ales) si te poti intinde la o vorba si o bere intre doua boluri.
daca nu aveti tom yum instant faceti din taitei de orez dar condimentati cu ardei iute, soya, etc.
ching chang
asa ca bag aici asiatismul meu de ieri:
Sa va zic cum am facut io azi la mosafir(í£) un bufet asiatic (spre thai asa):
Am gasit la magazin tom yum instant la pahare (cu taitzei si condimente) si l-am oparit cu zeama facuta din: ghimbir proaspat, lemon grass, lemon leaves, felii de lamaie, ciuperci uscate. Fiindca este foarte iute treaba asta am fiert si separat taitzei simpli pentru amestecat.
Pentru garnisit taitzeii iutzi am folosit urmatoarele (fiecare puse in castronele separat):
- rondele din omleta facuta cu ou si sos soya
- legume crude taiate fin (ceapa verde, morcov, castravete)
- surimi taiati fasii
- varza alba calita cu ceapa verde in ulei de susan si aromata cu sos de stridii
- legume chinezesti calite in ulei dse susan
- scoici afumate calite in ulei iute
- salata de varza cruda cu ghimbir tocat foarte fin, sos soya si ulei de susan
pe masa am asezat taiteii, supa ramasa iute separat si castronelele cu garnituri ca fiecare sa faca ce combinatie doreste in bolul propriu si personal.
dureaza cam mult dar e de efect (coloristica mesei mai ales) si te poti intinde la o vorba si o bere intre doua boluri.
daca nu aveti tom yum instant faceti din taitei de orez dar condimentati cu ardei iute, soya, etc.
ching chang