Pagina 1 din 1

Dupa o masa copioasa ... o idee pentru-acasa

MesajScris: Joi Iun 15, 2006 11:38 am
de gaga
Am scos de pe "retete proprii" cateva chestii care nu sunt taman proprii ci de diverse inspiratii si m-am gandit sa fac un thread in care sa fie vorba mai mult de aranjarea mai interesanta a unor mese sau stiu si eu, poate descrierea unor mese festive. chestii care, cum spuneam nu prea isi au locul la proprii.

asa ca bag aici asiatismul meu de ieri:

Sa va zic cum am facut io azi la mosafir(í£) un bufet asiatic (spre thai asa):

Am gasit la magazin tom yum instant la pahare (cu taitzei si condimente) si l-am oparit cu zeama facuta din: ghimbir proaspat, lemon grass, lemon leaves, felii de lamaie, ciuperci uscate. Fiindca este foarte iute treaba asta am fiert si separat taitzei simpli pentru amestecat.

Pentru garnisit taitzeii iutzi am folosit urmatoarele (fiecare puse in castronele separat):

- rondele din omleta facuta cu ou si sos soya
- legume crude taiate fin (ceapa verde, morcov, castravete)
- surimi taiati fasii
- varza alba calita cu ceapa verde in ulei de susan si aromata cu sos de stridii
- legume chinezesti calite in ulei dse susan
- scoici afumate calite in ulei iute
- salata de varza cruda cu ghimbir tocat foarte fin, sos soya si ulei de susan

pe masa am asezat taiteii, supa ramasa iute separat si castronelele cu garnituri ca fiecare sa faca ce combinatie doreste in bolul propriu si personal.
dureaza cam mult dar e de efect (coloristica mesei mai ales) si te poti intinde la o vorba si o bere intre doua boluri.
daca nu aveti tom yum instant faceti din taitei de orez dar condimentati cu ardei iute, soya, etc.

ching chang

MesajScris: Joi Iun 15, 2006 12:04 pm
de gaga
Si acum micutzul dejun a la greque de la care mi-a venit ideea threadului care a constat din niste platouri si sosuri din ingrediente des intalnite in mezes (nu neaparat exact retete grecesti).

El a constat din niste platouri:

1. horiatiki: clasica salata din rosii, ardei, castraveti, ceapa verde, masline, ridichi, branza de oaie si ulei de masline.

2. legume la gratar: ciuperci, ceapa verde, felii groase de rosii, dovlecei, ardei gras, unse cu ulei picant (in care am marinat ardei iutz de iutz) puse pe .... grataaaaar :D ciupercile fiind foarte mari le-am feliat si uns in prealabil cu zeama de lamaie.

3. legume in aluat: rondele de ceapa, ciuperci, carote, dovlecei si rosii trecute printr-un aluat facut din faina, oua, sare, piper si bere si prajite in baie de ulei.

4. palarii gigantice (cat o tigaie una sa muara bibi) de champignoane umplute cu branza de oaie grasa, perle de branza cu marar (la dorna) cu care nu mai aveam ce face, ou, marar si ceapa verde, pudrate cu pesmet si puse in tigaie la foc foarte mic cu capac, in unt (in care am mai picurat si apa din cand in cand).

5. peste din conserva condimentat cu boia iute si zeama de lamaie lasat inainte la rece cu mult marar (intreg) sa isi ia gust. dupa care luati. mararul. de pe peste.

pentru toate astea am facut un sos din iaurt gras cu usturoi, sare si piper, marar si castravete taiat mai marunt decat bobu (nu ala 1981) de orez. merge si dat pe razatoare da iese apos sosul.

KAHLAMERA!


edit ca uitai:
din aluatul ramas de la paneuri + umplutura ramasa de la ciuperci + nitzel pesmet am facut niste pupi. gogosele luate cu lingura si prajite in ulei. asha.

MesajScris: Joi Iun 15, 2006 12:55 pm
de sin ella
salut infiintarea acestui thread: tzutzu

miam, ce de bunatati. si huo ca mi-ai amintit de Grecia :plans: :plans:

nu e totusi cam mult pentru un micutz dejunel? io daca mananc atat intr-o zi intreaga, singura metoda de deplasare e rostogolirea...

MesajScris: Joi Iun 15, 2006 3:39 pm
de gaga
pai nu s-a mancat tot. au mai ramas nijte paneuri care merg si reci si nijte legume la gratar pe care leam marinat si o gigaciupearca ce merge incalzita asa ca nu e bai cu ele.

si era asa mai dejun de ora 11-12 :D

te astept sa bagi si tu ... si cu poze, da?

MesajScris: Vin Iun 16, 2006 9:34 am
de pacha
O idee tot am ciupit de aici.De ziua mea voi face (sotia)paste si trei feluri de amestecuri(sosuri).Le voi afisa pe masa separat si fiecare va combina ce va dori.
Ca de carne-i plina lumea.

MesajScris: Vin Iun 16, 2006 9:56 am
de mindrulita
nu stiu cit popor consuma legume facute la gratar, dar la capitolul asta sunt cam vraiste.
adica am incercat sa le prepar cit mai putin timp, pe o tabla groasa de inox incinsa pe flacara aragazului.
de care gratar e vorba ? ca sunt mai multe tipuri de gratare... care e mai potrivit...

MesajScris: Sâm Iun 17, 2006 2:31 pm
de pacha
Pe tabla ta merge foarte bine niste chapignioane prajite (un pic de ulei) si in interiorul palariei sa pune branza usturoaie.Mama,imi curg balele cu berea-n mana.

MesajScris: Dum Iun 18, 2006 10:41 am
de gaga
mindrulitza, gratar de ala de pus pe aragaz, cautai o poza si nu am gasit decat asta:
http://small-appliances.wowshopper.com/pics-inventory/indoor-electric-grill-pic.jpg

deci arata ca asta dar nu e electric ci din fonta cu coada si avantajul lui este in afara de cel practic si estetic ca lasa dungi frumoase pe legume.

se gasesc de cumparat inclusiv la tefal.
in rest cum zice pacha: si asta trece :D

edit: pacha asta vazui intr-o revista: mese calde in care stateau diverse tipuri de paste si boluri cu sosuri la care poti da liber imajinatziei si mare plaja de ingrediente si idei sa fie ... nu uita sa pui pe masa si parmezan ras. sau cacicaval. si oloi de mazline.

MesajScris: Lun Iun 19, 2006 4:59 pm
de pacha
S-a pus si parmezan pe masa (sa-mi traag ceasul,e scump) si s-a mancat in nesimtire.
Am facut 4 feluri de sos,chiar si unul vegetarin pentru mine.Poze n-am facut decat duminica.

MesajScris: Mar Iul 04, 2006 6:35 am
de gaga
La la la la laaaa
uite pachone paste cu sos vejetarian care este. Sper sa se urce poznele.

deci in foto unu vezi matale dovlecei, ciapa, usturoi, ardei gras si morcov la calit in oloi. o sa pun mesaje consecutive ca sa urc pozele ca nu am program sa le micshorecs.

MesajScris: Mar Iul 04, 2006 6:42 am
de gaga
porma dupa ce s-a prajit ele cum vrei matale pui nijte rosii cubulite, mazline mici de liguria sau mari de supermarchetu din coltz si ceva busuioc proaspat daca este. daca nu, te descurci matale. acu miam dat zeama ca asta nu urca pozne mai mari de un meg asa ca le fac io imediat si iti dau sa vezi.

hai ca am facut in pps.

asa. porma pui nijte pept de pui de la puiu la rotisor cumparat ieri. sau nu.

porma ii dai un pa'ar de bere. sau ba.

porma amesteci cu pastele fierte si papi :D

ps: o satz arat si nejte ciunperci da' cica zice kktu asta de aparat sa ii schimb bateriile si acu mi-e somn.

MesajScris: Mar Iul 04, 2006 7:01 am
de Necko
maah, ce v-am zis io ?! daba, in loc sa ne arate pozile cu frumusetile patriei lor, ne baga poze cu haleli. sa vedetz deacu ce va fi sa fie !

dabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :*

MesajScris: Mar Iul 04, 2006 7:22 am
de gaga
atz belipo sa ma iertz ca am facut o druaie cu haleli :D

ce sa vezi bre arta? na leu care phoote vaca ~p
asta cu vaca lam pozat, unu i-o tragea la un peshte, altu mai normal la o leoaica si unu am uitat la ce bazdaganie. na daca vrei arta ia arta in direct de la pisa ~p