Retete proprii si cartzi de bucate

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde jeorj » Mar Sep 12, 2006 2:56 pm

gaga scrie:bre io am zis de fasoane fiindca ficatzeii de iepure sunt o mancare mai rarissima si trebuie sa o elaborezi nitzelush ca sa te bucuri de ea. aia ce zici tu cu sosul e la orice ficatzel de pui (extra)ordinar :D
poate ca la unii oameni tzopaie epurasii prin curte si doar fecatelu de pui ie extra...ordinar.:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
Avatar utilizator
jeorj
Junior Member
 
Mesaje: 1138
Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am

Mesajde gaga » Mar Sep 12, 2006 2:59 pm

wednesday, mai am una acum la foc asemanatoare dar in loc de ton e kaizer si ardei gras, mai treci pe aici sa iti zic cum a iesit. sunt ingrozitor de simple si de bune draciile astea si merg cu aproape orice combinatie potrivita + liezon (liezon = maglavaisu ala de deasupra care leaga).

in loc de cartofi poti pune si aluat dar mie mi-e lene sa fac asa compliche. stay tooned
===

e gata.

ideea e aceeasi numai ca am pus asa: branza de vaci, cubulete de ardei gras si kapia, kaizer prajit si inele de ceapa (mai multa ceapa de asta data).

liezonul l-am facut din: oua, faina, lapte, sare, piper, oregano.

desupra am ras cascaval.

am taiat calduta dar se taie mai bine rece si e buna oricum.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde jeorj » Mie Sep 13, 2006 1:40 pm

pentru cine e interesat cum arata niste ardei umpluti preparati pe munte vin si io cu niste poze:D
1- tocatura dupa ce o fost calita impreuna cu niste cabanosi care o cam prins oareshce miros.
2- momentu in care am apucat sa pun in oala elementele principale, iar in jur ceva elemente de decor:D
3- tocmai o inceput sa clocoteasca si am adaugat condimentele perene de prin zona
4- inainte.... sau in timp ce....se ardeau ardeii aia de pe fundu oalei. (a se optserva flacarile buclucase)
5- ....nu am mai apucat sa o fac ca ieream prea nervos:D
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
Avatar utilizator
jeorj
Junior Member
 
Mesaje: 1138
Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am

Mesajde memetshot » Mar Sep 19, 2006 10:47 am

deci...dupa niste chinuri cu bere si alte dalea, mia dat in modu
- ciulama de inimi de pui si ghebe
- orez salbatic cu legume chinezesti
- carne de porc impanata cu carne de mici (la cuptor)
- ciumperci sote (care nu prea se vad in poza)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde gaga » Mar Sep 19, 2006 10:49 am

marpha pozele, merluc, se vede aparatu' de mia de parai.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde memetshot » Mar Sep 19, 2006 10:56 am

hehe...pozele nus facute de mine (la cata bere aveam in mine, sigur defocusam tot), da is facute fics cu aparat ca al meu.
a...si nu numa aparatu face pozele (cum va ziceam, io leaj fi stricat o idee maxim doo)
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde gaga » Mar Sep 19, 2006 10:59 am

nu am vrut sa zic ca poseles fo opera de arta ci ca sunt mijto calitativ dpdv al aparatului. si sunt
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde memetshot » Mar Sep 19, 2006 11:02 am

hehe....deja ne mutam de la mancare la pozat mancare. dap, pozele nus reusite (fotografa aproape mia interzis sa le postez ca cicas najpa), dar sa focalizezi pe semilumina, cu multa lume in jur, trebe totusi neste stiinta.

gaga: pe cand o sedinta de mancari si pozat?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde gaga » Mar Sep 19, 2006 11:35 am

nush, io am mai nou interdictie la facut haloi cica sengrasha lumile.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde FleurDuLys » Mar Oct 10, 2006 9:29 pm

Nu stiu daca este o reteta noua dar este foarte gustoasa si destul de usor de preparat. Deci azi propun salata de sfecla cu peste afumat. Se ia un borcan de sfecla in otet de unde apucati (daca apucati pe gratis cu atat mai bine), un peste afumat la tipla (de unde ati luat si sfecla), o conserva cu boabe de porumb dulce. Se maruntesc toate (mai putin porumbul), se amesteca, se adauga maioneza, sare, piper (sau/si verdeata, dupa gust) si salata se serveste rece. Daca nu va place porumbul sau daca nu aveti il puteti inlocui cu pichioci (aka cartofi; da, am vrut sa evit cacofonia :P) fierti, taiati cubulete mici. Pofta mare!
FleurDuLys
Junior Member
 
Mesaje: 306
Membru din: Sâm Oct 07, 2006 11:00 pm

Mesajde Mirela » Dum Iul 15, 2007 1:18 pm

Iacata ieri fu duminica si pentru prima data in 5 saptamani dadu o tzar' de soare prin mama lui de dablin.
Asa ca se purcese la gatit una bucata gratarel in gradina, care_cum_urmeaza
Intai si-ntai s-au spalat manutzele.
Dupa care s-a purces la golit frigiderul si dulapurile.
Dupa care s-a deschis computerul pentru ceva muzica "inspirationala" (Garth Brooks si Crash Test Dummies)
Si s-a pornit la treaba
S-a pornit gratarul si s-au pus carbunii sa-si faca treaba in gradina. Intre timp, in bucatarie, s-au loat 5 cotlete de porc, feliate subtirel, si s-au mirodenisit cu o concoctie barbe-chiu picanta (cayenne, o tzar de sos de soya, o tzar de zeama de lamaie, umpica de tabasco asa, de chestie, patrunjel, si praf de barbe-chiu din borcanul de la Lidl)
Apoi s-a uns o tava lunga din sticla (ma rog, pyrex) cu niscai ulei, s-au curatat doi cartofi mai maricei si s-a purces la umplut jumamate din tava precum urmeaza: un rand de felii de cartof, usturoi taiat feliutze (una pe fiecare felie de cartof), un praf de sare, marar tocat, o linguritza de seminte de susan, o linguritza de ulei, si de la capat. S-a acoperit cu folie de aluminiu, si s-a purces la umplut cealalta jumatate de tava, anume s-a pus aluminiu pe fundul tavii (destul cat sa ramana si de acoperit) si s-au asternut un strat de morcov taiat rondele, o jumatate ceapa alba taiata felii nu prea mari, un coltz de vanata ramasa in frigier de saptamana trecuta, taiata semiluna, o jumatate ceapa rosie, felii de ardei rosu si verde. Pe deasupra s-a presarat pe o jumatate coriandru proaspat, pe cealalta patrunjel, niscai sare, un varf de piper, doua linguritze de mac si umpic de ulei. S-a acoperit cu jumatatea de aluminiu lasata sa atarne mai devreme, si s-a pus la cuptorul in prealabil incalzit - cam doozeci-treizeci de minute.
S-au pus cotletele pe gratarelul incins si s-a purces la facut salata (salata, ceapa, una bucata sharon fruit, castraveti, rosii, sare, ulei, zeama de lamaie, o linguritza de mac, patrunjel tocat)
S-a tras gratarul sub streasina si s-a injurat de toti 'mnezeii ca a inceput sa ploo si s-au intors cotletele pe partea ceealalta. S-au stopit c-un gat de vin rosu, s-a stropit si gatlejul Mirelei c-un gat (bine, recunosc, doo...) si s-au lasat sa se bronzeze.
S-a bagat nasul in cuptior si s-a scos bunatatea de tava. S-a descoperit jumatatea cu legumele, si s-a pus un strat de frunze de spanac pe deasupra, s-au stropit c-o tzar de vin alb ramas pe fundul sticlei din frigider, s-au acoperit iara si s-au pus la cuptor inca 10 minute
s-a facut o salata rapida de fructe (mar, kiwi, banana, mango, grapefruit, ananas din conserva, sharon fruit), s-a pus in niscai cupe, s-a decorat cu frisca, napolitana, doo felii dintr-un passion fruit care s-a uscat in cosul de fructe, uitat si parasit, si de ce sa-l arunc daca sta asa frumos ca decoratie, si s-a pus la frigider
s-a deschis usa la musafiri, s-a luat friptura de pe gratar, s-au scos legumele din cuptior, s-a destupat o sticla de vin rosu si s-a purces la inhalat in mai putin de 20 de minute bunatate de mancare de mi-a durat 1h jumate s-o pregatesc

Resturile de la friptura s-au pus la frigider, si a doo zi (adica azi) s-au incalzit umpic in microunde ca sa lase sos pe fundul farfuriei. S-au luat doo felii de paine, pe una s-a scurs sosul de la friptura, cealata s-a uns din belsug cu unt. pe felia cu unt s-a pus carnea, pe cealalta legumele ramase, la mijloc s-a tras o felie de branza sarata si se va infuleca cu placere in urmatoarele cateva minute.

Saru'mana pentru masa, si cum zice dragul poet Liviu Mircea "bun bucatar mi-s, de-as putea mi-as suge ...."
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Avatar utilizator
Mirela
 
Mesaje: 2566
Membru din: Joi Noi 08, 2001 12:00 am

Mesajde piskeshu » Dum Iul 15, 2007 3:56 pm

Mirelo nu ti se pare ceva ciudat? ~p Adica, numa tu mai scrii p-aci!
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
Avatar utilizator
piskeshu
banned
 
Mesaje: 5692
Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am

Mesajde NeBuNiKa » Dum Sep 09, 2007 3:19 pm

hello...am si eo o intrebare...dak se poate sa imi raspundeti...am cumparat un amestec dala mexican cu porumb mazare etc...congelat..ji ma intrebam cum se prepara...mi'a zis mama dar am uitat:))..ma ajuta cineva:D?va rog..astept raspuns
Avatar utilizator
NeBuNiKa
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Sâm Sep 08, 2007 11:00 pm

reply

Mesajde madalinashnica » Joi Sep 27, 2007 12:56 am

NeBuNiKa scrie:hello...am si eo o intrebare...dak se poate sa imi raspundeti...am cumparat un amestec dala mexican cu porumb mazare etc...congelat..ji ma intrebam cum se prepara...mi'a zis mama dar am uitat:))..ma ajuta cineva:D?va rog..astept raspuns


Foarte simplu .....:te uiti pe ambalaj ;)
PS : daca vrei poti sa calesti si niste costita si ceapa pt un gust mai bun
madalinashnica
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Joi Sep 27, 2007 12:28 am
Localitate: Bucuresti

Anterior

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron