Retete proprii si cartzi de bucate

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde Necko » Joi Iun 08, 2006 3:55 pm

in foi de jtevie se fac la greu si in meedintzi, duar ca ei zic in foi de dragavei. mult tinp mea loat sa ma prind ca jtevia si dragaveiu s tot una. fuarte bune, penca sunt putzin acrishuare.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Avatar utilizator
Necko
 
Mesaje: 4348
Membru din: Dum Noi 09, 2003 12:00 am

Mesajde gaga » Joi Iun 08, 2006 3:58 pm

ca tot aduse aiu vorba :D
facui odata cu niste duamne in foi de stevie si nush de ce (sau ce) dar cand am scos cratitza din cuptor era un minunat pilaf cu stevie (erau de post. si nu am mai incercat de atunci.

intr-adevar predomina orezul. ba chiar se pun si stafide si se servesc cu sos (la greci) avgolemono (un amestec de suc de lamaie si oua).

grecii le zic mai exact dolmadakia ialanzi si pt a fi consumate reci se fac fara carne si se condimenteaza printre altele cu menta. se servesc printre multe alte dracii la bufetul de gustari (mezes).

ca sa vezi. turcii le fac identice :D
numai ca asa cum zice antevorbitorul meu le numesc sarmasi (sau sarmas) si mai adauga cateodata si samburi de pin (nu bag mana in foc ca nu fac si grecii asa dar in cartile mele nu am gasit momentan). Ghiciti cu ce le servesc? Cu terbiye care este un sis de oua cu lamaie :D

acuma cine le-a inventat o sa demonstreze mutu' de la manutantza :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde eyewitness » Joi Iun 08, 2006 4:23 pm

intr-adevar predomina orezul. ba chiar se pun si stafide si se servesc cu sos (la greci) avgolemono (un amestec de suc de lamaie si oua).


daaa, asa ie, yummmmi, am mancat intr-un sat, undeva mai jos de salonic pe cuasta lu tanti egee, afitos ii spunea. escelente
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde mindrulita » Vin Iun 09, 2006 7:54 am

voi comunicati telepatic cu "dusmanii" mei de-acasa, iar am fost avertizata ca tre sa fac sarmale, cred ca sambata execut prgramul impus, ca altfel nu mai am trai normal.

am trait doua faze comice la prima vedere, in legatura cu sarmalele: una, la o nunta in familie, cind bucatareasa sefa a uitat sa puna orez in compozitie, au inceput sclavii sa-nfasoare saramalele, si pe la mijlocul operatiunii si-a dat seama si ne-a pus sa le desfacem si apoi sa le facem la loc :shoot:

la un parastas, mama a pregatit tot ce a vrut ea ptr. sarmale, a facut prezenta mea si a sora-mii si a plecat dupa alte comparaturi... dupa vreo 2 ore a venit si cind a vazut sarmalili ne-a pus sa le desfacem si sa le facem la loc, pe motiv ca erau prea MARI, adica nu aveau 4 cm ! ci vreo 6

iar la inmormintarea strabunica-mii la tara s-au cherchelit babele de la bucatarie, era iulie - cald si sprituri multe, si-au blagoslovit ardeii umpluti cu cantitati serioase de piper si boia iute, care cum trecea pe linga oala, de n-a putut nimeni sa manince luau foc, scoteau limba si tuseau :beau:
mindrulita
Junior Member
 
Mesaje: 24
Membru din: Mar Mar 14, 2006 1:00 pm
Localitate: la oras !

Mesajde pacha » Vin Iun 09, 2006 9:49 am

Mah,eu plimbat prin manastiri (droaie) am mancat foarte des sarmale loco.Acol se fac cu orez si ciuperci (de obicei ghebe ca-s multe) caci carnea e prohibita.Tin si acum minte cum unu de la T.V.R. (care filma un eveniment si venise din timp)era disperat caci de trei zile primea doar sarmale de post.
Sunt bunicele dar nu grozave.Cele de manastire.
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde mindrulita » Vin Iun 09, 2006 11:32 am

aseara am vazut ce mai pun nemtii pe gratar.
la galileo/pro 7.
s-adunase toata floarea asociatiei grataragiilor de la ei, pusera de-un concurs, echipele aveau cam 5-7 membri si lucrau aia la foc continuu, montau farfuriile si alergau cu ele la onorata comisie, aia analizau dumicatul si dadeau din falci...
am vazut neste costite rumene, carne de vita tavalita in condimente, fripta si apoi asezata felii pe farfurie, felii de ananas fript montat in coaja sferturi, ceva legume, parca felii de vinata uscate, atit am apucat sa vad
mindrulita
Junior Member
 
Mesaje: 24
Membru din: Mar Mar 14, 2006 1:00 pm
Localitate: la oras !

Mesajde gaga » Mie Iun 14, 2006 1:50 pm

Sa va zic cum am facut io azi la mosafir(í£) un bufet asiatic (spre thai asa):

Am gasit la magazin tom yum instant la pahare (cu taitzei si condimente) si l-am oparit cu zeama facuta din: ghimbir proaspat, lemon grass, lemon leaves, felii de lamaie, ciuperci uscate. Fiindca este foarte iute treaba asta am fiert si separat taitzei simpli pentru amestecat.

Pentru garnisit taitzeii iutzi am folosit urmatoarele (fiecare puse in castronele separat):

- rondele din omleta facuta cu ou si sos soya
- legume crude taiate fin (ceapa verde, morcov, castravete)
- surimi taiati fasii
- varza alba calita cu ceapa verde in ulei de susan si aromata cu sos de stridii
- legume chinezesti calite in ulei dse susan
- scoici afumate calite in ulei iute

pe masa am asezat taiteii, supa ramasa iute separat si castronelele cu garnituri ca fiecare sa faca ce combinatie doreste in bolul propriu si personal.
dureaza cam mult dar e de efect (coloristica mesei mai ales) si te poti intinde la o vorba si o bere intre doua boluri.
daca nu aveti tom yum instant faceti din taitei de orez dar condimentati cu ardei iute, soya, etc.

ching chang
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde eyewitness » Mie Iun 14, 2006 3:05 pm

pui la cuptor a la aiu

pentru realizarea acestei retete deosebite aveti nevoie de urmatuarele ingrediente:

- una bucata pui griller la frun kil doo trei sute
- una bucata sticla cu techila de min 700 ml, rece

mod de preparare:

se ia puiu, se studiaza atent pentru depistarea ultimelor radacini de pene si puf, se curata bine, se spala si se pune cu burta in sus peun fund de lemn. cu un cutzit meserias se taie pe burta lonjitudinal pe acsu shirii spinarii, de la gatzi pana la tartitza inclusiv. se ia un pa'rel de cca 50 ml, se tuarna un shot de techila care se da repede pe gat. atentie! se da pe gatu vostru si nu al puiului deci nu risipiti ingredientele aiurea.

cu puiu asfel despicat merjeti la cuptor, aprindeti focu cu atentie sa nu va ardeti si puneti puiu derect pe grataru cuptorului. nu unjeti nici puiu nici grataru cu nimica, totusi daca simtiti nevoia sa unjeti ceva si nu va puteti aptzine, mai turnati un shot de techila in pa'rel si unjeti-va gatleju

in continuare, dupa ce ati pus puiu cu burta despicata in jos, in pozitia rastignit, loati tava cuptorului unde faceti bezele sau musaca, plm, adica ce faceti voi cu ia deobicei, io unu joc yams in ia dar n-are inportanta acu, o plasati pe ia, tava, supt grataru cu puiu rasticnit si ulterior turnati in ia frun litru de apa de la chiuveta. nu risipiti apa plata din casa pentru prostii. mergeti acu la sticla de techila, mai turnati un pa'rel il dati pe gat si reglati p-orma puterea flacarii cuptorului la jumate. inchideti cuptoru si ajteptati undeva intr-o zona placuta a locuintei dvs cca fro 20-30 minutele tinp in care va puteti delecta cu sticla de techila prin mijcari repetate de du-te-vino pa'rel-tava, tava-pa'rel.

dupa espirarea celor cca 30 minute daca v-ati plictisit de jocu cu sticla de techila, mereti la cuptor si verificati starea puiului. in cazu ca acesta a capatat deja o culoare bruna deschis, deschideti cuptoru si intuarceti obiectu, daca nu va intuarceti la sticla de techila. in prima varianta, dupe ce ati intors puiu, mai asteptati cca 20 minute, tinp in care puteti servi o gustarica daca cunva techila a ars intre tinp tuate mucuasele stomacului dvs, daca nu continuati jocu cu sticla de techila

dupa espirarea si celor 20 minute, mereti iar la cuptor insa faceti-o cu mare atentie sa nu daramati ceva in drumu dvs. daca reusiti sa ajunjeti teferi la cuptor, il deschideti si intuarceti puiu in pozitia initiala. inchideti cuptoru si dati flacara apruape de macsim. in cazu in care iese putin fum, nu va alarmati, sigur nu ie de la techila ci tresa mai conpletati apa din tava de supt pui. acu este momentu mujdeiului. io posed un micser tzepter pe sistem rajnita de cafea. deci io iau sticla de techila, imi pun un pa'rel, il consum dupa care curat o capatzana de usturoi. pun catzelusii astfel obtinuti in micser, pun o lingura de sare grunjuasa, o lingura de ulei de mazline si cca 200 ml apa calda. dau drumu la micser si iese un mujdei asemanator la aspectu esterior cu zmantana danone, dar fuarte activ. daca procesu fabricarii mujdeiului a durat mai putin de 15 minute cu siguranta mai aveti tinp de un pa'rel de techila. daca nu, mereti la cuptor si scuateti cu atentie puiu pe care il puneti pe un platou. daca inca va mai ieste fuame il mancati, daca nu, sticla de techila va sta la dispozitie

pohta si techila s-aveti!
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Weet-weet » Mie Iun 14, 2006 9:05 pm

Deci da, am facut niste bulane de pui dupa reteta aiului. Mi-era teama la inceput cand am vazut ca zicea de techila, dar mi-a revenit inimu la loc.
A iesit foarte bun puiu. La cata grasime au astia ( toti puii pe care i-am vazut/cumparat sunt foarte grasi, mi-e si greata) puteam sa pun ceva morcovi, telina, pintranjel, alea alea, tot ce trebe pentru o supa, in tava si iesea o supa escelenta.

N-am facut poze ca nu am considerat necesar, stie lumea cum arata un pui fript :D
Anti pro-ana
Avatar utilizator
Weet-weet
 
Mesaje: 2682
Membru din: Joi Iun 19, 2003 11:00 pm

Mesajde mindrulita » Joi Iun 15, 2006 8:34 am

am poftaaaaaa de-un puisor de la tara lu' bunicaaaaa.....
de-ala atletic, cu grasime portocalie si tendoane tari ! sa rod oasele alea tari pina-mi tocesc smaltul la masele, si sa sorb zeama aia gustoasa de la zupa, sa alunece usor pe git galustele sau taieteii facuti cu oo cu galbenusul portocaliu-verzui... [-o
oo am, tre sa fac rost de animal. :rau:
mindrulita
Junior Member
 
Mesaje: 24
Membru din: Mar Mar 14, 2006 1:00 pm
Localitate: la oras !

Mesajde Djinn » Sâm Iun 17, 2006 3:47 pm

Deci da. Aripi de pui la wok cu legume calite si grataruite

Se iau neste aripi de pui si se plaseaza intr-un castron cu vin rosu de butuc unpic botezat, cu dafin, busuioc si cimbru, se acopera bine-bine si se dau la frigider sa se marineze.

Se fac pe gratar niste rondele de dovlecei, bucati de ardei grasi, palarii de ciumperci. Si se pun doparte.

Se curata si picioarele de ciumperci, plus niste doi morcovi d-ai mai tineri (care se si rondelesc).

Se scot aripile de pui din marinata si se plaseaza in wok, in care am pus si niste ulei de mazline (c-as am vrut io). Se pune un capac deasupra (idem c-asa am vrut io :P ) si se prajesc, mai intorcandu-se p-o parte si pe alta. La un moment dat, cand sunt cam 4/5 facute, se pun picioarele de ciuperci si rondelele de morcov, care se calesc si ele acolo la gramada. Tot cu capac deasupra. Probabil mai mergea pusa ceapa si alte balarii gustoase, da' mi-a fost lene si prea foame ca sa mai cuget la alte adaosuri.

A, da. se face si-un mujdei tzapan de usturoi.

Apoi se pun aripile intr-un castron, legumele calite intr-o farfurie, legumele grataruite pe alta, se ia si castronasul de mujdei si se purcede la construirea halelii pe loc: in farfuria cu legume calite (care nu-s multe) se pun si legume grataruite, se adauga o aripa si se miruiesc toate cu mujdei. Se haleste aripa cu legume, se mai adauga alta, se mai completeaza legumele, se mai ia o aripa, etc.

Si inca ceva: se storc fro 4-5 portocale si 2 grepfruit rosu (preferabil la storcaretzu electric, ca oricum avem febra musculara de ieri de la sala :D ), se adauga niste sampanie veche, uitata prin frigider din vremuri imemoriale (dar inca buna, pe probate :P ) se adauga 2-3 cuisoare, o coaja de scortisoara si se da la frigider (daca aveam, niste bucati de piersica sau cirese/visine, sau bucati de fructe exotice, cred ca n-ar fi stricat). Apoi, of course, se bea. :D

ps - maine, aripile de pui vor merge la cuptior, of cors.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde sin ella » Sâm Iul 08, 2006 9:03 pm

Se cumpara doi macroi (nu stiu cum se cheama pestele, iar dictionarul e departe; e mackerel in engleza), se cauta prin cartea de bucate (http://www.radiobremen.de/online/service/kochbuchtipp/fisch_xxl.html, o carte de bucate geniala) o reteta pentru prepararea pestelui (garnitura se prepara dupa o idee proprie pentru care ma felicit, a fost delicioasa). Se gaseste una potrivita (cica marocana) si se urmeaza intocmai, cu specificarea ca nu am gasit nicaieri menta proaspata si coriandru proaspat :(. Foarte rau.

Se curata pestii si se cresteaza pe ambele parti. Se face un amestec din: 75 ml ulei de floarea soarelui, doi catei de usturoi zdrobiti, zeama de la o lamaie, o lingurita de coriandru macinat, o lingurita de chimin macinat, o lingurita de boia, o lingurita de chili (eu am pus boia iute), sare, piper negru macinat si cred ca cam atat. A, da. In loc de menta am pus niste tarhon. Se ung pestii cu treaba asta (numita in cele ce urmeaza “chestia aiaâ€Â
............................
sin ella
 
Mesaje: 2033
Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
Localitate: pe alt forum

Mesajde sin ella » Lun Iul 10, 2006 10:38 am

a sosit si poza :)

si aici sunt chestiile in care se prinde pestele ca sa nu se imprastie
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
............................
sin ella
 
Mesaje: 2033
Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
Localitate: pe alt forum

Mesajde gaga » Mie Iul 12, 2006 3:34 pm

Ciulamea

la origine are o supica de puiu si legume cum se vede in poza de la intrare.

Inainte de a incepe totul deschideti frigiderul, apoi luati un pahar si puneti exat 25cl de bere tuborg.

Il dati pe gat dupa care incepeti treaba.

Cum vedeti in poza a doua am pus ce am folosit.
Carnita este cea ramasa de la supa de ieri: pipotele, inimioare, gaturi de pui si bucatele de carne.

Mai intai am topit untul impreuna cu un catel de usturoi injumatatit. Cand mi s-a parut ca a lasat suficienta aroma cat sa nu dea in damf am tras usturoiul in tzeapa (l-am tzepuit cum s-ar zice) si l-am exclus din gasca.

Am calit faina in unt putin asa, problema cu ciulamaua asta e ca trebuie pazita si se facuse cald in bucatarie. Cu simt de raspundere se adauga lapte si smantana amestecand incontinuu pana cand sosul se leaga si nu prezinta cocoloase.

In acest moment se amesteca cu mana dreapta iar cu cea stanga se tine apasat butonul la aparatul de ras parmezan si, fireste, se rade parmezan ...
daca nu e nu se pune sau se pune cascaval ras.

Marea unire carne + sos mai trebuie sa se intample, nu uitati de necesarul de sare si piper si totul este gata de pus pe masa impreuna cu una mamaliguta aurie care s-a executat in timp ce pa'arul de bere se ducea linistit pe esofag la vale.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde iuli_ilr » Joi Iul 13, 2006 6:11 am

Hmmm....eu am gatit salata de ardei copt care se asorteaza teribil cu mancarea de fasole,din aceea cu boabele mari si colorate.Si salata de vinete cu maioneza are succes.Mai am in plan o musaca de vinete si dovlecei,cu piept de pui,iar la sfarsit se presara si cascaval ras.
Avatar utilizator
iuli_ilr
Junior Member
 
Mesaje: 23
Membru din: Mar Iul 11, 2006 11:00 pm

Mesajde gaga » Joi Iul 13, 2006 11:20 am

pisi threadul acesta este pentru retete proprii (sau clasice imbunatatite care tot proprii sa zicem ca sunt) sau anumite chestii luate din carti de bucate. nu enumerarea celor ingurgitate de matale.

pentru astea e acest sublim subiect din link-ul de mai jos:
http://www.fanclub.ro/showthread.php?p=474310#post474310

pentru ca nu ai citit subiectul si ai postat ca lulea-n tramvai ai un avertisment pe acest forum.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde gaga » Joi Iul 13, 2006 12:34 pm

pentru sinella: corzetti

astea sunt niste paste fainoase specifice liguriei care in afara de faptul ca au in componenta si vin alb sunt renumite pt fabricatia lor manuala. fiecare rotund din ala de pasta este taiat cu un mic sigiliu de lemn, pus deasupra unde are un desen in relief si presat ca o stampila.

ligurezii get beget isi comanda stampilute din astea (din lemn) fie cu blazonul familiei fie cu numele lor. in orice caz fiecare pasta sau serie de paste este un unicat. sunt multi italieni care nu au auzit de corzetti.

pastele le-am fiert cam 10 minute. cine are stampiluta (e fo 40 de euroi o stampiluta din lemn) si le face proaspete le fierbe mai repede cam doo trei minute.

Pentru sos am topit niste unt in care am pus: branza de capra, gorgonzola, smantana, piper, nucshoara.

In timp ce fierbeau toate am pregatit intr-un pahar dressingul pt salata: jumatate lamaie, jumatate ulei, sare si piper si le-am facut zbudunc cu aparatul ala de facut nesul spume.

In final am turnat sosul peste corzetti si am halit cu salata.

In ultima poza este felul unu adica supa aia de mai sus cu paine prajita cu parmezan si desertul: branzici cu miere de castani si dulceatza de zmeurici.

cam atat pt azi.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde gaga » Dum Iul 16, 2006 8:58 am

Sa incepem cu inceputul: se ia o bere rece. Se bea. Se porneste cu voiosie spre bucatarie unde se compun allegro niste clatite (ma iertati ca dau imagini prea detaliate dar o sa dau link-ul pijkeshului care vrea sa isi impresioneze consoarta cu clatite si nu stie cum se fac).

Se bat oole (cu nitica sare si ulei), se pune faina, se omogenizeaza, se subtiaza cu bere si se coc clatitele.

Caldura mare mon cher. Inca un tzal la bucatarie? Sa vieeee.

Dupa un bob zabava si un suc de hamei se trece la partea principala. Se caleste ceapa, nitel morcov si ceva usturoi. Se pune carnita tocata luata de la macelarul cunoscut. Se calesc impreuna dansele apoi se pune ceva bulion si suc de rosii productie proprie (carnea nu e grasa, deh, stie macelarul sa isi pastreze clientii) si se lasa sa bolboceasca pana se duce tot sucul.

Apoi se lasa la racit pe podea pe un mojar la ventilator ca nu e vreme de pierdut.

Se pune scutec tavii si se unge pe margini (sau cum poftiti domniile voastre, uns si tapetat, ras, tuns si frezat, dupa obicei).

Carnea racita se gusta de sare si piper, i se mai da un ouletz,ceva pesmet sa nu se duca naibii si niste verdeata (patrunjel am zis eu, care aveti busuioc proaspat nu va sfiiti).

Pe fiecare foaie de clatita se pune o frunza de salata (luasem una vestejita si nu stiam ce sa fac cu frunzele et voila...

Se ruleaza compozitia.

Se pun sgabeii in tava si fiindca am avut doua clatite lipsa l ainventar ultima carne am rulat-o numai in frunze. In triunghiurile stinghere am turnat ou+branza+smantana.

Apoi am facut un aluat ca de clatite (ca mai devreme) + cascaval si smantana. Se ineaca totul in zeama asta dupa ce s-au mai pus si ceva felii de rosii (daca aveti resturi, daca nu, nu).

Se mai rade cascaval si se da la cuptor dupa care fuguta fuguta ca se incalzeste berea ....
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde gaga » Dum Iul 16, 2006 9:02 am

asa. si acu si ultimele doo pose cu felii si poartea finala si nu aiulicutzicu, nu a fost fiasco :D in fapt nici nu mai este asa ca nu viu cu sufertashu :P
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde jeorj » Mie Iul 19, 2006 10:30 am

ura.....a venit sezonul ardeilor umpluti. adica nu mai trebuie sa platesti un ardei cu greutatea lui in aur:D
asa ca am organizat o ciorba de ardei umpluti (la fix un an de la reteta lu gaga:D)

un maglavais facut dintr-o ceapa mare calita cu busuioc si cimbru verde, vreo 700 de grame de carne tocata amestec vita porc, vreo 2 linguri de pasta de rosii vreo suta de grame de orez aproape fiert in prealabil, sare , piper, si un ou ca sa lege compozitia.
un kil de ardei de marime medie curatati de cotoare si seminte, umpluti cu amestecatura descrisa mai sus. am mai scobit si doua rosii ca sa folosesc restul de tocatura ce nu o incaput in ardei.
ardeii au fost aranjati sub forma de gramada intro oala mai inalta si pusi la cuptor cu putina apa ca sa nu se prinda de oala, si sa nu se iprastie carnea pana se intareste oul din amestecatura.
pana so colorat un pic ardeii de deasupra am preparat separat un sos de rosii calite in ulei cu busuioc, cimbru, sare, piper (si un catel de usturoi care cand so maronit i-am dat cartonas rosu:D). tot in acelasi timp o oala cu apa o stat pe foc ca sa am apa clocotita cand o fost cazul sa inec ardeii in zeama.
deci au urmat sosul de rosii, completat cu apa cat sa acopere ardeii, si pus din nou oala in cuptor. la final a urmat o pasta de rosii cu usturoi sare si piper, diluate in zeama din oala. peste toate astea un pumn de patrunjel verde si un ultim clocot de data asta pe arzator ca sa-i reglez gustul final

mancare de care nu ma pot satura:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
Avatar utilizator
jeorj
Junior Member
 
Mesaje: 1138
Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am

Mesajde gaga » Mie Iul 19, 2006 2:50 pm

fututz fatza ai ade miel, asta fac si io az ca am gasit niste ardei superbi la o babutza, culesi de dimineatza. reviu mai incolo cu reteta mea dar te intreb io asa: nu tzii rushine? :P
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde gaga » Mie Iul 19, 2006 7:48 pm

Gata bre si varianta mea de ardei de iulie:

Prima dupa ce se aduc acasa treburile achizitionate se robzotesc urmatoarele: ceapa, morcov, telina (mai precis cozile telinei ca restul e pt ciorbe).

Apoi se amesteca partea de carnitza tocata cu sare, piper, boia iute, leguleme mixerite, orez si un ou (care nu se simte dar elimina riscul imprastierii umpluturii ardeilor plutitori).

Se merge la vizionat Bundy.

Se purcede la umplerea ardeilor si a unor dovlecei rataciti, se capacesc cu rosii (mai mult de poza ca de iesit nu ies ei de acolo), se pun condimentele (busuioc, dafin, tarhon), se acopera cu suc de rosii/bulion (cel dat de mine intr-o reteta pe aici pe undeva e perfect) si se bea o bere.

Restul de ardei se pun la copt apoi se da fuga la comp, filme, beri, discutii, jmenuri, susanale ... pana is gata ardeii.

Simplu ne c'est pas?
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde jeorj » Joi Iul 20, 2006 7:55 am

gaga, ai omis sa pozezi berea :P la fel cum eu am omis sa spun de nelipsita smantana:D

shapoi din reteta mea e iecscluse legumele si bandi daia am fost mai rapid~p


deci NU. nu mie rusine ca nu ma uit la bundy:P
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
Avatar utilizator
jeorj
Junior Member
 
Mesaje: 1138
Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am

Mesajde gaga » Joi Iul 20, 2006 11:50 am

daca ai sa te uitz in poza doi la cea dea patra imajine este egzact pozata o bere intrun pa'ar pus pe tocatoru de stecla roshu. e adevarat ca era mai putina ber in pahar dar era.

ce legume??
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde jeorj » Joi Iul 20, 2006 1:12 pm

sigur nu ai trucat intre timp pozele? ca mam uitat de doo ori si nu l-am vazut
si ca legume ma refeream la morcovi si blondele lu bandi:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
Avatar utilizator
jeorj
Junior Member
 
Mesaje: 1138
Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am

Mesajde gaga » Joi Iul 20, 2006 1:47 pm

aa, morcov bun la tocatura. nu bre nu le truchez ca mi-i lene ca tzam zis ca le iau din jpg, bag 4 in pps si iar jpg si plm. mi-e lene.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde eyewitness » Joi Iul 20, 2006 1:52 pm

ca le iau din jpg, bag 4 in pps si iar jpg


ai incercat sa baji jpg si pps si in pesmet?
deliciuase, iti zic io ~p
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde gaga » Joi Iul 20, 2006 2:19 pm

nu te lua de mine ca fata de zicalele lu memet sau lu hova jpg si pps pot fi explicate si pe intelesul matale :)
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde gaga » Dum Iul 23, 2006 7:34 am

Cald dar si musafiri asa ca s-a executat rapid ceva de inspiratie asiatica fara vreo reteta anume.

Se incepe cu hidratarea: vin de la gheatza si apa minerala
Apoi se trece la prima gustarica: chiftelute cu susan: carne, ceapa, sos iute, sos soya, ou. Se descopera America: cu zdrobitorul de cartofi se amesteca mai bine si mai repede decat cu mana!

Se fac chiftelutele, se tavalesc prin susan si se prajesc.
Apoi se fac un fel de snitele: carne de porc data prin faina apoi printr-un amestec de ou, soya, sos iute si vin. Prajite si ele.

Pentru ca a ramas putin amestec de la cele de mai sus se pune o cutie de ton, ceapa, inca ceva soya si sos iute si nitel porumb si se fac crochete. (sa nu credeti ca totul e iute, sosul e doar de aroma).

Apoi se fac aripioare unse cu hoisin, sos iute, soia si ulei. Se pun la cuptor (merg si prajite sau pe gratar).
Apoi se scot costitele dintr-o bucata de piept. Ce ramane se da la frigi cu sare si condimente (ce voi face cu asta nu stiu inca).
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde gaga » Dum Iul 23, 2006 7:35 am

coastele se ung bine cu sos de stridie si se pun si ele la cuptor.
se fierbe orezul

se serveste aperitivul, se mai sta la o palavra ...

dupa ce s-au linistit stomacele se face repede si un soi de chow mein din: carne de porc si legume calite in ulei de arahide, soya, condimente de tom yum, taitei si supa[b] din prima poza pe care era sa va zic din ce am facut-o: [b]carapace de creveti, cazaturi de la aripile de pui, ceapa, ghimbir, lemon grass si lemon leaves.

se mai condimenteaza cu nam pla (sos de peste) si se duce la masa cu garnitura de surimi si fasii de oua. ouale au scapat nepozate in valtoarea evenimentelor.

fiind caldura mare mi-a convenit mancarea asta rapida pt ieri.

am uitat: sosul pt aperitive a fost un trish ca nu am mai avut otet negru asa ca l-am facut cu balsamic si in rest cu: ceapa, usturoi (trecute ambele prin fleoscaitorul de usturoi), sos soya, ulei de susan, miere.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron