Retete proprii si cartzi de bucate
Amu sa va zic de puiu cu sos bunutz si gata pe ziua de azi.
Luati puiu din poza si il trantiti in cratitza veche de fonta care face mancarea buna si basici la dejte. Il trantiti, il suciti, cum stiti.
Puneti apoi peste el la calit ceapa, usturoi, morcov, ardei gras, kapia.
In timp ce se perpeleste belitz niste cartoafe pe care le adaugati dansului dupa ce ati stins tot cu supa (din aia de aveti la congi, right?).
Mai dati ceva pasta de rosii (bulion, whateva') si condimentati din belsug cu: boia, piper, rozmarin, ardei usturatzi.
Lasati a fierbe totul si cand e aproape gata puneti galuste din ou si faina (am uitat sa fac poza, da) si nitzel marar et voila.
O sa spuneti ca poate fi folosit atat ca gulash cat si ca paprikash intrucat nu seamana nici cu una nici cu alta. Asa o fi dar laurii nu s-au uscat pe fruncea mea deci cercatzi ca zice lumea ca e bun.
Luati puiu din poza si il trantiti in cratitza veche de fonta care face mancarea buna si basici la dejte. Il trantiti, il suciti, cum stiti.
Puneti apoi peste el la calit ceapa, usturoi, morcov, ardei gras, kapia.
In timp ce se perpeleste belitz niste cartoafe pe care le adaugati dansului dupa ce ati stins tot cu supa (din aia de aveti la congi, right?).
Mai dati ceva pasta de rosii (bulion, whateva') si condimentati din belsug cu: boia, piper, rozmarin, ardei usturatzi.
Lasati a fierbe totul si cand e aproape gata puneti galuste din ou si faina (am uitat sa fac poza, da) si nitzel marar et voila.
O sa spuneti ca poate fi folosit atat ca gulash cat si ca paprikash intrucat nu seamana nici cu una nici cu alta. Asa o fi dar laurii nu s-au uscat pe fruncea mea deci cercatzi ca zice lumea ca e bun.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
pentru ca seara urmam sa petrecem o minunata zi (~p ce tare sunt cu asta) la crajma 35 am pregatit acasa pt mosafiri ceva asiatic. fusion asa sa zicem
pentru inceput am facut una din garnituri: rulouri de ou cu soia.
apoi am pregatit supa de baza cu: ghimbir, lemon grass, lemon leaves, lamaie si niste "iutzeli thailandeze" (c.a.) care aveau ardei iute, praf de creveti si alte dracii.
le-am fiert in supa de pui (de la congi) si am adaugat si nitel sos de peste.
separat am marinat niste piept de puiu in sos de stridie si l-am tras la tigaie in ulei de arahide cu sos soya si zeama de lamaie.
i-am adaugat si ardei gras pt frumushatza si asta o fo un fel.
pentru principal am calit amestec de legume chinezesti conjelate, muguri de soya, ceapa si ardei gras, am stins cu supa facuta la inceput si am mai condimentat nitel cu soya.
finala a fost asa: taitei cu legume, supa de la acestia separat (era f concentrata), puiu, rulouri si un castronel numai cu muguri de soya + sosuri separate (iute si soia).
tzing ming
pentru inceput am facut una din garnituri: rulouri de ou cu soia.
apoi am pregatit supa de baza cu: ghimbir, lemon grass, lemon leaves, lamaie si niste "iutzeli thailandeze" (c.a.) care aveau ardei iute, praf de creveti si alte dracii.
le-am fiert in supa de pui (de la congi) si am adaugat si nitel sos de peste.
separat am marinat niste piept de puiu in sos de stridie si l-am tras la tigaie in ulei de arahide cu sos soya si zeama de lamaie.
i-am adaugat si ardei gras pt frumushatza si asta o fo un fel.
pentru principal am calit amestec de legume chinezesti conjelate, muguri de soya, ceapa si ardei gras, am stins cu supa facuta la inceput si am mai condimentat nitel cu soya.
finala a fost asa: taitei cu legume, supa de la acestia separat (era f concentrata), puiu, rulouri si un castronel numai cu muguri de soya + sosuri separate (iute si soia).
tzing ming
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
gagautza e un izvor nesecat de imaginatie. Ce mancarici mistoace (si gustoase) produci. Mi-e si jena sa pun poza mea banala, dar o pun daca tot am facut-o.
Am vrut sa fac o simpla ciulama cu ciuperci si carnita de porc cu cartofi piure, ca n-am facut de mult, dar providenta s-a impotrivit. Am scapat prea mult sare de la inceput, asa ca am pus si un cartof ca sa salvez situatia, am mai pus unul si inca unul, pana la urma i-am pus pe toti si in loc de ciulama cu garnitura a iesit o tocana bunicica. Ingrediente in ordinea aparitiei: ulei de masline, ceapa, carne de porc, destul de mult usturoi, apa (in loc de bere neagra cum era initial planificat, nu m-a lasat inima ), cartofi, ciuperci, lapte, smantana, ardei iute (mult), sare, piper, herbs de provence, oregano, un pic de marar, patrunjel. Cam asta a fost. in poza apare tocana aburinda inainte de a pune smantana. n-am ingrosat sosul cu faina, ca s-a ingrosat el de la cartofi.
Tot uit sa va zic o treaba. Am facut si eu legume umplute si au fost excelente. Mersi lui gaga pentru idee. Am umplut vinete, ciuperci, ardei si rosii, iar in umplutura am pus si ciuperci maruntite pe langa tot ce se pune in mod normal.
Am vrut sa fac o simpla ciulama cu ciuperci si carnita de porc cu cartofi piure, ca n-am facut de mult, dar providenta s-a impotrivit. Am scapat prea mult sare de la inceput, asa ca am pus si un cartof ca sa salvez situatia, am mai pus unul si inca unul, pana la urma i-am pus pe toti si in loc de ciulama cu garnitura a iesit o tocana bunicica. Ingrediente in ordinea aparitiei: ulei de masline, ceapa, carne de porc, destul de mult usturoi, apa (in loc de bere neagra cum era initial planificat, nu m-a lasat inima ), cartofi, ciuperci, lapte, smantana, ardei iute (mult), sare, piper, herbs de provence, oregano, un pic de marar, patrunjel. Cam asta a fost. in poza apare tocana aburinda inainte de a pune smantana. n-am ingrosat sosul cu faina, ca s-a ingrosat el de la cartofi.
Tot uit sa va zic o treaba. Am facut si eu legume umplute si au fost excelente. Mersi lui gaga pentru idee. Am umplut vinete, ciuperci, ardei si rosii, iar in umplutura am pus si ciuperci maruntite pe langa tot ce se pune in mod normal.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
sinelutz tu nu te lua dupa mine ca pe mine sa fac haleala ma relaxeaza la nervii capului, nu e musai sa fie si la tine asa, iote cate haloiuri incepusi sa dezvolti
iaodi: rugaminte merluciana, nu mai ma laudatz cu vai draga ce faci tu e nemaipomenit, vai esti cea mai tare, tralala ca m-am tirat de pe un forum de haleli printre altele si de oboseala de pupacei
mai bine stau aci la mine acasa dau la ai mei ce ie mai bun
va multzamez
editesc cu un detaliu tecnic: la papicile cu carne sinelutz sare sa pui matalutz la sfarsitutz sau spre sfarsit cand e coapta bucata de cadavru caci sarea are proprietatea de a extrage sucurile carnii
iaodi: rugaminte merluciana, nu mai ma laudatz cu vai draga ce faci tu e nemaipomenit, vai esti cea mai tare, tralala ca m-am tirat de pe un forum de haleli printre altele si de oboseala de pupacei
mai bine stau aci la mine acasa dau la ai mei ce ie mai bun
va multzamez
editesc cu un detaliu tecnic: la papicile cu carne sinelutz sare sa pui matalutz la sfarsitutz sau spre sfarsit cand e coapta bucata de cadavru caci sarea are proprietatea de a extrage sucurile carnii
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
proprietatea de a extrage sucurile carnii
si de a o intari
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
normal ca o lasa iasca daca traje zama afara
optsedat-o(cb) vorbeam de sare nu de orale
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
deci, gagautzo, mie nu-mi sta-n fire sa pupacesc si sa... pupacesc si daca recitesc mesajele de pe forumul de haleli cred ca nici nu te-am mai laudat vreodata. de data asta chiar am simtit nevoia sa-mi exprim parerea. am fost impresionata. asta este, dar de acum incolo o sa-mi tin impresiile acasa ca sa nu te superi si sa ne lasi cu ochii-n zama
stiam ca nu e bine sa pui sare decat la sfarsit (nu stiam din ce motiv), dar eu mereu fac cum nu trebuie. din principiu.
iar tresa fug. futu-i
stiam ca nu e bine sa pui sare decat la sfarsit (nu stiam din ce motiv), dar eu mereu fac cum nu trebuie. din principiu.
iar tresa fug. futu-i
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
dar de acum incolo o sa-mi tin impresiile acasa
eh nu toate, mai da si impresii ca ramane threadu' fara sare si biber.
merluc nu numa tie iti ziceam, nu era legat fix de postu' tau ci in genere
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
ca ramane threadu' fara sare si biber.
nu ramane cat e iubi prin zona . si doar nu crezi ca ma pot abtine?!?!
deci eu zic ca e un mit treaba cu sarea care intareste carnea daca se pune de la inceput. ca ii absoarbe sucul mi se parea plauzibil (poate asta duce si la intarire...), dar eu mereu pun sare la inceput (ca altfel am impresia ca e sarat doar sosul sau supa) si nu a fost niciodata tare carnea. numai pe ficat pun doar la sfarsit.
deci pe mine puteti sa ma laudati, ca io nu ma supar .
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
sa inteleg ca inca nu l-ai batut la table?
azi va prezentam (cu poze) placintele mele cu branza si codite de ceapa verde ca sa aiba calatorii (gaga si baixi + consoarta) merinde de pus in traista . v-am mai povestit eu de ele. singura diferenta e ca am folosit trei feluri de branza, care au rezultat intr-o combinatie excelenta, incat consumatorul m-a intrebat daca felurile de branza folosite au fost urmatoarele: buna, foarte buna si cea mai buna . feta, cascaval turcesc si crema de branza philadelphia (cea mai grasa de pe piata) am folosit.
pozele nu apar in ordinea corecta, dar puteti sa va dati seama cum vin
azi va prezentam (cu poze) placintele mele cu branza si codite de ceapa verde ca sa aiba calatorii (gaga si baixi + consoarta) merinde de pus in traista . v-am mai povestit eu de ele. singura diferenta e ca am folosit trei feluri de branza, care au rezultat intr-o combinatie excelenta, incat consumatorul m-a intrebat daca felurile de branza folosite au fost urmatoarele: buna, foarte buna si cea mai buna . feta, cascaval turcesc si crema de branza philadelphia (cea mai grasa de pe piata) am folosit.
pozele nu apar in ordinea corecta, dar puteti sa va dati seama cum vin
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
deci sinelule iti facusi mari pacate cu posele alea. io nu fac aluaturi si numa daca imi da cineva de-a gata pap placintzi de-alea. uo
io zilele astea fac numa papa simpla, praz cu mazline si orez, supa de velociraptor. inainte de excursie facui o mancare de pastai cu pui pe care v-o relatez mai jos. simplu de facut.
mai intai se iau bucati de pui. ce vreti, ce aveti. io pulpe si aripi.
se calesc in nitel ulei de mazline, se sucesc sa se friga in mod echitabil, apoi li se alatura si ceva ceapa si morcov.
peste toate se asterne fasulea, supa de la congi sau apa si boia de ardei iutzi primita cacadou de la cumnatzelu de pe plaiuri maghiare cu tot cu lingura pe care scrie budapest. tare buna si frumoasa boiaua, rosie ca rujul curvelor din parcarile de tir si tot asa apriga.
pe geam intra miros de struguri si muste tot de pe struguri dar lumina era splendida.
spre final am pus o cutie de rosii in bulion si verdeatza (io le storshesc cu draciu ala de storshit cartofii pt piure), mai las nitel si gata.
simplissim si bonissim
io zilele astea fac numa papa simpla, praz cu mazline si orez, supa de velociraptor. inainte de excursie facui o mancare de pastai cu pui pe care v-o relatez mai jos. simplu de facut.
mai intai se iau bucati de pui. ce vreti, ce aveti. io pulpe si aripi.
se calesc in nitel ulei de mazline, se sucesc sa se friga in mod echitabil, apoi li se alatura si ceva ceapa si morcov.
peste toate se asterne fasulea, supa de la congi sau apa si boia de ardei iutzi primita cacadou de la cumnatzelu de pe plaiuri maghiare cu tot cu lingura pe care scrie budapest. tare buna si frumoasa boiaua, rosie ca rujul curvelor din parcarile de tir si tot asa apriga.
pe geam intra miros de struguri si muste tot de pe struguri dar lumina era splendida.
spre final am pus o cutie de rosii in bulion si verdeatza (io le storshesc cu draciu ala de storshit cartofii pt piure), mai las nitel si gata.
simplissim si bonissim
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
gata bre the last in line pe ziua de azi ca tre sa mac la bairam. so:
orez cu praji si mazline
se primeste niste praji din zavoaie.
se transporta pe bancheta din spate dupa care acasa se spala si se curatza si se taie, jang jang.
se mai curatza si se taie si un morcoveatza si se pun toate la calit in ulei de floarea lu soare (ca sa se poata manca si rece).
timp in care se aleg rosii mai scofalcite din cutia cu rosii si se fac praf, muci, zdrentze. dupa orice metoda, io le-am mixerit. fireste ca puteti pune bulion sau ce vrea muschii mneavoastra.
cand s-a inmuiat prazul puneti claie peste gramada o cana (ceasca, pa'ar) cu orez, cinci cani (cesti, pa'are) de lichid, adica apa+sucu de rosii, sare si piper, maslinele, mai puneti si capacul si gata. nai trebuie doar din cand incand amestecat sa nu se prinda.
nu recomand alte condimente, desi nu strica, mie la haloiul asta imi place armonia celor trei magi: praz, orez, mazline. oricum nitel patrunjel merge cu astea.
orez cu praji si mazline
se primeste niste praji din zavoaie.
se transporta pe bancheta din spate dupa care acasa se spala si se curatza si se taie, jang jang.
se mai curatza si se taie si un morcoveatza si se pun toate la calit in ulei de floarea lu soare (ca sa se poata manca si rece).
timp in care se aleg rosii mai scofalcite din cutia cu rosii si se fac praf, muci, zdrentze. dupa orice metoda, io le-am mixerit. fireste ca puteti pune bulion sau ce vrea muschii mneavoastra.
cand s-a inmuiat prazul puneti claie peste gramada o cana (ceasca, pa'ar) cu orez, cinci cani (cesti, pa'are) de lichid, adica apa+sucu de rosii, sare si piper, maslinele, mai puneti si capacul si gata. nai trebuie doar din cand incand amestecat sa nu se prinda.
nu recomand alte condimente, desi nu strica, mie la haloiul asta imi place armonia celor trei magi: praz, orez, mazline. oricum nitel patrunjel merge cu astea.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
nu e proprie, e cea mai banala mancare din lume. doar procedeul de preparare termica are un chichirez pe care l-am vazut la tv la un local japonez si l-am testat cu succes.
deci snitelele se fac cum stiti (nu din cele moi ci clasicele cu faina, ou, pesmet).
bucata de carne trebuie sa fie groasa cam de o palma.
snitelele le punea japonezul in ulei rece si le uita pe foc mic mic mic.
=> extrem de fragede, nu absorb deloc ulei, geniale.
le-am servit cu garnitura de paste cu gorgonzola in care am scapat si cateva ciuperci uscate
deci snitelele se fac cum stiti (nu din cele moi ci clasicele cu faina, ou, pesmet).
bucata de carne trebuie sa fie groasa cam de o palma.
snitelele le punea japonezul in ulei rece si le uita pe foc mic mic mic.
=> extrem de fragede, nu absorb deloc ulei, geniale.
le-am servit cu garnitura de paste cu gorgonzola in care am scapat si cateva ciuperci uscate
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
treaba sta in halul urmator, o sa va prezint doo mancari f simple, a doua a iesit jeniala si e mai degraba de speedy dar depinde de prima deci nu este.
1. mancare de cartofi cu afumatura
am uitat sa trag in poza dar am pus la fiert la kukta, cu apa, urmatoarele:
oase garf afumate, ceapa, morcov, foi de dafin, ardei iutzi.
separat am calit kaizer afumat si ceapa, am taiat cuburi cartofii.
am pasat niste rosii.
la final le-am reunit toate, am presarat marar si gata.
aici a intervenit buba: am facut mult prea multa zeama, mi-a ramas juma' de kukta. ca urmare am facut un speedy:
2. ciorba de fasole cu afumatura
in zeama ramasa am rasturnat un borcan de zarzavat de ciorba (morcov, ceapa, albitura), am mai pus bucatele mici de kaizer, suc de rosii, tarhon in otet si am dat la foc.
dupa aprox jumatate de ora am desfacut kukta, am adaugat din carne de la garf plus doua conserve de mancare de fasole de la scandia si a iesit ce vedeti in imagine.
baietii cu armata stiu de vorba aia "gustul de cazan". dementziala si gata instant.
1. mancare de cartofi cu afumatura
am uitat sa trag in poza dar am pus la fiert la kukta, cu apa, urmatoarele:
oase garf afumate, ceapa, morcov, foi de dafin, ardei iutzi.
separat am calit kaizer afumat si ceapa, am taiat cuburi cartofii.
am pasat niste rosii.
la final le-am reunit toate, am presarat marar si gata.
aici a intervenit buba: am facut mult prea multa zeama, mi-a ramas juma' de kukta. ca urmare am facut un speedy:
2. ciorba de fasole cu afumatura
in zeama ramasa am rasturnat un borcan de zarzavat de ciorba (morcov, ceapa, albitura), am mai pus bucatele mici de kaizer, suc de rosii, tarhon in otet si am dat la foc.
dupa aprox jumatate de ora am desfacut kukta, am adaugat din carne de la garf plus doua conserve de mancare de fasole de la scandia si a iesit ce vedeti in imagine.
baietii cu armata stiu de vorba aia "gustul de cazan". dementziala si gata instant.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
hummmm , gagautza, ce-i ala garf?
si io fac si io fac si io fac! mancarica de cartofi. maine, cu sunca afumata din purcelul care zburda la mama prin sufragerie si fara kaiser ca tocmai am aruncat ce mai ramasese... am uitat sa fac pozne la sf. de sapt. cu cea mai reusita ciorba de burta a la bucatar sef fara stele sinela . ei, asta e. data viitoare
in ce priveste placintele, din pacate aragazul electric nu se incalzeste suficient de tare... ar trebui ca uleiul sa fie atat de fierbinte incat stratul de aluat de la suprafata (sau porii) sa se inchida foarte repede (atunci primeste si culoarea aia placuta) iar ce e inauntru sa creasca si sa se coaca fain. acum nu ca nu s-ar coace. se coc foarte bine si sunt foarte gustoase, dar nu atat de reusite ca la tara.
si io fac si io fac si io fac! mancarica de cartofi. maine, cu sunca afumata din purcelul care zburda la mama prin sufragerie si fara kaiser ca tocmai am aruncat ce mai ramasese... am uitat sa fac pozne la sf. de sapt. cu cea mai reusita ciorba de burta a la bucatar sef fara stele sinela . ei, asta e. data viitoare
in ce priveste placintele, din pacate aragazul electric nu se incalzeste suficient de tare... ar trebui ca uleiul sa fie atat de fierbinte incat stratul de aluat de la suprafata (sau porii) sa se inchida foarte repede (atunci primeste si culoarea aia placuta) iar ce e inauntru sa creasca si sa se coaca fain. acum nu ca nu s-ar coace. se coc foarte bine si sunt foarte gustoase, dar nu atat de reusite ca la tara.
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
de proasta l-am aruncat. ca sa fac loc in frigider... . si nu era stricat, doar un pic ofilit ca de lenesa ce sunt nu l-am pus in folie, ci pe o farfurie...
de sambata dimineata de la micul dejun pana luni la micul dejun la noi s-a mancat ciorba de burta . chiar si de doua ori pe zi
de sambata dimineata de la micul dejun pana luni la micul dejun la noi s-a mancat ciorba de burta . chiar si de doua ori pe zi
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
boon. cum ar veni, revenii.
o treaba simpla, facila, adaptabila, pe gustul (zic io) tutulor:
tarta cu ton, branza de vaci, ceapa si marar
mai intai am pregatit io tava cu niste hartie de copt. apoi am pus un rand de felii de cartofi fierti si raciti, sare si piper. deasupra am presarat tonul scurs din conserva, branza de vaci si rondele de ceapa.
am batut apoi oua cu sare, piper, marar si smantana si am subtiat cu lapte batut. trebuie sa aveti compozitie cat sa acopere ce e in tava, macar cat de cat.
am mai ras niste parmezan, am dat la cuptor et voila.
edit: bag pla nu merge sa atasez poze
o treaba simpla, facila, adaptabila, pe gustul (zic io) tutulor:
tarta cu ton, branza de vaci, ceapa si marar
mai intai am pregatit io tava cu niste hartie de copt. apoi am pus un rand de felii de cartofi fierti si raciti, sare si piper. deasupra am presarat tonul scurs din conserva, branza de vaci si rondele de ceapa.
am batut apoi oua cu sare, piper, marar si smantana si am subtiat cu lapte batut. trebuie sa aveti compozitie cat sa acopere ce e in tava, macar cat de cat.
am mai ras niste parmezan, am dat la cuptor et voila.
edit: bag pla nu merge sa atasez poze
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
gata merje asa ca o sa va arat gratarul si retetele lui de dupa excursia pe care nu mai apucai sa o pun pe giurnal.
deci s-a comis gratar dupa cum urmeaza:
niste uameni rai a omorat doi dorazi care au fost confiscatzi de amiralitate in scopul schingiuirii intense pe jar cu fier incins sa spuie tot ce stie.
inainte de a fi dati flacarilor au fost umpluti cu oregano si coriandru proaspat si unsi cu sare, piper si ulei de masline ca sa ii doara mai tare.
timp in care deja fratzii dorazilor, alu puiu, se perpeleau pe grataru cuptorului sfaraindu-si grasimile.
porma cineva s-a gandit: bre da aiu nu mananca si el nimic? moment in care s-a trecut la gatit broccoli dupe cum urmeaza: calit buchetelele in unt, pus ardei iutz si usturoi, sare si piper si tot asa pana fu gata.
canibalii au completat ospatzu cu cartofi natur cu marar, mujdei, sos de unt si lamaie si nijte acavetz acri. dupe cazne s-a trecut la infulecat viteza, apoi la andante si in final la o siesta dupa ce cel mai hamesit a terminat cu o coada de dorad cu garnituri alaturi.
cam atat.
deci s-a comis gratar dupa cum urmeaza:
niste uameni rai a omorat doi dorazi care au fost confiscatzi de amiralitate in scopul schingiuirii intense pe jar cu fier incins sa spuie tot ce stie.
inainte de a fi dati flacarilor au fost umpluti cu oregano si coriandru proaspat si unsi cu sare, piper si ulei de masline ca sa ii doara mai tare.
timp in care deja fratzii dorazilor, alu puiu, se perpeleau pe grataru cuptorului sfaraindu-si grasimile.
porma cineva s-a gandit: bre da aiu nu mananca si el nimic? moment in care s-a trecut la gatit broccoli dupe cum urmeaza: calit buchetelele in unt, pus ardei iutz si usturoi, sare si piper si tot asa pana fu gata.
canibalii au completat ospatzu cu cartofi natur cu marar, mujdei, sos de unt si lamaie si nijte acavetz acri. dupe cazne s-a trecut la infulecat viteza, apoi la andante si in final la o siesta dupa ce cel mai hamesit a terminat cu o coada de dorad cu garnituri alaturi.
cam atat.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
fratzii dorazilor, alu puiu, se perpeleau pe grataru cuptorului sfaraindu-si grasimile
puiu fiind preparat dupa metoda aiu, ai uitat sa mentionezi cel mai inportant ingredient fara de care nu se poate realiza reteta si anume: techila
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
se pune niste ulei in tigaie, se pun ficatii si se prajesc(fara sare ca se intaresc) de preferinta la foc puternic. e bine sa ramana un pic in sange si sa fie unpic rumeniti la suprafata, da asta e chestie de gust. apoi se pot sara si pipera dupa gust. se potriveste foarte bine o garnitura de cartofi, piure sau natur.
mai simplu de atat nu stiu daca egzista:D
mai simplu de atat nu stiu daca egzista:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
si mai simplu: se toarna ulei intr-o cratita f. mica, cu peretii inalti, cam 200 ml de ulei si se arunca in uleiul f. incins ficatii, scursi de apa de la spalare si eventual stersi rapid. se lasa la clocotit dupa dorinta si pofta fiecaruia.
- mindrulita
- Junior Member
- Mesaje: 24
- Membru din: Mar Mar 14, 2006 1:00 pm
- Localitate: la oras !
nare fason ficatzii de iepure fara umpic de tarie, adica un cognac, un whiskey, daca te pricepi sa ii si flambezi in treaba asta e perfect, daca nu lasi pana se evapora. se potriveste foarte bine nucsoara si piper dar si ceva ciuperci (de padure e ideal).
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
off topic.
ehehe, poi daca e vorba de fasoane.....se poate discuta mult. dantradevar o flambare merita la ficateii de iepure. da parca tot mai bine e sa flambezi ficateii proprii:D
ontopic
mandrulita io prefer sa prajesc ficateii in ulei putin ca sa isi lase zeama lor proprie. care se transforma intr-un sos bestial. cand e in cantitati mai mari nici macar nu mai bag in seama ficatu propriuzis. doar paine cu sos:D
ehehe, poi daca e vorba de fasoane.....se poate discuta mult. dantradevar o flambare merita la ficateii de iepure. da parca tot mai bine e sa flambezi ficateii proprii:D
ontopic
mandrulita io prefer sa prajesc ficateii in ulei putin ca sa isi lase zeama lor proprie. care se transforma intr-un sos bestial. cand e in cantitati mai mari nici macar nu mai bag in seama ficatu propriuzis. doar paine cu sos:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
gaga scrie:boon. cum ar veni, revenii.
o treaba simpla, facila, adaptabila, pe gustul (zic io) tutulor:
tarta cu ton, branza de vaci, ceapa si marar
mai intai am pregatit io tava cu niste hartie de copt. apoi am pus un rand de felii de cartofi fierti si raciti, sare si piper. deasupra am presarat tonul scurs din conserva, branza de vaci si rondele de ceapa.
am batut apoi oua cu sare, piper, marar si smantana si am subtiat cu lapte batut. trebuie sa aveti compozitie cat sa acopere ce e in tava, macar cat de cat.
am mai ras niste parmezan, am dat la cuptor et voila.
wow, sarna
asta fac azi.
i wish i could help, but i don't want to
-
wednesday - Mesaje: 864
- Membru din: Mar Noi 04, 2003 12:00 am
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator