Retete proprii si cartzi de bucate
porumbu' fiert il tai felii (mi-a venit ideea dupa ce am vazut o retzeta din nu mai stiu ce tzara exotica)
busuioc
http://www.wvgourmetfoods.com/images/basil-_upclose.jpg
maghiran
http://www.chef-recipes.com/marjoram.jpg
rozmarin
http://www.gourmetgarden.com/images/range/p_rosemary.jpg
au gusturi total diferite, rozmarinul in genere merge la friptane, e utilizat mai mult in zone mediteraneene (tester shtie) dar se intalneste si la paste fainoase, fiind foarte aromat (ca si salvia)
maghiranul este foarte asemanator cu oregano, care se foloseste mult in bucataria italiana, am citit ca de fapt maghiranul este un oregano salbatic (adica la noi se culege dar in alte tzari se cultiva) din familie cu menta. gustul e foarte cunoscut mancatorilor de pizza, se foloseste uscat.
despre busuioc ar trebui sa iti povestesc o carte, chiar nu ai vazut busuioc? in romania is zone unde nu se consuma deloc fiindca e planta aia pe care o baga popa in apa sfanta la inmormantari si is tot felul de obiceiuri legate de el.
proaspat intra in compozitzia pesto-ului (am dat reteta pe threadu' cu sosuri) si se foloseshte la multe preparate italiene (si nu numai)
a inceput sa se cultive si la noi, am cumparat de la o baba un pahar cu o tufa de busuioc care, fiind planta perena, mi-a furnizat frunze proaspete toata vara.
ma doare mana
busuioc
http://www.wvgourmetfoods.com/images/basil-_upclose.jpg
maghiran
http://www.chef-recipes.com/marjoram.jpg
rozmarin
http://www.gourmetgarden.com/images/range/p_rosemary.jpg
au gusturi total diferite, rozmarinul in genere merge la friptane, e utilizat mai mult in zone mediteraneene (tester shtie) dar se intalneste si la paste fainoase, fiind foarte aromat (ca si salvia)
maghiranul este foarte asemanator cu oregano, care se foloseste mult in bucataria italiana, am citit ca de fapt maghiranul este un oregano salbatic (adica la noi se culege dar in alte tzari se cultiva) din familie cu menta. gustul e foarte cunoscut mancatorilor de pizza, se foloseste uscat.
despre busuioc ar trebui sa iti povestesc o carte, chiar nu ai vazut busuioc? in romania is zone unde nu se consuma deloc fiindca e planta aia pe care o baga popa in apa sfanta la inmormantari si is tot felul de obiceiuri legate de el.
proaspat intra in compozitzia pesto-ului (am dat reteta pe threadu' cu sosuri) si se foloseshte la multe preparate italiene (si nu numai)
a inceput sa se cultive si la noi, am cumparat de la o baba un pahar cu o tufa de busuioc care, fiind planta perena, mi-a furnizat frunze proaspete toata vara.
ma doare mana
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Ba, stiu ce-i busuiocu, aveam in gradina bunicilor. Da nu stiam care-i diferentza dintre ele, aveam impresia c-ar fi cam acelashi lucru.
Tai si coceanu la porumb?
Tai si coceanu la porumb?
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
- Mesaje: 5692
- Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am
da, si coceanu, ies nishte rondele asha. io daca aveam ash fi pus si un pic de ardei iute ca sa iasa un dulceag-sarat-iute care mama mama ce marfa e.
mancarea aia cu coceanu de porumb felii am vazut-o la discovery travel, era o reteta traditionala de nushunde, cu un soi de ciorbo-tocana in care erau diverse legume, felii d'astea de porumb, adidashi de porc si nu mai stiu ce, care se fierbeau multe ore impreuna.
arata bestial mixtura.
mancarea aia cu coceanu de porumb felii am vazut-o la discovery travel, era o reteta traditionala de nushunde, cu un soi de ciorbo-tocana in care erau diverse legume, felii d'astea de porumb, adidashi de porc si nu mai stiu ce, care se fierbeau multe ore impreuna.
arata bestial mixtura.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
boon, in bucataria de vara am inclus ieri trei preparate si anume salata de vinete, ardei umpluti si chiftelute de dovlecei.
sa va zic de chiftelute ca au iesit delicioase.
razi dovleceii (catzi ai sau catzi vrei), ii storci bine si ii amesteci cu oua (mai multe), branza rasa, o ceapa tocata marunt marunt, sare, piper si usturoi tocat. incorporezi faina pana cand are consistenta de clatita mai groasa si prajesti in ulei mult.
cand sunt gata se scot pe hartie absorbanta sau in sita ca lasa ulei.
is bestiale
sa va zic de chiftelute ca au iesit delicioase.
razi dovleceii (catzi ai sau catzi vrei), ii storci bine si ii amesteci cu oua (mai multe), branza rasa, o ceapa tocata marunt marunt, sare, piper si usturoi tocat. incorporezi faina pana cand are consistenta de clatita mai groasa si prajesti in ulei mult.
cand sunt gata se scot pe hartie absorbanta sau in sita ca lasa ulei.
is bestiale
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
tocanita cu carne de vaca
Buna,
Este prima data cand va sriu si sper sa va placa reteta trimisa de mine. E o reteta al carui timp de preparare este de 10 minute, iar apoi se lasa la foc mediu 2 ore si jumatate.
Pentru patru persoane
Se pun la fript in putin unt, intr-o oala mare, 4 felii de carne de vaca pentru tocanita. Se rumenesc cam doua minute pe fiecare perte apoi se adauga un kg rosii taiate foarte marunt, o jumatate de capatana de usturoi si o legatura de ceapa verde, la fel, taiate marunt, un cub de knorr de vaca dizolvat intr-un pahar cu apa si un pahar de vin alb sau rosu, putina sare si piper. Cand e aproape gata se poate adouga patrunjel tocat. Rosiile se vor topi intr-un sos mai gros dar nu mai trebuie adougata apa. Se serveste cu vin rosu sau bere si cartofi natur sau cartofi copti la tava. E o reteta care nu poate sa nu "iasa" chiar si celor care asemenea mie nu au prea multe cunostiinte in ale gatitului. Pota buna!
Este prima data cand va sriu si sper sa va placa reteta trimisa de mine. E o reteta al carui timp de preparare este de 10 minute, iar apoi se lasa la foc mediu 2 ore si jumatate.
Pentru patru persoane
Se pun la fript in putin unt, intr-o oala mare, 4 felii de carne de vaca pentru tocanita. Se rumenesc cam doua minute pe fiecare perte apoi se adauga un kg rosii taiate foarte marunt, o jumatate de capatana de usturoi si o legatura de ceapa verde, la fel, taiate marunt, un cub de knorr de vaca dizolvat intr-un pahar cu apa si un pahar de vin alb sau rosu, putina sare si piper. Cand e aproape gata se poate adouga patrunjel tocat. Rosiile se vor topi intr-un sos mai gros dar nu mai trebuie adougata apa. Se serveste cu vin rosu sau bere si cartofi natur sau cartofi copti la tava. E o reteta care nu poate sa nu "iasa" chiar si celor care asemenea mie nu au prea multe cunostiinte in ale gatitului. Pota buna!
- alma
- Junior Member
- Mesaje: 1
- Membru din: Mar Aug 03, 2004 12:31 pm
- Localitate: UK
una simpla de weekend puturos, dar delicioasa (aiu, nu citi ca e cu dovlecei)
se unge o tava medie cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet.
se taie un dovlecel mare fasii pe lung si se sareaza.
se taie feliutze subtiri de telemea.
se amesteca un ou cu smantana si condimente.
se pun in tava: felii de dovlecel, condimente, branza, smantana, putin pesmet si tot asa pana se termina ingredientele. ultimul strat sa fie dovlecel, smantana si branza sau cascaval ras cat mai mult (eu am avut parmezan)
se coace pana se rumeneste frumos. e buna si calda si rece, cu sau fara smantana sau sos de rosii (seamana la gust cu o placinta si se face extrem de simplu)
se unge o tava medie cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet.
se taie un dovlecel mare fasii pe lung si se sareaza.
se taie feliutze subtiri de telemea.
se amesteca un ou cu smantana si condimente.
se pun in tava: felii de dovlecel, condimente, branza, smantana, putin pesmet si tot asa pana se termina ingredientele. ultimul strat sa fie dovlecel, smantana si branza sau cascaval ras cat mai mult (eu am avut parmezan)
se coace pana se rumeneste frumos. e buna si calda si rece, cu sau fara smantana sau sos de rosii (seamana la gust cu o placinta si se face extrem de simplu)
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Cateva adaptari proprii dupa retete consacrate (le-am executat zilele trecute):
1. Vinete umplute: se taie vanata pe din doua, se scobeste miezul, care impreuna cu branza puturoasa de oaie, oo, ulei si cimbru se face ferfenitza cu mixeru'. Se umplu vinetele cu maglavaisu' rezultat din ferfenitzire si se baga la cuptor fo' 0.75 ore (sau pan' ce crezi ca is gata).
2. Vinete portugheze: vinetele taiate falii le-am prajit o leaca. Separat s-a executat un sos pe baza de ulei, rosii + 2 capatani de usturoi + busuioc. Sosu' s-a manufacturat prin prajirea laolalta a ingredientelor pan' ce a scazut bine. S-au aranjat chestiile de mai sus intr-o tava in secventa vanata - sos - felii de branza din cea pomenita mai sus. S-a finalizat cu sos + branza rasa.
In ambele cazuri rezultatul a fost de exceptie
1. Vinete umplute: se taie vanata pe din doua, se scobeste miezul, care impreuna cu branza puturoasa de oaie, oo, ulei si cimbru se face ferfenitza cu mixeru'. Se umplu vinetele cu maglavaisu' rezultat din ferfenitzire si se baga la cuptor fo' 0.75 ore (sau pan' ce crezi ca is gata).
2. Vinete portugheze: vinetele taiate falii le-am prajit o leaca. Separat s-a executat un sos pe baza de ulei, rosii + 2 capatani de usturoi + busuioc. Sosu' s-a manufacturat prin prajirea laolalta a ingredientelor pan' ce a scazut bine. S-au aranjat chestiile de mai sus intr-o tava in secventa vanata - sos - felii de branza din cea pomenita mai sus. S-a finalizat cu sos + branza rasa.
In ambele cazuri rezultatul a fost de exceptie
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
Adicatelea fo 45 min (3/4=0.75 ore). Durata exacta e mentionata in paranteza, in reteta de mai sus, ca bausem si fo 3 beri pe timpu' executiei preparatelor. Si am uitat ceva. La vanata umpluta, pt impresie artistica, nu i-am retezat coada.
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
asta fu mijtou
-bre cat ie ora la moscova?
-pai 40 % dintr-o zi
D:D
-bre cat ie ora la moscova?
-pai 40 % dintr-o zi
D:D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
Pai tocma asta fu problema. Ca durata ezapta = pan'ce crezi ca-s gata. 45 de min. am estimat io din numaratu' berilor baute la o temperatura de peste 30 de grade din bucatarie, adica:
T = Q/V, unde:
T - timpu' in ore
Q - debitu' berii pe gatu' meu la o temperatura standard de 30 de grade C (n-am mai bagat corectiile pentru ce depaseste 30)
V - volumu' total de bere servita (ca sa citez un clasic in viata)
T = Q/V, unde:
T - timpu' in ore
Q - debitu' berii pe gatu' meu la o temperatura standard de 30 de grade C (n-am mai bagat corectiile pentru ce depaseste 30)
V - volumu' total de bere servita (ca sa citez un clasic in viata)
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
gradinuca a la danone
se calesc in ulei trei - patru cepe taiate solzishori, impreuna cu niste ardei gras si kapia, cuburi mici. cand devin translucide se adauga o varzuca si se calesc impreuna pana se inmoaie. se scot intr-o cratitza numai buna de dat la cuptor si in uleiul rams (sau daca n-a ramas se mai pune) se calesc doua trei vinete dupa ce au fost taiate cubuletze, sarate si scurse fo juma de ceas.
toate se reunesc si in hora se adauga sare, piper, foi de dafin, putin zahar si vin, o cana de orez si un kil de rosii date prin razatoare.
treaba se vara la cuptor pana scade si iese o tocanitzo-zacisca de te lingi pe deshte. merge si calda cu mamaligutza sau paine, si rece unsa pe paine. s'avetz pohta.
se calesc in ulei trei - patru cepe taiate solzishori, impreuna cu niste ardei gras si kapia, cuburi mici. cand devin translucide se adauga o varzuca si se calesc impreuna pana se inmoaie. se scot intr-o cratitza numai buna de dat la cuptor si in uleiul rams (sau daca n-a ramas se mai pune) se calesc doua trei vinete dupa ce au fost taiate cubuletze, sarate si scurse fo juma de ceas.
toate se reunesc si in hora se adauga sare, piper, foi de dafin, putin zahar si vin, o cana de orez si un kil de rosii date prin razatoare.
treaba se vara la cuptor pana scade si iese o tocanitzo-zacisca de te lingi pe deshte. merge si calda cu mamaligutza sau paine, si rece unsa pe paine. s'avetz pohta.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
boon, pe uichend in afara de gradinuci am vazut la doice vele o retzeta pe care am aplicat-o instant cu rezultate de mare angajament.
se iau bucatzi de piept de porc (bbq kind) sau o bucata intreaga de piept (se cere caarne mai grasa). intr-o tigaie se caramelizeaza usor o lingura - doua de zahar si se da carnea prin zaharu' asta cu partea mai grasa intai, ca sa scada si sa se combine. se ajuta cu putin ulei de masline daca e cazul. in tigaie se mai pun felii de usturoi, boabe de piper si foi de dafin.
treaba trebuie pazita, cand zama scade se stropeste carnea cu otzet de calitate (de mere cu miere am folosit eo, ala la tv a pus de sauvignon), si tot asa pana cand capetzi niste coaste crocante si exceptional caramelizate. merluc ie de mare angajament. pofta mare
se iau bucatzi de piept de porc (bbq kind) sau o bucata intreaga de piept (se cere caarne mai grasa). intr-o tigaie se caramelizeaza usor o lingura - doua de zahar si se da carnea prin zaharu' asta cu partea mai grasa intai, ca sa scada si sa se combine. se ajuta cu putin ulei de masline daca e cazul. in tigaie se mai pun felii de usturoi, boabe de piper si foi de dafin.
treaba trebuie pazita, cand zama scade se stropeste carnea cu otzet de calitate (de mere cu miere am folosit eo, ala la tv a pus de sauvignon), si tot asa pana cand capetzi niste coaste crocante si exceptional caramelizate. merluc ie de mare angajament. pofta mare
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
mutley, caramelizare (in cazul de fatza) e dupa ce faci zaharul caramel (il topesti pana devine maroniu) si apoi tavalesti carne prin caramel. ca sa nu se arda rau faci shmecheria cu otzetul.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Fefarshtec dupe cum cred io
Se fierbe carnea de vitel (io am folosit d-aia facuta bucati ca pt gulas) o ora. Dupa se pune ulei intr-o tigaie si se rumeneste. In timp ce se prajea am pus sare si o lingura de zahar brun (d'asta am avut in casa). Se stinge prajeala cu zeama in care s-a fiert carnea, se pune piper in cantitati relativ generoase, curry si se lasa sa scada. Cand e p-aproape de final se pun 2 linguri de mustar de dijon si se mai lasa o leaca (fo 3 - 5 minute). Iese ceva superbun, si finca are piper i-am spus fefarshtec.
Se fierbe carnea de vitel (io am folosit d-aia facuta bucati ca pt gulas) o ora. Dupa se pune ulei intr-o tigaie si se rumeneste. In timp ce se prajea am pus sare si o lingura de zahar brun (d'asta am avut in casa). Se stinge prajeala cu zeama in care s-a fiert carnea, se pune piper in cantitati relativ generoase, curry si se lasa sa scada. Cand e p-aproape de final se pun 2 linguri de mustar de dijon si se mai lasa o leaca (fo 3 - 5 minute). Iese ceva superbun, si finca are piper i-am spus fefarshtec.
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
Va rog sa ma ajutati ! Mor de foame ! Nu, nu va cer mancare...ci doar un sfat.
Mi-am cumparat niste carnati meseriasi din Cora si m-am gandit ca ar fi bine sa-i mananc cu varza drept garnitura, satul fiind de cartofii prajiti. Asadar mi-am cumparat 3 verze din piata pentru o mancarica. Chestia e ca nu am mai facut niciodata mancare de varza si nu prea stiu ce tre' sa fac. In cartile de bucate pe care le am nu prea scrie clar.
Cata apa tre' sa pun cand o pun la fiert ? Cat o las la fiert ? Ce tre' sa mai adaug ? (am niste boia dulce. merge sa pun ? )
Mi-am cumparat niste carnati meseriasi din Cora si m-am gandit ca ar fi bine sa-i mananc cu varza drept garnitura, satul fiind de cartofii prajiti. Asadar mi-am cumparat 3 verze din piata pentru o mancarica. Chestia e ca nu am mai facut niciodata mancare de varza si nu prea stiu ce tre' sa fac. In cartile de bucate pe care le am nu prea scrie clar.
Cata apa tre' sa pun cand o pun la fiert ? Cat o las la fiert ? Ce tre' sa mai adaug ? (am niste boia dulce. merge sa pun ? )
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
fii anten ca e sinplu.
primul pas: toci varza cat de marunt potzi si itz place. o tai in sferturi si porma fidelutza. ii pui umpic de sare sio framantzi sa se mai inmoaie.
la 3 verze iei si doo-trei cepe, le faci cubuletze sau peshtishori, cum itz iese.
iei o cratitza mare. din trei verze itz iese un lighean de varza tocata din care abia daca ramane un sfert.
pui in cratitza (oala cio fim mare sa fie) cam o ceashca de oloi si calesti umpic ceapa (cat sa sticleasca umpic) si apoi pui varza. nu pui apa ca are ea destula si se lasa, pui mai incolo daca e cazu.
daca nu incape tuata din prima nu dispera, mai amesteci si mai pui si tot ashe.
cand a scazut si sanmuiat suficient condimentezi cu (in afara de sare care pui cata vrei): piper macinat si boabe, foi de dafin, daca ai si ceva cimbru e ok.
separat desfaci juma de borcan bulion cu apa (si ceva vegeta daca vrei, sau chiar umpic de vin) sau potzi pune rosii tocate, ce ai si iti place.
amesteci tot si ori lasi pe aragaz, ori dai la cuptior pana scade.
verifici din cand in cand amestecand ca sa nu se prinda, daca e pe aragaz.
inainte de a stinge focul cu un minut doo e excelent daca ai o legatura de marar sau chiar doo sal amesteci in varza si sa dai clocotul final.
asta e reteta standard, mai sunt variante.
primul pas: toci varza cat de marunt potzi si itz place. o tai in sferturi si porma fidelutza. ii pui umpic de sare sio framantzi sa se mai inmoaie.
la 3 verze iei si doo-trei cepe, le faci cubuletze sau peshtishori, cum itz iese.
iei o cratitza mare. din trei verze itz iese un lighean de varza tocata din care abia daca ramane un sfert.
pui in cratitza (oala cio fim mare sa fie) cam o ceashca de oloi si calesti umpic ceapa (cat sa sticleasca umpic) si apoi pui varza. nu pui apa ca are ea destula si se lasa, pui mai incolo daca e cazu.
daca nu incape tuata din prima nu dispera, mai amesteci si mai pui si tot ashe.
cand a scazut si sanmuiat suficient condimentezi cu (in afara de sare care pui cata vrei): piper macinat si boabe, foi de dafin, daca ai si ceva cimbru e ok.
separat desfaci juma de borcan bulion cu apa (si ceva vegeta daca vrei, sau chiar umpic de vin) sau potzi pune rosii tocate, ce ai si iti place.
amesteci tot si ori lasi pe aragaz, ori dai la cuptior pana scade.
verifici din cand in cand amestecand ca sa nu se prinda, daca e pe aragaz.
inainte de a stinge focul cu un minut doo e excelent daca ai o legatura de marar sau chiar doo sal amesteci in varza si sa dai clocotul final.
asta e reteta standard, mai sunt variante.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Multumesc mult !
Asta o sa incerc, ca nu vreau ceva complicat avand in vedere ca e prima data cand gatesc varza. Am foi de dafin, am si piper macinat ca mi-am luat din Cora. In loc de bulion o sa pun niste rosii taiate marunt, ca au vreo 5 zile si nu prea mai sunt bune de salata.
Dupa ce termin ...o sa zic daca a iesit sau nu bine. Sper sa iasa.
Asta o sa incerc, ca nu vreau ceva complicat avand in vedere ca e prima data cand gatesc varza. Am foi de dafin, am si piper macinat ca mi-am luat din Cora. In loc de bulion o sa pun niste rosii taiate marunt, ca au vreo 5 zile si nu prea mai sunt bune de salata.
Dupa ce termin ...o sa zic daca a iesit sau nu bine. Sper sa iasa.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
multa bafta.
o varianta simpla in cazul in care exista cratitza uriasha si cuptior pe masura e sa o vari acolo cu toate amestecate in ia, ii mai pui nejte supa sau zama de carne afumata sau dupe inspiratzie, acoperi si dai la cuptor.
da ie mai buna varianta 1
o varianta simpla in cazul in care exista cratitza uriasha si cuptior pe masura e sa o vari acolo cu toate amestecate in ia, ii mai pui nejte supa sau zama de carne afumata sau dupe inspiratzie, acoperi si dai la cuptor.
da ie mai buna varianta 1
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
10x again !
pot sa pun si boia dulce, sau nu se pupa cu varza ? (tot din Cora am luat niste boia meseriasha)
pot sa pun si boia dulce, sau nu se pupa cu varza ? (tot din Cora am luat niste boia meseriasha)
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
...si putina shoriciuaica presarata dupa ce o scoti din cuptor sa nu se altereze gustu la caldura
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
eye
pnic, as pune si ciusti daca as stii ce e aia.
pnic, as pune si ciusti daca as stii ce e aia.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Cetzeshiculipsadeculturalageneratziatanara! Ciustile is ardei iuti d-aia mici (sau ardei iuti in general), de-s buni si la tratamentu' hemoroizilor. Acu' depinde de gust, mie imi place varza grasa de tot si iute. Carnatii daca's afumati corespunzator poti sa-i imersezi in varza sa fiarba la simultan. Si sa nu uiti de bere.
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori