Retete proprii si cartzi de bucate

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde gaga » Mar Iul 25, 2006 1:28 pm

Mai intai si-ntai de toate
Le voi pregati pe toate.
Telina si usturoi
Morcov si ardei de soi,
Si o ceapa mititica
Sau mai mare, va sa zica.

Pentru ca e lenea mare,
Robotul le toaca-n soare.
Pun apoi ceva ulei,
De masline dragii mei,
Si calesc nitel carnita,
Pana nu creste fetitza.

Pun apoi si din robot,
Morcov, ceapa, ce mai ... tot.
Le calesc (au deja sare),
Cum e cald, nu mai am stare.

Ce vedeti voi in fundal,
Nu se frige in tefal,
E numai ceva supica
Ce se-ncinge in ulcica.

Conopida! O minune,
Ieftina, nu va spun glume,
Doar cu cinshpe mii de lei
Conopida sa tot iei.
Sa nu credeti ca n-a stat
In sare la curatat.

Pune draga conopida,
Nu are nici o omida,
Niste supa si ... mai vretz?
De la rosii suculetz.

Dregem cu nitica sare,
Daca nu e cu mirare,
La final ... da, patrunjel,
Ca ne place si de el.
Si apoi gustam cu toti,
Ca doar nu suntem netoti.

O sa-ncerc si-o poza mare,
Desi mi-ar fi cu mirare,
Sa se-ncarce-asa usor,
Ca n-avem vreun ajutor.

Pofta buna sa aveti,
Ce pacat ca nu-s nameti,
Si ca este numai soare ...
Asta e, deci, pofta mare!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde sin ella » Joi Iul 27, 2006 3:39 pm

somon cu bureti galbeni

in prima poza sunt ingredientele (in afara de crema Philadelphia pe care nu am folosit-o), fara usturoi si fara sucul de struguri din
paharul depeche.
in a doua poza sunt toate dupa ce s-au rumenit in tigaia cea noua, dupa ce au fost stropite cu marar si inainte de a face o baita in whiskey (cam o ceasca mare pentru cafea)
dupa ce scade whiskey se adauga frisca nebatuta in care se pune si usturoiul maruntit tare-tare si condimente in cantitati de-abia perceptibile (nucsoara, chimion? macinat,
tarhon si am uitat ce-am mai pus).cu caperele nu stiu ce se face asa ca eu le-am pus in tigaie inainte de a pune whiskey-ul.
apoi le-am lasat sa scada si la sfarsit le-am transferat intr-un vas care merge si la cuptor si le-am ornat cu cucbulete de zotarella (mozarella cu busuioc), cubulete de rosii,
inca niste capere, si cu codite de ceapa verde maruntite.

cand vine musafira bagam la cuptor ca sa se incalzeasca un pic. apoi asezam pe farfurii cu ardei copti si baldabaciti in dressing de salata Knorr, cu masline si poate feliute de rosii. se serveste cu caipirinha
productie proprie. daca nu ne bem mintile poate facem si poze. un hac preventiv :zambet:

am gustat un pic si jur ca-i delicios

pozele sunt salvate la calitatea cea mai proasta ca sa fie cat mai mici

tre sa fug
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
............................
sin ella
 
Mesaje: 2033
Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
Localitate: pe alt forum

Mesajde gaga » Joi Iul 27, 2006 6:06 pm

dressing de salata Knorr


te desfiez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde sin ella » Vin Iul 28, 2006 12:38 pm

gaga, am uitat cum se face sosul pentru ardei copti, ca n-am mai facut de vreo cinci ani. aici cumpar din aia in borcan adusi din Ungaria. si cum eram in criza de timp, am trantit un din ala, dar sa stii ca nu a fost foarte bun :(.

daca-mi zici cum se face, nu mai fac prostii :a:.
............................
sin ella
 
Mesaje: 2033
Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
Localitate: pe alt forum

Mesajde gaga » Sâm Iul 29, 2006 8:05 am

deci exista careveszica un miliard de variatzii de sos de ardei coptz. si simple pe deasupra.

warning: aiu nu citi ca una din ele are ceva ce nutz place.

simplu: otet, ulei, apa
dulceag: otet, ulei, apa, zahar/miere
aromat: otet, ulei, apa, (zahar/miere sau nu), marar
aromat-picant: otet, ulei, apa, (zahar/miere sau nu), marar, usturoi :)

Aia la borcan is marfa
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde gaga » Mar Aug 01, 2006 6:48 pm

Ghiveciul puturosului

Inainte de prostii
Taiati vinete felii,
Dati-le apoi cu sare
Si puneti in sita mare.

Puneti intr-un cratitoi
Si ceva ulei de soi,
Si-apoi stratul cel dintai,
De cartoafe cum va spui.

Mazarea cea verde iata
Pe deasupra vine-ndata,
Zahar si din nou - da - sare,
Chiar de nu-i asa racoare.

Si o ceapa dodoloatza
De la precupeatza hoatza ...

Sa trantim si doi ardei,
Grasi si ei, doi rotofei,
Cateva ciuperci - felii,
Gustul dupa - sa te tzii!

Morcov si fasole lata,
Merge chiar si congelata ...

Iarasi ceapa, iar cartof,
Luati apoi grabit pantof,
Caci a inceput sa arza:
Ati uitat sa luati o varza!

Puneti darí£ si din ea,
In tingire colo-sha,
Vinetele-apoi uscate,
Impreuna puneti toate.

M-am impiedicat si ... zbaf!
Am facut castronul praf.
Asta e, se mai intampla,
N-o sa ma impusc in tampla ...

Iau de nas un dovlecel
Si il fac bucati pe el,
Cat supica se-ncalzeste,
Ghiveci cine mai doreste?

Rosii fragede tichie
In tipsie pun o mie,
Sa fie ghiveci zemos,
Ca de bucatar zelos.

Fac apoi un ceva vartos:
Verdeturi* cu rosii: sos!
Torn deasupra mai cu zor,
Ca e vremea de cuptor.

Mai pun doar ulei putin,
Asta fiindca nu am vin,
Si dau totul la dogoare,
Deschid geamul, fug de soare ...

*verdeturi = frunze de tzelina si patrinjel
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde gaga » Mar Aug 01, 2006 6:49 pm

Cand e totul mai frumos,
O sa stiti dupa miros,
Scoateti si raciti ca-n beci
Sa puteti gusta: GHIVECI!

De va place-a mea reteta,
Chiar de-i simpla, nu cocheta,
Daca pofta nu va piere,
Va salut, la revedere
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde gaga » Mar Aug 08, 2006 2:52 pm

varaza calita (de data asta si cu pose)

Se incepe, fireste, cu un pahar de bere rece indispensabil reusitei retetei. Urmeaza partea cea mai grea: tocatul verzei si framantarea ei cu sare si piper. Cotoarele si ceva legume de supa se pun la fiert (credeati ca le arunc?) ... supa va completa varza, cotoarele o sa fie surpriza laumomendat cand o sa ma iau de ele.

Se taie carnurile si ceapa.

Se calesc pe rand slaninuta, kaizerul, ceapa apoi treptat se adauga varza si condimentele.

Se amesteca insistent apoi se da si verzei sa bea un pa'arel de vin si se lasa cu capacul pus pana scade bine. Mai adaugam rosii proaspete, iar lasam, apoi niste carnaciori (de fatza), marar si, daca mai doriti (eu am dorit) bulion sau suc de rosii.

Se gusta in decursul prepararii ca sa se mai dea sare sau piper, se lasa sa scada dupa plac si cam atata.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde sin ella » Mar Aug 08, 2006 3:04 pm

vin n-am pus niciodata (buna idee), dar am pus doua linguri de smantana si nu au mai contenit mancaciosii cu laudele. in rest, pofta buna :)

si edit dupa vizionarea pozelor: arata foarte apetisant
............................
sin ella
 
Mesaje: 2033
Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
Localitate: pe alt forum

Mesajde gaga » Mar Aug 08, 2006 3:08 pm

mere si cu zmantana fuarte bien dar am un mofturos in famelie care nu suporta.
apropos de varza e un restaurant nemtzesc aci die deutsche kneipe (nush daca se scrie asa) care au o varaza acra calita dementziala! nush cum or face da e jeniala.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde eyewitness » Mar Aug 08, 2006 3:14 pm

am un mofturos in famelie care nu suporta.


si mai ai unu recent care nu suporta varza calita, da? :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde sin ella » Mar Aug 08, 2006 3:16 pm

ai scris foarte bine. eu in schimb a trebuit sa verific cate pe-uri sunt necesare ~p. nu stiu cum o fac. am mancat in Bavaria cu carnaciori si a fost buna, dar mai buna e aia pe care-o fac eu, sau mama, sau oricine. era foarte acra si doar putin calita. asta de care zici tu cum e?
............................
sin ella
 
Mesaje: 2033
Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
Localitate: pe alt forum

Mesajde gaga » Mar Aug 08, 2006 3:16 pm

iel sa aleaga zlanina daca nu jtie cei bun, da? :D

edit: era acra si crontzanitoare si cu chimen. ecscenta! cu ciolan mmmm
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde Djinn » Mar Aug 08, 2006 3:35 pm

potoliti-va, va rog, ca-mi ploo-n gura, am intrat in vrie.... si n-am varza murata :ban:
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde gaga » Mar Aug 08, 2006 4:31 pm

Acum sa va arat ce s-a intamplat cu cotoarele de varza deci urmariti diapozitivele :D

Intai taiati felii in asa fel incat sa se mentina feliile, adica pe cotor.
Dati prin faina.
Faceti aluat de clatite (care cum stie, la mine a fost faina, ou, iaurt, lapte, sare si piper). Treceti feliile prin aluat.

Achtung! Trebuie multa sare si piper!

Pantru restul urmariti pozele.
Se pot hali ca atare, cu smantana, iaurt, sos de rosii, cum vreti voi. Seamana cu conopida pane.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mancarica de vinete cu rosii + piept de pui la cuptor

Mesajde Djinn » Lun Aug 14, 2006 11:24 am

Asadar se ia retzeta de mancarica de vinete cu rosii din Sanda Marin, se adapteaza o idee si se adauga la ea pieptul de pui preparat dupa cum se va vedea mai jos.

1. mancarica (cantitati aproximative)
- 3 vinete mijlocii
- 1kg rosii
- 2 cepe
- 6 ardei (grasi/kapia)
- 3 catei de usturoi
- marar, patrunjel
- sare, piper
- ulei

Se ia o tava de cuptior sau o cratita maaare. Se taie rosiile felii si se pun pe fundul cratitei (nu chiar toate, cat sa se acopere fundul. tre sa mai ramana si pentru pus deasupra). Se acopera apoi cu ceapa taiata pestisori. Vinetele se taie in sferturi, se oparesc si se pun peste ceapa. Se adauga deasupra niste catei de usturoi taiati jumatati, ardeii taiati rondele, se presara sare si piper, se acopera cu rosiile ramase. Deasupra se pune marar, patrunjel tocat, dupa gust.

Poza 1 = preparatul, inainte de a intra la furnal.

Se acopera cu capac sau folie de aluminiu, lasandu-se intr-o parte o rasuflatoare si se lasa la cuptor un pic, pana lasa ceva zeama. Apoi se stropeste cu ulei (io am pus de masline) si se mai lasa acolo pana se face. (vinetele sunt cel mai bun indiciu in acest sens).

Am vrut sa adaug si niste masline, cred ca ar fi iesit gustos (am si eu obsesiile mele :D ) dar am uitat.

Poza 2 = preparatul gata.

2. Piept de pui la cuptor
- 1 kg piept de pui dezosat si dezpielitzat
- sare, piper, cimbru
- ulei de masline
- vin rosu sec

Pieptul de pui se taie cubulete, se pune intr-o cratita si se presara cu sare, piper, cimbru. Se toarna deasupra niste vin indoit cu apa si ceva ulei de masline (poza 3 = pieptul gata de intrat la furnal) si se baga la cuptior pana se face. Neacoperit (poza 4 = pieptul facut).

Poza 5 = mica gustare (un pic de mancarica si un cubuletz de pui).


A iesit bun. Si cred ca mancarica aia de vinete e excelenta si rece :)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde eyewitness » Lun Aug 14, 2006 12:37 pm

mijto fata de masa cu fluarea suarelui, ie cunva fro reproducere dupa van gogh? :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde gaga » Lun Aug 14, 2006 2:47 pm

Razi tu razi Harap Alb dar cele ce vor urma nu le poti comenta deoarece mesajul este interzis Celor Ce Nu Consuma Sub Nici O Forma Anumite Legume Cum ziceam: C.C.N.C.S.N.O.F.A.L. Warning!

(si nu poti sa razi de aragazu meu ca nu ai voie sa te uitz :P)

lom intai nea dovlecelul, il curatzam si il taiem de numa.
batem oo cu sare, piper, branza rasa si smantana. (posa unu)


punem dovleceii in tava (cu hartie de copt sau unsa dupa cum vrem si avem chef, nervi, rabdare si cumparaturile la zi), intercalam felii de branza, turnam din maglavais, toata pana se umple tava. cuptorul intre timp se incinge.
deasupra se pune ou batut cu pesmet. se pune tava la cuptor care el, cuptoru' se propteste cu linguritza de lemn ca are fo 30 de ani (cuptoru' si aragazul caruia ii shade atasat) si nu se mai inghide. toate astea in foto 2

in foto 3 si 4 e dracia gata si taiata, numa buna de infulecat.
nu, nu mai am.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde Djinn » Lun Aug 14, 2006 3:02 pm

da si tu niste cantitati orientative, nu fi zgarci :D ca sa stiu cat iau din fiecare.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde gaga » Lun Aug 14, 2006 3:03 pm

fluf nu ti-am zis da e marfa ce ie acolosha si sa mai pozeshti ca sa facem si noi nitzica mijcare pe threadu aista, da?


acu' pun salata mea de vinete, cea mai buna si cea mai fina :D:

C.C.N.C.S.N.O.F.A.L. Warning!

intai coace cineva 10 kile de vinete.
le las la scurs minim peste noapte.
porma ferb dovlecei si ii las si pe ei sa isi lase zeama bien.
porma toc vinete si dovlecei cu sataru' de lemn, pun oloi la ochi tzaka paka, ceva cepshuara taiata fin et voila:
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde Djinn » Lun Aug 14, 2006 3:08 pm

sarna :) mai facem.

da' cantitatile de la treaba aia cu dovlecei si branza unde este? :D

ps - iote mah, la mine-n sat se face fara dovlecei salata de vinete... interesant
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde gaga » Lun Aug 14, 2006 4:16 pm

noh fluf iertare, io acu refac stocu de papa si sunt pe delay.

cu dovlecei in salatzica abar n-ai ce buna ie, intreaba consumatorii ca mai mai sa iasa caft pe ia. plus ca e light pt pateu. cearca.

iar la budinc ie in functie de tavita matale. io am folosit un dovlecel jumate si cam 4-5 felii de branza cat palma. cu cat ie branza de uaie mai grasa cu atat iese mai bun.

ah, si tip: trebe taiata treaba aia cand e racorica (sau chiar rece deabinilea).
si mere si cu vinete acelash jmekerez numa ca trebuie in avans sa scapi vinetele de sucu amar.

stei sa pun si saramura :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde sin ella » Lun Aug 14, 2006 5:27 pm

mie nu-mi faci pofta! mie nu-mi faci pofta! deloc-deloc! am primit vinete adevarate de la mama din gradina + rosii atat de aromate si de dulci ca iti vine sa le duci la muzeu (tot de la mama din gradina) + castraveti, ardei etc (ia ghiciti de unde!). si maine fac si eu salata de vinete. acum fierbe domol ciorba de fasole cu carnat afumat si sunca afumata din porcul care ghiciti pe unde zburda vesel si fara griji acu cateva luni :hades:.

dar tu nu faci vinetele cu maioneza? sunt bune si fara, dar parca mie imi plac mai mult cu un pic de maioneza. salata de vinete e foarte foarte gustoasa cu usturoi in loc de ceapa si cu smantana in loc de maioneza, tinuta macar o zi la frigider. iti lingi degetele. odata am facut pireu de vinete (cumva gatit, ingrosat cu faina, dar nu mai stiu daca cu ceapa sau cu usturoi) si stiu ca musafirii au fost foarte incantati. si restul lumii la fel.
............................
sin ella
 
Mesaje: 2033
Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
Localitate: pe alt forum

Mesajde Necko » Lun Aug 14, 2006 5:36 pm

daba, gini, sinella - rusine ! rusine! de trei ori rusine ! asta ie sadism deja !

io n-am tinp nici sa maninc ca am trebi si drumuri de facut si voi bagati poze deasta excitante ! huooooooooooo !

ma ntorc io! le fac pe toate! si fasolea cu ciolan!
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Avatar utilizator
Necko
 
Mesaje: 4348
Membru din: Dum Noi 09, 2003 12:00 am

Mesajde gaga » Lun Aug 14, 2006 7:33 pm

ba da sinelutz. fac vinetele in tuate variantele amintite de matalutza. numa ca acu alesei varianta light :)

ajteptam posele cu cele gatite de matale care sunt venite nu ghicesc de unde :P
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde sin ella » Lun Aug 14, 2006 11:03 pm

fac vinetele in tuate variantele amintite de matalutza.


offf, si eu care-am vrut sa ma dau mare... :n:

imi pare rau, dar n-am facut poze la (sau cu) ciorba de fasole :(. iar salata de vinete fara fata de masa imitatie (pardon, reproducere) dupa modigliani nu are farmec :zambet:. o sa fac poze cand o sa fac si eu o reteta mai de doamne ajuta, ok?
............................
sin ella
 
Mesaje: 2033
Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
Localitate: pe alt forum

Mesajde eyewitness » Mar Aug 15, 2006 5:49 am

porcul care ghiciti pe unde zburda vesel si fara griji acu cateva luni?


in sufragerie?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Djinn » Mar Aug 15, 2006 9:17 am

gaga scrie:si mere si cu vinete acelash jmekerez

haide? cum adica? vinete in loc de dovlecei si mere in loc de branza? sau invers? :blink:
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde pacha » Mar Aug 15, 2006 10:54 am

Mah,da vad (dupa poze) ca aveti familii numeroase
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde gaga » Mie Aug 16, 2006 1:23 pm

o sa fac poze cand o sa fac si eu o reteta mai de doamne ajuta, ok?

NU! doi! treci la coltz! :D

haide? cum adica? vinete in loc de dovlecei si mere in loc de branza? sau invers?


nu fluf, ezapt reteta pe care am zis-o io care mer(g)e si cu vinete in loc de dovlecei. capisci?

Mah,da vad (dupa poze) ca aveti familii numeroase


sau mosafiri. da io-te cine vorbea, nenea cincisutedekile de galbiori.

reviu cu doo pozate pe intuneric mintenash.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori