Berea
Pnic, am tot ezitat sa gust Chimay din ala, da acu sa stii ca merg pe mina matale.
Oribile, Guinness cred ca n-o sa-ti placa, io cel putin nu pot nici s-o simt pe limba. In nici un caz nu e bere, e altceva (englezii si irlandezii au tot felu de feluri de bere, pe care io nici nu le-as incadra la bere, ci la altfel de bauturi; apropo, cum ii zice la berea aia englezeasca neacidulata?). Guinness seamana cu o bere trezita, cu cafea prin ea. Ca o bere aramie cu gust mult mai pregnant. Daca tot ai dat banu', mai bine luai Bavaria, tot olandeza, mai ieftina ca Grolsch (pronuntat Hrols, cu s final ca la sarpe, sugubat etc...) si de'a dreptu buna. Apropo de Grolsch, e foarte apreciata in Olanda (am fost acolo o singura data, in '94, si mi se zicea ca e mai apreciata decit Heineken), dar mie nu-mi place, ca e aspra si amara, mie imi plac mai mult berile mai 'dulci' (cum e Efes sau Gosser). Dar nu cred ca Grolsch e la 440 ml, olandezii fac berea de obicei la 330 si 660.
Apropo de bere aramie, daca sunteti prin zona Hamburg, gustati Duckstein. Bineinteles, ma adresez fanilor acestui fel de bere. Si fiindca am fost acu vreo saptamina pina la nemti si am mai efectuat citeva degustari, la crisme la halba, sau luate de pe la benzinarii, la cutie, le insir aici: in premiera au fost Jever (la halba) - amaruie dar buna, Holsten la halba (buna), Krombacher la cutie (amara rau), Hasseroder la cutie (nu cine stie ce, dar cred ca pacatuieste prin faptul ca am luat-o la cutie), Duckstein (am zis mai sus) si Faxe, o bere daneza pe care mi-am luat-o ca mi-a placut cutia (1l), dar am dat de o bere absolut delicioasa. Repetari cu confirmare de calitate: Warsteiner la cutie (merita), Steffl la halba (in Ungaria), f. buna si Schwechater la cutie, locul 1 cu felicitari, cum mi-o aduc aminte din 94 cind se facea si pe la noi (in acelasi loc unde se imbutelia si Steffl si Kaiser), nebunie curata! Pt. urmatoarea iesire mi-am propus macar Kronenbourg si Puntigamer, ca premiere. Plus un carton de Schwechater si 2-3 Faxe la kil. Si sa nimeresc intr-un sat la vreo berarie din aia mica de face berea acolo si nici nu se gaseste in alta parte.
Am mai aflat 2 lucruri in delegatia asta:
1. Legea germana a puritatii berii zice f simplu: berea trebe sa contina apa, hamei si malt (clasicele wasser, hopfen und malz).
2. Cea mai veche fabrica de bere inca in functiune este Weihenstephan Brauerei, la Freising, linga Munchen. Face bere neintrerupt de la 1040, aproape 1000 ani. Iata alt loc pe care l-as vizita, pentru o bere proaspata, direct de la tuturoi! Sau macar la cutie sa gasesc, prin zona pe acolo.
Oribile, Guinness cred ca n-o sa-ti placa, io cel putin nu pot nici s-o simt pe limba. In nici un caz nu e bere, e altceva (englezii si irlandezii au tot felu de feluri de bere, pe care io nici nu le-as incadra la bere, ci la altfel de bauturi; apropo, cum ii zice la berea aia englezeasca neacidulata?). Guinness seamana cu o bere trezita, cu cafea prin ea. Ca o bere aramie cu gust mult mai pregnant. Daca tot ai dat banu', mai bine luai Bavaria, tot olandeza, mai ieftina ca Grolsch (pronuntat Hrols, cu s final ca la sarpe, sugubat etc...) si de'a dreptu buna. Apropo de Grolsch, e foarte apreciata in Olanda (am fost acolo o singura data, in '94, si mi se zicea ca e mai apreciata decit Heineken), dar mie nu-mi place, ca e aspra si amara, mie imi plac mai mult berile mai 'dulci' (cum e Efes sau Gosser). Dar nu cred ca Grolsch e la 440 ml, olandezii fac berea de obicei la 330 si 660.
Apropo de bere aramie, daca sunteti prin zona Hamburg, gustati Duckstein. Bineinteles, ma adresez fanilor acestui fel de bere. Si fiindca am fost acu vreo saptamina pina la nemti si am mai efectuat citeva degustari, la crisme la halba, sau luate de pe la benzinarii, la cutie, le insir aici: in premiera au fost Jever (la halba) - amaruie dar buna, Holsten la halba (buna), Krombacher la cutie (amara rau), Hasseroder la cutie (nu cine stie ce, dar cred ca pacatuieste prin faptul ca am luat-o la cutie), Duckstein (am zis mai sus) si Faxe, o bere daneza pe care mi-am luat-o ca mi-a placut cutia (1l), dar am dat de o bere absolut delicioasa. Repetari cu confirmare de calitate: Warsteiner la cutie (merita), Steffl la halba (in Ungaria), f. buna si Schwechater la cutie, locul 1 cu felicitari, cum mi-o aduc aminte din 94 cind se facea si pe la noi (in acelasi loc unde se imbutelia si Steffl si Kaiser), nebunie curata! Pt. urmatoarea iesire mi-am propus macar Kronenbourg si Puntigamer, ca premiere. Plus un carton de Schwechater si 2-3 Faxe la kil. Si sa nimeresc intr-un sat la vreo berarie din aia mica de face berea acolo si nici nu se gaseste in alta parte.
Am mai aflat 2 lucruri in delegatia asta:
1. Legea germana a puritatii berii zice f simplu: berea trebe sa contina apa, hamei si malt (clasicele wasser, hopfen und malz).
2. Cea mai veche fabrica de bere inca in functiune este Weihenstephan Brauerei, la Freising, linga Munchen. Face bere neintrerupt de la 1040, aproape 1000 ani. Iata alt loc pe care l-as vizita, pentru o bere proaspata, direct de la tuturoi! Sau macar la cutie sa gasesc, prin zona pe acolo.
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Lun Aug 11, 2003 11:00 pm
Pinkie, acum de ce ma speri cu Guinness ? Tu poate nu ai servit-o in conditiile date de tester...si d'aia nu a fost buna. Eu o las 3 zile la frigider ca sa se raceasca bine si apoi pe urma o beau...din pahar.
Iar despre Grolsch....sunt sigur ca sticla are undeva intre 400 si 500 ml. Sa te uiti si tu. Cred ca 467 ml daca nu ma insel. Poate confirma tester sau pnic.
Iar despre Grolsch....sunt sigur ca sticla are undeva intre 400 si 500 ml. Sa te uiti si tu. Cred ca 467 ml daca nu ma insel. Poate confirma tester sau pnic.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Da ma, 467, sau pe-acolo, acu mi-am adus aminte, scuze! Heineken, Bavaria, Amstel, astea erau la 330 si 660, Grolsch-ul era la cantitati d-astea ciudate.
Guinness am servit-o exact cum trebe. Ca scrie si pe cutie, nu tre sa citesti prin carti. O bagi la congelator 40 de minute, decit sa o tii 3 zile la frigider, pina e cutia rece gheata, pe urma o deschizi si o torni imediat in halba, intorcind pe loc cutia perpedicular pe sol (deasupra halbei)! Iti trebe neaparat o halba in care sa incapa toata odata. Io, dupa ani in care am refuzat sa gust pe la Irish Puburi sau prin alte puburi, am gustat si io la taicamiu acasa, care e mare amator fiindca e neacidulata. Nu vreau sa te sperii, o sa te sperii singur!
Guinness am servit-o exact cum trebe. Ca scrie si pe cutie, nu tre sa citesti prin carti. O bagi la congelator 40 de minute, decit sa o tii 3 zile la frigider, pina e cutia rece gheata, pe urma o deschizi si o torni imediat in halba, intorcind pe loc cutia perpedicular pe sol (deasupra halbei)! Iti trebe neaparat o halba in care sa incapa toata odata. Io, dupa ani in care am refuzat sa gust pe la Irish Puburi sau prin alte puburi, am gustat si io la taicamiu acasa, care e mare amator fiindca e neacidulata. Nu vreau sa te sperii, o sa te sperii singur!
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Lun Aug 11, 2003 11:00 pm
Nene pinkie imi facusi pohta. Subscriu si io la berea aia daneza la conserva d'un metru. E bere de cursa lunga. Chimay sigur o sa-ti placa. E dulceaga, pe gustu' matale. Daca mai ajungi in Germania tine directia Warstein, unde se face Warsteineru' de-ti placu atata. Oraselu' e un pic mai jos de Kassel, intre Brilon si Paderborn.
Prin zona bavareza mai fac mitocanii bere Paulaner - buna rau.
Oribile si io glumeam, da' mai fa si tu eforturi de diversificare, chiar daca ramai falit.
Prin zona bavareza mai fac mitocanii bere Paulaner - buna rau.
Oribile si io glumeam, da' mai fa si tu eforturi de diversificare, chiar daca ramai falit.
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
Mama, si anu asta am trecut numa de 4 ori pe linga Kassel, ba ultima data am si dormit acolo (la Etap)! Gata, cind oi mai trece caut o pensiune la Warstein (care parca am observat si io la un moment dat ca e prin zona, da mi-a iesit repede din cap).
Paulaner nu e d-aia alba, nu? Ca Franziskaner...
Paulaner nu e d-aia alba, nu? Ca Franziskaner...
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Lun Aug 11, 2003 11:00 pm
E alba. Prin zona gasesti o gramada de orasele cu pensiuni dupa ce iesi de pe autostrada. Mai multe is pe la Olsberg, Bestwig si pe drumu spre Winterberg. In olsberg e si un getranke markt asortat cu de toate bericioaicele si spriturile posibile.
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
Aha, imi suna mie ceva cunoscut, ca d-aia intrebai. Deci e alba. O sa gust totusi, desi nu am inclinatie catre...
In Nemtia nu cred sa fie zona fara pensiuni. Poate prin RDG. Partea misto e ca sunt convenabile, desi e mai ieftin in Austria. Si alta parte misto e ca Germania merita vazuta, da nu stie nimeni, ca toti fug prin sud (Spania, Italia, Grecia), asa ca e destul de aerisita, ca turisti. Si, in fine, alta parte misto, e ca si in Austria, si la nemti, pensiunile sunt curate, au un bun raport calitate pret ca sa zic asa, nu ca hotelele din Italia sau Grecia. Ce mai, tari de nemti, merita orice acolo, si mincarea, si drumu, si cazarea, si obiectivele turistice.
In Nemtia nu cred sa fie zona fara pensiuni. Poate prin RDG. Partea misto e ca sunt convenabile, desi e mai ieftin in Austria. Si alta parte misto e ca Germania merita vazuta, da nu stie nimeni, ca toti fug prin sud (Spania, Italia, Grecia), asa ca e destul de aerisita, ca turisti. Si, in fine, alta parte misto, e ca si in Austria, si la nemti, pensiunile sunt curate, au un bun raport calitate pret ca sa zic asa, nu ca hotelele din Italia sau Grecia. Ce mai, tari de nemti, merita orice acolo, si mincarea, si drumu, si cazarea, si obiectivele turistice.
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Lun Aug 11, 2003 11:00 pm
Bere alba nefiltrata, la sticla, gasesti la Deutsche Kneipe, in spate la Oringiu de pe Dorobanti. Nu mai tin minte ce marca era, ca fusei demult de tot. Nici nu mai bag mana in foc ca mai exista crasma.
Subscriu la ce-a zis pinchi cu Germania tara turistica. Pana sa ma duc p-acolo nu mi-as fi imaginat asa ceva.
Ca tot veni vorba de berea alba. Olandezii, i-am vazut io, o beu cu zeama de lamaie. Merge. Iar in Nemtzia am baut bere alba cu suc de banane, cam straniu, da' se puncteaza la capitolu' experienta. Mie berea alba mi-a placut natur, turnata in pahar de un hartist care facea asa:
1. turna in pahar cam 3/4 din sticla de bere
2. scutura sticla cam cum se scutura o eprubeta ca sa se omogenizeze zeama cu drojdia
3. turna restu' in pahar
Subscriu la ce-a zis pinchi cu Germania tara turistica. Pana sa ma duc p-acolo nu mi-as fi imaginat asa ceva.
Ca tot veni vorba de berea alba. Olandezii, i-am vazut io, o beu cu zeama de lamaie. Merge. Iar in Nemtzia am baut bere alba cu suc de banane, cam straniu, da' se puncteaza la capitolu' experienta. Mie berea alba mi-a placut natur, turnata in pahar de un hartist care facea asa:
1. turna in pahar cam 3/4 din sticla de bere
2. scutura sticla cam cum se scutura o eprubeta ca sa se omogenizeze zeama cu drojdia
3. turna restu' in pahar
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
Usor usor dragi expertzi in bere, parca-i cm pe aci, numa ca ceva mai multa informatzie
Sa zic ceva de beri in general, evident eu nu stiu ce gusturi si preferinte are fiecare, deci nu pot sa ghicesc ce ii va place unuia sau altuia. La fel si altzii se hazardeaza putin in aprecierea gusturilor altora.
Acestea fiind zise, Guinness este acidulata, doar ca mai slab ca altele.
Apropo ce-mi trecu prin cap, la un moment dat am numarat vreo 600 de tipuri de beri belgiene (incluzand si subsortimente)
Si vorbind de Chimay, pot spune ca e o bere tare buna, cu o culoare deosebita si o sticla misto, se bea in general din pahar.
Sa zic ceva de beri in general, evident eu nu stiu ce gusturi si preferinte are fiecare, deci nu pot sa ghicesc ce ii va place unuia sau altuia. La fel si altzii se hazardeaza putin in aprecierea gusturilor altora.
Acestea fiind zise, Guinness este acidulata, doar ca mai slab ca altele.
Apropo ce-mi trecu prin cap, la un moment dat am numarat vreo 600 de tipuri de beri belgiene (incluzand si subsortimente)
Si vorbind de Chimay, pot spune ca e o bere tare buna, cu o culoare deosebita si o sticla misto, se bea in general din pahar.
Rehab is for Quitters
- tester
- Junior Member
- Mesaje: 932
- Membru din: Dum Feb 22, 2004 11:00 am
- Localitate: UK
io-s mai tare jtiu si ceva echipe din bundesliga precum si opel, mercedes, audi, porshe, foltzvagan, trabant, varburg etc...ehehe va am la dejtu mic
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
Am consumat un Guinness. Pinkie a avut dreptate. Nu este o bere pe gustul meu. Constientizez ca e buna, dar nu e pt. mine. Prea amara, prea neacidulata. Aveam senzatia ca beau cafe frapte.
Ce sa fie urmatoarea pe lista de incercari ? Miller sau Bavaria ?
Ce sa fie urmatoarea pe lista de incercari ? Miller sau Bavaria ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Cred ca Miller este la polul opus, e buna si aia oricum.
Ia uitatzi pozí£ facutí£ de curand.
Aia din stanga e a mea, super extra ultra rece
Ia uitatzi pozí£ facutí£ de curand.
Aia din stanga e a mea, super extra ultra rece
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Rehab is for Quitters
- tester
- Junior Member
- Mesaje: 932
- Membru din: Dum Feb 22, 2004 11:00 am
- Localitate: UK
Oribile, Miller ca orshce bere americana sau canadiana ie spalata bine. Ori bei noroc ori miller sau molson (parca asa-i zice) cam tot aia e. Bavaria e buna da' nu merita banii. Cu stramtoarea de ciorap de-o ai poti sa te bagi la Radeberger sau una din berile cehesti de piata socialista (Budvar sau Plsner Urquell)
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
pnic, berile cehesti le beau mai mereu.si asta pt. ca e taica'miu fan...si imi cumpara el . am devenit si eu fan. imi place mai mult Budweiser. Urquell e un pic cam amara pt. gustul meu...dar o beau cu placere si p'aia. eu sunt in cautare de beri noi. cehestile le stiu de multi ani. ~)
Miller din Romania e facuta in Belgia.
sa incerc Salitos ? (bere cu tequila)
Miller din Romania e facuta in Belgia.
sa incerc Salitos ? (bere cu tequila)
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Salitos n-am baut. Da' daca-i bere mexicana si asta are acelasi gust cu berea americana. Nu conteaza ca mileru' e facut in Belgia. Reteta e baza. Mileru care l-am pus io pe limba era prost rau. Poti sa bagi lejer fo 6 sticle si singura senzatie sa fie de burta umflata.
Daca vrei experiente noi in materie de amestecuri de bere io-te acilea 2 trotiluri garantate:
1. bere neagra(500 ml)+lamaie(1 buc)+gin(fo 200 ml min). Nu conteaza originea ingredientelor ca oricum dupa primele 2 pahare nu mai realizezi mare lucru.
2. bere blonda+rom, si daca vrei si lamaie. Cantitatile is ca mai sus, efectele asupra dezechilibrului apar cam dupa 2 halbe si ceva.
Daca vrei experiente noi in materie de amestecuri de bere io-te acilea 2 trotiluri garantate:
1. bere neagra(500 ml)+lamaie(1 buc)+gin(fo 200 ml min). Nu conteaza originea ingredientelor ca oricum dupa primele 2 pahare nu mai realizezi mare lucru.
2. bere blonda+rom, si daca vrei si lamaie. Cantitatile is ca mai sus, efectele asupra dezechilibrului apar cam dupa 2 halbe si ceva.
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
Pana prin 98-99 se gasea in Terminus o bere englezeasca la cutie - Tennents Super parca ii zicea, cu 9% alcool. Bere mai tare ca aia ( ca si concentratie alcoolica ) n-am baut. O alta bere interesanta pe care o aveau era Killkeny - am vazut ca au adus si la festivalul Tuborg.
- fahrenheit
- Junior Member
- Mesaje: 56
- Membru din: Vin Feb 27, 2004 12:00 am
Pnic - chiar ai incercat TOATE berile americane si canadiene, ca esti foarte convins de ce spui
Daca Miller-ul e facut in Belgia nu e neaparat ca cel american, asa cum intre Budweiser cehesc si Budweiser american e diferenta de la cer la pamant, s-ar putea sa fie la fel si la Miller
Asa ca numai face generalizari aiurea
Daca Miller-ul e facut in Belgia nu e neaparat ca cel american, asa cum intre Budweiser cehesc si Budweiser american e diferenta de la cer la pamant, s-ar putea sa fie la fel si la Miller
Asa ca numai face generalizari aiurea
-
Dany_S - Junior Member
- Mesaje: 1165
- Membru din: Mar Apr 13, 2004 11:00 pm
Nu cred ca trebe sa le incerci pe TOATE. Si io, facind un numitor comun al berilor consumate in SUA, pot concluziona ca sunt usor apoase, usoare, spre dulcegi (e si un termen mai, asa, de 'mahala', dar nu il folosesc pentru ca proaste nu sunt). Ca sa le consum pe toate e imposibil. Si, daca ar fi asa, nu s-ar mai putea generaliza nimic...
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Lun Aug 11, 2003 11:00 pm
normal, nici eu nu le-am incercat pe toate, sunt zeci de feluri, dar ca sa generalizezi gandesc ca din 50 de beri tre sa incerci mai mult de 1,2 sau 3. Si chiar daca numarul icnrcat e destul de mare pt a generaliza, atunci cand o faci nu folosesti cuvantul "toate".
PS: de fapt, eu chiar sunt de acord cu ce zici, nu prea agreez berile americane/canadiene, in general, dar sunt unele foarte bune care nu seamana deloc cu cele de duzina precum Budweiser, Molson Export sau Miller.
PS: de fapt, eu chiar sunt de acord cu ce zici, nu prea agreez berile americane/canadiene, in general, dar sunt unele foarte bune care nu seamana deloc cu cele de duzina precum Budweiser, Molson Export sau Miller.
-
Dany_S - Junior Member
- Mesaje: 1165
- Membru din: Mar Apr 13, 2004 11:00 pm
Sa fac neshte corectii, ca nu e de bine ce se intampla.
Milleru' din Belgia e facut supt licenta, Budvaisaru american e nume furat, care n-are nici o legatura cu Budvaru' din Cehia unde se produce bere adevarata.
In ceea ce priveste incercatu' tuturor berilor ramane valabil ce-a spus pinchi.
Milleru' din Belgia e facut supt licenta, Budvaisaru american e nume furat, care n-are nici o legatura cu Budvaru' din Cehia unde se produce bere adevarata.
In ceea ce priveste incercatu' tuturor berilor ramane valabil ce-a spus pinchi.
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
pai budu din uniunea sovietica ailalta cam are legatura cu cel din cehia
la haga procesu intentat americanilor de cehi ie pe rol de fro 60 de anisori
la haga procesu intentat americanilor de cehi ie pe rol de fro 60 de anisori
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
Salut, testere ! Te vad online...poate imi raspunzi si mie la o intrebare. Pe unele beri scrie LAGER. Ce inseamna asta ?
Eu tocmai beau un Heineken...si scrie pe sticla "Heineken Lager Beer".
Eu tocmai beau un Heineken...si scrie pe sticla "Heineken Lager Beer".
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Oribilul Mosh scrie:Salut, testere ! Te vad online...poate imi raspunzi si mie la o intrebare. Pe unele beri scrie LAGER. Ce inseamna asta ?
Eu tocmai beau un Heineken...si scrie pe sticla "Heineken Lager Beer".
Lager beer inseamna bere tare (germana)
Of all the things I've lost, I miss my mind the most...
-
CrAsh0v3r - Mesaje: 899
- Membru din: Sâm Mai 03, 2003 11:00 pm
Aha. Multumesc. Vezi ca nu e voie sa dai quote la postul anterior.
Totusi eu am sesizat ca doar pe berile dulci la gust scrie Lager. Pe berile cehesti de ce nu scrie Lager ?
Totusi eu am sesizat ca doar pe berile dulci la gust scrie Lager. Pe berile cehesti de ce nu scrie Lager ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori