Pagina 7 din 8

MesajScris: Mar Dec 21, 2004 9:31 am
de Invincible
Fara comentarii!

MesajScris: Sâm Feb 12, 2005 3:10 pm
de Wild Rose
SOD scrie:1.oare e mai buna berea la sticla sau la pahar?
2.oare berea la sticla e mai buna daca o bei din sticla sau din pahar?
3.daca stai la bar si bei o bere,nu ar trebui sa ai si niste covrigei?
4.care bere e mai buna?blonda sau bruneta?
5.oare sunt betiv daca pot sa beau 20 de beri si sa mai ma si duc in late parti dupa aia?


1. La sticla.
2. Din sticla.
3. Covrigei si alune si...
4. Blonda, evident.
5. Tu? Betiv? Glumesti! ;M

MesajScris: Dum Feb 20, 2005 3:38 pm
de MiG29
uo parte din colectzia mea de cutii de bere(cele de 0,33),pe care am avut placerea imensa se la consum in prealabil:p

MesajScris: Dum Feb 20, 2005 11:19 pm
de Oribilul Mosh
vezi ca ti-am deschis 3 subiecte de la multi ani pana acum. sa mai aduci si tu niste beri de import care nu se gasesc pe la noi :D

apropos...voi ati baut Burger ? suspectez ca e facuta din pastile chimice...nicidecum prin procesul natural de fermentare al berii.

MesajScris: Dum Feb 20, 2005 11:48 pm
de MiG29
am baut si burger.ie cam najpa.da tinand cont ca ie facuta de iuropian drincz se ecsplica.
si ce bere ai vrea?:p

MesajScris: Dum Feb 20, 2005 11:50 pm
de Oribilul Mosh
pai vreau bere argentiniana sau braziliana.
a..si Quin Tao d'aia...sau cum ii zice la aia chinezeasca care ti-a placut tie.

MesajScris: Lun Feb 21, 2005 12:27 am
de MiG29
de la brazilieni am baut numa Brahma si Kaiser facut la ei(najpa).Argentiniana nam baut.
Pese: Tsingtao:D
Nu te uit:)

MesajScris: Mie Feb 23, 2005 11:51 am
de jeorj
Hai sa-mi dau si eu cu parerea despre bere. Trebuie sa recunosc ca sunt mai putin pretentios. In general daca te obisnuiesti cu un fel de bere(vorbesc de cei care beau macar o bere doua pe zi , nu la doua saptamani), orice alta bere poata sa-ti para naspa pe moment.
Impresia despre o bere mai poate fi influentata de starea de moment, ce ai mancat inainte si alte motive(printre care si calitatea :) ).
Eu de obicei beau berea muncitoreasca locala(cea bauta de localnici). Recunosc ca stau inca bine cu stomacul.
Deci daca sunt la cluj beau ursus, la arad e arbema, prin deva hategana, la mare parca e malbera, in delta tulceana, pe valea prahovei azuga, pe valea oltului(valcea) berea alutus, in bucuresti nu m-am hotart inca :) (nu stiu exact care-i bere muncitoreasca) , in Sibiu prefer Balea. Argumentul principal este ca fiind locala normal ar fi sa fie proaspata. Alt argument e ca-i cea mai ieftina.

Si sa raspund si la chestionarul de la inceput:
1 la halba
2 din sticla
3 prefer chipsurile(dar sa fie din cartofi :D)
4 la bere prefer blondele(brunetele sunt prea dulci pentru mine :) )
5 Aici citez cugetarea unui mare filozof roman:" Orice om are dreptul sa bea o bere. Dar dupa o bere devii alt om, care la randul lui are dreptul la o bere" :D .

MesajScris: Mie Feb 23, 2005 2:58 pm
de MiG29
nu mai iegzista malbera:D

MesajScris: Joi Feb 24, 2005 9:56 am
de jeorj
Pacat , nu era rea.
Dar ce bere se mai face pe acolo?


Din berile straine, am cumparat odata in Franta de la o benzinarie trei beri(care erau mai ieftine). La primele doua nu le-am prea simtit gustul. In primul rand ca mi-era prea sete(era o caldura torida), in al doilea rand berile erau calde(nu aveau la frigider).
Oricum dupa doua beri baute pe nerasuflate mi-am putut permite sa citesc eticheta: Bavaria 8.7%, la doza de 1/2 litri neagra(doza). Dupa a treia bere nu mai avea rost sa citesc :sleep: . Din pacate n-am putut sa gust acea bere in conditii normale(adica sa fie de la gheata).
Ce am baut prin crasma pe acolo la sticle de un sfert mi-i s-a parut bataie de joc. Nu-ti ajunge nici macar sa iei o pastila. In schimb pretul........

MesajScris: Vin Feb 25, 2005 2:49 pm
de MiG29
pai acuma se face golden brau si heineken.adica se imbuteliaza doar.

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 2:49 am
de Mirela
Atentie, urmeaza un post despre berile belgiene. cu mentiunea ca nu toate sunt belgiene, dar pe toate le-am baut in Belgia :D

Dej fusei in Belgia acu' fo doo saptamani, a dooa zi dupa ce-am terminat cursurile de anu' 4. Si bere, curje cu ea. si ieftina. cel putin comparativ cu frantza si cu irlanda. dar sa va spui ce am incercat. cu mentiunea ca nu e o idee sa faci cockteil. si mai ales, sa nu le amesteci si intre ele si cu techila.
dar sa purcedem

Leffe blonda (cel putin cre'ca asta o fost). prima bere in belgia, si in Antwerp. prima bere ever. ce-o sa-mi amintesc este ca_continutul ridicat de alcool (vreo 8%) s-a urcat repejor la celulele nervoase. care s-au relaxat insatntaneu. mai ales dupa primele sentimente de alcoolica notorie, ca mergeam prin cartieru' cu magazine super scumpe si ne holbam la magazinele de diamante cu berile in mana. care lucru nu numai ca e social acceptat dar mai e si foarte normal si natural. bere buna, umpicutz cam amaruie, dar m-a binedispus atunci cand trebuia. plus o reinvigorare binemeritata dupa noaptea de nesomn dinainte. mentiune speciala: nu e o idee prea buna sa faci shoturi cu Leffe. de fapt nu e o idee buna sa faci shoturi cu orice fel de bere, dar cu atat mai mult cu cat berea aia are 8 la suta. am fost vesela si pusa pe sotii in timpul vizitei cu ghidu' prin orash si instigatoare la chestii gen catzarat pe ziduri ca sa observam lipsa de coae a unei statui. dar dupa trei ore de mers pe jos si vizionarea steagului Romaniei alaturi de steagurile tarilor din UE la primarie mi-o trecut.

Bush roshie. continut alcoolic, 12%. cat o sticla de vin. buuuun, mai ales cand vine sa ostoiasca un gatlej insetat. o juma' de bere pe drum de la colegele care au dat bir cu fugitii. amara, si cu gust de fermentat. intre bere si vin. dar buna. si rece. au urmat inca trei, acasa la tipii si tipele pe care ii si le vizitam. dupa o masa delicioasa. foarte bun. inevitabile punch-line-uri si glume de genul don't forget your bush, do you want another bush, simon? lior is a man of many bushes. catarina likes to take care of her bush, caress it and leave it to warm up a little bit before finishing off, i like my bush, we like our bush with a nice cigarette in between mouth...fulls. etc etc. a urmat o movida in cluburi. la momentul ala eram inca treaza, ba chiar cea mai treaza din grupul de vreo doozeci care a pornit pe strazi cu berile in mana. primu' club de salsa, al doilea rockeros. nu-i nimic, s-a dansat foarte bine si pe ritmuri de Sepultura. adica grupu' cu care eram. cei care nu ascultau asha ceva. ceilanti, me included, nuj de ce ne-am apucat la un moment dat sa urlam unii la altii Chaos! A.D!! in mijlocu' melodiei, si sa merem dupa techila. in momentul ala eram la a cincea bere, si al doilea shot de techila si scara in spirala catre subsol unde era toaleta incepea sa se cam mijte in fatza mea.

Duvel. 9%. s-a ingurgitat rapid, dupa setea datorata dansului. si dupa o cola nesatisfacatoare. cu inca doo, cred, shoturi de techila. cu bubuit paharele pe tejghea sub ochii bulbucati ai matahalei de barman. in stil mexican, pentru tipele cu care eram, care trebuiau initiate. care or facut pe ele cand li s-o presarat sarea pe gat. da' ma rog, ziceam de Duvel. cam amaruie si datatoare de dureri de cap a dooa zi. si cu multe drumuri pentru aranjat tinuta in oglinda inexistenta a toaletei de la subsol. care mai era si cu plata.

Magners true, asta nu e bere, e cidru, dar a fost nevoie ca sa ma racoresc si sa ma trezesc, ca deja nu mai vedeam bine. pint oferit de-un englez cu care am schimbat injuraturi la adresa lui Man U. si impresii lipsa de stil a jucatorilor de biliard de la masa din foishorul din spate al clubului. a urmat o plecare rapida din bar si cautarea disperata a fetelor care nu cunoshteau orashul, in timp ce mintea s-a limpezit odata cu terminarea unei sticle de heineken parca o fost, pasate de undeva din dreapta. dupa care am renuntzat si m-am dus acasa, ca ma dureau picioarele si picam de somn. si abea cand am loat contactul cu patu' rece m-am imbatat de-a binelea sha inceput sa se invarta camera cu mine.

Belle-Vue duminica seara, complet treaza si incredibil de obosita dupa ziua de cutreierat prin coclauri belgiene. m-a trezit din letargia cauzata de un martini cu masline negre care insotise o ora jumate mai devreme enorma pizza de la restaurantul italienesc (cu staff suta la suta, de la bucatar pana la nenea care stergea paharele, nativ-italienesc). cea mai faina bere pe care am baut-o vreodata (cu exceptia aleia japoneze cu S de anu' trecut din Montpellier, nu-i mai tin minte numele da' are daimon cutia pusa la colectie daca vretz sa-l intrebatz). i-am cerut barmanului o bere mai "légí¨re", si mi-a oferit aceasta bere aromata, cu ceva iz de capshunica amestecata cu lamaitza, de numai 5,6%. asta la belgieni fiind light (ca in Oirland ar fi considerata super tare) O bere superba, racoritoare si incredibil de yummy pe papilele mele gustative.

Palm - o bere roshie de vreo 6 sau 7 la suta, cam amara si cu un gust destul de puternic. o bere de care iti aduci aminte atunci cand vrei sa bei ceva caruia sa ii simti bine gustul. asociata cel mai bine cu o tigara care iti place si o conversatie buna, altfel risca sa isi piarda proprietatile si sa devina o bere de duzina.

Barbaro bere mai dura. blonda. servita intr-o halba micutza si grasuna, cu un nene imbracat primitiv intr-o pozitie de lupta. intr-adevar, o bere pe care te astepti sa o vezi in mainile unui barbat, inalt, cu umeri lati si parul negru. evenual o bere pe care o simte fumeia acasa pe buzele barbatului care vine obosit dupa o zi de munca. baut un sfert de halba, restul pasat grecului de vis-a-vis.

Chimey Bleu nu, nu e o bere albastra, ci o bere roshie si cam de duzina, din care am baut un sfert din solidaritate pentru Silvia, , care vroia sa o termine sa isi ia altceva. (pentru ca un lucru inceput trebuie intotdeauna dus pana la capat si noi, femeile, nu ne temem sa cerem o mana de ajutor atunci cand e nevoie)

Corona. o bere care nu mai are nevoie de comentarii. nici foarte deosebita, dar nici de lepadat. lamaia stoarsa putin si apoi strecurata in gatul sticlei a facut-o super racoritoare si am apreciat super mult gustul amarui, de coaja de lamaie, ca am lasat-o sa lancezeasca lasciv pe masa pana la patru dimineatza

si sunt sigura ca au mai fost vreo doua, dar acum nu imi mai aduc aminte...

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 11:12 am
de Oribilul Mosh
Mirela, de ce s-au chinuit cehii sa inventeze berea pils ? Ca matale sa bei porcarii belgiene...nefiltrate si cu gust de butoi..care nu au nici o asemanare cu berea timpurilor moderne ? :D

Iti recomand o bere excelenta, pe care sunt sigur ca nu ai incercat-o desi ai stat in Franta o buna bucata de vreme. Fischer Biere d'Alsace. Mie mi-a placut foarte mult. Am servit-o la sticla generoasa (in jur de 667 parca)...cu dop d'ala smecher de zici ca e sampanie. Nu foarte acidulata...si dulceaga. O bere excelenta atat in timpul mesei dar si in clipele de recreere, atat de necesare unui om dupa o zi istovitoare de munca.

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 5:13 pm
de Mirela
Moshule, tu cand te duci intr-un loc nou sau in vacantza vrei cele mei bune restaurante, hotel-pension cu micul dejun si vizita ghidata prin localitate.

nu zic ca nu apreciez rafinatatile vietii, da' cand sunt undeva nou prefer o bomba in care se duc localnicii, un B&B ieftin si plin de oameni de tate felurile, si cutreieratul strazilor pustii la 4 dimineatza. mici esantioane din viata adevarata a locului respectiv.

si daca esti intr-o tara cu renume de fabricat bere...care-i farmecu' sa bei ce bea toata lumea? in plus, mie imi place berea nerafinata si cu gust de butoi. aia care lasa cele mai pure si mai frumoase amintiri.

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 5:17 pm
de Oribilul Mosh
Mirela scrie:Moshule, tu cand te duci intr-un loc nou sau in vacantza vrei cele mei bune restaurante, hotel-pension cu micul dejun si vizita ghidata prin localitate.


Da...asa imi doresc dintotdeauna. Din pacate am parte de dormit in masina sau in cel mai bun caz cort....drept pranz o conserva cu paine.....iar ghid il am pe Hades care consulta atlasul rutier si imi spune ca nu intelege unde ne aflam.

:o

Revenind la bere...mie imi plac chestiile simple. Am baut beri nefiltrate si nu mi-au placut. Asa ca...in acest caz...tu esti cu rafinamentele...si eu omul din popor. Plus ca in epoca moderna...berea nefiltrata e mai scumpa decat cea filtrata.

oki ? :yD

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 5:26 pm
de Mirela
unde-am fost eu:
supermarket: stecla de Bush (0.33) 87 de centz . stecla de Duvel 85, stecla de Stella 99.
bar de studentz: stecla de orice fel de bere (tot 0.33) 1 euro 70. halbele 2.50(parca)
club nu fuarte fuarte: stecla de bere: intre doi si 2.50 halba: nujtu, n-am incercat
club fuarte fuarte: nujtu, ca n-am intrat

diferentza fuarte mica intre unele si altele.

pies: stiu c-acia ii de beri da' ca tot am pomenit de cluburi, am trecut pe o stradutza din Bruxelles, in ultima zi in Belgia, pe langa un club numit Homo Erectus (strip-club, duuh)
si pe fucking vitrina scria asa, in frantuzeshte: in fiecare zi, 3 belgieni contracteaza Sida. folositi intotdeauna metode protective! la care Silvia, si acuma la sfarsit ne atrag atentia? asta trebuia sa scrie mare cu rosh, pe pancarta la aeropor, cand intri in tzara sa nutz faci planuri glorioase. ~p

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 5:30 pm
de Oribilul Mosh
la noi e mai mare diferentza...pentru ca alea nefiltrate se importa. ai si tu dreptate :D

la noi la Fanutza : 41 centz Timisoreana *p

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 5:35 pm
de Mirela
Timijoreana ii buna cum am incercat io odata de la cineva, cu lamaie si cu sare pe marjina paharului. aja mi-o placut. alfel nu beau, ca nu se obijnuieste in familie.

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 5:37 pm
de Oribilul Mosh
la Fanutza..oamenii de pe acolo isi pun si o cireasa confiata in pahar cand beau Timisoreana. altfel nu le place :p

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 5:42 pm
de Amaterasu
moshule ~p ~p

da si nu beau decat din pahare de cristal + ca daca ospatarul nu le zambeste de ajuns ii ard o cireasa confiata peste mufa de nu se vede..

deci da.

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 6:28 pm
de Daimon
bah moshule voi capitalistii adica de la bucuresti aveati buala pe TIMISOREANA asa ca ati facut orice sa se duca dreaq reteta!!!!!!!
ca nici macar eu nu beau decat rar si tangential TIMISOREANA
multumim partidului si societatii ca au stricat o traditie care data din vreme in care voi acolo traiati in colibe
si by the way moshule, tu n-ai de unde sa stii de-acolo de unde ejti, Fischer e o bere comuna...

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 7:12 pm
de Oribilul Mosh
si ? am zis eu ca e bere de lux ? oricum...stiu ca esti snob..si nu iti place ceea ce e comun. timisorenii astia :D

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 7:53 pm
de Daimon
ca sa nu fiu offtopic. mie mi se pare cam scumputza berea pe la noi 40.000 beck's/tuborg 45.000 stella/carlsberg. mai ca mi-e dor de piconu frantuzesc la 3 iuroi

ce sa-i faci moshule daca nu impartasim aceleasi modele culturale. tu cu muncitorii de la apaca sau cum i-o zice, eu cu Hans Castorp, des Esseintes si Dorian Gray.

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 10:08 pm
de MiG29
nu vi-se cam pare ca atz luat-o pe aratura?:D
mai usor ca suntetz off-topic.
on-topic: berea belgiana mie nu-mi place.adica berea belgiana traditionala.Timisoreana am baut o sigura data, si am jurat ca ie ultima data.

MesajScris: Sâm Mai 21, 2005 3:26 am
de eyewitness
mirela scrie:da' cand sunt undeva nou prefer o bomba in care se duc localnicii, un B&B ieftin si plin de oameni de tate felurile, si cutreieratul strazilor pustii la 4 dimineatza. mici esantioane din viata adevarata a locului respectiv.


iti bati gura de pomana, miraculosu oricum nu-nteleje

cea mai buna bere ie aia rece, de la dozator, fie ca ie timisoareana, carlsberg, corona sau tzingtao. sa stapaneasca setea si sa fie motivatia unei discutii interesante cu baics despre efectele daunatorilor asupra frunzelor de dud in cresterea viermilor de matase sau cu neatzu despre inpactu globalizarii asupra olaritului din zona intorsaturii buzaului

MesajScris: Sâm Mai 21, 2005 3:37 am
de Mirela
hehehe, asta imi aduce aminte de-o conversatie asupra unui, ce dracu' era, Ursus sau Tuborg, numaijtu, cu raposatu' de deasupra tuturor despre numaru' de catalog al coronitzei cu carej impodobea sod cositzele in seara respectiva :D da' asta era acu' multa vreme, muuuulta...

edit:
consideram ca francezu' berea
Brune - adica neagra
Rosse, parca era - adica roshie
Blonde - adica blonda
si Blanche - adica...alba??

observam din discutiile cu cativa cunoascuti incredibile asemanari intre consumptia (scuzati furculisionu', dam place cum suna) unei beri si a unei femei.

adeca: omu' bea bere blonda mai tot timpul (ca la tot barbatu' ii place o blonda buna). satisface garantat nevoile omului, potolejte setea, o termini repede si poti sa mai iei una imediat dupa.

cu berea roshie...christmas beer la nemti, si la francezi mai era si "bierre du printemps", aveau doo saptamani cand venea primavara, infloreau copacii and stuff, si era in mare voga. dureaza ceva mai mult s-o termini, si-o savureaza persuanele intrebate cu mai multa placere.

aia neagra...e o bere grea, pe care respectivii o beau incet si cu grija, ca imbata rau si repede si iti umple stomacu' cum o bruneta itz umple viatza.

numa' cu a' "alba"...nu m-am prin ce si cum stau trebile inca...dar studiul de piatza continua.

MesajScris: Sâm Mai 21, 2005 8:25 am
de pacha
Asa este.
O bere buna este cea servita la halba de la butoi.

MesajScris: Joi Oct 26, 2006 9:19 pm
de claudia72
1. la sticla
2. din sticla(bine nu sticla de1l.)

MesajScris: Joi Oct 26, 2006 9:24 pm
de claudia72
ups!!! am apasat unde nu trebuia(sa continui)
3.da
4.blonda
5.cu siguranta...ha,ha....eu as intra in coma alcoolica ...... ce tot spun cred ca as muri

MesajScris: Lun Oct 30, 2006 4:56 pm
de Darkie007
Dupa mine, cea mai buna bere e Leffe bruna. are gustu` ala dulce amarui si miroase a caramel. pacat ca nu se prea gaseste in baruri in magazine nici nu mai vorbesc..