Bautura preferata

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Ce bautura consumatzi frecvent?

apa(aqva chiorenzis)
7
8%
bere(beer,bira,pivo,cerveza,shtitzi voi...)
19
23%
vin(de butuc,de masa,de regiune superior,de soi...)
11
13%
whisky(d-ala care miroase a pleosnitza)
6
7%
vodca
4
5%
coniac(bleah...)
0
Niciun vot
sucuri
17
20%
cocktail-uri(ptr aia mai rafinatzi)
5
6%
gin
5
6%
tequilla
6
7%
sampanie (pentru fandositzi)
0
Niciun vot
domle io nu beau...
4
5%
 
Voturi totale : 84

Mesajde Jasmine » Mar Mar 22, 2005 10:24 am

apa plata,lapte LaDorna cu Nesquick,fresh de portocale,sucuri "naturale" alde Santal,Prigat&co.. si acum alea mai grele : vin (Jidvei dry muscat,preferatul meu), urmeaza whisky(prietenii mei : Jack,Johnny,Jim ) , vodca , tequilla .. cateodata mai beau si sampanie.. toate separat si cu masura :) cheers!

quod me nutrit me destruit
Avatar utilizator
Jasmine
Junior Member
 
Mesaje: 2272
Membru din: Dum Mai 19, 2002 11:00 pm

Mesajde gaga » Lun Apr 11, 2005 10:35 am

pt curiosi de pe net:

Braga este o bautura racoritoare, raspandita mai ales in zona de sud - est a tarii. 1. Tehnologia de obtinere : Braga se obtine prin fierberea cu apa a meiului macinat. Lichidul tulbure sau amestecul obtinut dupa racire, din care aproape nimic nu se indeparteaza si care se gaseste la inceputul unei fermentatii alcoolice si acide, reprezinta braga proaspata sau dulce. La scurt timp dupa preparare, braga trece in fermentatie lactica sau se inacreste, obtinandu-se braga acra. Braga este tulbure, mucilaginoasa, cu substante coloidale in suspensie, datorita continutului mare de extract cu substante hranitoare, cu cantitati foarte mici de alcool si de produse de fermentatie acida. Daca este preparata corect, in conditii bune si depozitata corespunzator, braga poate fi considerata ca o bautura igienica. Braga se prepara astfel: intr-un rezervor cilindric si vertical, fabricat din otel inox alimentar, prevazut cu serpentina interioara de incalzire si cu agitator mecanic, ambele fabricate tot din otel inox alimentar, se introduc : - 35 kg miei sfaramat; - circa 375 litri de apa potabila. Amestecul rezultat se fierbe timp de 3 ore, dupa care se lasa in repaos 1 ora. Se adauga apoi, o noua cantitate de apa potabila, pentru compensarea apei evaporate, se porneste amestecarea si se mai fierbe inca 10 ore. Dupa cea de a doua fierbere, amestecul se raceste complet. Pentru ca racirea sa se faca in timp cat mai scurt, masa vascoasa, ramasa in vasul de preparare, se scoate si se intinde la aer, pe scanduri curate si uscate. Masa racita se amesteca apoi cu apa si se lasa circa 8 ore, timp in care incepe fermentatia. Se mai adauga o cantitate de apa potabila, astfel calculata incat sa asigure realizarea parametrilor de calitate, se strecoara prin sita, pentru retinerea impuritatilor vegetale grosiere, provenite din miei. Filtratul reprezinta braga proaspata sau dulce. Compozitia bragai este redata in tabelul 1. 2. Caracterizarea tehnologica a bragai : Braga este o bautura fermentescibila si nu fermentata. Fermentatia incepe printr-o slaba fermentatie alcoolica care, in scurt timp, este inlocuita prin fermentatie acida de tipul lactat, acetic, butiric, etc. Braga este un mediu complex, propriu pentru dezvoltarea diferitelor microorganismelor. Astfel : - intr-un cm3 de braga dulce se gasesc 784 500 germeni, iar - intr-un cm3 de braga acra, obtinuta din braga dulce, dupa 5 - 8 zile, se gasesc 5 850 000 germeni. Cea mai mare parte dintre microorganisme o reprezinta cele din tipul Bacillum Coli si Sacharomycet, care imprima o aroma particulara pronuntata. Se mai gasesc cocci, bacili, mucegaiuri de tipul Mucor. Uneori, in braga se mai adauga zaharina si acid salicilic, pentru indulcire si asigurarea conservabilitatii.

Prof. Dr. Ing. Alexandru Lucian STROIA
Institutul de Chimie Alimentara Bucuresti
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde Djinn » Lun Apr 11, 2005 12:41 pm

danoneeeee :-:

te invit la degustare in curand.
dar intai sa fac experimentele de rigoare, sa nu care cumva sa te am pe constiinta :D

:kiss:
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde mikutzul » Lun Apr 11, 2005 1:40 pm

Cica la mikutzu-i place Bloody Mary cand este vorba de alea grele, Irish Coffee mere cand sta la discutzii serioase shi in rest bea apa ca tot romanu'...:)
mikutzul
Junior Member
 
Mesaje: 501
Membru din: Vin Mar 11, 2005 3:34 pm
Localitate: kinky land

Mesajde jeorj » Lun Apr 11, 2005 1:45 pm

danone scrie:se introduc : - 35 kg miei sfaramat...... se strecoara prin sita, pentru retinerea impuritatilor vegetale grosiere, provenite din miei.........
Prof. Dr. Ing. Alexandru Lucian STROIA
Institutul de Chimie Alimentara Bucuresti

Asta e o bautura de pasti, sau acest Prof. Dr. Ing. este ceva mare vrajitor woodoo :D

Scuze dar nu m-am putut abtine:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
Avatar utilizator
jeorj
Junior Member
 
Mesaje: 1138
Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am

Mesajde gaga » Lun Apr 11, 2005 2:14 pm

Nici nu am citit reteta, am dat copy/paste ca ma bateau unii la cap ~p
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde Djinn » Lun Apr 11, 2005 2:20 pm

ai dracu aia insistentzii... cu bautura lor de tzarani dobrogeni venetici ~p

care io aflasem ca cica s-ar putea face si cu faina de porumb sau miez de paine :p da' n-am curaj sa incerc asa ceva, tot meiu ramane de baza...
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde older » Lun Apr 11, 2005 4:02 pm

cuba libre cum o prepara una dintre prietenele mele :)
in rest, limonada clasica (cateotdata fara zahar) e de baza la mine pe masa
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
Avatar utilizator
older
 
Mesaje: 699
Membru din: Mie Feb 23, 2005 12:00 am

Mesajde simone » Mar Apr 12, 2005 10:24 am

1. vinul
2. berea
3. tuica (este numai de pruna, celelalte sunt rachiuri)
4. cognac (nu vinars)
5. vin spumant (ca sampanie nu am apucat inca sa beau)
simone
Junior Member
 
Mesaje: 61
Membru din: Joi Mar 03, 2005 3:28 pm
Localitate: BUCURESTI

Mesajde Wild Rose » Dum Mai 29, 2005 8:08 pm

deci cred ca ordinea este urmatoarea: whiskey, vin, tequila, vodka, gin.

bauturi fara alcool: nestea/lipton preferabil de lamaie, coca~cola (de cele mai multe ori insa este combinata cu whiskey), sucuri naturale, apa plata (izvorul alb) si... cam atat.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member
 
Mesaje: 3338
Membru din: Dum Sep 01, 2002 11:00 am
Localitate: buc.

Mesajde Petrecaretul » Joi Iun 23, 2005 11:15 am

mojito
sangria
tequila bum bum ( cu scortisoara si portocala, i loc de sare si lamiie)
Petrecaretul
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Vin Mai 20, 2005 3:38 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde tzache » Lun Iul 18, 2005 2:55 pm

Bere: Carlsberg, probabil sigur cea mai buna bere din lume (din categoria accesibile)
din categoria fitze cea mai buna bere e Bavaria.
Pepsi Max si Fruit Punch din Edgar`s Pub, ca acolo chiar imi pune grenadine, nu ma pacaleshte cu santal de portocale rosii ca in multe localuri de 2 lei sau nici macar de cand cu denominarea asta :D
tzache
 
Mesaje: 652
Membru din: Vin Iul 15, 2005 11:00 am
Localitate: bă,cureşti!

Mesajde diablo_pECi » Vin Iul 29, 2005 9:25 pm

la mine ie aja...
in ordinea preferintzelor...berea(in orash)...vodka(la o chermeza :D) amestecata cu cola(in acelashi pahar) sau cu vin(in acelashi stomac)...dup-aia cognacu:)
in ordinea frecventzei...apa...berea...sucu' oarecum natural...vodka...cognacu
P.S. nu-mi place cola decat cu vanilie shi nici ginu' nu-mi mai place de ultima data cand l-am combinat cu bere shi cu vin
sigur nu intereseaza pe nimeni semnatura asta
Avatar utilizator
diablo_pECi
Junior Member
 
Mesaje: 359
Membru din: Mar Iul 19, 2005 11:00 pm

Mesajde pacha » Joi Aug 04, 2005 8:19 pm

Nu pricep cum nu poate sa placa cuiva un coniac bun,de calitate.
Am incercat acum cateva zile o combinatie.Oarece coniac ,"Camus",frantuzesc turnat peste pepene galben (cubulete) si degustat cu lingurita.Merita incercarea.
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde CarLiTa » Sâm Aug 06, 2005 6:36 pm

...eu nu stiu pentru ce sa votez ;) dra va zic ce beau....sincer ? cam de toate cate un pic :D depinde de moment si depinde cu cine sunt si unde sunt :D
CarLiTa
Junior Member
 
Mesaje: 38
Membru din: Vin Aug 05, 2005 11:00 am
Localitate: Cluj - Napoca

Mesajde tzache » Joi Dec 08, 2005 7:34 pm

Intre cel cu lămaie, portocală, pepene şi lămaie verde, am ales-o pe ultima.

Un "citiric" cu alcool.
Bun după mancare, pentru că e cam acidulat şi poate să te ardă la stomăcel.
Cei 5% (doar) rom de bacardi recomandă această băutură domnişoarelor ce danţuiesc prin cluburi. Acuma... nu numa donşoarelor. Merje şi la băeţi, dar numa la ăia cu ochelari de "spaceman", tricou mulat, pensaţi, frezaţi, cu volan, care dau din maini de zici că-şi iau sboru, care remarcă liliacu de pe capac şi sticlă şi zic "ia uite mă: beetmen, beetmen! hahahahaha"
Este o băutură de "fiţe", parcă special creată pentru un local de noapte. Frumos colorată, aspectuasă. Pentru efect macsim, pastraţi-o un sfert de oră la congelator. N-o stricaţi cu ghiaţă.

Nu ieste o băutură preferată. Abia ce am incercat-o. Insă nu m-aş mai inghesui să dau optzeci de mii (la supermkt) pe 275 ml de citiric uşor inţepător. Mai bine un... văd eu data viitoare.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
tzache
 
Mesaje: 652
Membru din: Vin Iul 15, 2005 11:00 am
Localitate: bă,cureşti!

Mesajde Hardyb » Mie Dec 28, 2005 8:25 pm

Daca e sa luam ultima luna:
Bere
Vin Sec alb
Vin Sec rosu
Jack Daniel's + Coca-Cola
Apa minerala sparkling
Gluhwein

Vara...cred ca apa minerala urca vre-o 2-3 pozitii si iese Gluhwein-ul

Noroc si La Multi Ani!
Avatar utilizator
Hardyb
Junior Member
 
Mesaje: 5
Membru din: Vin Oct 21, 2005 11:00 pm

Mesajde Hardyb » Mie Dec 28, 2005 8:36 pm

[quote="CarLiTa"]...eu nu stiu pentru ce sa votez ]

Coke sau Pepsi, nu?
avand in vedere ca ai sub 18 ani LOL
Avatar utilizator
Hardyb
Junior Member
 
Mesaje: 5
Membru din: Vin Oct 21, 2005 11:00 pm

Mesajde whatever » Joi Dec 29, 2005 12:58 am

eu beau absinthe. destul de des, si sigur o sa raresc sa nu devina o obisnuinta faptul de a merge seara sa bem absinthe
Avatar utilizator
whatever
 
Mesaje: 2848
Membru din: Dum Feb 15, 2004 12:00 am

Mesajde pacha » Joi Dec 29, 2005 11:40 am

Am sorbit aseara un coniac de provenienta zona Jidvei,facut de un particular din zona.Mah,oamenii stiu meserie!A fost foarte bun si aromat.
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde h0va » Joi Dec 29, 2005 12:19 pm

in ordinea de pe tricou, numero 1 ieste Remi Martin, cu numaru 2 varu'su din Tennessee Jack Daniels, iar cu numarul 3 un alt titular incontestabil, deosebitul amestec de tequila cu Grenadine shi suc de portocale sh'anume Tequila Sunrise..

o mentziune spesiala pentru beutura de tuate zilele, sh'anume berea, unde campioana de ani buni in topu preferintzelor mele ieste Guiness

?!
Avatar utilizator
h0va
 
Mesaje: 2049
Membru din: Mar Oct 21, 2003 11:00 pm

Mesajde Daimon » Joi Dec 29, 2005 4:25 pm

vere, bag sama ca am dat de Remi Martin;) buna alegere. si hennesy e tare mijto. ma rog toata zona aia care se cheama Cognac e plina de tot felu de minunatii de-astea. am auzit si io ca astia de pe la Jidvei fac coniac tare mishto.
Avatar utilizator
Daimon
 
Mesaje: 5074
Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
Localitate: timisoara

Mesajde Arthemis » Joi Dec 29, 2005 4:55 pm

ma bag si io!

am votat tequila ca bautura preferata, pentru ca renuntz la orice cand vine vb de ea, doar ea!

dar am si eu un clasament al meu:
Locul I cu_coronitza-Tequila Cuervo, clar (vreau sa aflu unde gasesc si eu Tequila Patron Silver, care se presupune a fi cea mai buna tequila din lume:n: )
Locul II-vinul alb sec
Locul III-berea (Guinnessul rulz, da si lefe-i buna :P)
Mentiune: uischiul, nu ma omor dupa unul anume, doar ca nu pot sa-l mai beau pe jack, ne-am certat si nu ne mai suportam unul pe celalalt
Mentiune II-vodka, dar neaparat in combinatie cu santal de pere, a altfel e grava situatia
cola, pepsi, apa tonica si sucuri naturale

si urasc cu toata fiintza mea acloalele dulci, liCHIOARELE, cremele de uischi si ale prostii din astea, dintr-un pahar adorm mai rau ca la filme :x
I've got PMS and a gun, don't push it!
Avatar utilizator
Arthemis
 
Mesaje: 689
Membru din: Mar Feb 01, 2005 12:00 am

Mesajde whatever » Joi Dec 29, 2005 7:36 pm

cafea beau zilnic de multi ani si e geniala. Cafeaua turceasca in mod special.
Ce imi place iarasi foarte mult si savurez de cate ori am ocazia (si am ocazia chiar zilnic) e geniala bautura pe numele sau absinthe. zilele ce vin voi incerca gratie unui prieten ceva cocktailuri interesante, desigur cu absinthe, cehesc de data asta, la 7 lei 20'ul.
Avatar utilizator
whatever
 
Mesaje: 2848
Membru din: Dum Feb 15, 2004 12:00 am

Mesajde Hardyb » Joi Dec 29, 2005 9:28 pm

Tequila Patron Silver, 0.7 l am cumparat din Aeroport din Munich saptamana trecta (cam 40 de EUR parca). Chiar e cea mai buna?
Avatar utilizator
Hardyb
Junior Member
 
Mesaje: 5
Membru din: Vin Oct 21, 2005 11:00 pm

Mesajde Sică » Joi Dec 29, 2005 9:52 pm

va las pe voi sa ghiciti cu ce am voatat, hai ca nu e asa greu ;)
bani nu sunt un scop, sunt un mijloc.
Avatar utilizator
Sică
Junior Member
 
Mesaje: 1927
Membru din: Lun Iul 04, 2005 11:00 pm

Mesajde Arthemis » Joi Dec 29, 2005 9:53 pm

Asa o laudau niste neni mexicani, parca... cum a fost? ca vad ca la pret a fost subtire.
I've got PMS and a gun, don't push it!
Avatar utilizator
Arthemis
 
Mesaje: 689
Membru din: Mar Feb 01, 2005 12:00 am

Mesajde hxa » Joi Ian 05, 2006 10:46 pm

Trecand dupa Rev prin Alba, am oprit la o crasma construita in zidurile cetatii. Aici am servit prima oara vin ars de Jidvei. Mai buna licoare ca asta, rar am baut. Mare pacat ca nu se gaseste prin Bucuresti.
hxa
Junior Member
 
Mesaje: 94
Membru din: Joi Iul 07, 2005 11:49 pm
Localitate: bucuresti

Mesajde Levier » Vin Ian 06, 2006 5:04 am

tequila ie preferata mea, dar cel mai des beau bere, asta e, calu de dar :)
imi aduc aminte ca la 15 ani am primit primu shot de tequila, l-am dat pe gat ca pe algocalmin si am zis ca acolo mor, urmatoarele au mai domolit senzatia :D
-V-am crescut ca o mama, dati-mi drumul
-Jumatate din colegii nostri sunt morti din cauza dumneavoastră. Ai nostri, colegii, fratii nostri!

Discutie intre Elena Ceausescu si un militar cu putin timp inainte sa primeasca Elena cadoul de craciun :)
Levier
Junior Member
 
Mesaje: 48
Membru din: Vin Iul 08, 2005 10:38 pm
Localitate: sunt acolo, ba nu, dincolo

Mesajde Sică » Vin Ian 06, 2006 12:18 pm

vinul e preferatul meu nu conteaza daca e sec, demidulce, demisec, alb, rosu, vin sa fie dar sa fie si bun sunt foarte pretentios din pct. acesta de vedere :D imi place foarte mult vinul de tara dar nici cel din podgoria jidvei sau cotnari nu este de aruncat :D
vinul imi place sa il beau rece nu foarte dar sa fie cat de cat rece, uneori il beau si fiert mai ales iarna.

pe locul 2 se afla berea dar pe care am inceput sa o mai raresc in ultimul timp fiindca berea e moarte la ficat :(

pe 3 cred ca ar fi cocktail-urile, mereu merge un cocktail cand nu ai chef de baut si cand vrei sa bei ceva mai rafinat
bani nu sunt un scop, sunt un mijloc.
Avatar utilizator
Sică
Junior Member
 
Mesaje: 1927
Membru din: Lun Iul 04, 2005 11:00 pm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron