Pagina 1 din 3

Prajitura preferata ...

MesajScris: Lun Iun 30, 2003 3:24 pm
de monk
Azi (30.06.2003) am citit niste posturi de pe (((Say what's on your mind at this very moment Pt.1))) si am citit niste posturi ... cam uni-silabice care invocau savarine ... cremsnite si alte chestii ... Citind astea mi s-a facut pofta si m-am dus la cofetarie unde cand am intrat mi-a picat fata .... PREA MULTE PRAJITURI ... creca apare un nou fel in fiecare zi ...

Care e pana la urma prajitura voastra preferata din zecile de mii de feluri ?

MesajScris: Mar Iul 01, 2003 10:40 am
de Oribilul Mosh
monk , trebuia sa specifici...prajitura de cofetarie preferata ! si trebuia sa specifici care este preferata ta.

Eu, Gabriel , am ca prajitura preferata amandina . Imi place mult glazura aia in care e invelita. Amandina clasica se consuma fara frisca , dar in unele cofetarii se gaseste si cu motz de frisca sub denumirea de Boema sau alte denumiri. Daca are si frisca deasupra ...e cu atat mai buna.

MesajScris: Mar Iul 01, 2003 10:49 am
de monk
tre sa recunosc ca am uitat sa fac asta :( ... oricum mie imi plac eclerurile (alea cu ness is cele mai bune) ... , dar tre sa recunosc ca imi plac si amandinele

MesajScris: Lun Iul 14, 2003 12:45 am
de Crystalized
Prajitura mea preferata se numeste 'Budapesta'.:p;din cauza ei m-am ingrasat.Imi place si profiterolul,dar nu se compara cu cea de mai sus.
Nu sunt o fana a prajiturii,mai degraba a placintei cu branza dulce:p :D

prajitura

MesajScris: Mie Iul 16, 2003 12:13 pm
de Cristina
Prajiturile mele preferate sunt cele cu ciocolata.Nu imi plac cele cu frisca. Acestea sunt amandine si ecler cu ciocolata.
Ma duc la masa ca mi s-a facut pofta de ceva dulce, dar mai intai voi manca mancare si apoi desert.

cooookies

MesajScris: Joi Iul 17, 2003 3:01 pm
de memetshot
tiramisu...

am mancat unu super bun la o pizzerie/restaurant (sau ce o fi fost ca habar n-am) cu specific italian. o bunaciune de tiramisu.
daca ajungeti la Laguna Blu (cred ca asa se numea) sa va luati musai unul.

MesajScris: Lun Iul 21, 2003 2:59 pm
de punct
prajitura mea preferata, pe care as manca-o oricand, este dobosul. imi place mult si diplomatul si profiterolul. imi plac foarte mult prajiturile cu frisca.

MesajScris: Lun Iul 21, 2003 3:11 pm
de Oribilul Mosh
din ce se compune un dobos ?

Prajitura preferata

MesajScris: Joi Iul 24, 2003 1:57 pm
de Cristienutza
Tiramisu! O prajitura foarte buna care pot spune ca este preferata mea...:a

MesajScris: Mar Aug 05, 2003 5:41 pm
de gaga
Initial trimis de Oribilul Mosh
din ce se compune un dobos ?


doboshul este un tort, la cofetarii il gasesti, desigur portionat, sub forma de prajitura. reteta este destul de laborioasa, in principal are multe foi (7-8 sau chiar mai multe subtiri), umplute cu o crema de ciocolata, ultima foaie (deasupra) fiind glazurata cu zahar ars.
daca vrei sa faci acasa (desi trebuie sa ai mult timp liber si o doza de nebunie cofetareasca), gasesti reteta in Sanda Marin, editia 1994 la pagina 241.
daca vrei sa papi de-a gata, recomand la cofetaria Deca (pe Ana Ipatescu)

enjoy

MesajScris: Mar Aug 05, 2003 9:29 pm
de Oribilul Mosh
Iti multumesc pentru raspuns , Tzaka Paka. Am cautat prin rafturile dulapului din bucatarie si am gasit Sanda Marin....editia 1959. (cartea lu' bunica , D-zeu s-o ierte) .
Din pacate acolo nu este trecut dobosul.

Si nici la cofetaria din fata blocului meu (vis-avis de spitalul Titan) nu are asa ceva.
O sa ma duc la o cofetarie cizelata....in spetza aia la care ai zis tu sau Ana.

Sau daca imi oferi tu vre'o reteta ceva....chem o lutza la mine acasa....si razbat eu.

Intrebare , tot pt. Tzaka Paka , desi probabil sunt putin off topic. Astazi impreuna cu niste prietene am incercat sa facem clatite. Compozitia era OK , uleiul din tigaie incins , totul parea perfect. Totusi..toate clatitele s-au ars. Se lipeau de tava...si nu mai puteai sa le intorci.
Care este secretul clatitelor ?

Si o ultima intrebare pt. aceaisi dana.....ce e aia un Tiramisiu ?

Multumesc !

MesajScris: Mie Aug 06, 2003 1:04 pm
de memetshot
moshule sper sa nu te superi dar iti raspund eu la ambele intrebari...
secretul clatitelor: in primul rand daca nu ai mai facut sau daca nu ai o tigaie buna, uita de zahar. cu cat ai pus mai mult zahar cu atat se lipesc mai repede.
mai conteaza mult tigaia, daca ai una calumea de teflon nu se lipesc decat daca esti ametit.
aluatul - tre sa aiba compozitia ok, aici e o chestie de indemnare si experienta.
si inca o chestie: eu am o tigaie d-aia turceasca, mie imi place la clatite ca e mare si nu e asa de adanca (poti sa arunci caltitele in aer). numa ca tigaia asta are un "ceva"- trebuie sa lasi o clatita sa se arda. (pe bune) mereu cand faceam, vedeam clatita ca se lipeste o aruncam si faceam alta care se lipea la randul ei (probabil ca atunci cand o aruncam se racea).
sper sa gasesc azi reteta la clatite cu inghetata (am mancat odata si sunt super ok).

Tiramisu - prajitura de origine italieneasca. In principiu este un pandispan cu crema (asta spus intr-un mod foarte simplist). crema este facuta cu ness cred, si facuta calumea este foarte fina. trebuie sa gusti sa-ti dai seama cum e. dar nu din cofetarii de cartier ca aia iti dau balarii...

sper ca nu am fost offtopic rau...(pot sa sugerez un subiect cu retete?)

MesajScris: Mie Aug 06, 2003 1:16 pm
de Oribilul Mosh
Multumesc pentru raspunsuri.
Ia cauta bine pe acest forum de mancaruri...si vei gasi subiect de retete !

MesajScris: Joi Aug 07, 2003 7:48 pm
de monk
Acu mananc niste clatite cu gem de smochine de la mine din curte si bat orice prajitura din lume .

MesajScris: Joi Aug 07, 2003 8:33 pm
de Nightmare
Imi place mult o prajitura cu visine (nu stiu cum se numeste).

MesajScris: Lun Aug 11, 2003 7:14 pm
de matzu
imi plac foarte mult eclerurile cu frisca si torturile cu fructe si multa multa frisca , ciocolata pe tort nu o pot suporta mi se face rau. :bleah:

...

MesajScris: Lun Aug 11, 2003 8:45 pm
de Hades
Bezeaua sau tortu de bezea...

PacE

MesajScris: Mie Sep 03, 2003 5:00 pm
de gaga
Initial trimis de animaloo

Tiramisu - prajitura de origine italieneasca. In principiu este un pandispan cu crema (asta spus intr-un mod foarte simplist). crema este facuta cu ness cred, si facuta calumea este foarte fina.


maciuci.... savoiardi cu mascarpone, ceva espresso...
identic cu originalul gasiti la restaurantul Il Calcio din amzei (unde papa fotbalistii... nu, nu intrebati preturile, oricat ar fi, merita)

MesajScris: Mar Noi 04, 2003 7:41 pm
de bad bad Annie
Tiramisu, tiramisu, tiramisu, de 1000 de ori tiramisu!
Sa fie aduse toate aici si le inghit fara sa respir!

MesajScris: Vin Noi 07, 2003 1:48 am
de PET
Mie-mi place...Savarina. Dar savarina siropoasa...
Cremeshu facut de bunica iar e fain :)
Amandinca imi placea pe vremuri...acum am alte gusturi..prefer ceva mai umed :)

P.S. De cand nu ati mai fost la o cofetarie ?

prajitura amandina

MesajScris: Lun Dec 29, 2003 1:00 pm
de jacob
cineva ar putea sa-mi dea reteta prajiturei "amandina"
multumesc

MesajScris: Lun Dec 29, 2003 4:54 pm
de Necko
Prajitura preferata? AMANDINA ! Cind vreau sa maninc o prajitura, merg la cofetarie hotarita sa-mi iau orice numai AMANDINA nu. Ma uit prin vitrine, ma gindesc si in final cumpar AMANDINA! Mi-e imposibil sa-mi aleg altceva. Si daca se intimpla totusi minunea sa imi iau alta prajitura, dupa ce maninc, imi pare rau ca nu mi-am luat AMANDINA.

Pe vremuri.... era o prajitura foarte misto care se chema JOFRE. Prin Bucuresti o mai fi, dar pe aici nu. Daca vedeti pe undeva, v-o recomand. E delicioasa. Dar numai la o cofetarie foarte buna, cu traditie, nu de cartier ca sigur nu respecta reteta.

Si totusi, cum va spuneam, AMANDINA !!!

amandina reteta

MesajScris: Joi Ian 08, 2004 9:44 am
de jacob
cine cunoaste reteta prajiturei AMANDINA ?
sint foarte interesat si va multumesc
jacob

reteta ideala

MesajScris: Joi Ian 08, 2004 11:40 am
de memetshot
500 g faina
200 g zahar
5 oo
1/2 l lapte
se cumpara tuate astea....se pun in camara....se ia haina pe tine...meri la prima cofetarie si cumperi cate amandine vrei.

N-ai cum sa gresesti.

MesajScris: Joi Ian 08, 2004 12:56 pm
de jacob
Am facut tot ce ai spus insa la cofetarie nu am gasit amandina !
am uitat sati spun ca locuesc in FRANTA

MesajScris: Joi Ian 08, 2004 1:16 pm
de gaga
poi atunci eshti cam ciudat, amandina provine din reteta prajiturii frantuzesti petit fours, in fapt este exact acelasi lucru, da un search pe google ca sigur o gasesti.

MesajScris: Joi Ian 08, 2004 3:10 pm
de jacob
nu vreau sa te contrazic insa petit four inseamna fursecuri sau biscuiti la cuptor si restul frazei in engleza nu l-am inteles.

MesajScris: Joi Ian 08, 2004 3:16 pm
de memetshot
uite cum se face reteta:
deschizi Internet exploraru
baji adresa: vevevepunctGooglepunctcom
acolosha ie un textbox (o pata alba de culoare dreptunghiulara unde poti sa bagi texte)
in textbosu ala bagi cuvintele: "Reteta Amandina"
Porma cauti printre saiturile returnate pana gasesti reteta.
Pofta buna si nu ezita sa ne ceri ajutorul si altadat...

MesajScris: Joi Ian 08, 2004 3:16 pm
de gaga
sa nu ma contrazici :) inseamna exact amandinele dar mai mici, trei blaturi insiropate acoperite cu o glazura (in general de ciocolata)

restul frazei inseamna:

1. intra pe http://www.google.com
2. scrie "petit fours recipe" in casuta aia goala, apoi apasa pe butonul cu cautare

o sa gasesti reteta care te intereseaza. poti in loc de "recipe" sa scrii cum se spune la reteta in franceza si o sa iti gaseasca retetele in franceza

bonne chance

Re: Prajitura preferata ...

MesajScris: Vin Ian 09, 2004 11:50 pm
de ica17
Prajiturile mele preferate sint Jofre si Amandina...din pacate nu le pot cumpara aici unde locuiesc in California. In New York exista cofetaria Nita dar in Los Angeles nu stiu nici o cofetarie Romaneasca. POATE CINEVA SA IMI FACA ROST DE RETETE pentru JOFRE & AMANDINA???? Please... Am cautat in toate cartile de bucate Romanesti, am cautat si pe Google si pe alte Romanesti website si nu exista. Cred ca doar un cofetar din Romania stie asta.