Pagina 2 din 2

MesajScris: Mar Apr 27, 2004 12:44 pm
de Melcul
Uhaaaaaa da suntetz rapizi, multam mumos
Boon, se pare ca un lucru e clar, si anume treaba cu apa plus otet plus sare. Acuma revenind la mai 'nainte... 2 saptamani ;i ? sigur nu crapa de foame ?
Treaba cu gadilitu nu mi se pare rentabila la 50 de melci, da as putea sa le cant la fluier ceva
Servus !

MesajScris: Mar Apr 27, 2004 1:10 pm
de gaga
aia este varianta cea mai buna, ideala, se mai pot lasa peste noapte intr-un vas cu apa si cu o greutate deasupra ca sa nu iasa, ca sa isi lase mizeria, apoi se spala in apa cu sare. daca sunt tineri, dupa fiert se pot scoate si cu o scobitoare din cochilii ...

MesajScris: Mar Apr 27, 2004 1:17 pm
de piskeshu
Da nu mor daca ii acoperi cu apa? Adica nu se imput pana dimineatza?
La mine in Cluj au aparut o gramada de melci deja. Nush care-i teaba pa la voi.

MesajScris: Mar Apr 27, 2004 1:21 pm
de gaga
nu mor, cica ... acum eu stiu procedurile ca o stiu (cum stiu alte procedee de bucatarie pe care nu le folosesc), da io melci n-am facut si nici nu o sa fac, imi ie mila sa omor melcii tineri si de vii.

melcii se culeg fie in final de octombrie, fie in martie (depinde deigur de zona si clima). cica is mai buni atunci, da' habar n-am de ce. oricum mor de la apa sarata de a doua zi

MesajScris: Mar Apr 27, 2004 1:32 pm
de paiacec
O fi prohibitzie danone!:D
Mr. P.,io raman la parerea ca melcii sunt mai buni(shi curatzi)cumparatzi de-a gata!

MesajScris: Mar Apr 27, 2004 2:10 pm
de gaga
persoana mea nu a vazut de vanzare decat foarte rar si gata preparatzi sau d'aia marini (pfui ca am uitat acum cum ii cheama, au in vama veche la terase) care nu-s deloc curatzatzi.

MesajScris: Mar Apr 27, 2004 3:23 pm
de Melcul
Aici asa este, nici eo n-am vazut vreodata de cumparat .. nici proaspeti nici marinati nici marini si nici de desert :D S-apai chiar daca ar fi, cum sa dai amar de bani cand hrana numa nu te traje de mana prin padure sau prin parc ?
Zici danone ca ti-e mila sa-i tai ? Pai ce, tzipa, se zbat, a ? Gaini cum tai ?
Tu esti chiar bucatar sau ai vreo pasiune pentru asta ? Ca daca esti, baga o reteta profesionala, si-ti dau la schimb o retzeta de la eo citire (de fructe de mare cu legume) de te linji pe deshte, ce zici ?
Deci asa si prin urmare, multam inca odata si ma pregatesc de vanatoare :S

MesajScris: Lun Mai 03, 2004 11:14 am
de memetshot
papara verde (dintr-un manuscris brancovenesc, via BPT, adaptat de danone)

pui intr-o oala mare apa, sare si unt cam cat un ou si fierbi catvash. tai
felii de paine, le presari cu patrunjel si macris, le pui intr-o tipsie si
le pui la copt pe carbuni.

intr-o piulitza se amesteca oua fierte maruntite cu ficatzei prajitzi si
verdeatza, amestecul se pune pe feliile de paine din tingire.

peste toate se toarna apa fiarta cu unt si sare si acrita cu lamaie sau
agurida.

se rup deasupra cateva oua cat sa lege amestecul si se coc cu tipsirea
astupata pana se coc.

MesajScris: Joi Mar 03, 2005 1:23 am
de Nina
in ce regiune a tarii se consuma "papusele dragavei"?

MesajScris: Joi Mar 03, 2005 9:38 am
de gaga
In oltenia. Acolo steviei i se spune dragavei.

MesajScris: Joi Mar 03, 2005 2:05 pm
de Nina
multumesc foarte mult, danone ~)

MesajScris: Joi Mar 03, 2005 2:12 pm
de gaga
Cu placere, oricand. Si te asteptam si cu retete daca ai si daca vrei :)

melcii marini

MesajScris: Vin Mai 20, 2005 3:51 pm
de Petrecaretul
danone scrie:persoana mea nu a vazut de vanzare decat foarte rar si gata preparatzi sau d'aia marini (pfui ca am uitat acum cum ii cheama, au in vama veche la terase) care nu-s deloc curatzatzi.


Se cheama rapane in Vama si 2 MAi, dar sint cam ca un zgirci , nu prea buni

MesajScris: Lun Mai 23, 2005 9:22 am
de fahrenheit
La On Plonge, in Constanta am mancat rapane foarte bune.

MesajScris: Joi Sep 06, 2007 9:23 pm
de itzicool
Apropos de rapane, vara asta intr-o vacanta mult prea prelungita intre Vama si 2 Mai la indemnul unui prieten ne-am apucat de cules rapane.Am mancat de vreo 5-6 ori gatite in diverse feluri.Cea mai buna a fost tocanita (cu rosii coapte sa fie putin dulce, ardei gras-iute, ....s.a.m.d) dar nici cele inabusite in usturoi nu au fost rele deloc.

MesajScris: Lun Oct 19, 2009 8:57 am
de Daimon
de curand am avut la indemana papilelor gustative una bucata terrine de cerf au cognac direct de la mama si tata ei din frantia.

a mea era de la forrestine cu 20% carne de cerb si 1% cognac.

treaba asta e unfel de pateu as mai pe romaneste. bineinteles proportiile de cerb si cognac pot varia, la unele fiind mai importante

MesajScris: Lun Oct 19, 2009 10:55 am
de viXen
ntzzzzz!

nu e un pateu, deosebirea principala vine de la vasul special in care se gateste: un vas de lut emailat, care se numeste terrine, de aici si numele mancarii dar si de la felul cum se gateste si cat de tare este macinata, carnea, in terrine, deobicei se intalnesc si bucati in timp ce un pate, este cum il stiti, pasta ca de acolo ii si vine numele!

MesajScris: Lun Oct 19, 2009 11:30 am
de Daimon
da. tru' sa e, definitoriu este vasul respectiv si faptul ca nu-i tocmai terci.

eu m-am lasat furat de borcanu in care era prezentata :P

o alta diferenta daca vreti, fata de banalul pate, ar fi aceea ca terrinele astea pot avea ca ingrediente de baza si legume sau chiar fructe, nu doar carne.

MesajScris: Lun Oct 19, 2009 11:58 am
de viXen
acum modern, se fac pana si terrine dulci, dar inainte era o mancare satioasa pentru muncitori facuta din bucati de carne nepretentioase, carne mai cu grasime, si vanat, adica ce mai prindea si omul mai sarac.

MesajScris: Lun Oct 19, 2009 12:04 pm
de Daimon
pana si amaratu de muncitor frantzuz manca bine.

MesajScris: Lun Oct 19, 2009 12:45 pm
de viXen
eu mi-as lua o terrine din aia - adica vasul, doar ca am gasit pe net si-s cam scumpe.

poate primesc cadou una pe verde brotacel !!

http://www.pentrugatit.ro/index.php?productID=986&discuss=yes

MesajScris: Lun Oct 19, 2009 7:12 pm
de helga
nu, nu. ala-i tahine. sau tajine. despre vasul acela de lut cu capac conic si o gaurica in varf zici, nu?

terrine e pate-ul cela de la frantzuji facut din orice vrea muschiu lor. si scuuuuuuuuuuump! este si in cluj un magazin de delicatese, si aveau tot soiul de conserve din astea cu bunatati da n-are rost sa mai intru acolo ca nu-i de nasu-mi.:D

a. pardon. ma bagai ca musca-n lapte. abia acum am vazut link-ul. scuzati.

MesajScris: Lun Oct 19, 2009 10:15 pm
de viXen
da mai, numai ca nu e pate, dar e delicatesa, rasul curcilor, cand a pornit la drum ca mancare de umplut burtile si de tinut de foame!

daca fac rost de ceva asemanator o sa fac un experiment!

adica sa fac o terrine care semana rau cu toba noastra http://charcuteriesundays.blogspot.com/2008/12/crazy-for-pig-ears.html