Alcoale de casa
44 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Alcoale de casa
la cererea unui user vin pt inceput cu doo vishinate dupa RAR.
incep prin a preciza ca in 1868 la Brasov (neatza!) aparea cartea "Infricosatele stricaciuni ale beuturii de vin ars" unde se arata ca "romanii cred ca nu pot trai fara tarii.
prima visinata RAR
- 3.5 kg visine
- 1 kg cirese amare
- aprox 1.5 kg zahar
- 5 litri alcool 70 grade (sau 10 litri vodka)
fructele se piseaza cu samburi cu tot, se pun in damigeana (stitzi de unde vine cuvantul asta?) si se presara zahar.
se lasa o saptamana (sau mai mult)
se adauga alcoolul si se lasa vreo doua luni, leganand din cand in cand butea.
se strecoara si se bea!
a doua visinata RAR
- 4 kg visine
- 1 kg zahar
- 1.5 litri alcool
- 500 ml vodka
se pepara la fel.
inlocuind visinele din oricare reteta cu alte fructe obtzinetzi afinata, zmeurata, cireshata, caisata, strugurata, pepenata, pepenata galbejita, cornata, prunata, capshunata, merata, perata, gutuiata.
cei indraznetzi pot incerca o nucata, alunata, bananata, kiwiata sau portocalata.
incep prin a preciza ca in 1868 la Brasov (neatza!) aparea cartea "Infricosatele stricaciuni ale beuturii de vin ars" unde se arata ca "romanii cred ca nu pot trai fara tarii.
prima visinata RAR
- 3.5 kg visine
- 1 kg cirese amare
- aprox 1.5 kg zahar
- 5 litri alcool 70 grade (sau 10 litri vodka)
fructele se piseaza cu samburi cu tot, se pun in damigeana (stitzi de unde vine cuvantul asta?) si se presara zahar.
se lasa o saptamana (sau mai mult)
se adauga alcoolul si se lasa vreo doua luni, leganand din cand in cand butea.
se strecoara si se bea!
a doua visinata RAR
- 4 kg visine
- 1 kg zahar
- 1.5 litri alcool
- 500 ml vodka
se pepara la fel.
inlocuind visinele din oricare reteta cu alte fructe obtzinetzi afinata, zmeurata, cireshata, caisata, strugurata, pepenata, pepenata galbejita, cornata, prunata, capshunata, merata, perata, gutuiata.
cei indraznetzi pot incerca o nucata, alunata, bananata, kiwiata sau portocalata.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
booo!!!
cum adica sa pisezi visinele? pai p'orma dupe ce se termina visinata cum le mai mananci?
Reteta de visinata pe care o stiu io se aseamana cu cea a danei cu cateva mici diferente:
Visina se pune intreaga si daca imi amintesc io bine alcoolul se toarna imediat peste.
Dupa ce s-a terminat visinata sau chiar si inainte se pot scoate visine in scopul evident de a le hali. Din cate am auzit se pot face chiar prajituri cu ele. dana daca stii ceve despre chestia asta...
cum adica sa pisezi visinele? pai p'orma dupe ce se termina visinata cum le mai mananci?
Reteta de visinata pe care o stiu io se aseamana cu cea a danei cu cateva mici diferente:
Visina se pune intreaga si daca imi amintesc io bine alcoolul se toarna imediat peste.
Dupa ce s-a terminat visinata sau chiar si inainte se pot scoate visine in scopul evident de a le hali. Din cate am auzit se pot face chiar prajituri cu ele. dana daca stii ceve despre chestia asta...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
revin cu inca nishte episoade despre alcoale de casa, de data asta luate din draga neagu, editzie 1987.
visinata (asta e ca aia pe care o stie animalu)
3kg visine, 1 1/2 kg zahar, 1 litru rom (!), 1 litru alcool 90 grade, o mana de samburi de visine zdrobitzi.
Se pun toate ingredientele intr-o damigeana (nu miatz zis daca stitzi de unde vine cuvantul), se leaga bine cu pergament si se pastreaza la soare 1-2 luni ... se filtreaza si se trage in sticle si se bea.
caisata
caisele se oparesc in apa clocotita 5 minute, se scurg, se taie in doua, se pun in damigeana si se acopera cu alcool. se lasa la macerat la soare 15 zile. se scurge lichidul care se amesteca in parti egale cu sirop facut din 1kg zahar + 1 kg apa, fiert si racit.
se toarna totul peste caise si se mai lasa o luna.
====
tot din cartea aceea, bauturi calde pt sezonul rece
vin de mere cald
1/2 kg mere, 1 lamaie, 1/2 litri vin roshu, 200g zahar, scortisoara
merele taiate rondele se pun intr-un vas, se acopera cu zahar si se caramelizeaza in cuptor. intre timp se incalzeste vinul cu juma litru de apa, coaja de lamaie si scortisoara (si restul de zahar care ar mai fi). cand fierbe se pun merele caramel, se acopera si se lasa sa infuzeze juma de ora.
se strecoara amestecul, se pune zeama de lamaie si se bea cald.
visinata (asta e ca aia pe care o stie animalu)
3kg visine, 1 1/2 kg zahar, 1 litru rom (!), 1 litru alcool 90 grade, o mana de samburi de visine zdrobitzi.
Se pun toate ingredientele intr-o damigeana (nu miatz zis daca stitzi de unde vine cuvantul), se leaga bine cu pergament si se pastreaza la soare 1-2 luni ... se filtreaza si se trage in sticle si se bea.
caisata
caisele se oparesc in apa clocotita 5 minute, se scurg, se taie in doua, se pun in damigeana si se acopera cu alcool. se lasa la macerat la soare 15 zile. se scurge lichidul care se amesteca in parti egale cu sirop facut din 1kg zahar + 1 kg apa, fiert si racit.
se toarna totul peste caise si se mai lasa o luna.
====
tot din cartea aceea, bauturi calde pt sezonul rece
vin de mere cald
1/2 kg mere, 1 lamaie, 1/2 litri vin roshu, 200g zahar, scortisoara
merele taiate rondele se pun intr-un vas, se acopera cu zahar si se caramelizeaza in cuptor. intre timp se incalzeste vinul cu juma litru de apa, coaja de lamaie si scortisoara (si restul de zahar care ar mai fi). cand fierbe se pun merele caramel, se acopera si se lasa sa infuzeze juma de ora.
se strecoara amestecul, se pune zeama de lamaie si se bea cald.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
dana io unu nu numa ca nu stiu, dar nici nu m-am gandit vrodata ca cuvantu asta are vro semnificatie anume, inafar de: du-te si adu si tu 1 l visinata din damigeana.
visinata cu rom...cred ca ie destul de misto. dar rom de care alb sau colorat?
visinata cu rom...cred ca ie destul de misto. dar rom de care alb sau colorat?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
de care ai draga, de care ai...
mah cica era o crajmareasa in frantza pe vremea cand scria dumas "dupa 20 de ani" si la crajma ei venea multzi betzivi si a inventat ea butelca asta cu tuarta sa aiba aia alcolu' la nas si sa poa sa-l si ridice la cate kile erau in butelca.
pe tanti o chema jeanne si alcolishtii ziceau ca merg sa bea la damme jeanne = damigeana
observatzi cate cuvinte dragi se trag din frantza, restaurant, damigeana ...
mah cica era o crajmareasa in frantza pe vremea cand scria dumas "dupa 20 de ani" si la crajma ei venea multzi betzivi si a inventat ea butelca asta cu tuarta sa aiba aia alcolu' la nas si sa poa sa-l si ridice la cate kile erau in butelca.
pe tanti o chema jeanne si alcolishtii ziceau ca merg sa bea la damme jeanne = damigeana
observatzi cate cuvinte dragi se trag din frantza, restaurant, damigeana ...
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Nu ma, vine de la 'dam o geana!'. Pe vremuri, haiducii, cind spargeau un conac, unde se lasa si cu violuri si incendieri, lasau pe unii de sase la intrarea in satu respectiv ca sa nu vie armata sau potera dupa dinsii. Si sesarii, care stateau cu 'geana' pe drum, cum numeau ei 'dadeau geana', plictisindu-se, beau. Cu timpul, haiducii imputinindu-se si gospodariile crescind (aveam economie prospera) dura o spargere mai mult, si ai de stateau de geana aveau mai mult de stat, deci trebuiau sa si bea mai mult. Si asa, cu nevoia, au inceput sa bea din damigene, care nu stiu cum se numeau, dar au devenit 'damigene' in urma acestei activitati, care la un moment dat era principalul mijloc de trai in Moldova. Fiind asa populara, s-a extins repede si noua denumire a butelcutei de 5, 8, 10, 15 etc... kile! Pare-mi-se, conform unor studii, la Medeleni a aparut prima oara denumirea... Parca in Coteanu am citit...
Acu, ca sa nu fiu chiar offtopic, io stiam ca vine din engleza, de la demi-john, care e exact asta: o damigeana. Cind oi avea timp, caut etimolologia... Sper ca nu am suparat cu dizertatia de mai sus...
Acu, ca sa nu fiu chiar offtopic, io stiam ca vine din engleza, de la demi-john, care e exact asta: o damigeana. Cind oi avea timp, caut etimolologia... Sper ca nu am suparat cu dizertatia de mai sus...
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Lun Aug 11, 2003 11:00 pm
Se pare ca nu se stie. Ce e clar e ca un demi-john, in engleza (in americana i se spune carboy) e damigeana de la noi. Cu nota ca 'nimeni nu stie ce e ala john'. Am intilnit si ideea, tot pe net, ca damme-jeanne se mai denumeste demi-john-ul cind e alintat la feminin (pe un forum strainez, bineinteles).
Pina la urma mi-e ca e un cuvint romanesc, preluat de englezi si francezi dupa cum le-a sunat lor la ureche
Si ca sa zic si io ceva de alcoale de casa, anu asta mi-am luat 4 kile de visine, le-am curatat de cozi si spalat, le-am introdus intr-un damijon (daca asta e originalul in romana, si nu damigeana, atunci pesemne vine de la demijohn, seamana fonetic; in schimb damigeana seamana mai degraba cu dammejeanne) dimpreuna cu... am uitat cit zahar, vreo 2 kile crez, iar dupa 2 saptamini am adaugat 1,5 kile alcool (spirt alb). A iesit deliciu. Dar mi-a facut figura dopu. Nu era chiar fest, asa ca mai acu citeva zile, la o degustare, am observat ca s-a dus toata taria, a ramas un fel de dulceata. Mai e cam jumate din cit am facut, asa ca urmeaza o noua ajustare alcoolizanta. Deci: atentie la dop!
Alt alcool de casa este tuica fiarta. O indulcesc cam cit imi indulcesc si cafeaua (deci, fiecare dupa gust), pun zaharul la fiert, biensur, cu piper boabe si chimen. Daca e tare (palinca din aia nemernica, nenorocita) indoi cu apa cind pun la fiert. Mai e o varianta, mie nu-mi place, dar unora da: se caramelizeaza zaharul, eventual cu o tir' apa, iar abia apoi se pune chimen, apoi tuica. Fara piper (teoretic). Asa vazui io prin Ardeal, unii ii zic cocirt (gresit). Prin Fagaras ii zice altfel, da uitai cum. Mie unu nu-mi place, datorita izului amarui.
Vinul fiert il asezonez cu multa scortisoara, mere, o visina, prune si o felie de protocala. Eventual stafide sau chiar struguri. Bineinteles, si cu zahar. (poate merge si cu sofran??? - ca stiu ca asta se pune pe la dulciuri; sau cu vanilie... e clar ca gama de mirodenii e extrem de larga). Acum ani buni, la Cabana Postavaru, era un bucatar chel si gras, mare figura, dupa aia mutat la Cristianu Mare si dupa aia dat disparut de catre mine (a ars Cristianu). La ala am vazut prima oara vin din asta - compot. Io, mic copil, saispe - saptespe ani, abar n'aveam de viata, si am crezut ca mi-a dat omu compot. 'Nu prietene' ca asa vorbea, blajin, la 1,5 chintale ale sale, 'asa se face vinu fiert prietene, invata de la mine... prietene!' Acu la Postavaru se bea o porcarie sinistra si infecta. Ar trebui desfiintata cabana la ce mizerie de scursura se face. Si cam peste tot s-a stricat vinu fiert, a devenit la moda si-l fac toti pe genunchi. Nu mai e nici o placere pauza pe pirtie la un vin... Pacat!
Mai fac ceai fierbinte, cu rom negru sau alb si vin fiert (simplu, fara fructe). Se poate adauga si unt, o tirisica. Nebunie, daca nimeresti o proportie cum trebe. Asa faceau in Sinaia, la Amasis, in urma cu ani, iarna, denumindu-l grog. Da la aia era perfect de dulce si aromat. Ceva de groaza, nebunia lumii, nu alta!
Pina la urma mi-e ca e un cuvint romanesc, preluat de englezi si francezi dupa cum le-a sunat lor la ureche
Si ca sa zic si io ceva de alcoale de casa, anu asta mi-am luat 4 kile de visine, le-am curatat de cozi si spalat, le-am introdus intr-un damijon (daca asta e originalul in romana, si nu damigeana, atunci pesemne vine de la demijohn, seamana fonetic; in schimb damigeana seamana mai degraba cu dammejeanne) dimpreuna cu... am uitat cit zahar, vreo 2 kile crez, iar dupa 2 saptamini am adaugat 1,5 kile alcool (spirt alb). A iesit deliciu. Dar mi-a facut figura dopu. Nu era chiar fest, asa ca mai acu citeva zile, la o degustare, am observat ca s-a dus toata taria, a ramas un fel de dulceata. Mai e cam jumate din cit am facut, asa ca urmeaza o noua ajustare alcoolizanta. Deci: atentie la dop!
Alt alcool de casa este tuica fiarta. O indulcesc cam cit imi indulcesc si cafeaua (deci, fiecare dupa gust), pun zaharul la fiert, biensur, cu piper boabe si chimen. Daca e tare (palinca din aia nemernica, nenorocita) indoi cu apa cind pun la fiert. Mai e o varianta, mie nu-mi place, dar unora da: se caramelizeaza zaharul, eventual cu o tir' apa, iar abia apoi se pune chimen, apoi tuica. Fara piper (teoretic). Asa vazui io prin Ardeal, unii ii zic cocirt (gresit). Prin Fagaras ii zice altfel, da uitai cum. Mie unu nu-mi place, datorita izului amarui.
Vinul fiert il asezonez cu multa scortisoara, mere, o visina, prune si o felie de protocala. Eventual stafide sau chiar struguri. Bineinteles, si cu zahar. (poate merge si cu sofran??? - ca stiu ca asta se pune pe la dulciuri; sau cu vanilie... e clar ca gama de mirodenii e extrem de larga). Acum ani buni, la Cabana Postavaru, era un bucatar chel si gras, mare figura, dupa aia mutat la Cristianu Mare si dupa aia dat disparut de catre mine (a ars Cristianu). La ala am vazut prima oara vin din asta - compot. Io, mic copil, saispe - saptespe ani, abar n'aveam de viata, si am crezut ca mi-a dat omu compot. 'Nu prietene' ca asa vorbea, blajin, la 1,5 chintale ale sale, 'asa se face vinu fiert prietene, invata de la mine... prietene!' Acu la Postavaru se bea o porcarie sinistra si infecta. Ar trebui desfiintata cabana la ce mizerie de scursura se face. Si cam peste tot s-a stricat vinu fiert, a devenit la moda si-l fac toti pe genunchi. Nu mai e nici o placere pauza pe pirtie la un vin... Pacat!
Mai fac ceai fierbinte, cu rom negru sau alb si vin fiert (simplu, fara fructe). Se poate adauga si unt, o tirisica. Nebunie, daca nimeresti o proportie cum trebe. Asa faceau in Sinaia, la Amasis, in urma cu ani, iarna, denumindu-l grog. Da la aia era perfect de dulce si aromat. Ceva de groaza, nebunia lumii, nu alta!
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Lun Aug 11, 2003 11:00 pm
Cel mai bun alcool de casa mi se pare vinul. Mai ales daca il faci cum trebuie. Alb sau rosu, de obicei, e un deliciu. Calificativul excelent pot sa-l acord visinatei de casa. Acum o saptamana am baut o visinata de 30 de ani. Era bestiala. I-am dat 40 de grade. Am aflat mai tarziu ca era facuta cu alcool de 98 de grade deci avea ceva in genu 70 de grade. De-aia m-am inecat cand am luat prima gura. Alte bauturi nu prea cred ca se mai pot face in casa decat daca ai distilerie la domiciliu. Ar fi prea tare sa-ti faci o sampanie sau un coniac chiar la tine acasa.
O minte stralucita intr-un intuneric total
- cerebrum
- Junior Member
- Mesaje: 39
- Membru din: Joi Ian 15, 2004 4:03 pm
- Localitate: Ghetto-Ploiesti
yellow pinkie, in bistrita-nasaud, la tzuica aia cu chimen shi zahar ars ii zice CRAMPí„L!
[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color][/color][/color]
[/color][/color][/color][/color]
-
nae cinefil - Mesaje: 3740
- Membru din: Mar Sep 30, 2003 11:00 pm
paiacecule (ba io nustu sa pronunt asta)...si cum ai vrea sa pastrez io 2 l de tzuica 3 luni? crezi ca-i pun langa cei 4 litri de vin?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
Bautura batraneasca
1 kg cireste amare, 1 kg visine, 1 kg coarne, 1/2 kg afine, 2kg zahar, 2 l alcool, samburi de cirese amare, 1 l votka
se pun straturi de fructe acoperite cu zahar intr-o damigeana si deasupra se pun samburii zdrobiti. se macereaza 3 saptamani, timp in care se misca damigeana pt ca siropul sa vina in contact cu fructele. se adauga vodka si alcoolul (eventual si ceva apa daca este prea tare bautura, apoi se pune la pastrat acoperita, sau, dupa caz, la bataie. ideal este sa se foloseasca o damigeana de 10 litri.
1 kg cireste amare, 1 kg visine, 1 kg coarne, 1/2 kg afine, 2kg zahar, 2 l alcool, samburi de cirese amare, 1 l votka
se pun straturi de fructe acoperite cu zahar intr-o damigeana si deasupra se pun samburii zdrobiti. se macereaza 3 saptamani, timp in care se misca damigeana pt ca siropul sa vina in contact cu fructele. se adauga vodka si alcoolul (eventual si ceva apa daca este prea tare bautura, apoi se pune la pastrat acoperita, sau, dupa caz, la bataie. ideal este sa se foloseasca o damigeana de 10 litri.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
limoncello
am scris-o unui prieten si ca sa nu se iroseasca munca o pun si aici, in varianta din revista "Cucina moderna"
un kil de lamai se curata de coaja (fasii subtiri, fara partea alba), se taie firisoare subtiri.
se pun intr-un vas si deasupra se varsa un litru de alcool de 90 (tzuica sau palinca si facem lamaiata ). se lasa o saptamana
se face un sirop din 650 g zahar + aceeasi cantitate de apa si se fierbe cateva minute.
se strecoara infuzia de lamaie si se amesteca la sirop, se imbuteliaza si se da la ghiata.
bautura se serveste numai de la congelator
am scris-o unui prieten si ca sa nu se iroseasca munca o pun si aici, in varianta din revista "Cucina moderna"
un kil de lamai se curata de coaja (fasii subtiri, fara partea alba), se taie firisoare subtiri.
se pun intr-un vas si deasupra se varsa un litru de alcool de 90 (tzuica sau palinca si facem lamaiata ). se lasa o saptamana
se face un sirop din 650 g zahar + aceeasi cantitate de apa si se fierbe cateva minute.
se strecoara infuzia de lamaie si se amesteca la sirop, se imbuteliaza si se da la ghiata.
bautura se serveste numai de la congelator
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
fashiutzele de coji se pun in vas la macerat cu alcool.
paiacecule, e un lichior cu rol de digestiv care se bea dupa masa. personal am baut in anumite locante care isi faceau retetele proprii si e demential.
ala cumparat (se gaseste in italia ca skollul in romania, adica peste tot), nu e asa de bun, depinde de fabricant.
paiacecule, e un lichior cu rol de digestiv care se bea dupa masa. personal am baut in anumite locante care isi faceau retetele proprii si e demential.
ala cumparat (se gaseste in italia ca skollul in romania, adica peste tot), nu e asa de bun, depinde de fabricant.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Io am luat din Italia, cica facut 'in casa'. Fu bun, mai ales lu nevasta-mea i-a placut. Asa ca mersi de reteta, o sa o pun in practica cit de curind.
In schimb si in San Marino se gaseste, un fel de limoncello, pe la toate colturile, dar nu asa de dulce, fiind cica, bautura respectiva, traditionala din mica republica. Acolo chiar poti sa iei lejer tepe, daca calculezi cite sticle sunt la vinzare, ezapt ca cu brinza la Bran
In schimb si in San Marino se gaseste, un fel de limoncello, pe la toate colturile, dar nu asa de dulce, fiind cica, bautura respectiva, traditionala din mica republica. Acolo chiar poti sa iei lejer tepe, daca calculezi cite sticle sunt la vinzare, ezapt ca cu brinza la Bran
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Lun Aug 11, 2003 11:00 pm
Dannone, in multe randuei am vazut ca indici ca inspiratie la unele retete o lucrare (carte sau revista?) RAR . Poti sa imi spui ce este, caci spre rusinea mea nu am intalnit asa ceva si de unde se poate procura?
Multumesc!
Multumesc!
- Culinar Herba
- Junior Member
- Mesaje: 5
- Membru din: Lun Mar 29, 2004 12:37 am
- Localitate: Buzau
Culinar, RAR este prescurtarea numelui d'lui Radu Anton Roman si il folosim pentru a scurta din timpul alocat retetelor. Si este vorba de cartea dumnealui, Retete, vinuri si obiceiuri romanesti.
Credeam ca ma intrebi de unde iti poti procura lucrari mai rare decat aceea
Credeam ca ma intrebi de unde iti poti procura lucrari mai rare decat aceea
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
L-am auzit pe Radu Anton Roman la TV spunand o gogomanie cat el de mare (adica ENORMA) :con: : "Dragilor, ROZMARINUL il gasiti dumneavoastra la magazin sub numele de OREGANO"... bleah... oregano, pe romaneste, e sovarf, sa fie clar...
Foarte frumoase etimologiile la "damigeana", felicitari cunoscatorilor care m-au luminat si pe mine.
Foarte frumoase etimologiile la "damigeana", felicitari cunoscatorilor care m-au luminat si pe mine.
- donna_imobile
- Junior Member
- Mesaje: 3
- Membru din: Sâm Aug 21, 2004 1:46 pm
- Localitate: Bucuresti
mah, nu stiu daca e sau nu off topic, dar, uite una: se ia una bucata pepene galben mai maricel, una bucata sticla de cogneac (mama ca mi se imbarliga degetele pe tastatura sa scriu asa stiintific) sa face o gaua micutza in pepene shi se toarna coneacul inautru. dupa care se baga la congelator vreo juma de ora o ora (depinde de congelator, ca la rabla mea l-am lasat shi doua ore ni tot n-a iesit cumsecade), dupa care se haleste. e super beton. merge shi cu rom negru sau wiskey.
I's cheating only if you get cot
-
vamitul - Junior Member
- Mesaje: 15
- Membru din: Mar Aug 17, 2004 11:00 pm
mishtoaca reteta cu pepenele galben. tot din cantalup d'asta se face si crushon, adica peste cuburi de pepene galben se presara zahar pudra si dupa ce s-a odihnit treaba juma de ora la frigider se ineaca in juma de kil de vin sec, doi litri vin dulce, un litru jumate de vin spumos (champagne) si 200 ml de rom si se bea cat se poate de rece.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
pai nu faci un pustiu de bine si sa bagi aici reteta?
mi-am amintit apropos de bere ca odata la un local am zis "piua bere, gata" si am zis sa iau si io un cocktail. am ales unul care se numea ceva gen "black&white" sau duo nushcum. era guiness+tuborg, guinessu' dedesupt si tuborgu turnat si tzinut de ghines deasupra, aparea fuarte frumos in doo culori.
si uite asa ca dupa ce o ras de mine toata masa mi-am dat seama ca e un semn divin care vrea sa-mi spuna ca nu trebe sa renuntz la bere niciodata
mi-am amintit apropos de bere ca odata la un local am zis "piua bere, gata" si am zis sa iau si io un cocktail. am ales unul care se numea ceva gen "black&white" sau duo nushcum. era guiness+tuborg, guinessu' dedesupt si tuborgu turnat si tzinut de ghines deasupra, aparea fuarte frumos in doo culori.
si uite asa ca dupa ce o ras de mine toata masa mi-am dat seama ca e un semn divin care vrea sa-mi spuna ca nu trebe sa renuntz la bere niciodata
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
loloi danone... vezi... al de sus nu bate cu parul. pai cum sa faci asha blasfemie sa zici ca te lasi de bere (chiar si pe moment)... urat din partea dumitale. cat despre retzeta... fie... o sa o bag, dar nu acum, ca nu am cartea la mine. o am dintr-o carte.
sper sa iasa.
sper sa iasa.
I's cheating only if you get cot
-
vamitul - Junior Member
- Mesaje: 15
- Membru din: Mar Aug 17, 2004 11:00 pm
44 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori