pentru pacha cu dedicatie una salata de legume migaloasa si fara colesterol
legumele au fost cele folosite la supa de ieri, plus minus cate ceva.
nu dau cantitati sau condimente (verdeturi si piper) ci doar legumele si procesul tehnologic de aia o sa incep cu ceea ce aiu o sa elimine din start
dovlecel
kapia
ceapa rosie
gulie
telina
morcov
varza alba
o legaturica mica mica de ceapa verde
rosii
castravete
cateva masline daca e voie sau daca vreti, nu e musai.
si principalul: otet balsamic (daca nu e si nu e puneti de mere cu miere eventual cu inca putina miere sau foarte putin zahar caramelizat, dar e vrajeala de gust ca nu are aceleasi calitati)
si acu incepe munca:
mai intai ceapa rosie o taiati (solzisori) si o stropiti cu otet balsamic, ii dati putina sare si o puneti la frigi (acoperita). atentie! cand spun stropiti, spun stropiti nu imbaiati cu o tona de otet ca are gust f puternic.
apoi lucru la doua tigai: kapia la copt, dovleceii rondele la gratar.
cand sunt gata (kapiatu curatat si taiat fasii) ambele se stropesc tot cu putin otet, in plus pe dovlecei se pune usturoi feliute.
episodul (?) urmator:
radacinoasele se taie cuburi, betze sau se rad (io le-am ras), ceapa verde si varza se taie marunt marunt, rosia cum vreti, castravetele asisderea si se amesteca impreuna intr-un castron cu putina sare si ... atat.
desupra se pun rondelele de dovlecei cu zeama su usturoiul lasate, ceapa rosie marinata si la final kapia fasii. se stropeste cu putin ulei de masline din cel mai bun de care aveti (sau cu ... nimic) se acopera si se lasa la rece.
cine mai vrea piper si verdeturi treaba lui, eu am mai pus ceva oregano si nitel piper.
da' combinatia de legume reci cu cele coapte si marinate e dementiala, sa vedem si dupa ce mai sta daca e tot asa.