Banane

Banane

Mesajde dutchess » Joi Ian 14, 2010 11:27 am

Pentru ca sunt un fan al bananelor si am auzit tot felul de pareri - pro sau contra despre si daca sunt bune pentru organism, pana la urma se pare ca au mai multe "calitati" decat "defecte". Iata ce am gasit :)

Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu aceiasi ochi. Iata de ce:

Aflux de energie . Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie.
Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute. Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera destula energie pentru un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.
Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor. Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic.

Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are.
Putere pentru creier: 200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercarea de a-si imbunatati puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.
Constipatie: Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.
Mahmureala: Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.
Arsurile la stomac:Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.
Ciupiturile de tantar: Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.
Nervii: Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.
Supraponderali si stresati la munca? Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.
Stresul: Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.
Negii: Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.
Bananele si merele Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.
Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand "Bananele, un aliment perfect!"
Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite tot timpul.
Inca un secret: crema de pantofi Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful... apoi stergeti cu o carpa uscata. Nu-i asa ca este un fruct uimitor?


Voi ce faceti mai special cu banane? Stiti retete, combinatii inedite?
Avatar utilizator
dutchess
Junior Member
 
Mesaje: 387
Membru din: Lun Noi 06, 2006 12:00 am
Localitate: bucuresti

Mesajde Daimon » Joi Ian 14, 2010 2:12 pm

eu tot am in plan sa fac banane prajite, adica un fel de chipsuri din banane.

fructul mai verde il tai in felii subtiri si il prajesti. e drept ca deja nu mai e mancare sanatoasa (nici macar daca spui ca folosesti nush ce ulei special la prajit) dar tot e mai sanatos decat chipsurile cumparate :P
Avatar utilizator
Daimon
 
Mesaje: 5074
Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
Localitate: timisoara

Re: Banane

Mesajde carleta » Vin Ian 15, 2010 7:28 am

as fi curioasa cum arata chipsurile din banane,cu toate ca,pererea mea,nu cred ca iti vor reusi,am incercat si eu asa ceva(hihi)cand eram mica,mai bune sunt bananele prajite,cum le fac la restaurantele chinezesti...

Ingrediente:
2 banane
1 ceasca de faina
1 ceasca de fulgi de ovaz
1/2 ceasca lapte
4 linguri de ulei
2 linguri miere

nota personala:cestile sa nu fie mari,pt 2 banane e suficient
sa fol o cescuta mica de la serviciul de cafea;
sunt suficiente 2 linguri de ulei
Preparare:
Se amesteca fulgii de ovaz cu laptele apoi se adauga faina astfel incat va rezulta o coca asemanatoare cu cea de clatite (ca o ciulama) Se adauga si uleiul si se amesteca bine.
Bananele se taie pe lungime si se scufunda in compozitia de ovaz apoi se pun in tigaia incazlita in prealabil cu 2 linguri de ulei.
Puneti capac deasupra tigaii si lasati la foc mic-mediu 10 min si apoi intoarceti bananele pe cealalta parte; se poate suplimenta cu ulei daca este necesar.
Dupa prajire - coacere se servesc fierbinti cu miere si fulgi de cocos sau migdale


incearcati asa daca nu ai incercat pana acum,eu am facut si sunt bunisoare dar le prefer in stare naturala
Imagine
Avatar utilizator
carleta
Junior Member
 
Mesaje: 155
Membru din: Joi Mar 12, 2009 12:00 am
Localitate: bacau


Înapoi la Hranire sanatoasa

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori