Pagina 1 din 2

cuptorul cu microunde

MesajScris: Dum Iun 08, 2003 6:36 am
de loran_raul
Mancarea preparata la acest tip de cuptor este cancerigena?!

MesajScris: Dum Iun 08, 2003 11:53 pm
de dirklady
:o ai imaginatie nu gluma......

MesajScris: Mar Iun 10, 2003 10:45 pm
de ROBAKITA
Mincarea nu numai preparata la cuptorul cu microunde este cancerigena ci doar incalzita la cuptorul cu microunde cica sint foarte periculoase si neindicate,mai ales in cazul mincarii pentru copii.Si eu care imi luasem un cuptor mishto cu microunde,cica sa nu obosesc prea mult incalzind mincarea,a trebuit sa-l fac cadou la o prietena ,ca sa nu ma imbolnavesc si nici nu era asa de buna la gust mincarea incalzita la cuptorul cu microunde:)

MesajScris: Mie Iun 11, 2003 7:34 am
de Nicholas_Alex
Hmmm...atita timp cit usa cuptorului nu este defecta, nu cred ca este vreo problema. Treaba cu cancerul este un fel de "mit", ca si la celulare. Lumea cind aude de "microunde" si "radiatie", se sperie. Cuptorul nu face altceva decit sa incalzeasca mincarea, folosind microundele la o frecventa de 2,4Ghz..parca. Asta nu insemana ca undele ramin in mincare, sau ceva de genul asta....:)

cancerigen

MesajScris: Vin Mai 07, 2004 4:42 am
de thesoulline
Acele microunde favorizeaza dezorganizarea structurilor chimice organice, de la celuloza la ADN, se simte un gust usor acrisor la mancarea gatita sau incalzita la un astfel de cuptor. Deci, daca inghiti mancare cu structuri moleculare partzial modificate, risti sa transmiti afectiunea in propria structura, deci DA! la intrebarea ta, este cancerigen...

MesajScris: Lun Mai 10, 2004 5:47 pm
de Crazy Babe
eu mananc mancare incalzita la microunde de ani de zile si nu am fosttestata pozitiv la cancer... e o minciuna lansata numai s ale scada vanzarile celor care produc acest tip de cuptoare...

MesajScris: Lun Mai 10, 2004 7:00 pm
de Nanuka
Crazy Babe are dreptate..aici in Canada sau ma rog State toata lumea foloseste acest cuptor cu microunde..este indispensabil, in fiecare casa il gasesti si uite yo una n-am auzit pana acum de cazuri care sa fie testate pozitiv de cancer..

Faza cu mancarea acra e chiar o aiurealaaaa ..Doamne fereste cum sa existe asa ceva...e pur si simplu mancare incalzitaaaaa si-atat....

poate da, poate nu..

MesajScris: Mar Mai 11, 2004 6:55 am
de thesoulline
Imi pare rau ca insist, dar chiar exista studii despre mult mai multe aparate decat cuptoare cu unde (tele- foane mobile, televizor, cashti audio, ceasuri electronice de mana, aparate de uz casnic general). Toate produc numitele campuri electromagnetice, iar actiunea lor, intensa shi de scurta durata, sau de lunga durata shi intensitate mica, afecteaza transmiterea impulsurilor bio-electrice prin corp (credeti ca poate exista o fizica asa de neconsecventa?), ceea ce in timp conduce la afectiuni specifice.
In plus, cancerul este subiectiv ca simptomatologie, se manifesta predominant la persoanele al caror fond gentic prezinta sensibilitati native, gen parinti, rude apropiate care au suferit sau sufera de cancer. Stiu ca multe persoane folosesc acest gen de cuptor, dar shi multa lume fumeaza, nu? Toate studiile din lume au conchis asupra efectului daunator al fumatului, dar tigari se fabrica. Sau si aici, tot rau-voitorii ?
Nu stiu ce studii avetzi, dar, asha cum ii spune, cuptorul cu MICROUNDE se bazeaza pe caldura degajata de vibratzia moleculelor de apa sub influentza celor microunde, unde cu energie ridicata si folosite in laboratoare pentru experimente de modificare si a nivelelor energetice ale diferitelor esantioane.
Acu' , io nu vreau sa va supar, macar nu stati langa ele cat functioneaza, ca dak analizati despre transmutatie, veti gasi acolo ca trebuie energie pentru orice salt, iar la capitolul cu organice, structurile complexe sunt foarte receptive la bombardarile cu energie. Cam cum e si cu expunerea prelungita la soare cand e activitatea petelor accentuata, profesionistii care lucreaza in medii radiante, bolile profesionale (la metrou :dintzi, ficat, oase, ...).
Shi k suntem romani, de ce mancarea in oala de lut shi la foc de lemne e o delicatesa ? Cu bine, -----

Inginere Sulica

MesajScris: Vin Iun 11, 2004 8:52 am
de pnic
Bre, la cuptoru cu microvele, daca nu-i deschisa usa cand functioneaza, nu-i problema ca-i ca o cusca Faraday, radiatile elmg sta acolo-sa pe mancare. Cu telefoanele mobile si alte chestii care fac sa zburde radiatiile pe langa noi e buba, da inca nu a trecut destul timp de cand sunt pe piata ca sa se faca studii cum trebe.
Iar pentru deteriorarea structurii moleculare sau atomice iti trebuie bombardament cu particule grele si alte minuni shpilonucleare

penice

MesajScris: Sâm Iun 12, 2004 6:20 am
de thesoulline
Mai, penice, ai tu dreptate, daca te referi la modificari majore, sau in masa semnificativa. Buba consta in faptu' ca ceva energie tre' sa aibe si undele astea, chiar de n-o' fi ele particule grele sau alte shoparle, dar riscul fata de utilizarea incalzirii termice, clasice, iesti ca mareste destul de mult riscul de afectiuni cancerigene. Acuma, daca tii tu ushitza inchisa la cusca lor de :B microunde... mult succes!

MesajScris: Mar Iun 15, 2004 3:56 pm
de pnic
Da bre, tiu usa inchisa, si-i dadui si cu calti sa nu scape f'una pe la garnituri.

Later by Weet-weet : nu se da quote la mesajul anterior ; merci

penice

MesajScris: Lun Iun 21, 2004 4:20 am
de thesoulline
Ma, daca pui caltzi, cred ca se razgandeshte microunda si nu mai actioneaza asupra moleculelor de apa, sau ai deghizat molecula cu caltzi si n-o mai vede asha paroasa microunda? Ca nu-i clar.
Daca esti curios, de la ing. Sulica, apelat mai suus, apa se constata ca ar putea forma lanturi intermoleculare si structuri speciale (basmele cu apa vie si apa moarta, deh!) sensibile la tirul cu microunde. Adica daca e asa periculos cu usa deschisa, cred ca o si incui, apoi schimbi cuptorul, mananci la restaurant, ca zic io, daca iese hrana de acolo, din cuptor, ceva, ceva, mai ramane, nu ? O radiatie mititica? :bye:

Mutati-l nene la aberatii

MesajScris: Mie Iun 23, 2004 10:29 am
de pnic
Intai serios: orice prelucrare termica, indiferent cum e facuta favorizeaza formarea de radicali liberi, care-s potential cancerigeni.
Si mai serios: faceti nene ceva si coafati-i creeru' lu' sulica; e prea neted, nu mai rezist.

penicelule

MesajScris: Mie Iun 30, 2004 5:52 am
de thesoulline
Mai, cuptorul cu microunde are hiba mare ca nu e o incalzire termica ordinara, adica prin transmitere a energiei prin conductibilitate! Aberezi in necunostiinta de cauza, microundele actioneaza direct asupra moleculelor de apa din mancare, deci riscul cancerigen egal de care vorbesti e doar o fantezie. Pe aberatzii, zici ? Aberatziile tale, nu? :S

N-am titlu

MesajScris: Vin Iul 02, 2004 11:47 am
de pnic
S-ar putea ca la cuptorul cu microunde riscul cancerigen sa fie mai mic din motive de temperatura atinsa in cursul prepararii. Din ce s-a cercetat pana acum afumaturile si carnurile facute la gratar au cel mai ridicat risc cancerigen.
Bre sulica, am o pila la Obregia, iti asigura tratament gratuit cu Zoloft, te mai baga si intr-un studiu, iti mai recapeti si mata capacitatile cognitive. Ce palaria mea iti dai cu presupusu' fara nici o baza teoretica?

cu titlu informativ

MesajScris: Dum Iul 11, 2004 11:36 pm
de thesoulline
Da' de unde ai cunostintele alea, bre? Tu stii ceva, nu-i asa? ZOloft, zici...
Ai dreptate cu afumaturile si prajelile, mama asa m-a invatat, sa le evit daca vreau sa imbatranesc frumos. Dar principiul de functionare al cuptorului cu microunde ramane transmiterea directa a energiei asupra moleculelor de apa, din cate am auzit si io in magazinele de specialitate, mancarea gatita in micro-ceu trebuie sa fie hidratata, altfel, poate ai vreo surpriza...Incalzirea se face direct in masa alimentului gatit, nu prin convectie. Da', daca mata zici, io mai intreb odata, sa nu te superi, deci... :D

MesajScris: Lun Iul 12, 2004 10:49 am
de gaga
Ce palaria mea iti dai cu presupusu' fara nici o baza teoretica?


treaba pe care a zis-o sulica, apare intr-un episod din desenele animate "Familia de ce", pe bune :D asa ca vezi tu, o baza are ~p

MesajScris: Lun Iul 12, 2004 11:22 am
de pnic
Bine ca-mi spusesi bre dano. Cam nasol. Inseamna ca trebuie s-o supraveghez mai cu grija pe fii-mea. Ii bag interdictii la desene, ca vaz ca induc un comportament sulicizant. Trei ani e o varsta periculoasa.

MesajScris: Mie Dec 01, 2004 5:43 am
de heartandmind
theosulline este foarte bine informat.......mai putzin placut este ca unii sunt destul de ignorantzi shi nu te cred.........din partea mea,toate cele bune! \:/

am mai ceretat

MesajScris: Vin Apr 29, 2005 11:04 pm
de thesoulline
Am mai cercetat si e la fel, fierberea se produce prin amplificarea vibratiei moleculeleor de apa din alimentul preparat, ceea ce stiinta ar trebui sa explice prin fenomenul de rezonanta, adica daca cineva o sa studieze cazul cuptoarelor cu microunde, va sesiza ca se folosesc doar anumite frecvente pentru a genera fierberea apei, anumite frecvente pentru depsitarea viciilor de turnare din obiecte de otel, spre exemplu, samd.
Va doresc SARBATORI FERICITE !

MesajScris: Lun Sep 05, 2005 3:27 pm
de gigica
Eu de un an si ceva imi incalzesc si apa pentru ceai la cupotrul cu microunde.
Nu ma iau dupa studii ca nu ma intereseaza...asa cancer se face de la absolut orice...de la stat la soare, de la E-uri... (ar insemna sa mancam doar produse facute in propria gradina...ca domne nu au conservanti :bash: )
Eu nu cred in prostii oricum... poa' sa fie mii de studii.

MesajScris: Mie Sep 07, 2005 8:14 am
de marian jan
eu am mancat odata fasule incalzita la coptor cu microunde si am fost la doctor a doa zi si n-aveam nimic.

MesajScris: Sâm Sep 24, 2005 11:46 am
de sibi
De ce vreme, adica de vreo 5 ani tot gatesc la CMU, am facut diverse testari si experiente si vreau sa spun ca am peste 300 de retete experimentate. Toate le-am mancat eu, sotia si restul familiei si vreau sa spun ca nu am nici o problema...
Incalzirea se face prin preluarea de catre apa a energiei din undele electomagnetice care au o frecventa foarte mare. Deci tot ce contine apa va acumula aceasta energie care in functiede timpul de expunere si puterea undelor se incalzeste si poate ajunge la temperaturi de peste 250 g. Nu va sfatuiesc sacoaceti aluaturi caci le deshidrateaaza de devin caramizi ci folositi grilul care este o simpla rezistenta electrica.
Cat despre efectul cancerigen al undelor electromacnetice, as vrea sa va atrag atentia ca in ultimii 100 de ani omenirea traieste intr-un mediu superincarcat cu o gama foarte mare de unde electromagnetice ( unde radio cum li se mai spune de la cele mai joase frecventze circa 100kHz la cele mai inalte de ordinul nHz si puteri de la 0.5w la Mw) si inca nimeni nu a spus ca aparitia cancerului se datoreaza acestor unde. Cancerul era cunoscut si in antichitate si se pare ca si inaintea acestei epoci.

Mi-a venit o ideie ... Ce ar fi sa va postez o parte din experimentele mele bucate preparate la CMU?...

MesajScris: Dum Oct 02, 2005 11:29 am
de gigica
Domne cica efectele apar in timp ....ce porcarie...
Cineva imi zicea ca cica daca incalzesti mancare la microunde nu mai are acelasi gust. Ce idiotenii!
Asta e, eu sunt lenesa si am devenit dependenta de el :D

MesajScris: Vin Iul 03, 2009 11:45 pm
de helga
microundele modifica structura moleculelor din configuratia levo (naturala) in dextro (nu exista in natura, ci doar se poate crea artificial in aborator). formele dextro sau levo se refera la pozitia atomilor de carbon fata de axul moleculei.

toate moleculele avand structura levo, se ataseaza unele de altele intr-un anumit fel. daca structura aceasta se modifica prin actiunea microundelor apar aberatii (se ataseaza in alt mod decat cel normal) declansand tot soiu de reactii in lant.
deci e posibil ca si microundele sa cauzeze cancerul, cancerul insusi fiind o agomerare de ceule "defecte".

MesajScris: Sâm Iul 04, 2009 12:17 am
de kant emir
deci e posibil ca si microundele sa cauzeze cancerul, cancerul insusi fiind o agomerare de ceule "defecte"

adica daca iti expui o parte a corpului la MW, sau numai daca mananci ceva preparat/incalzit la MW?

socoteala mea, dupa cat ma duce capu: eu beau o cana cu lapte incalzit la microunde (si presupun, asa, din burta, ca aproximativ 5% din cantitatea de lapte consumat de mine a fost modificat de expunerea la MW - nu-l las multa vreme, si nici intensitatea nu este setata la maximum), o data pe zi, sau la doua zile, si gata, is expus cancerului? ca doar din cantitatea aia de 200 ml de lapte consumat, o parte trece destul de repede prin corp, alta este digerata (deci descompusa, inclusiv molecula, da?), asa ca o parte infima din ce a fost iradiat ajunge, accidental, sa se aglomereze in niste celule pe care le strica si le face defecte, iar celulele astea defecte se aglomereaza, la randul lor, si pun de-un cancer?

daca ar fi sa consum exclusiv mancare preparata la cuptorul minune, poate ca m-as ingrijora; dar asa, daca e numai de incalzit una-alta, cred ca o sa supravietuiesc

MesajScris: Sâm Iul 04, 2009 12:54 am
de pinochio
ggggggggggggggggggg

MesajScris: Sâm Iul 04, 2009 2:12 am
de pacha
ai dreptate,e ca si cu fumatul: o jumatate de pachet pe zi nu face rau nimanui si chiar un pachet ca totusi nu-i in fiecare zi :))

MesajScris: Sâm Iul 04, 2009 8:41 am
de helga
kant emir scrie:adica daca iti expui o parte a corpului la MW, sau numai daca mananci ceva preparat/incalzit la MW?


banuiesc ca mai ales daca iti expui o parte a corpului a microunde.la cursuri ni se povestea de dereglarile produse intr-o celula dupa bombardarea cu ultrasunete.ceuee incepeau sa se inmulteasca anormal. cam asa e si la bombardarea cu microunde. dar era vorba de "bombardare" asa ca banuiesc ca daca celua nu e expusa in mod continuu la o cantitate mare de microunde raspunde mult mai lent. poate chiar apuci sa mori de moarte naturala pana raspunde celula ta.:D

socoteala mea, dupa cat ma duce capu: eu beau o cana cu lapte incalzit la microunde (si presupun, asa, din burta, ca aproximativ 5% din cantitatea de lapte consumat de mine a fost modificat de expunerea la MW - nu-l las multa vreme, si nici intensitatea nu este setata la maximum), o data pe zi, sau la doua zile, si gata, is expus cancerului? ca doar din cantitatea aia de 200 ml de lapte consumat, o parte trece destul de repede prin corp, alta este digerata (deci descompusa, inclusiv molecula, da?), asa ca o parte infima din ce a fost iradiat ajunge, accidental, sa se aglomereze in niste celule pe care le strica si le face defecte, iar celulele astea defecte se aglomereaza, la randul lor, si pun de-un cancer?


celulele defecte nu se cauta unele pe altele. defectiunea consta in dereglarea ciclului mitotic si se inmultesc necontrolat rezultand o tumoare. adica o ceula dereglata poate da nastere unei tumori, unei agomerari de celule canceroase.
dar (banuiesc, ca asta n-am citit inca nicaieri) ca nu intotdeauna schimbarile produse in celula afecteaza ciclul mitotic. mai ales daca nu e vorba de "bombardamente" adica pot afecta si atceva decat nucleul, sau si daca afecteaza nucleul, exista tot felu de mecanisme celulare care inlatura aberatiile daca sunt de mici dimensiuni. in plus, daca o celula nu e afectata foarte tare mai si moare iar aberatia poate sa nu apuce sa se transmita.

na, conteaza foarte mult cantitatea de microunde la care te expui. fie prin alimentatie, fie direct. cred ca trebuie sa fii extrem de ghinionist sa faci cancer din cauza ca ai mancat o data mancare gatita la microunde.

daca ar fi sa consum exclusiv mancare preparata la cuptorul minune, poate ca m-as ingrijora; dar asa, daca e numai de incalzit una-alta,
din cand in cand:D
cred ca o sa supravietuiesc

da, exact.:)

MesajScris: Sâm Iul 04, 2009 8:44 am
de Daimon
mie nu-mi plac microundele din pct de vedere al meseriashului bucatar. ce incalzesti la microraze in 2 min poti sa incalzesti altfel in 10 (flacara, cuptor)