Recunoasterea celui de-al 4-lea titlu!!!

Forum dedicat echipei Rapid si fanilor acesteia.

Recunoasterea celui de-al 4-lea titlu!!!

Mesajde subzero » Sâm Ian 29, 2005 11:22 pm

Istoria a tinut sa ii contrazica pe cei ce nu ne-au recunoscut acel campionat.
In 1942, Rapid a castigat campionatul de razboi, numit in vremea aceea Cupa Basarabiei. Statiticile nu includ aceasta competitie in palmaresul oficial cu toate ca, de exemplu, Cupa Romaniei din 1942 (castigata tot de ai nostri) este pusa la socoteala!
Situatia este incurcata, dar exista argumente care vin in sprijinul ideii ca editia 1941-1942, castigata de Rapid, poate fi considerata drept un titlu de campion. De fapt, presa vremii vorbeste despre o REORGANIZARE a campionatului 1941-1942 intr-o competitie desfasurata cam pe sistemul Ligii Campionilor de azi (grupe si meciuri eliminatorii). Competitia era dotata cu trofeul Cupa Basarabiei. Nimeni nu a vorbit atunci de desfiintarea campionatului, ci doar de REORGANIZAREA sa, pentru a putea participa si echipe din Basarabia si Bucovina, teritorii realipite la patria mama, intre 1941 si 1944.
Un rapidist de-al nostru a stat vreme indelungata in biblioteci si a studiat ziarele vremii, adunand argumente beton in favoarea celui de-a patrulea titlu(primul in ordine cronologica, si totodata primul event!).
Dar, indiferent ce spune statistica oficiala, noi asa trebuie sa considerm castigarea Cupei Basarabiei! Daca nu din motive strict statistice, macar din motive patriotice!

1942 - TITLUL DIN INIMILE NOASTRE

Povestea trebuie sa renasca. Asadar, sa facem primul pas.
Exista doua feluri de rapidisti - cei care au citit cartea “Glasul rotilor de trenâ€Â
"Natura se infioara de placere atunci cand spiritul se inclina prin omagiu in fata fumusetii."
Avatar utilizator
subzero
Junior Member
 
Mesaje: 37
Membru din: Mar Aug 19, 2003 11:00 pm

Înapoi la FanClub Rapid

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron