Comemorare - 16 Februarie

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Comemorare - 16 Februarie

Mesajde Alina Grigore » Dum Feb 16, 2003 7:40 pm

Azi este 16 Februarie. La aceasta data, acum vreo 400 de ani Biserica Catolica infaptuia o crima infama ucigandu-l prin ardere pe rug pe calugarul si invatatul Giordano Bruno. Umanistii si secularistii din lumea intreaga il comemoreaza, iar eu voi face acest lucru postand cateva materiale seculariste interesante, care explica chestiuni ca Biblia si pretentia ei de carte 'inspirata' de Dumnezeu, dezbateri pe tema stiinta-creationism, dar si alte subiecte.

Este Biblia 'Cuvantul Domnului' ?
Emmet F. Fields - 1983
versiunea originala in engleza la adresa:
http://www.infidels.org/library/modern/emmett_fields/word_of_god_debate.html

Acest eseu a fost conceput pentru a fi prezentat ca o prelegere si este redactat in consecinta; a constituit contributia mea la o dezbatere de 2 zile cu un preot fundamentalist; fiecare seara de prelegere este impartita in 2 parti de cate 30 minute fiecare si o conlcuzie de 10 minute.

ZIUA I – PARTEA 1
Inainte sa putem vorbi despre Biblie trebuie sa luam in considerare o alta problema, o problema mult mai profunda si cu mult mai importanta. De-a lungul intregii istorii universale omenirea l-a cautat pe Dumnezeu. A cautat sa gaseasca o dovada, un indiciu, o speranta ca Dumnezeu exista; sau ar putea exista. Aceasta cautare continua si astazi. Intelepciunea cauta sa gaseasca o urma a dumnezeirii in imensitatea spatiului etern, cautand vreun semn pe intinderile infinite ale cosmosului - din chiar inima naturii insesi - ca exista, sau ar putea exista vreo inteligenta calauzitoare - oricat de indepartata - care ar putea fi Dumnezeu. Intelepciunea cauta si continua sa caute o urma a lui Dumnezeu, dar inca nu a gasit vreuna. Pe intreg cuprinsul acestei farame pe care noi o numim Pamant si ’casa’ a noastra, ca si de-a latul nesfarsitelor intinderi ale spatiului, Intelepciunea si Stiinta gasesc numai natura si lucrarile acesteia. Nimic altceva!
In acelasi timp in care Intelepciunea cauta si cerceteaza in van o urma a dumnezeirii, prostia l-a gasit pe Dumnezeu. Sau cel putin crede ca l-a gasit pe Dumnezeu. Prostia nu numai ca l-a gasit pe Dumnezeu, dar are chiar si informatii directe despre ce a zis si facut Dumnezeu, ce vrea Dumnezeu, ce gandeste Dumnezeu, ceea ce ii place lui Dumnezeu, si ceea ce ii diplace acestuia.
Prostia care l-a gasit pe Dumnezeu nu are nimic de-a face cu credinciosii zilelor noastre. Dumnezeu - sau iluzia de Dumnezeu - a fost descoperita cu mult timp in urma; in ’copilaria’ speciei omenesti. Prostia l-a descoperit pe Dumnezeu cu mult timp inainte ca omenirea sa descopere stiinta; inainte chiar ca roata sa fie inventata sau ca focul sa fie cucerit si facut un prieten al omului. In aceasta lume stearpa, rece si periculoasa traiau stramosii nostrii indepartati; Omenirea era inca in ‚copilaria’ sa, incercand sa inteleaga fortele naturii, sa scape de dusmanii sai, sa se hraneasca si sa-si duca specia mai departe. Este momentul cand mintea omeneasca emerge din intunericul instinctelor animalice spre forme incipiente de gandire. Principala sa preocupare: Supravietuirea! Era o lume plina de pericole si de dusmani, peste tot si in orice moment.
‚Ce maret si puternic era conducatorul nostru care a fost ucis anul trecut’ or fi gandit ei pesemne. De ar fi fost forta lui astazi cu noi, am fi rapus cu usurinta acest dusman !’
‚O mare conducator, ajuta-ne pe noi astazi in acest timp de maxima rastriste!’
Si astfel prostia din necesitate a inventat credinta. Si astfel Dumnezeu a luat fiinta !
Acest Dumnezeu pe care prostia l-a gasit - sau plasmuit - aduce foarte mult cu un om. Ei ne spun ca are o fata, maini, maruntaie, un picior (poate ca doua). Ne spune ca are nari si ca uneori ii place sa miroasa ofrandele arse pe altarul primitv. [Fata: Exodul 33:11,20,23; Numeri 14:15; Maini: Psalmi 28:5; Maruntaie: Ieremia 31:20; Picior: Isaia 37:25; Poate doua picoare: Psalmi 18:9; Nari: Cartea a doua a lui Samuel 22:9, 16; Miroase ofrande pe altar: Geneza (Facerea) 8:2] (n.t. - Exodul = Iesirea).
In mod surprinzator si straniu, acest Dumnezeu pe care prostia l-a gasit sau plasmuit are deasemenea o serie de dorinte si emotii omenesti. Uraste, iubeste, se enerveaza si are compasiune. Are indivizi favoriti si un popor ales. Acest Dumnezeu este in mod evident de sex masculin, si are in mod evident porniri masculine. Este adesea manios, se infurie repede, blesteama, distruge lucruri, se imbufneaza, striga, inseala si adesea se odihneste. Orice nevasta l-ar recunoaste pe Dumnezeu. [Uraste: Maleahi 1: 2, 3; Epistola Pavel catre Romani; Iubeste: Deuteronom 7:13; Este manios: Exodul 4:14; Compasiune: Psalmi 111:4; Indivizi favoriti: Exodul 3:21; Popor ales: Isaia 44:2; Manios: Deuteronom 9:20, 1 Regi 11:9, etc; Se infurie: 1 Samuel 6:19; Blesteama: Geneza 12:3; Distruge lucruri: Geneza 6:17; Se imbufneaza: Exodul 32:9,10; Striga: Psalmi 47:5, Inseala: Ieremia 20:7; Se odihneste: Geneza 2:2;].
Acest Dumnezeu descoperit de catre un popor primitiv si ignorant acum cateva mii de ani, se intampla sa aiba aceeasi viziune asupra lumii, aceleasi pareri despre natura ca si poporul care l-a descoperit.
Dumnezeu crede ca soarele se invarte in jurul pamantului si ca o zi poate fi facuta mai lunga prin oprirea soarelui in loc ptr un rastimp. Este de-a dreptul izbitor numarul similaritatilor existente intre ceea ce crede Dumnezeu si ceea ce crede poporul care l-a descoperit pe Dumnezeu in ceea ce priveste lumea.
Acesti oameni, desi primitivi posedau anumite mestesuguri, iar Dumnezeul lor deasemenea; acest Dumnezeu a dat instructiuni cum sa fie construita o barca, a creat haine ptr preoti, a impartasit formula unui parfum, a fost croitor facand haine din piei de animale. Acest Dumnezeu a dat deasemenea multe legi simple si adesea prostesti numite porunci. Si acest Dumnezeu a facut multe alte lucruri foarte banal-umane, si mai ales carcteristice timpului si oamenilor care l-au descoperit primii. Insa dintre toate aceste lucruri perfect umane despre care se spune ca Dumnezeu le-a facut, cel mai uman dintre toate a fost acela de a scrie carti, sau sa dirijeze mana si mintea acelora care le-au scris. Despre aceste carti care zice-se ca au fost scrise de Dumnezeu - sau ca acesta a facut sa fie scrise - vom discuta in aceasta seara.
Povestea pe care v-am spus-o despre descoperirea lui Dumnezeu nu este unica. Antropologii ne spun ca ea s-a intamplat de multe ori si in multe locuri. De fiecare data cand o populatie primitiva avea nevoie de un Dumnezeu, intotdeauna il descopereau, parca croit pe gustul si modul lor de a vedea lumea. Era Dumnezeul lor si le semana in mare masura: acest Dummnezeu avea aceiasi dusmani si aceleasi valori morale ca si oamenii care l-au descoperit, si multi din acesti Dumnezei au fost scriitori; ei au scris carti.
N-as avea nici o dificultate de m-as afla acum in partea musulmana a lumii sa-i conving pe oamenii de acolo ca Biblia crestina nu este ‘cuvantul Domnului’. Daca m-as adresa budistilor, hindusilor sau oamenilor de orice alta religie nu as avea nici o dificultate sa dovedesc - spre satisfactia lor - ca Biblia crestina nu este cuvantul inspirat de Dumnezeu. Insa ma aflu in acea parte de lume dominata de crestinism; si fiind in partea lumii dominata de crestinism, cred ca nu as avea probleme in a convinge o majoritate dintre voi ca asa zisele carti sfinte musulmane sunt false; ca acele carti nu sunt adevaratul cuvant al Domnului.
Ati fi mai degraba inclinati sa fiti de acord ca toti acesti oameni care au alti Dumnezei sau alte carti sfinte gresesc; ati pica de acord ca acestia sunt prost informati sau au fost chiar inselati. S-ar parea ca e prea usor de convins oamenii apartinand altor religii ca ceea ce este acceptat in partea lor de lume este adevarat; cred atat de usor in falsi idoli. Numai noi, care se intampla sa fim nascuti in partea crestina a lumii avem ’adevarul adevarat’. In fine, cei mai multi dintre noi cred asa; mai sunt desigur evreii si acei atei nesuferiti, si multi alti ne-crestini care refuza sa accepte ’adevarul’ Bibliei crestine . . . . dar ei nu conteaza.
Alina Grigore
Junior Member
 
Mesaje: 56
Membru din: Dum Feb 16, 2003 5:21 am

Re: Comemorare - 16 Februarie

Mesajde Alina Grigore » Dum Feb 16, 2003 7:42 pm

Haideti sa facem abstractie de acesti necrestini dintre noi si sa presupunem ca religia crestina - si Biblia - sunt total acceptate in aceasta parte de lume. Ideea este simpla: are adevarul un caracter geografic? N-ar trebui ca aceleasi lucruri care sunt adevarate in Iran sa fie deasemenea adevarate in India, Japonia, Africa, Canada si in restul lumii? Cam asa ar trebui . . . nu-i asa? Adevarurile stiintifice sunt universale, de ce cele religioase nu sunt? Este de bun simt sa presupui ca numai noi avem dreptate si tot restul lumii se inseala? Ca noi suntem aceia, singurii, care avem adevaratul Dumnezeu si adevaratul ’cuvant al lui Dumnezeu’?
Poate fi acest rudimentar dumnezeu al Bibliei crestine, care arata atat de mult cu un om, care aduce asa de mult cu oamenii care l-au descoperit primii, poate fi acesta Dumnezeul pe care il cauta Intelepciunea? Intelepciunea stie foarte bine ce gen de Dumnezeu a fost descoperit de mintea primitiva. Ea cunoaste Biblia si toate celelate ‘carti sfinte’ si cunoaste toate acele religii cladite pe baza acestor carti sfinte si acestor Dumnezei; si totusi Intelepciunea si Ratiunea continua sa-l caute pe Dumnezeu sau numai o urma a acestuia. Odata ce ideea de dumnezeu a aparut intr-un trib, aceasta a fost transmisa de la o generatie la alta, copii fiind invatati sa creada in ceea ce parintii lor credeau, la randul lor copiii copiilor fiind invatati sa creada. Exact asa cum noi am fost invatati sa credem ceea ce credeau parintii nostrii. Prea des au fost invatati copiii sa creada, insa niciodata sa-si puna intrebari.
Si astfel Dumnezeu a devenit o ipoteza auto-perpetuanta.
In partea noastra de lume Biblia crestina domina. In aceste tari sunt multi oamenii care cred ca Biblia este ’cuvantul inspirat al Domnului’. Au fost invatati sa creada ca aceasta carte este insasi baza legilor, este esenta justitiei, sursa libertatii noastre si chiar a civilizatiei noastre. Ei cred in promisiunea ca moartea va fi invinsa si in speranta unei alte lumi unde fericirea totala este a lor ptr. vecie.
Mi-as dori sa fie adevarat.
Acesti oameni nu au citit Biblia sau au citit-o fara sa-si foloseasca judecata. Ei au esuat in a vedea prostia, nedreptatea, ura de libertate, intoleranta religioasa, persecutiile si imoralitatea crasa care se afla in Biblie.
Ei se gandesc la rai, insa ignora iadul.
Nu cu inima usoara imi iau misiunea sa dovedesc ca Biblia nu poate fi cuvantul Domnului. Daca aceste promisiuni, desi false, ar fi fost de ajutor umanitatii, as trece peste ele in liniste. Insa ele nu sunt folositoare! Nicicand ’Cartile sfinte’ nu au fost folositoare si nu vor fi niciodata. De fapt ele devin mai periculoase cu fiece zi care trece. Istoricul onest stie ca aceste ’Carti sfinte’ sunt - si intotdeauna au fost - o grea povara ptr. umanitate. Si in ciuda stiintei noastre moderne aceste carti vechi continua sa produca ura si razboaie in zilele noastre. Prin urmare, noi trebuie sa examinam Biblia crestina nu ptr. ca ar fi cine stie ce diferita de celelalte carti asa-zis sfinte, ale altor natiuni si ale altor Dumnezei, ci ptr ca este acea carte facuta sa domine societatea noastra prin indoctrinare. Suntem invatati sa credem in copilarie si sa nu ne punem intrebari la maturitate. Ea pune in pericol lumea moderna, impiedica maturitatea intelectuala si ingradeste intinderea judecatii noastre la legende primtive.
Este Biblia ‚’Cuvantul inspirat al Domnului’? Haideti sa ne gandim bine ce trebuie sa insemne aceasta afirmatie. Afirmand asta conluzia evidenta se impune ca Bibila trebuie sa fie de o ’perfectiune dumnezeiasca’. Adica Biblia trebuie sa fie cu mult mai perfecta decat orice alta carte pe care o biata minte omeneasca ar fi putut-o produce. Orice eroare in aceasta carte, orice greseala sau contradictie - in fapt sau in forma - ar dovedi ca aceasta nu poate fi ’Cuvantul inspirat al lui Dumnezeu’.
Nu numai ca Biblia ar fi perfecta in sine, dar ar fi clara si simpla la intelegere ptr orice minte omeneasca si fiecare persoana ar intelege-o in acelasi fel. Probabil vi se pare ca cer prea mult de la o simpla carte; asta ar vrea sa zica ca un Dumnezeu care a creat mintea omului nu este de asteptat sa fi produs o carte care sa fie in acord cu creatia sa. Personal cred ca punand problema astfel cereti prea mult de la noi sa credem ca Dumnezeu ar scrie, sau inspira, o carte asupra careia omenirea nu ar putea sa se puna de acord. O carte care a fost cauza razboaielor nesfarsite, persecutiilor, torturilor, bigotismului si urii. O carte care este atat de neinteligibila incat nu numai ca este respinsa de cei care nu cred in ea, dar si cei care cred ca este adevaratul cuvant al Domnului nu se pot pune de acord asupra interpretarii ei. Sunt sute de secte diferite numai in Statele Unite, asta neincluzand nenumaratele mii de indivizi care au propria lor interpretare a Bibliei.
Chiar aceasta dezbatere de asta-seara, ca si orice dezbatere pe tema Bibliei, este proba irefutabila a faptului ca Biblia nu este ’cuvantul Domnului’.
Adesea teologii afirma ca forma originala a Sfintelor Scripturi era perfecta, insa Biblia si-a pierdut perfectiunea prin erori de copiere si prin traducerea ei succesiva dintr-o limba in alta. Imposibil! Nu poate exista o copie imperfecta sau o traducere imperfecta a unei carti perfecte care a fost perfect inteleasa de catre traducator. Dumnezeu n-ar permite asa ceva! Daca exista un Dumnezeu.
Exista multe versiuni ale Bibliei crestine si sunt multe interpretari contradictorii ale fiecarei versiuni. Interpretari contradictorii nu numai ptr. crestinul obisnuit sau membrul ordinar al clerului, ci si ptr. acei invatati care au petrecut intreaga lor viata studiind scripturile. Aceasta confuzie nu poate fi opera Domnului.
Din raul si confuzia pe care Biblia le-a provocat si continua sa le provoace, si din natura primitiva, prosteasca si contradictorie a acestei carti, se impune automat concluzia ca Biblia nu reprezinta cuvantul Domnului. Voi cita cateva pasaje, din una din multele versiuni ale Bibliei ptr. a arata de ce eu resping Bibila. Voi cita din versiunea ’King James’, asa cum citesc si o inteleg eu. Nu sunt atat de nebun sa cred ceea ce inteleg ca spune Biblia . . . . este doar ce spune Biblia. Luand in considerare multele versiuni si interpretari ale Bibliei, sunt uimit ca exista o singura persoana pe acest pamant suficient de nebuna sa creada ca interpretarea sa este cea corecta; ca numai el sau ea, cumva, au dat din intamplare peste adevarata interpretare a Bibliei, in timp ce toti ceilalti credinciosi, atei, prelati, preoti, oameni de stiinta si necredinciosi laolalta au interpreatat-o gresit, au inteles-o gresit.
Unii spun ca exista peste 2000 de auto-contraziceri in Biblie, altii declara ca nu pot gasi una. Tot ce pot eu face acum, este sa evidentiez cateva din multele exemple care mi se par mie contradictorii. Voi incepe cu prima porunca pe care Dumnezeu a dat-o omului; aceea pe care nici un crestin fundamentalist nu a incalcat-o vreodata; Geneza 2:16,17 zice: Si Domnul Dumnezeu a poruncit omului, spunand ’din orice pom din gradina poti sa mananci liber; dar din pomul cunoasterii binelui si raului tu nu trebuie sa mananci, ptr ca in acea zi in care vei manca cu siguranta vei muri.’
Insa Biblia ne spune ca barbatul, Adam, nu a murit in ziua in care a mancat din copacul interzis; intrucat Biblia zice ca Adam si Eva au fost expulzati din Rai si Geneza 5:5 zice: ’Si toate zilele pe care Adam le-a trait au fost noua sute treizeci ani; si atunci muri’. Dar asa cum eu inteleg Biblia, mai este o alta contradictie in ceea ce priveste afirmatia de la Geneza 2:16,17; in Geneza 3:22,23 Dumnezeu pare a vorbi cu alti Dumnezei si voi citi spunand: (22) Si Domnul Dumnezeu spuse, ’iata, omul deveni ca unul dintre noi, sa stie binele si raul, sa nu cumva sa puna mana si sa ia si din copacul vietii, sa manace si sa traiasca in veci’; (23) de aceea Domnul Dumnezeu il expulza din Gradina Edenului pana pe pamantul din care a fost facut.
In Geneza 2:16,17 Dumnezeu spuse ’din toti pomii din gradina poti sa mananci liber, cu exceptia copacului cunoasterii.’ Insa in Geneza 3:22,23 aflam ca mai exista inca un copac in gradina care era interzis: pomul vietii. Dupa cum citim in Biblie, se pare ca nu ne prea putem increde in cuvantul Domnului, ca in aceasta aparent contradictie: Exodul 33:20, se spune ca Dumnezeu ar fi zis: ’ Tu nu-mi poti vedea fata; intrucat nici un om nu poate sa ma vada si sa traiasca.’ Exodul 33:22 zice insa: Si Domnul vorbi cu Moise fata in fata, asa cum un om vorbeste cu prietenul sau.’ Asta mi se pare a fi o auto-contradictie, dar asa cum am spus Biblia este incomprehensibila, si voi puteti sa nu vedeti nimic bizar la aceste doua afirmatii. Pot petrece tot restul serii citand auto-contraziceri din Vechiul Testament, astfel ca am sa trec peste acestea.
Alina Grigore
Junior Member
 
Mesaje: 56
Membru din: Dum Feb 16, 2003 5:21 am

Re: Re: Comemorare - 16 Februarie

Mesajde Alina Grigore » Dum Feb 16, 2003 7:43 pm

Insa cum sta treaba cu Noul Testament, sunt oare si acolo auto-contraziceri? Ei bine, unii spun ca sunt multe contradictii evidente in Noul Testament, altii spun ca nu pot gasi nici una. Nu pot sa spun decat ceea ce imi spune mie aceasta carte. Asa cum citesc eu Noul Testament gasesc prima contradictie in chiar primul vers al primului capitol, al primei carti a Noului Testament. In Matei 1:1 citez: ’Cartea neamului lui Isus Cristos, fiul lui David, fiul lui Avraam.’ Dupa acest vers urmeaza o serie de ‚zamislit de’ pana cand ajungem la versul 16 care zice: Iacov a nascut pe Iosif, barbatul Mariei, din care s-a nascut Isus, care se cheama Cristos.’ Acum daca Iosif nu e tatal natural al lui Isus, ci numai sotul Mariei, asa cum zice Matei 1:16, atunci cei insirati din Matei 1:1 pana la 1:16 exclusiv, nu sunt, nu pot fi ‚’neamul lui Isus Cristos’ asa cum se afirma in primul capitol, primul vers al lui Matei. Dar daca Iosif este tatal natural al lui Isus asa cum reiese din alte versuri din Biblie, atunci povestea cu Isus nascut din fecioara este o contradictie. Aceasta legenda este in Matei 1:18 si citez: ’Iar nasterea lui Isus a fost asa: Maria, mama lui era logodita cu Iosif; si inainte ca ei sa locuiasca impreuna, ea s-a aflat insarcinata de la Duhul Sfant.’ Si deasemenea cel mai important, daca Isus s-a nascut din fecioara si nu era descendent din David, atunci cuvintele lui Petru in Faptele Apostolilor 2:29,30 sunt false. In Faptele Apostolilor 2:29,30 Petre spune: (29) Cat despre patriarhul David sa-mi fie ingaduit fratilor sa va spun fara sfiala, ca a murit si a fost ingropat; si mormantul lui este in mijlocul nostru pana in ziua de azi. (30) fiindca David era prooroc, si stia ca Dumnezeu ii fagaduise cu juramant ca va ridica pe unul din urmasii sai pe scaunul lui de domnie, despre invierea lui Cristos a proorocit si a vorbit el. Acum avem o afacere a-ntaia. Daca Isus este fiul Domnului prin â€Â
Alina Grigore
Junior Member
 
Mesaje: 56
Membru din: Dum Feb 16, 2003 5:21 am

Re: Re: Re: Comemorare - 16 Februarie

Mesajde Alina Grigore » Dum Feb 16, 2003 7:45 pm

Nu am cum sa stiu ce spune aceasta poveste unui crestin practicant, insa daca ceea ce inteleg eu ca spune Biblia este ceea ce Biblia zice, trebuie ca unul sa aiba o minte tare putina ca sa creada ca Biblia este ’cuvantul Domnului’. Dar haideti sa luam in considereare acum ’Poruncile Domnului’ conform Bibliei. Nu sunt numai zece porunci asa cum se pare ca multi cred, ci sunt sute. Sunt nu mai putin de 73 de capitole pline de ’porunci ale Domnului’. Si Dumnezeu fiind un Dumnezeu si nimic mai putin, fiecare porunca trebuie sa primeasca aceiasi ascultare ca oricare alta porunca a Sa. Deci sa vedem ce porunci Domnul.
Exodul 22:18 zice: ’Nu trebuie sa rabzi ca o vrajitoare sa traiasca.’ Cand crestinismul a avut puterea aceste opt cuvinte au facut ca sute de mii de oameni inocenti sa fie torturati si arsi de vii. Aceasta porunca face parte din aceeasi categorie cu una dintre versiunile asa-numitelor ’Zece Porunci’.
Porunca Domnului in Exodul 21:2: Daca cumperi un rob evreu, 6 ani trebuie sa te slujeasca, iar in al saptelea el trebuie sa fie liber fara plata.’ Exodul 21:4 zice: ’ Daca stapanul lui i-a dat o nevasta, si aceasta i-a nascut lui fii sau fiice, sotia si copii ei trebuie sa fie ale stapanului, iar el sa iasa singur.’ Tineti cont, acestea sunt poruncile Domnului si dreptatea divina conform Bibliei. Exodul 21:5,6 spune; ’Si daca robul zice clar: Eu iubesc pe stapanul meu, nevasta mea si copii mei si nu voi ca sa ies slobod, (6) atunci stapanul sa-l duca in fata judecatorilor . . . . . . . si stapanul sa-i gaureasca urechea cu o sula, iar el sa-i ramana rob pe vecie.’
Biblia intotdeauna a aprobat sclavia si a fost intotdeauna cel mai mare obstacol in calea dreptatii si a progresului uman in lume.
O alta porunca a Domnului este in Deuteronom 13 : 6, 7, 8 care zice: ’Daca fratele tau, fiul mamei tale; sau fiul tau, sau fiica ta, sau nevasta ta din bratele tale; sau prietenul tau care ti-e scump ca sufletul tau, te incita pe ascuns spunand, haide sa mergem si sa slujim alti Dumnezei pe care nici tu nici parintii tai nu-i cunoscura; (7) adica Dumnezeii popoarelor care va inconjoara, aproape de tine sau mai departe de la un capat al Pamantului la altul (8) tu sa nu accepti si sa nu-l asculti; si nu trebuie sa tainuesti ce a zis (9) dar trebuie negresit sa-l omori; mana ta sa fie prima asupra lui ucigandu-l, si dupa aceea a tuturor celorlalti; (10) si trebuie sa-l omori cu pietre; ptr ca a cautat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau, care te scoase din tara Egiptului, din casa robiei.’
Cine a zis ca Dumnezeu este ’pro-life’?
Adesea am aratat crestinilor ca religia lor a provocat suferinte ingrozitoare lumii. Ca istoria este atat de plina cu razboaie crestine, persecutii, tortura, arderi pe rug si ura, astfel incat nici o persoana blajina si de bine nu s-ar mai numi crestin daca ar stii adevarul despre istoria crestinismului.
Raspunsul este intotdeauna acelasi: ’Cum pot eu (ori alt crestin din zilele noastre) sa fiu facut responsabil ptr. ce au facut oameni care s-au numit crestini in trecut.’ Si totusi, asa cum ne cere a doua porunca, Dumnezeu face responsabil copii ptr. greselile parintilor, sau crimele parintilor ’chiar pana la a treia sau a patra generatie.’ De fapt insusi conceptul de baza al crestinismului este ’pacatul originar’, aceasta suprema expresie a nedreptatii in materie de ’vina mostenita’. Eu nu cred in ’vina mostenita’. Insesi ideea ca noi, specia umana suntem nascuti cu pacate din cauza unei oarecare insignifiante fapte gresite zice-se ca a facut Adam este absurda si prosteasca. Nu! Este mai mult decat prosteasca, frizeaza boala mintala, cretinismul.
Insesi ideea ca Dumnezeu a trebuit sa se nasca dintr-o fecioara ca sa fie omorat de omenire ptr ca el, Dumnezeu, sa ierte pacatele omenirii, tine foarte mult de patologia mentala. Aceasta nebuie nu ne vine de la Dumnezeu. Eu am credinta ca un adevarat Dumnezeu ar face exact ceea ce tu ai face daca copii tai ar fi fost neascultatori si tu ai fi devenit suparat ptr. un timp. Cu siguranta nu te-ai apuca sa-i spui copilului tau: ’Adu-mi un ciocan si loveste-ma cu el peste mana ta, tare, tare de tot, astfel ca eu sa pot sa te iert ptr. obraznicia ta pe care ai facut-o.’ Nu! Mai degraba tu te-ai duce la al tau copil, l-ai lua in brate si i-ai spune ca il iubesti din toata inima, si ca niciodata nu ai putea sa fi manios pe el; ca el inseamna ptr tine mai mult decat viata ta chiar. Asta ai face, sau asta ar trebui sa faci; asta as face eu, si orice carte care spune ca Dumnezeu ar face doar o farama mai putin, nu poate fi ’cuvantul Domnului’.
Nu trebuie sa fim sclavii unei superstitii primitive. Nu trebuie sa ne fie teama sa gandim, sa ne punem intrebari si sa cercetam. Trebuie sa ne eliberam mintea: Ridicati-va din genunchi si stati pe propriile picioare, ridicati-va capul, deschideti-va ochii si incepeti sa va folositi mintea. Folosirea mintii umane ne-a facut sa ne ridicam deasupra tuturor animalelor si a facut omul stapanul intregului Pamant. Mintea umana - ratiunea - este singura speranta pe care o avem. Astazi avem o veste buna (n.t. - aluzie la ce inseamna ’evanghelie’): Imprastiati vestea cea buna ! Mintile noastre sunt libere sa gandeasca.
ZIUA I – PARTEA 2
Suntem - fara dubiu - una din cele mai indoctrinate si inselate natiuni ale Pamantului; cel putin in ceea ce priveste domeniul religios. Astazi nu exista o amenintare mai mare ptr. natiunea noastra si ptr. libertatea noastra decat crestinismul. Nici o alta forta nu ar fi putut sa ascunda si sa schimbe adevarata istorie a Americii asa cum a facut-o crestinismul. Si nici o alta forta nu ar fi putut sa insele atat de complet opinia publica americana asa cum crestinismul a facut-o.
Agresiunea crestina impotriva Americii, impotriva drepturilor necrestinilor este bazata pe iluzia ca Biblia este ’cuvantul Domnului’. Haideti asadar sa cercetam ingrozitoarea istorie a acestei iluzii.
Daca stii un pic de istorie, stii ca crestinismul si Biblia nu numai ca au esuat sa mentina pacea, dar stii ca acesta este responsabilul exclusiv al celor mai multe razboaie inutile si sangeroase. Stii ca toate cruciadele n-au fost decat simple razboaie de agresiune purtate de crestinism. Tu stii ca acesti cruciati, in ciuda credintei lor sincere in Biblie, in rugaciune, in crestinism si in Dumnezeul lor, au macelarit babati, femei si copii de fiecare data cand au cucerit vreun oras.
Si totusi crestinii numesc Biblia ’cuvantul Domnului’ si pe ei insisi ’morali’.
Daca stii catusi de putina istorie stii ca atunci cand Biblia ’a domnit’ si crestinismul avea puterea, crestinii i-au torturat si ucis pe acei care se indoiau ori nu erau de acord cu Biblia lor.
Si de fiecare data cand crestinismul pierde puterea sa persecute, ei ii ponegresc si ii numesc ’imorali’ pe cei pe care nu mai pot sa-i persecute.
Si totusi crestinii numesc Biblia ’cuvantul Domnului’ si pe ei insisi ’morali’.
Astazi crestinismul a castigat aceasta putere ingrijoratoare prin predarea Bibliei in loc de patriotism; creand confuzia intre pietate si patriotism; prin calomnierea bunilor americani ’comunisti’ si pe bunii patrioti ’tradatori’. Ei cultiva ura si neincrederea impotriva acelora care pretuiesc marile idealuri americane ale separarii religiei de stat si instiga la ura impotriva institutiei justitiei care protejeaza Constitutia natiunii noastre.
Crestinismul a ascuns si a schimbat in mod ilicit istoria Americii, a ascuns citate, fapte si probe care dovedesc ca Biblia si crestinismul au fost recunoscute ca dusmanul libertatii de aceia care au infiintat aceasta natiune. Crestinismul a ascuns faptul ca Parintii Natiunii s-au luptat ca sa asigure libertatea de constinta; ca s-au luptat sa puna crestinismul la locul cuvenit - ca egal al tuturor celorlate ’opinii religioase’; ca s-au luptat sa puna Biblia la locul pe care il merita - o carte ca oricare alta, printre multe alte carti.
Astazi istoria crestinilor ne spune doar un singur adevar: Cei care au ucis, deasemenea vor si minti!
Exceptand ipoteza in care esti un istoric dedicat istoriei Americii, nu ai cum sa stii ca deismul a fost forma de respingere directa si dezmintirea Bibliei crestine, a religiei crestine si a Dumnezeului crestin; nu aveti de unde sa stiti ca George Washington a fost prinicipalul om de stat care a pledat ptr separarea totala a statului si religiei si care a vegheat ca sa nu se faca nici o referinta la crestinism sau divinitate in Constitutie (The Encyclopedia of Philosophy, Vol. 2). Nu stiti ca prima libertate pe care Constitutia trebuia sa o institue este libertatea de a nu fi obligat de si supus unei religii anume. Ca Thomas Jefferson a fost un deist si ca isi sfatuia nepotul sa ’nu se dea inapoi nici macar de la faptul de a-si pune indrazneata intrebare in legatura cu existenta vreunui Dumnezeu’ (Letter to Peter Carr, Aug. 10, 1787, ’Deism in the United States’, pp. 222-34). Nu stii ca deistul declarat Thomas Paine a facut mai mult decat oricare alt american ptr. ca sa faca din Statele Unite ale Americii o natiune libera si seculara. Si nu stii o mie de alte fapte ale istoriei Americii care sunt in contradictie cu afirmatiile crestine; fapte care ar mentine America libera.
Nu trebuie insa sa fi un om de stiinta ca sa stii ca crestinismul fundamentalist si fortele superstitiei Bibliei ataca astazi chiar fundamentele libertatii natiunii noastre.
Si totusi crestinii numesc Biblia ’cuvantul Domnului’ si pe ei insisi ’morali’.
Istoria ne-a dovedit de mii de ori ca valorile morale personale nu pot supravietui unde oamenii cred in iertare divina, cred in iluzia Bibliei care zice ca o oarecare ’forta superioara’ poate sa indeparteze vina de la vinovat fara sa indeparteze raul facut victimei.
Alina Grigore
Junior Member
 
Mesaje: 56
Membru din: Dum Feb 16, 2003 5:21 am

Re: Re: Re: Re: Comemorare - 16 Februarie

Mesajde Alina Grigore » Dum Feb 16, 2003 7:45 pm

Religia intotdeauna afirma ca imoralitatea izvoraste din lipsa de credinta, insa faptele dovedesc exact contrariul. Crestinismul nu a fost niciodata mai puternic in Statele Unite decat sunt astazi. Crestini au biserici in fiecare comunitate, monopolizeaza timpul de antena al radioului si televiziunii cu propaganda religioasa. Au bagat cu forta religia in afacerile guvernului nostru, in legislatia noastra, si in vietile noastre. Au reusit sa amuteasca toate opiniile si sa blocheze faptele opuse lor. Ei cuceresc continuu mai multe si mai multe puteri, mai multe si mai multe proprietati, mai multa si mai multa bogatie. Si pe deasupra nu au minimul bun-simt sa-si plateasca in mod onest impozitele.
In acelasi timp in care religia crestina devine mai bogata decat oricand, mai influenta decat oricand, impozitele au crescut din ce in ce mai mari, saracia si foamea au crescut, rata criminalitatii a crescut mai sus si mai repede decat oricand, batranilor fiindu-le frica sa iasa din casa; drogurile au devenit o calamitate nationala si natiunea noastra a fost implicata in mai multe razboaie si conflicte internationale decat in orice alt moment al istoriei sale. Cum castiga crestinii puterea iar si iar dupa repetate esecuri in a institui pacea, progresul, prosperitatea si moralitatea?
Tehnica lor este simpla. Ei numesc Biblia ’cuvantul Domnului’ si pe ei insisi ’morali’.
Nu trebuie sa permitem prostiei organizate sa distruga aceasta natiune mareata care suntem. Poporul american trebuie sa fie constient de un singur si simplu fapt:
Biblia nu este, SI NU POATE FI ’cuvantul Domnului’.

ZIUA II – PARTEA 1
In Biblie, carte numerelor, capitolul 31 versul 15 zice (Numeri 31:15) sta scris: ’Si Moise le spuse lor, ’cum ? ati lasat in viata toate femeile?’ ’ Si versul 17 si 18 zice: ’Acum dar, omorati pe orice prunc de parte barbateasca, si omorati pe orice femeie care a cunoscut pe un barbat culcandu-se cu el; (18) dar lasati in viata ptr. voi pe toti pruncii de parte femeiasca si pe toate fetele cari n-au cunoscut impreunarea cu un barbat’. (n.t. - Numeri 31:1, 2 zic deasemenea: Domnul a vorbit lui Moise si a zis: (2) Razbuna pe copii lui Israel impotriva Madianitilor, apoi vei fi adaugat la poporul tau.’)
Stiu ca Biblia nu este cuvantul lui Dumnezeu ptr. ca ne spune ca Dumnezeu este un criminal; ca Dumnezeu a ucis, sau a facut ca sa fie ucisi milioane de oameni nevinovati. Ca Dumnezeu a aprobat uciderea de civili, de copii mici, de batrani fara putere, de femei fara aparare, de prizonieri de razboi si chiar de biete dobitoace. Ne spune ca Dumnezeu a aprobat ordinele date soldatilor ’ca sa tina fecioarele ptr ei.’ Detest si neg o astfel de carte, resping si numesc calomnioasa orice carte care spune ca asa este Dumnezeu. Biblia il murdareste si il calomniaza pe Dumnezeu, de aceea neputand fi ’cuvantul Domnului’.
Daca exista un Dumnezeu, atunci Biblia este o blasfemie; daca nu exista un Dumnezeu, Biblia este un mit. Oricum ar fi, Biblia nu este ’cuvantul Domnului’.
In Exodul 2:45,46 se spune ca Dumnezeu ar fi zis (45): ‚’Si voi locui in mijlocul copiilor lui Israel, si voi fi Dumnezeul lor. (46) si ei vor cunoaste ca Eu sunt Domnul Dumnezeul lor care i-a scos din tara Egiptului, si ca sa pot locui in mijlocul lor: Eu sunt Domnul Dumnezeul lor.’
Biblia spune in modul cel mai clar posibil ca Dumnezeul Vechiului Testament (Iehova) este ’Domnul Dumnezeul evreilor’, ’Dumnezeul copiilor lui Israel,’ Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac si al lui Iacob. Vechiului Testament este povestea unei zeitati tribale private, a carei principale si unice griji este ptr. ’poporul sau ales.’ Este un Dumnezeu creat de catre preotimea acestui trib ptr. a justifica atrocitatile comise de catre acesta. Este povestea unui simplu dumnezeu tribal, si ca oricare dintre dumnezeii tribali ai lumii din acea perioada, reflecta intotdeauna oamenii care l-au creat. Daca tribul era un trib iubitor de razboaie, violent, asa era si dumnezeul lor.
Biblia ne spune ca tribul evreilor era foarte agresiv, un trib ostil si razboinic, si de aceea dumnezeul lor reflecta ferocitatea lor fara margini. Acest dumnezeu, si cartile Vechiului Testament este plin de sange inocent, de oameni cuceriti si ucisi, de fecioare violate - bieti copii doar - de cruzimi inumane si crime de nespus - toate aprobate de catre Dumnezeul din Vechiul Testament ! Nu avem nevoie de un astfel de Dumnezeu in lumea noastra de azi.
Suntem de fapt foarte norocosi ca Biblia nu este ’cuvantul lui Dumnezeu.’
Biblia ne spune ca Dumnezeu este mic, ca Dumnezeul Bibliei nu este Dumnezeul universului infinit; nu este nici macar Dumnezeul intregului pamant - asa mic cat este el; este Dumnezeul unui trib indepartat si primitiv dintr-o zona obscura a micului nostru pamant, ptr o perioada restansa de timp, cu mult timp dupa aparitia omului. Un astfel de concept de Dumnezeu este o insulta si este absolut fals! Pot crede intr-un Dumnezeu incomprehensibil de mare, insa nu as putea crede intr-un Dumnezeu desgustator de mic.
Este cert ca adevaratul Dumnezeu al universului nesfarsit nu poate fi mic. Biblia descrie un Dumnezeu prea insignificant ptr o credinta inteligenta. Cand am fost crestin simplul gand ca in Biblie ar putea fi o minciuna imi repugna, exact ca oricarui crestin credincios. Am fost invatat ca Biblia era ’cuvantul lui Dumnezeu’. Am fost invatat sa cred - sa cred orbeste si sa ma inchin fara sa-mi pun intrebari. Stiind ca este ’cuvantul lui Dumnezeu’ stiam ca in Biblie nu avea cum sa fie nici macar o minciuna, simteam din adancul fiintei mele ca Dumnezeu nu a mintit. Inca cred acest lucru ! Daca exista un Dumnezeu, acest Dumnezeu nu ar minti. Nu mi-a trecut niciodata prin cap ca Biblia nu ar fi ’cuvantul lui Dumnezeu’, ca ar putea fi o contrafacere, produs al inselaciunii umane. A venit un timp insa cand m-am decis sa citesc Biblia din nou, de aceasta data exact asa cum as citi cartile unei religii diferite si straine, sa o vad cu ochii unui necredincios care isi uzeaza ratiunea. Ar parea Biblia in ochii unui necredincios ca rationala, ca morala si ca o forta utila umanitatii? Atunci am gasit o minciuna, si trecand mai departe am mai gasit una, apoi altele si altele. Ptr. mine a fost o revelatie; a fost ca si cum cineva m-ar fi dezlegat la ochi dupa ce fusesem legat o viata intreaga, putand vedea in sfarsit lumina adevarului ptr. prima data. Cu totii stim ca o carte care contine minciuni nu ar putea fi ’cuvantul lui Dumnezeu’. Cu toti stim asta, indiferent cum il vedem fiecare pe Dumnezeu. Biblia nu poate fi ’cuvantul lui Dumnezeu’ ptr ca Biblia contine minciuni.
Biblia spune in Exod 10 versul 27: ’Insa Dumnezeu a impietrit inima lui Faraon si Faraon n-a vrut sa-i lase sa plece.’ Apoi in versul 29 citim: ‚’Si se intampla ca la mijlocul noptii Domnul ucise toti intai-nascutii in Tara Egiptului, de la intai-nascutul Faraonului ce se gasea pe tron, pana la intaiul nascut al robului ce se gasea in mizerie; si toti intai-nascutii dobitoacelor.’ (n.t. - in alte versiuni (de ex. Biblia publicata de Societatea Biblica de care dispun) apare in alt loc dar cu acelasi continut: Exodul 11:4, 11:5, 11:6: (4) Moise a zis: ‚’Asa vorbeste Domnul: Pe la miezul noptii voi trece prin Egipt; (5) si toti intaii nascuti din tara Egiptului vor muri, de la intaiul nascut al lui Faraon care sade pe scaunul lui de domnie, pana la intaiul-nascut al roabei care sta la rasnita, si pana la toti intaii-nascuti ai dobitoacelor.’ (6) In toata tara Egiptului vor fi tipete mari, asa cum n-au fost si nu vor mai fi.)
Aceasta este o minciuna !
Dumnezeul universului nesfarsit n-ar ucide copii nevinovati. Este o mnciuna aceea ca ’Dumnezeu a impietrit inima Faraonului’ astfel incat el, Dumnezeu, sa aiba motiv sa ucida copilasi nevinovati. Aceasta este o minciuna si o blasfemie ! In Bibie in Deuteronomul 28:16 Dumnezeu se zice ca ar fi spus: ‚’Insa din orasele acestor popoare pe care Domnul Dumnezeul tau ti le-a dat drept mostenire sa nu cruti cu viata nimic din ceea ce respira.’ (nt - in varianta mea (’Biblia sau Sfanta Scriptura a Vechiului si Noului Testament cu trimiteri’ publicata de Societatea Biblica) citatul apare mult diluat (’Vei fi blestemat in cetate si vei fi blestemat pe camp.’), posibil ptr scopuri ’sanitar-morale’; relatari despre variante ‚curatate’ si in ’HANG ’EM ALL - COMPLETELY!’ de Frank R. Zindler
http://www.atheists.org/church/hangemall.html)
Aceasta este o minciuna !
Alina Grigore
Junior Member
 
Mesaje: 56
Membru din: Dum Feb 16, 2003 5:21 am

Re: Re: Re: Re: Re: Comemorare - 16 Februarie

Mesajde Alina Grigore » Dum Feb 16, 2003 7:46 pm

Dumnezeul cosmosului infinit nu a spus niciodata unor salbatici sa macelareasca oameni invinsi astfel incat ’sa nu scape nimic din ceea ce este in viata.’ Este o simpla minciuna a salbaticilor ptr a-si justifica jafurile si omorurile contra vecinilor lor. Biblia nu este ’cuvantul Domnului.’ In Biblie in Iosua 10:12, 13 zice: ’Atunci Iosua a vorbit Domnului in ziua in care a dat Domnul pe Amoriti copiilor lui Israel si spuse in fata lui Israel: ’soare, opreste-te deasupra Gideonului; si tu luna peste valea Ajalonului.’ (13) si soarele se opri, si luna statu pe loc pana ce oamenii se razbunara inpotriva dusmanilor.’ (n.t. - in varianta mea Iosua 10:12, 13 doar numele par a fi usor schimbate: ’Atunci Iosua a vorbit Domnului in ziua in care a dat Domnul pe Amoriti in mainile copiilor lui Israel si a zis in fata lui Israel: ’soare, opreste-te deasupra Gabaonului; si tu, luna asupra vaii Aialonului !’ (13) si soarele s-a oprit, si luna si-a intrerupt mersul, pana ce poporul s-a razbunat pe vrajmasii lui.’)
Asta este o minciuna !
Dumnezeul universului infinit nu a oprit niciodata soarele (adica vrea sa zica ca a oprit Pamantul sa se invarta) astfel incat o adunatura de salbatici sa poata avea timp sa macelareasca o alta adunatura de salbatici.
Este o minciuna !
In Biblie in 1 Smauel 6:19 (cartea intai a lui Samuel 6:19) scrie: Si El ii lovi pe oamenii din Bethsemesh ptr ca s-au uitat in chivotul Domnului, lovi din oameni 50 de mii saptezeci de oameni: si oamenii au plans ca Domnu’ ii lovise pe mare parte din oameni cu mare macel’. (varianta mea: ’Domnul a lovit pe oamenii din Bet-Semes cand s-au uitat in chivotul Domnului; a lovit cincizeci de mii saptezeci de oameni din popor. Si poporul a plans, pentru ca Domnul ii lovise cu o mare urgie.’)
Aceasata este o minciuna !
Dumnezeul universului nesfarsit nu ar macelarii oamenii dintr-un trib de salbatici ptr ca au tras cu ochiul la nimicurile superstitiei ale unui alt trib de salbatici.
Putem continua sa citam astfel de minciuni primitive din Biblie pana ametim, toate dovedind insa un singur lucru: Biblia nu este ’cuvantul lui Dumnezeu’.
Tot ce va cer este sa cititi Biblia. Cititi-o cu o minte deschisa si veti fi socati ca ati putut sa credeti vreodata ptr. un moment ca Biblia este ’cuvantul lui Dumnezeu’. Chiar pana si unii crediniosi au vazut ’veninul’ care se afla in Vechiul Testament. Stiu ca ei au jurat sa nu gandeasca cand citesc Biblia, sa nu rationeze, ci numai sa creada. Insa cativa din ei totusi au facut un mic pas, chiar as mic cum este, de a se abate de la Vechiul Testament. Ei n-or sa recunoasca vreodata deschis, insa unii credinciosi crestini si-ar fi dorit ca Vechiul Testament sa nu fi fost vreodata scris. Se simt rusinati de vechiul Dumnezeu - si de macelul fara sens.
Il poti vedea acolo, in genunchi, ochii bine inchisi, mainile impreunate, capul plecat si creierul scos din priza. Insa in valtoarea scenelor inspaimantatoare din care sangele nevinovatilor tasneste valuri, iar tipatele femeilor macelarite si al copiilor violati barbar rasuna strident si sumbru, ceva se strecoara in mintea lui. Evolutia si moralitatea naturala au construit un circuit de siguranta in creierul lui, care impotriva propriei lui vointe, l-a facut sa isi foloseasca ptr. un moment ratiunea si logica.
Cumva au realizat ca e ceva in neregula cu Vechiul Testament ! Nu pre stiau ei bine ce este in neregula, insa se parea ca este ceva acolo care nu este tocmai corect. Si astfel au evoluat. Impotriva lor insisi, au evoluat - au creat un nou Dumnezeu: Isus ! Amin, inca mai este o speranta ptr. omenire !
Ajungem acum la Noul Testament si desi Noul Testament il citeaza pe Isus spunand in Matei 5:17,18: ’Sa nu va ganditi cumva ca am venit sa distrug legea cea veche sau profetii: N-am venit sa distrug ci sa implinesc. (18) Ca adevarat este ce va spun, pana cand cerul si pamantul nu vor trece, nu va trece in nici un fel nici o bucatica din lege pana ce nu s-a implinit totul’, Noul Testament este incercarea filosofului credincios sa creeze o noua idee de Dumnezeu ptr. a scapa de sangerosul si funestul Dumnezeu tiranic din Vechiul Testament.
Ce fel de Dumnezeu este acest nou Dumnezeu? Stim ca Evanghelia cea mai veche din Noul Testament a fost scrisa dupa anul 78 AD, iar celelalte Evanghelii sunt chiar mai recente. Astfel stim ca citatele din noul Dumnezeu, Isus, au fost doar povesti orale ptr. cel putin o generatie, iar in cele mai multe cazuri ptr. mai multe.
Haideti sa vedem ’ce se spune’ca a spus Dumnezeu potrivit noului Testament.
Isus se afirma c-ar fi spus: (Luca 14:26): ’Daca vreun om vine la mine si nu uraste pe tatal lui, pe mama lui, pe sotia lui si pe ai sai copii, si pe fratii lui, si pe surorile lui, da, si propria lui viata, nu-mi poate fi ucenic.’
Acestea nu pot fi cuvintele Domnului !
Se afirma ca Isus ar fi spus: (Matei 10:34,35,36,37) ’Sa nu va-nchipuiti ca am venit sa aduc pacea pe pamant: Am venit nu ca sa aduc pacea, ci sabia. (35) Ptr. ca am venit sa aduc dihonia intre om si tatal lui, intre fata si mama ei si intre nora si soacra. (36) Si dusmanii omului se vor gasi printre ai sai, din propria lui casa. (37) Cel ce-si iubeste mama sau tatal sau, atunci nu este demn de mine: si cel ce-si iubeste fiu sau fiica mai mult decat pe mine, atunci acela nu e demn de mine.’
Acestea nu pot fi cuvintele Domnului !
Cum putem sa regasim vreodata pacea cu Dumnezei ca acestia care bantuie mintile oamenilor? Se afirma ca Isus ar fi spus: (Matei 19:29 si Marcu 10:29) ’Si oricine a lasat case, frati sau surori; sau tati or mame, sau sotii, sau copii, sau pamanturi de dragul numelui meu va primi insutit si va mosteni viata vesnica.’
Acestea nu pot fi cuvintele Domnului !
Se afirma ca Isus ar fi spus: (Marcu 9:43,44,45,46,47,48) ’Si daca mana ta te supara (n.t. - in varianta mea peste tot unde in varianta lui Fields apare ’supara’ la mine apare ’te face sa cazi in pacat’), tai-o: este mai bine ptr. tine sa intri in viata vesnica olog, decat sa te duci cu doua maini in iad, in focul care nu se stinge. (44) Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge. (45) Si daca piciorul tau te supara, taie-l; este mai bine sa intri in viata vesnica schiopatand, decat sa fi aruncat in iad intreg, in focul care nu se va stinge niciodata. (46) Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge. (47) Si daca ochiul tau te supara, scoate-l ; este mai bine ptr. tine ca sa intri in Imparatia lui Dumnezeu cu-n singur ochi, decat sa fi aruncat avand doi ochi in focul iadului: (48) Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge.’ Acestea nu sunt cuvintele Domnului; sunt cuvintele bolii mintale, ale dementei !
Se afirma ca Isus ar fi spus: (Luca 12:5) Dar am sa va previn de cine trebuie sa va fie frica: Temeti-va de El, care dupa ce a ucis are puterea sa arunce in iad; Va spun voua, temeti-va de El.’ Crestinismul se bazeaza pe frica si se perpetueaza prin frica. Acesta nu ar fi felul cum ar proceda un Dumnezeu adevarat, Dumnezeul necuprinsului univers. In Noul Testament, ca si in Vechiul Testament, putem sa gasim si sa citam spuse ale noului Dumnezeu pline de cruzime, absurde, care nu seamana cu ce ne asteptam ca ar zice un Dumnezeu adevarat. Spuse care noi stim ca sunt ale oamenilor, ale unor oameni cruzi, josnici, fara inima, si tembeli. Cuvinte de ura si razbunare! Cuvinte care sa inspaimante si sa oprime! Acestea sunt cuvinte care sa dea putere preotului, bisericii si religiei. Sunt cuvinte care sa distruga ratiunea si sa transforme mintea umana intr-un sclav.
Noi stim ca mitul lui Isus din Noul Testament a fost preluat din povestea celui care a infiintat cultul lui Eseene. Creatorul Eseeneismului se numea Isus, a fost crucificat in 88 i.E.N. (inaintea erei noastre) si tot ce ’Isus din Nazareth’ se spune ca ar fi spus si facut a fost scris aproape o suta de ani inainte de data cand se spune ca s-ar fi nascut Isus din Nazareth. Din cultul eseenian al vechii religii ebraice a aparut un nou Dumnezeu, un nou mit, o noua religie si un Nou Testament. Insa munca pozitiva a filosofului religios care a creat Dumnezeul din Noul Testament a fost deformata si corupta de religia organizata. Mitul lui Isus din Noul Testament nu mai seamana cu acel conducator bun si de treaba al adeptilor lui Eseene care a trait, a suferit si a murit cu putin inainte de 2000 de ani in urma. In Noul Testament gasim un Dumnezeu care s-a ’dezvoltat’ in perioada primelor secole ale existentei religiei crestine. Crestinismul s-a dezvoltat prin ura religioasa. Cei slabi era numiti eretici si ’invataturile’ lor erau suprimate in cel mai brutal mod, astfel crestinismul care a supravietuit, este ’ortodoxia’ (n.t. - aici cu sens mai mult de ’fundamentalism religios’ decat de ’traditionalism’ si ceea ce se intelege uzual prin caracter ’drept-credincios’ sau ’care tine la sensul strict al textului’) celui puternic si crud. Fundamentalismul religios l-a distrus pe blajin si a umplut in schimb crestinismul cu ura, foc si manie.
Alina Grigore
Junior Member
 
Mesaje: 56
Membru din: Dum Feb 16, 2003 5:21 am

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Comemorare - 16 Februarie

Mesajde Alina Grigore » Dum Feb 16, 2003 7:47 pm

Mireanul crestin si predicatorii de duzina de la TV - care au atat de mare influenta si care atrag prin retorica emotionala - astazi nu realizeaza decaderea si deteriorarea care s-a produs in crestinism in perioada formarii sale. Pozitivul din povestea originala a fost marginalizat iar uratul si raul i-a luat locul. Ideea de chin etern ca si ideea de iertare usuratica a pacatelor a aparut si s-a pietrificat in dogma si doctrina. In Noul Testament a aparut un Dumnezeu mult mai rau decat cel din Vechiul Testament. Tot atat de rau pe cat este mai rea tortura eterna decat somnul vesnic, tot atat de rau pe cat este mai rau sa arzi pe vecie, decat pur si simplu sa dispari. In contrast cu Dumnezeul din Vechiul Testament, Dumnezeu din Noul Testament nu se multumeste cand victimele sale zac moarte la pamant. Fiul lui Dumnezeu nu numai ca a continuat traditia familiei, dar a depasit cele mai slabatice asteptari ale tatalui. Daca suntem asa de cruzi sa credem Biblia, trebuie sa credem ca Dumnezeul Noului Testament pedepseste pe cel mort in moarte. Acest Dumnezeu - ni se spune - a gasit o metoda sa-i tortureze chiar si pe acei care au platit cu ’pedeapsa capitala’. Dumnezeul Noului Testament si-a instalat camera de tortura acolo de unde nu poti sa scapi de ea, acolo unde moartea nu poate fi binevenita eliberare. Chinul etern, arderea pe vecie; aceasta ingrozitoare credinta, acesta haina nedreptate infaptuita continuu si etern a devenit inima si baza religiei crestine. Oamenii nu cred gandind, nu cred dintr-o dorinta de bunatate sau piosenie, ci datorita fricii - o frica in starea cea mai pura, o frica devastatoare, o frica care ‘amorteste’ creierul. Ei cred ptr. ca le este frica sa gandeasca, le e frica sa-si puna intrebari. Ei isi tin mintea blocata la nivelul de copil mic - cu frica de a nu deveni un barbat adult sau o femeie adulta. Ei cred pur si simplu ptr. ca le este frica sa nu creada!
Cei care cred in iad nu pot cunoste niciodata adevarul, ptr. ca sunt orbiti de frica. Ideea de iad a fost creata ptr. a institui o dictatura in materie de credinta, iar cei care cred in ea traisesc sub o tiranie cu mult mai mare decat orice ar putea crea un tiran in viata reala. Ei cred ca sunt tot timpul sub ochiul ager al tiranului! Ei cred ca orice cuvant este inregistrat, ca orice actiune personala este notata, chiar si cele mai intime ganduri ale lor fiind cunoscute si judecate de catre crudul stapan al eternei si nemiloasei pedepse. La astfel de credinciosi fiece act si gand sunt rezultatul direct al fricii. Ei sunt realmente de compatimit.
Aceasta dogma a infernului a distrus bazele insesi ale moralei. Forta primara a moralei sta in sentimentul de empatie; in a simti suferinta altora - si a iti pasa. Dogma infernului a distrus acest fundament pe care se aseaza morala. Ne cere sa credem ca o mama ar putea sa stea voioasa si senina in ceruri ptr. vecie si sa se uite la fiul ei neascultator sau la fiica sa neascultatoare arzand si suferind in iad. Detest o credinta care poate face oamenii asa de lipsititi de mila.
N-as putea fi nicicand un crestin! N-as putea fi nicicand fericit intr-un rai stiind ca exista oameni suferind pe vecie in iad.
Resping ideea ca exista iad!
Resping ideea ca exista un Dumnezeu razbunator!
Nutresc o mare simpatie ptr. oameni, ptr. durerile lor, ptr. suferintele lor, ptr. simtirile lor, ratacirile lor si sperantele lor. Si neg ca orice carte care spune minciuna ca exista o nedreptate atat de mare si nesfarsita ca iadul ar putea fi ’cuvantul lui Dumnezeu’!
Pe la inceputul acestui secol au fost facute si publicate mai mult de o suta de studii care puneau sub semnul intrebarii istoricitatea lui Isus. A fost Isus un personaj istoric real, sau a fost un mit? Una din cele mai faimoase carti pe aceasta tema a fost ’In cautarea personajului istoric Isus’ a lui Albert Schweitzer. Cartea a fost publicata ptr. prima oara in 1906. In paginile ei Schweitzer conchidea: ’Isus din Nazareth care si-a oferit serviciile ca Mesia, care a propavaduit etica ’Imparatiei lui Dumnezeu’, care a infiintat ’Imparatia Cerului pe pamant’ si care a murit ca sa dea finala consacrare operei sale, nu a existat in fapt niciodata.’ (pagina 398)
Istoria si stiinta ne spun ca Isus nu a fost un dumnezeu ci un mit; un Isus din Nazareth nu a trait in timpul in care se spune ca Isus ar fi trait si nimeni in timpul acela nu a facut lucrurile care se spune ca au fost facute de Isus. Stim astazi unde isi are originea mitul lui Isus si cum s-a nascut. Descoperirea adevarului despre Noul Testament este unul dintre miracolele cele mai mari ale lumii moderne. Este ca si cum ar exista un Dumnezeu si acest Dumnezeu si-ar fi zis: ’Ajunge cu acest mit care a produs atat de multa ura si necaz, atat de mult razboi si persecutie, atat de multa tortura si suferinta! Ii voi pune capat inainte sa distruga intregul Pamant.’
Care sunt aceste ’miracole’ care au revelat adevarul despre originile mitului lui Isus, al crestinismului si al Noului Testament? In decembrie 1945 in Egiptul superior au fost descoperite un grup de 52 de suluri gnostice care datau din jurul anului 148 AD. Aceste prime suluri ne dau informatii despre lupta intre diferitele doctrine si incertitudinea din jurul crestinismului timpuriu. In 1947 a avut loc o a doua descoperire incredibila. In Qumran. Pe litoralul Marii Moarte la aproximativ 24 km de Ierusalim au fost descoperite un alt important numar de suluri stravechi. Aceste suluri sunt cunoscute ca ’Sulurile de la Marea Moarta’. Impresia lasata publicului a fost ca acolo au fost descoperite doar cateva suluri, doar cele descoperite in prima grota. Insa realitatea este ca au fost descoperite sute de suluri, acestea fiind mai vechi cu aproximativ o mie de ani decat orice alta copie cunoscuta a Bibliei, ele continand toate cartile Vechiului Testament mai putin Estera. Mai sunt deasemenea alte suluri care au fost scrise cu o suta de ani mai inainte de perioada in care se spune ca ar fi trait Isus din Nazarteth; ele contin ’Predica de pe Munte’ si alte farame de bunatate si intelepciune atribuite lui Isus. Ele nu contin insa nici una din zicerile haine ale lui Isus. Acestea au fost adaugate mai tarziu. Aceste vechi suluri pur si simplu distrug orice credibilitate a bazei istorice a crestinismului dovedind ca Noul Testament isi are originea in scrierile istorice, ’neinspirate’, ale oamenilor. Aceste suluri nu au fost prezentate in mod onest publicului. Este straniu ca ceea ce Dumnezeu cauta asa asiduu sa puna in lumina, ‘oamenii Domnului’ sunt atat de hotarati sa ascunda! Religia este o afacere de anvergura care ‘invarte’ miliarde de dolari, iar cei care detin pozitii de profit si prestigiu in acest business nu vor permite ca un biet adevar sa devina o amenintare ptr. religie.
Cum credeti ca ar fi Dumnezeu daca ar fi sa existe intr-adevar un Dumnezeu? Dumnezeu ar fi drept, ingaduitor, bun, de nadejdie, inteligent si intelept. Pe scurt Dumnezeu ar fi toate acele lucruri care Dumnezeul Bibliei crestine nu este. Un Dumnezeu adevarat ar fi mai bun decat cel mai bun dintre noi, nu mai rau decat cel mai rau dintre noi. Daca era Dumnezeu nu ar fi razboi, nu ar fi rautate, nu s-ar muri de foame, nu ar exista suprapopulare, poluare, mizerie, religie, napasta si boala; nu ar fi dogme, doctrine si crezuri. Nu ar fi nevoie sa se creada prostii si nu ar exista frica de ati folosi judecata. Chiar stiinta, filosofia si ratiunea ar fi respectabile daca ar exista un Dumnezeu. Pe cinstite acum! Cine s-ar inchina la un Dumnezeu ca Dumnezeul Bibliei? Nu o persoana care gandeste!
Cu siguranta nu o persoana blanda si draguta, nu o persoana dreapta sau iubitoare. Trebuie sa fie o persoana infricosata. O persoana atat de inspamantata incat nu gandeste, pur si simplu se prabusesete si se taraste in fata unui tiran. Numai un las s-ar putea inchina orbeste tiranului ucigas, sangeros si razbunator pe care Biblia ni-l descrie ca fiind ’Dumnezeu’. Eu NU ma voi inchina unui astfel de Dumnezeu!
Nu pot si nu voi crede intr-un astfel de Dumnezeu. Este o minciuna. Este o blasfemie si o murdarire impotriva insesi ideii de Dumnezeu. Biblia nu este ’cuvantul lui Dumnezeu’.
Cu un Dumnezeu ca cel al Bibliei nici nu mai avem nevoie de un Diavol. Cand studiem Bblia trebuie sa ne punem serios intrebarea daca nu am fost cumva indrumati gresit in mod intentionat si facuti sa ne inchinam elementelor negative in locul celor pozitive. Trebuie sa ne punem serios intrebarea daca ’credinta’ nu este cumva partea negativa, iar ’indoiala’ cea pozitiva a religiei. In definitiv intotdeauna cei care au muscat adanc din ’fructul cunoasterii binelui si raului’ - exact fructul pe care Biblia ni-l interzice - au fost cei mai drepti, cei mai blanzi, cei mai morali si cei mai respectabili.
Sa fi avansat lumea asa de mult oare, incat ceea ce parea bun pe timpul celor care au scris Biblia este considerat rau astazi? Haideti sa ne gandim la asta! Daca Biblia nu este cuvantul lui Dumnezeu, si evident nu este, atunci haideti sa ne gandim cine a scris Biblia si mai ales de ce.
Biblia a fost scrisa de preoti primitvi, insa acei preoti primitivi erau invatatii vremii lor. Ei erau ganditorii si datatorii de legi. Autoritatea lor izvora din pretentia ca vorbeau in numele Domnului. Omul primitiv era usor de prostit si adesea preotul din vechime se prostea pe el insusi - exact asa cum anumiti preoti sinceri se inseala astazi la randul lor pe ei insisi. Preotii care au scris Biblia s-au straduit din toate puterile si au incercat sa produca ceea ce s-a vrut ’ultimul racnet’ in materie de cunoastere si morala ptr. timpul lor. Aceasta carte care este Biblia a reprezentat atunci esenta celor mai bune cunostinte, celor mai inalte criterii morale si celor mai avansate interpretari ale lumii.
Alina Grigore
Junior Member
 
Mesaje: 56
Membru din: Dum Feb 16, 2003 5:21 am

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Comemorare - 16 Februarie

Mesajde Alina Grigore » Dum Feb 16, 2003 7:48 pm

Era cat de sus au putut ei ajunge cu gandirea atunci. Si au crezut ca era atat de sus, incat niciodata vreo minte nu s-ar putea duce mai sus de atat. Astfel au facut cat au putut ei mai bine si au numit aceasta ’cuvantul lui Dumnezeu’. Acest ’ultim racnet’ al acelui timp este mai jos de genunchi ptr. omul modern. Omenirea a avansat in decursul miilor de ani care au trecut de cand a fost scrisa Biblia, iar nivelul nostru de cunoastere si inaltele noastre principii morale de astazi ne spun noua astazi ca acest ’ultim racnet’, Biblia, nu este ’cuvantul lui Dumnezeu’. Astazi avem o nevoie disperata de a gasi un nou Dumnezeu - un Dumnezeu care sa nu fie o insulta la adresa inteligentei noastre - un Dumnezeu care sa fie atat de mare cat nesfarsitul cosmos. Un Dumnezeu drept care sa nu aiba galaxii ’alese’ si forme ’preferate’ de viata - o forma de viata care sa-i fie spus sa macelareasca alte forme de viata. Avem nevoie disperata de un Dumnezeu care sa ne porunceasca sa gandim in loc de a crede si a ne inchina. Avem nevoie de un Dumnezeu care sa ne civilizeze, nu de unul care sa ne faca salbatici. Insa nu trebuie sa fim atat de absurzi si naivi ca vechii preoti ce au scris Biblia. Nu trebuie iar sa dam din noi tot ce poate fi mai bun si avansat astazi, sa cream o alta Biblie si sa spunem apoi ’crede’. Cat de curand s-ar intampla din nou ca generatiile viitoare sa priveasca ca animalice cele mai inalte standarde morale ale noastre, ca si copilaresti cele mai inalte standarde intelectuale iar viziunea noastra despre lume ca primitiva? Cat de curand se vor gasi copii copiilor nostrii impartiti din nou, cu viitori preoti fundamentalisti insistand ca acesta carte a noastra este ’cuvantul Domnului’, iar cativa eretici ai viitorului spunand: ’este doar delirul prostiei’. Nu trebuie sa tinem pe loc viitoarele generatii blocate la nivelul nostru. Haideti sa ne ridicam pe varful picioareleor si sa facem un semn, dar langa acest semn sa scriem: ’Pune-ti intebari si creste!’ Cunostintele noastre cele mai avansate astazi NU sunt ’cuvantul Domnului’, iar cea mai inalta intelepciune a oamenilor care au trait si gandit acum mii de ani NU este ’cuvantul lui Dumnezeu’. Exista un singur lucru pe care intotdeauna intelepti si eretici deopotriva l-au stiut, pe care filosofi si oameni de stiinta il stiu de generatii, un lucru pe care chiar teologii il stiu astazi, un lucru care elibereaza mintea omului si alunga frica. A venit timpul ca victimele insele sa afle acest lucru: Biblia nu este 'cuvantul lui Dumnezeu'.
Alina Grigore
Junior Member
 
Mesaje: 56
Membru din: Dum Feb 16, 2003 5:21 am

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Comemorare - 16 Februarie

Mesajde Alina Grigore » Dum Feb 16, 2003 7:49 pm

ZIUA II – PARTEA 2
Ptr. mii de ani crestinismul si Biblia au esuat in a aduce pacea si armonia in lume. De fapt, Biblia a fost responsabila de unele din cele mai diabolice masacre si persecutii cunoscute in istorie. Astazi aceste fapte istorice sunt scoase din cartile noastre de istorie. Omenirea sta astazi intre trecut si viitor asa cum nicicand n-a stat pana acum. Cu totii stim ca exista desemenea posibilitatea ca omenirea sa nu aiba un viitor; ca ne-am putea autodistruge. Daca este sa supravietuim acestei ere atomice va trebui sa gasim un nou mod de a gandi, astazi nu mai putem crede orbeste si ura pe cei ce cred in mod diferit de noi. In schimb trebuie sa gasim noi metode ptr. a uni omenirea, noi metode de a indeparta limite si bariere inutile. Trebuie sa gasim solutii ptr. a indeparta cauza urii. O mare parte din ura si necazul pe care il vedem astazi in lume se bazeaza pe iluzia ca Biblia este ’cuvantul lui Dumnezeu’.
Nicand nu a existat o sursa mai mare de ura ca supozitia ca ’noi infaptuim vrerea Domnului’, ca noi avem adevaratul ’cuvant al lui Dumnezeu’ care ne conduce si ca menirea noastra este aceea de a distruge ceva ’centre ale raului’ prin lume. De-a lungul istoriei aceasta iluzie a fost responsabila de cele mai groaznice razboaie si atrocitati.
Aceasta iluzie poate distruge lumea! Nu exista azi un conflict in lume care sa nu isi aiba radacina in diferenta de opinii religioase; evreii, crestinii si musulmanii se macelaresc intre ei in Liban, catolici si protestanti se ucid intre ei in Irlanda. Si oare cat din ura noastra ptr. Rusia - si comunism - nu izvoraste din faptul ca ei au ales sa institue Ateismul.
Cand citim ca teroristi musulmani vor sa bage un camion ticsit cu exploziv intr-o cladire si c-or sa moara ei insisi astfel in ’razboiul lor sfant’, suntem capabili sa recunoastem asta ca o forma de nebunie.
Cand insa auzim un crestin fundamentalist predicand ’nici o coexistenta cu comunismul fara Dumnezeu’ ar trebui sa stim ca asta este tot atat de nebunesc in epoca noastra atomica.
Cand citim ca un influent lider crestin a reafirmat dogma medievala ca controlul nasterilor si contraceptivele sunt imorale si impotriva Bibliei, va trebui sa ne dam seama deasemenea ca aceasta este curata boala mintala in lumea noastra supra-populata. Astfel de invataturi tin de trecut, un trecut plin de ura, razboi si persecutii; un trecut plin de credinta oarba si iluzii religioase. Astazi jucam o carte ptr. totdeauna.
Astazi trebuie sa gasim un nou mod de a gandi, o noua abordare a problemelor noastre. Nu mai putem sa ne bagam capetele in nisipurile superstitiei si sperantei desarte ca ’Dumnezeu’ ne va proteja; aceasta speranta a esuat mult prea des. Aceia care studiaza istoria stiu asta.
Aceia care au stiut ca Biblia nu este ’cuvantul lui Dumnezeu’ au adus Renasterea si au salvat omenirea de intunericul Evului Mediu.
Aceia care au stiut ca Biblia nu este ’cuvantul lui Dumnezeu’ au avut intelepciunea sa faca din America o natiune libera.
Aceia care au stiut ca Biblia nu este ’cuvantul lui Dumnezeu’ ne-au dat fiece mare progres in stiinta si filosofie.
Si aceeia care stiu ca Biblia nu este ’cuvantul lui Dumnezeu’ sunt singurii care pot conduce omenirea la pace si ii pot asigura acesteia supravietuirea.
Bibia ca si toate celelalte ’carti sfinte’ sunt ale trecutului. Daca omenirea nu resuseste sa depasasca aceste relicve barbare care ne despart si produc atata ura, nu putem spera sa avem un viitor. Nu putem spera sa supravietuim nici macar o alta generatie. Daca omenirea spravietuieste, generatiile viitoare vor cunoaste aceste timpuri ca ’evul propagandei’, timpul urii motivata de intoleranta ptr. opinia aproapelui. Generatiile viitoare se vor mira cum in ciuda tehnologiei moderne si a abundentei masive de cunostinte stiintifice am putut totusi ramane inradacinati in legende primitive ale vremurilor de mult apuse; se vor mira cum n-am putut vedea raul si pericolul inchinarii la un faliment istoric. Daca omenirea supravietuieste acestui ev religios, generatiile viitoare se vor uita la instrumentele noastre de razboi si se vor indoi de faptul ca am fost sanatosi mintali, exact asa cum noi ne uitam la instrumentele de tortura ale trecutului ev religios si ne indoim de sanatatea mintala a celor care le-au produs si folosit.
Deja iluzia ca Biblia este ’cuvantul lui Dumnezeu’ a corupt in mod periculos ratiunea de a fi a Americii in lume. Superabundenta de propaganda religioasa din America zilelor noastre ne-ar putea face sa credem ca principalul scop al acestei natiuni este pastrarea si expansiunea religiei crestine. Insa aceasta nu este adevarat. Natiunea noastra nu este si nu trebuie sa devina campul de lupta al religiei crestine. Lupta noastra in lume este ptr. apararea libertatii. Sa ne-o pastram pe-a noastra si in masura posibilului sa-i ajutam pe altii sa si-o obtina sau sa si-o pastreze pe a lor.
Aceasta natiune nu combate ’Ateismul cel fara Dumnezeu’ si nici ’Comunismul Ateu’ si nici un alt grup sau natiune careia i-au fost aplicate etichete de ura crestina. Noi ca natiune, ne opunem comunismului ptr. ca si comunismul ca si crestinsmul, este o forta ideologica care distruge drepturile omului si libertatea. De fapt nu este treaba noastra daca o alta natiune, sau un alt individ, crede sau nu in Dumnezeu. Singura noastra gija este ca fiecare individ trebuie sa aiba libertatea sa decida in ce crede. Si ca acesti indivizi sa aiba dreptul sa isi exprime, sa-si publice si sa-si urmeze aceasta credinta a lor in prefecta siguranta. Pe scurt, singurele noastre interese in lume sunt exact acele idealuri pe care a fost caldita aceasta mare natiune a noastra. Aceasta afirmatie nu este in nici un fel o concesie facuta comunismului, este doar o afiramre a hotararii noastre de a fi si de a ramane o natiune libera, un popor liber. Aceia care au gustat adevarata libertate nu pot in veci sa se intoarca la sclavia mentala a unei credinte opresive. Este pe de-a intregul corect sa spui: ’Mai bine mort decat crestin sau comunist.’
Cand George Washington a fost presedinte in 1796 a incheiat un tratat de pace si prietenie cu Tripoli. Acest tratat zice: ’Intrucat guvernul Statelor Unite nu este nicicum bazat pe religia crestina nu are nici un caracter de ostilitate impotriva legilor, religiei sau serenitatii musulmanilor . . . . . nici un motiv decurgand din diferente de opinii religioase nu va trebui sa afecteze sau sa intrerupa armonia existenta intre aceste doua tari.’ Acest tratat care a capatat caracter de lege odata cu semnatura presedintelui John Adams dovedeste ca Parintii Natiunii au recunoscut religia ca fiind sursa urii si a razboiului. Dovedeste deasemenea ca Statele Unite n-au fost, nu sunt si nu trebuie sa devina o natiune crestina. De ce n-am putea scrie si noi oare astazi un tratat care sa aiba marea intelepciune de care a dat dovada tratatul cu Tripoli? De ce nu am putea spune Rusiei: ’Intrucat guvernul Statelor Unite nu este nicicum bazat pe religia crestina nu are nici un caracter de ostilitate impotriva legilor, religiei sau serenitatii comunistilor (Ateilor) . . . . . nici un motiv decurgand din diferente de opinii religioase nu va trebui sa afecteze sau sa intrerupa armonia existenta intre aceste doua tari.’ Astazi un astfel de tratat ar indeparta principala sursa de ura si am putea continua cu efortul de a ne intelege reciproc si sa aducem o speranta de pace si supravietuire. Cel mai mare obstacol in calea pacii si supravietuirii este prosteasca, irationala iluzie, ca Biblia este ’cuvantul lui Dumnezeu’. Daca este sa ne salvam copii si lumea, trebuie sa acceptam faptul ca Biblia nu este ’cuvantul lui Dumnezeu’.
Alina Grigore
Junior Member
 
Mesaje: 56
Membru din: Dum Feb 16, 2003 5:21 am

Mesajde KickAss » Lun Feb 24, 2003 1:45 pm

Alinutza, fata, iubire, mama, soro, tata, frate, da-o-n gura ma-sii de treba!! Renunta in pana mea la Copy si Paste. Stiu ca abila combinatie a tastelor Ctrl+C si Ctrl+V este deosebit de excitanta si datatoare de fiori pe spatele celor privati de dexteritate, dar te rog, te impor in numele a tot ceea ce este sfant: RENUNTA LA POSTURI COPIATE PRIN ACEASTA PERVERSA METODA DE ISTERIZARE A MESELOR!!!

Iti multumesc.
Anunt pe bune:

Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
Avatar utilizator
KickAss
Junior Member
 
Mesaje: 473
Membru din: Joi Iul 26, 2001 11:00 pm

Mesajde eliana » Sâm Iun 20, 2009 12:30 am

subiect inchis. daca cineva doreste sa-l vada redeschis, rog anunt pe Administrativ.
Avatar utilizator
eliana
Administrator
 
Mesaje: 1939
Membru din: Dum Iun 14, 2009 11:00 pm
Custom user title: αλαξανδρα


Înapoi la Antichitati

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 3 vizitatori

cron