Concursul de creatii literare "Ce pana mea..."

Concursul de creatii literare "Ce pana mea..."

Mesajde nbm » Lun Mai 01, 2006 11:20 pm

Astazi, 1 Mai, porneste o noua editie a concursului de creatii literare organizat de si pentru membrii fanclub.
Si, ca sa nu pierdem timpul inutil, tot astazi incepe si prima etapa a concursului, care - cum zice si la regulament consta in trei probe. adica trei creatii care trebuie predate - prin pemeu - organizatorului pina pe data de 1 iunie.

Cele trei probe sunt:
1. Fila de jurnal care sa descrie o experienta erotica - o fila de jurnal intim, nu blog sau jurnal de pe fc, in care sa descrieti una dintre cele mai interesante aventuri erotice (evident ca puteti sa inventati :D) pe care ati avut-o.
Proba nu este restrictionata de limbaj sau vulgaritate. Daca obisnuiti sa scrieti in jurnal pagini care ar face sa roseasca un redactor de la Hustler, feel free. (pentru cei care nu inteleg la ce ma refer, sa revada discutiile suscitate de o proba de la unul dintre concursurile anterioare).

2. Fabula (in versuri) - care sa satirizeze un eveniment sau o situatie recent(a) din societatea sau clasa politica romaneasca. Din nefericire, aveti destule subiecte in epoca actuala ;)

GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde nbm » Mar Iun 06, 2006 10:26 pm

Dupe lupte indelungate care au durat citeva ceasuri cu computadoru, timpu liber si netu vietzii, am reushit sa ma concentrez si sa va prezint noile teme de lucru.
Asadar, astazi porneste cea de-a doua etapa, care va conta in alte trei probe. Acestea trebuie predate organizatorului - intr-un mesaj privat pina in data de 5 iulie, ora 23:00.
De aceasta data, am ales probe ceva mai libere, fara tematici impuse.

1. Rondel
RONDí‰L, rondeluri, s.n. Specie a poeziei lirice cu formă fixă, avand 13 (sau 14) versuri repartizate in trei strofe, in care primul vers este identic cu al şaptelea şi al treisprezecelea, iar al doilea cu al patrulea şi ultimul vers. – Din it. rondello, fr. rondel. (cf. Dexonline)
orice alta completare - mai mult sau mai putin stiintifica este binevenita :D

2. Anecdota
ANECDí“TĂ s.f. 1. Fapt puţin cunoscut din viaţa particulară a unei personalităţi. 2. Scurtă povestire hazlie, spirituală, cu un sfarşit deosebit, neaşteptat. (ibidem)

3. Povestire cu tema libera, dar cu vocabular impus
o sugestie mai veche, poate va mai aduceti aminte

cuvintele impuse :

substantive :
1/ tarnacop
2/ caracatita
3/ antinevralgic
4/ muson
5/ imponderabilitate
6/ arbaleta
7/ pancreas
8/ ploshnitza
9/ eucalipt
10/ geamandura
11/ stratosfera
12/ streashina

adjective:
1/ nictalop
2/ rapciugos
3/ longitudinal
4/ comprehensiv
5/ coltzos
6/ venerat

verbe:
1/ a pauperiza
2/ a stramuta
3/ a aseleniza
4/ a perpetua
5/ a distila
6/ a foshni
7/ a zigzaga
8/ a fileta

concurentii trebuie sa compuna o povestire cu o tema la alegere folosind insa obligatoriu, cel putin o data, cuvintele impuse. se poate folosi pluralul, femininul, sau orice persuana, orice diateza, orice tinp (in cazul verbelor), nefolosirea unuia sau mai multor cuvinte impuse atrage dupa sine depunctarea la capitolul tehnica.
datorita eterogenitatii cuvintelor impuse, juriul se asteapta la creatii originale si pline de umor. tot din acelashi motiv, limita maxima a lucrarii poate fi de 20.000 de semne (adica de trimis in doua pemeuri)
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

etapa a treia

Mesajde nbm » Mar Aug 01, 2006 10:28 pm

Dragii mei,
Am ajuns si la a treia etapa. Precum promiteam mai deunazi, dat fiind perioada de vacanta, termenele vor fi mai relaxate si probele mai usoare.
In aceasta etape sunt admisi TOTI concurentii (mai bine zis, cei 5-6 care au mai trimis lucrari si in a doua etapa. ba chiar si dintre cei care au participat numai la prima :D)
Vorba lunga, saracia omului, asa ca sa purcedem:

Proba 7 - Nuvela fantastica

wikipedia zice ca:
Nuvela este specia genului epic in proză, cu un singur fir narativ, urmărind un conflict unic, concentrat; personajele nu sunt numeroase, fiind caracterizate succint, in funcţie de contribuţia lor la desfăşurarea acţiunii. Nuvela prezintă fapte verosimile intr-un singur conflict, cu o intrigă riguros construită, accentul fiind pus mai mult pe definirea personajului decat pe acţiune.

O nuvela este o naraţiune in proză, mai scurtă decat un roman şi mai lungă decat o povestire. Conţine de obicei puţine personaje şi are o lungime de pană in 30 de pagini, dar aceasta nu este o limită fixă. Ea are o naratiune ceva mai concentrata, personaje mai putine, trama mai putin complicata decat un roman."

dat fiind acest specific, proba nu se limiteaza la cele 10.000 de semne ale unui PM/post pe forum.

in ceea ce priveste latura fantastica, cred ca 'La tiganci' a lui Mircea Eliade este un exemplu suficient de cunoscut...

Termen-limita: 1 septembrie.

Proba 8 se va desfasura online la o data ce se va stabili de comun acord intre organizator si concurenti. Detaliile se vor comunica privat, urmind ca tematica sa fie anuntat in ultimul moment
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde Invincible » Sâm Sep 13, 2008 9:40 pm

:D: :D: ~p ce e, bade?

zice jeleroana ca e pretena cu adonis. n-o fi ea?
Imagine Imagine Imagine
Avatar utilizator
Invincible
 
Mesaje: 2145
Membru din: Lun Iun 19, 2006 11:00 pm


Înapoi la Concursuri creatii literare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron