Romanian Electronic Festival 2008

party all night

Romanian Electronic Festival 2008

Mesajde Tonearm » Lun Ian 07, 2008 2:10 am

Imagine

ROMANIAN ELECTRONIC FESTIVAL 2008

24-25-26 Iulie 2008
Parcul Auto Tarlungeni (Brasov)

detalii in curand...
Tonearm
Junior Member
 
Mesaje: 10
Membru din: Mie Noi 08, 2006 10:31 pm
Localitate: romania

Mesajde Tonearm » Lun Ian 07, 2008 2:10 am

Stereograma, este o imagine, sau o pereche de imagini, care, vizualizate corespunzator produc impresia unei imagini 3D. Luand o pereche de fotografii cu un f. mic unghi deviatie intre ele si apoi vizualizand fiecare imagine cu un ochi se poate realiza o astfel de stereograma.

Ceea ce este uimitor este ca efectul 3D poate fi produs atunci cand, privind cu ambii ochi o singura imagine, ii defocalizam un pic. Atfel de stereograme se numesc "stereograme cu puncte aleatoare".

Incercati asa: apropiati imaginea de ochi la cca 5 cm. Fara sa focalizati privirea pe imagine, priviti tot timpul inainte, intr-un punct fix, aflat in spatele imaginii. Indepartati incet imaginea de ochi, privind tot timpul in acelasi punct din spatele imaginii. Teoretic, cand imaginea se afla la 30-40 cm de ochi, ar trebui sa o vedeti 3D.

Ideea e sa focalizezi privirea in asa fel incat fiecare 2 elemente ce se repeta, sa le vezi ca una. Poti face asta focalizand undeva in departare (eu nu reusesc asta oricat as incerca), ori undeva intr-un punct intre ochi si imagine. Din pacate , eu in felul asta in loc sa le vad iesite in afara, le vad pe negativ, in interior.Functioneaza pe acelasi principiu ca si imaginile pe care le vezi cu ochelari 3d (rosu-albastru sau cei cu cristale lichide).
In principiu, se ia o imaghine in nuante de gri (unde negru rep inaltimea maxima , iar albul cea minima), si cu un programel se genereaza un "noise"stereotipic, dar in care fiecare 2 elmente alaturate, suprapuse de ochiul uman, dezvaluie nivele de pseudo-relief.

Recomandare (ingrijirea ochilor): Daca lucrezi toata ziua la computer, fa o pauza din cand in cand. Priveste in gol, ca atunci cand incerci sa deslusesti stereograme* sau tinteste cu privirea un punct fix foarte indepartat (poate fi coltul opus al tavanului, antena de pe cladirea de vizavi, varful unui copac de peste drum). Nu te incorda sa observi ceva, secretul este sa-ti relaxezi ochii.
Stereograme-imagini bi-dimensionale care privite intr-un anumit mod (concentrat, de la o anumita distanta, dintr-un anumit unghi) dau impresia unor imagini tri-dimensionale.


http://iyi.yi.org/junoi/grafix/stereograms/birds1024.jpg

mai sus este prezentat un demo, ulterior vom anuntam informatii despre festival "codate" in model stereoscopic
Tonearm
Junior Member
 
Mesaje: 10
Membru din: Mie Noi 08, 2006 10:31 pm
Localitate: romania


Înapoi la Rave / Techno / Goa trance / Hardcore

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori