RAR
44 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
RAR
Toata lumea il cunoaste pe Radu Anton Roman ca pe un gurmand, priceput in ale bucatariei + etnolog. Eu va zic ca este un artist pana in maduva si ca sa va conving (who am I talkin to?) am sa va ofer portii de citate fara a spera in raspunsuri, e genul de cultura pe care unul ca manelesux ar numi-o subcultura.
1. "M-am tot intrebat mereu cu ce asi asemana aceasta licoare uluitoare. Si m-am intors mereu la aceeasi comparatie dureroasa: Cabernet sauvignon-ul de Samburesti nu poate fi decat sperma unui sihastru matusalemic, care s-a metamorfozat in crin negru, din cauza suferintelor si a poftelor infranate"
1. "M-am tot intrebat mereu cu ce asi asemana aceasta licoare uluitoare. Si m-am intors mereu la aceeasi comparatie dureroasa: Cabernet sauvignon-ul de Samburesti nu poate fi decat sperma unui sihastru matusalemic, care s-a metamorfozat in crin negru, din cauza suferintelor si a poftelor infranate"
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
hmm
Mda...exista trei cuvinte cu care s-ar putea descrie, intradevar capodopera de cuvinte, insirata de tine: interesant, intrigant si subtil. Eu la trecerea de varsta 19-20 nu consider ca am o cine stie ce baza de cunostiinte Aristotelica, insa ce-i al tau e pus deoparte, spune zicala romaneasca si intaresc afirmatia prin dorinta mea de a te felicita ca lupti precum o Joan D'Arc cu unii care-ti disconsidera implicarea in asemenea de activitati.
Sper sa nu ma fi tras de sireturi si de-abia astept si alte astfel de teme...
Je vous verrai...bientot!...cum spune francezul.
Sper sa nu ma fi tras de sireturi si de-abia astept si alte astfel de teme...
Je vous verrai...bientot!...cum spune francezul.
It's a question of mind over matter.
If you don't mind it don't matter.
If you don't mind it don't matter.
- Shrek
- Junior Member
- Mesaje: 42
- Membru din: Vin Feb 08, 2002 3:04 pm
- Localitate: Pe scaun, de obicei
o problema aparte
Sa-mi scuzi interventia Dana, insa topicul creat de mine
- Friedrich Nietzsche - cum pot sa-l indrept...cum pot sa-l modific fara a sterge ceea ce este in el deja?
Stiu ca ceea ce scriu in acest moment nu are nici o legatura cu tema in discutie...insa astept un raspuns.
Until next time.
- Friedrich Nietzsche - cum pot sa-l indrept...cum pot sa-l modific fara a sterge ceea ce este in el deja?
Stiu ca ceea ce scriu in acest moment nu are nici o legatura cu tema in discutie...insa astept un raspuns.
Until next time.
It's a question of mind over matter.
If you don't mind it don't matter.
If you don't mind it don't matter.
- Shrek
- Junior Member
- Mesaje: 42
- Membru din: Vin Feb 08, 2002 3:04 pm
- Localitate: Pe scaun, de obicei
merci de aprecieri
2. "Romanii n-ar fi putut nicicand scrie <Fetita cu chibrituri> ca n-am avut catranite pe vremea genezei folclorului neaos. Dar < Baietelul cu tzuici> e o capodopera nescrisa inca, ce isi asteapta autorul emotionat"
shrek, il sterg eu si il deschizi din nou corect.
shrek, il sterg eu si il deschizi din nou corect.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Re: merci de aprecieri
Initial trimis de DANA
2. "Romanii n-ar fi putut nicicand scrie <Fetita cu chibrituri> ca n-am avut catranite pe vremea genezei folclorului neaos. Dar < Baietelul cu tzuici> e o capodopera nescrisa inca, ce isi asteapta autorul emotionat"
shrek, il sterg eu si il deschizi din nou corect.
Cum spuneam...fine aprecieri...se vede ca iti place filosofia
(me too)...
Cat despre topic gratia plente...ca nu stiam cum sa o mai scot la capat...
p.s.: Continue doing the nice work.
It's a question of mind over matter.
If you don't mind it don't matter.
If you don't mind it don't matter.
- Shrek
- Junior Member
- Mesaje: 42
- Membru din: Vin Feb 08, 2002 3:04 pm
- Localitate: Pe scaun, de obicei
Am crezut ca Rar se refera la Bacovia(?) si Alifantis (nu ca ar fi fost nasol). Ma bucur ca totusi e vorba de "vedeta" mea preferata (am si declarat pe topicul pe cine vreti sa cunoasteti ca pe omu as vrea). Nu neaparat ca scriitor (n-am citit nimic de el), dar ca posesor al unei biografii de invidiat (tinar fiind a plecat cu pluta pe Olt, mai tirziu a trait in Delta mai multe luni, in general bazindu-se pe "maninc ce prind", a calatorit prin toata tara, unul din putinii oameni care a vizitat toate orasele din tara - citi au fost la Sebis sau Oravita? - , a fost ghidul lui Cousteau), ca gurmand si gurmet, ca prezenta.
Un monument de literatura (ca sa folosesc un limbaj de lemn) e chiar cartea sa Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Cu parere de rau n-am acu citate in cap, cu parere de rau nu am citit nimic scris de RAR (in afara de cartea de bucate - ca altceva nu stiu pe unde sa caut) dar vreau sa salut topicul si sa promit ca voi cara cartea cu mine de acum ca sa furnizez citate. Despre viata lui stiu doar dintr-un interviu in Formula AS de acu vreun an-doi.
Un monument de literatura (ca sa folosesc un limbaj de lemn) e chiar cartea sa Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Cu parere de rau n-am acu citate in cap, cu parere de rau nu am citit nimic scris de RAR (in afara de cartea de bucate - ca altceva nu stiu pe unde sa caut) dar vreau sa salut topicul si sa promit ca voi cara cartea cu mine de acum ca sa furnizez citate. Despre viata lui stiu doar dintr-un interviu in Formula AS de acu vreun an-doi.
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Re: Rar
Initial trimis de DANA
portii de citate fara a spera in raspunsuri, .
1. "M-am tot intrebat mereu cu ce asi asemana aceasta licoare uluitoare. Si m-am intors mereu la aceeasi comparatie dureroasa: Cabernet sauvignon-ul de Samburesti nu poate fi decat sperma unui sihastru matusalemic, care s-a metamorfozat in crin negru, din cauza suferintelor si a poftelor infranate"
e, dana, si aici drumurile noastre se despart...
nu-mi place!
as putea zice dezamagita...
poate ca RAR scrie beton, poate ca citatul tu e unul dintre cele nereusite... bai, da are niste spasme metaforice in el de parca l-a strans pe musiu Fanush de gat, i-a spart ochiul si din ce s-a prelins a mustit o leguma pe pagina. zau asa, a fost primul lucru la care m-am gandit cand am citit fragmentul, si m-am abtinut... dar pana cand...?
o sa incerc totushi sa-l citesc, poate ma convinge. dispusa-s la orice val, da citatul asta... nu-mi place.
-
onk - Mesaje: 1841
- Membru din: Joi Dec 13, 2001 12:00 am
1. Shreck, sterge-te pe nas ca esti deja maro.
2. Dana, citatul nu e chiar reusit. E chiar nasol. Metafora nu mi se pare tocmai fericita. Pe ideia lui as putea scrie: Berbecutul la protap are ceva din savoarea mistica si extraordinara a kktului Messianic.
2. Dana, citatul nu e chiar reusit. E chiar nasol. Metafora nu mi se pare tocmai fericita. Pe ideia lui as putea scrie: Berbecutul la protap are ceva din savoarea mistica si extraordinara a kktului Messianic.
Anunt pe bune:
Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
-
KickAss - Junior Member
- Mesaje: 473
- Membru din: Joi Iul 26, 2001 11:00 pm
bagarea in seama -o cariera de viitor
Initial trimis de KickAss
1. Shreck, sterge-te pe nas ca esti deja maro.
2. Dana, citatul nu e chiar reusit. E chiar nasol. Metafora nu mi se pare tocmai fericita. Pe ideia lui as putea scrie: Berbecutul la protap are ceva din savoarea mistica si extraordinara a kktului Messianic.
KickAssule aveam parerea despre tine ca esti un sfertodoct...dar acum in incomensurabilul tau gol intelectual...tu de fapt esti chiar prost de-a binelea.
Insasi nickul de kickass spune multe...dar no coment din partea mea...pentru ca nu vreau sa-ti dau placerea de a ma angaja intr-o discutie fara sfarsit...hmmm se pare ca esti putin cam extremist, nationalist si rasist...ma intreb oare cu cine semeni...dar pentru ce ai afirmat sansa sa te mai indrepti..e rarisima.Ma rog...tot ce pot sa-ti mai spun e sa mai ridici ochii de pe taste cand butonezi frenetic...ca sa vezi in fapt ce scrii...sau poate sa si gandesti totodata(daca efortul nu este suprasolicitant) asupra celor pe care le scrii...ca doar N.Stanescu spunea odata rimul a fost cuvantul...ar fi chiar nasol ca sa fetisizezi slova chiar de cand inca nu s-a nascut cu faze de genul "esti maro"..sau "esti de kkt"...ma mir cum moderatorul nu a luat atitudine fata de postarea asta...
Am sa-ti aprind o lumanare pentru intrarea ta in lacasul intelepciunii..atat de urat de tine, se pare, in urma celor pe care le scrii.
Over & Out.
It's a question of mind over matter.
If you don't mind it don't matter.
If you don't mind it don't matter.
- Shrek
- Junior Member
- Mesaje: 42
- Membru din: Vin Feb 08, 2002 3:04 pm
- Localitate: Pe scaun, de obicei
Shreck, chestia cu nasu se referea la faptul ca prea te chinui sa aprobi serviabil pe toata lumea. Da, cine stie, poate asta-i firea ta. Nu am comentat nimic despre inteligenta ta (prea devreme sa-mi dau seama). La faza cu nationalismu, muta-ti gandul. Nu m-ai nimerit.
Chestia cu citatul: Da, nu mi se pare un citat bun. Siiii? Ce-i cu asta. Ti-am cerut eu sa fii d-acord cu mine? Mi-am dat cu parerea asupra unei metafore zic eu nu foarte fericita.
PS: Nu poti sa fii putin cam extremist, rasist si nationalist. Ori esti rasist ori nu, ori esti extremist ori nu, ori esti nationalist ori nu. Chestii legate de absenta gradelor de comparatie.
Chestia cu citatul: Da, nu mi se pare un citat bun. Siiii? Ce-i cu asta. Ti-am cerut eu sa fii d-acord cu mine? Mi-am dat cu parerea asupra unei metafore zic eu nu foarte fericita.
PS: Nu poti sa fii putin cam extremist, rasist si nationalist. Ori esti rasist ori nu, ori esti extremist ori nu, ori esti nationalist ori nu. Chestii legate de absenta gradelor de comparatie.
Anunt pe bune:
Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
-
KickAss - Junior Member
- Mesaje: 473
- Membru din: Joi Iul 26, 2001 11:00 pm
kick, citatul e din Bucate vinuri si obiceiuri romanesti , normal ca are iz de gratar. Daca nu va place no problem, io continui (Rolf, am cartea acilea mah)
GRATARUL
(concept si paradigma)
...
Tiganind in jurul focului, regasindu-si o vana primitiva (nu prea profunda), lafaindu-se intr-un amniotic miros de fum si in simplitatea grosolana si despovaratoare a mancatului fara eticheta, mioriticul pare a-si regasi copilaria ori inocenta pierdute pe langa fleicile aruncate pe jar.
...
Nu e romana care (...) sa nu iasa la iarba verde, sa evadeze deci, intr-o solidaritate emotionala, chiar daca temporara, cu izvoarele, nu prea indepartate, ale propriei conditii. Satui si binevoitori, toleranti, reconciliati in sfarsit cu natura care i-a abandonat si pe care au distrus-o valahul, moldoveanul si ardeleanul fac din gratar un fetis .
===
nu v-a placut comparatie artistica? luati banalitati subtile, in episodul urmator: despre cum halesc romanii salata (cand oi gasi capitolul)
PS (lu kicku), corect !!!:o
GRATARUL
(concept si paradigma)
...
Tiganind in jurul focului, regasindu-si o vana primitiva (nu prea profunda), lafaindu-se intr-un amniotic miros de fum si in simplitatea grosolana si despovaratoare a mancatului fara eticheta, mioriticul pare a-si regasi copilaria ori inocenta pierdute pe langa fleicile aruncate pe jar.
...
Nu e romana care (...) sa nu iasa la iarba verde, sa evadeze deci, intr-o solidaritate emotionala, chiar daca temporara, cu izvoarele, nu prea indepartate, ale propriei conditii. Satui si binevoitori, toleranti, reconciliati in sfarsit cu natura care i-a abandonat si pe care au distrus-o valahul, moldoveanul si ardeleanul fac din gratar un fetis .
===
nu v-a placut comparatie artistica? luati banalitati subtile, in episodul urmator: despre cum halesc romanii salata (cand oi gasi capitolul)
PS (lu kicku), corect !!!:o
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Si pentru iubitorii de cultura culinara
cu adresa exacta mancailor pe care-i stiu: kickass, onk, aphextwinz:
Romanii mananca salata asa:
- rup un miez mare de paine, il inmoaie in sosul de la friptura si il indeasa in gura
- infig in furculita cinci-unspe felii de cartof prajit, le infunda intre masele si pe acelea ca mai e loc
- taie un hartan de friptura mai grasa, ca este, si-l imping cu pofta si cu mana in hambarul gurii
- abia acum vine randul salatii - din dintii furculitei nu trebuie sa lipseasca rosie, ceapa, ardei gras si iute, castravete, o pata de usturoi si o farama de branza, daca mai lipseste ceva se mai ia o data
- la zeama otetita se ajunge cu un dumicat de paine inmuiat decuvreme in castron si aruncat peste ce mai e in moara falcilor
- chestia nu poate fi inghitita asa ca mioriticul ia o ulcica de vinatz, suge vreo opt ghiogaltituri, strambandu-se de durere pe masura ce nodul gros i se scurge pe gat. rasufla usurat si suspina multumit, urand induiosat tuturor: "Da doamne cand ne-o fi mai rau sa ne fie ca acum"
===
suficient de frivol pt. ochii vostri culti? :rolleyes:
Romanii mananca salata asa:
- rup un miez mare de paine, il inmoaie in sosul de la friptura si il indeasa in gura
- infig in furculita cinci-unspe felii de cartof prajit, le infunda intre masele si pe acelea ca mai e loc
- taie un hartan de friptura mai grasa, ca este, si-l imping cu pofta si cu mana in hambarul gurii
- abia acum vine randul salatii - din dintii furculitei nu trebuie sa lipseasca rosie, ceapa, ardei gras si iute, castravete, o pata de usturoi si o farama de branza, daca mai lipseste ceva se mai ia o data
- la zeama otetita se ajunge cu un dumicat de paine inmuiat decuvreme in castron si aruncat peste ce mai e in moara falcilor
- chestia nu poate fi inghitita asa ca mioriticul ia o ulcica de vinatz, suge vreo opt ghiogaltituri, strambandu-se de durere pe masura ce nodul gros i se scurge pe gat. rasufla usurat si suspina multumit, urand induiosat tuturor: "Da doamne cand ne-o fi mai rau sa ne fie ca acum"
===
suficient de frivol pt. ochii vostri culti? :rolleyes:
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
uite cum se descrie un:
Mujdei dobrogean
Iulica Serafim zis, iertati-ma, "muie", ne daruia pe toti la schitul Costinesti cu aceasta creatie ce cuprindea usturoi, sare, rosii, ardei iute, otet, untdelemn. Blond, urias, cu manute cat bolovanii de rau de munte, freca mai intai trei capatani de usturoi - din cel mare zis bulgaresc, nu soriceii aceia minusculi din oltenia - cu o lingura de sare.
Pe timpul asta ma-sa, coana moasa (in casa ei de la malul marii ne-am petrecut noi verile tineretii, in camarutele ei uscate si racoroase am iubit noi cat pentru doua vieti, fetele sarate de val si incinse de briza deceniului sapte) (...) curata 6 rosii mari rascoapte pe care Iulica le facea pasta langa usturoi. (urmeaza restul retetei si mi-e lene, voiam sa va scriu faza cu casa de la malul marii)
===
deci nu ce, onka?
Iulica Serafim zis, iertati-ma, "muie", ne daruia pe toti la schitul Costinesti cu aceasta creatie ce cuprindea usturoi, sare, rosii, ardei iute, otet, untdelemn. Blond, urias, cu manute cat bolovanii de rau de munte, freca mai intai trei capatani de usturoi - din cel mare zis bulgaresc, nu soriceii aceia minusculi din oltenia - cu o lingura de sare.
Pe timpul asta ma-sa, coana moasa (in casa ei de la malul marii ne-am petrecut noi verile tineretii, in camarutele ei uscate si racoroase am iubit noi cat pentru doua vieti, fetele sarate de val si incinse de briza deceniului sapte) (...) curata 6 rosii mari rascoapte pe care Iulica le facea pasta langa usturoi. (urmeaza restul retetei si mi-e lene, voiam sa va scriu faza cu casa de la malul marii)
===
deci nu ce, onka?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Stiti ce-mi face o super-pofta de vara, tara (adica sat), soare si zacut la umbra, de viata tihnita in general, da si de produs in sine? Reteta la Muhalebiu de must. Dana, cred ca o ai la indemina, citeste-o, vezi daca-ti lasa aceeasi impresie, io bineinteles ca am uitat cartea acasa... da ne delectezi tu cu citate.
Faza cu salata am remarcat-o si io de cind am cartea... Ma descrie, pe mine cel putin...
Faza cu salata am remarcat-o si io de cind am cartea... Ma descrie, pe mine cel putin...
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
La cerere Muhalebiu de must:
Dulce fanariot, se facea (si se mai face inca, rar, in viile dobrogene) la culesul strugurilor (crisovul viilor).
5 litri must dulce, proaspat
1.5 kg mieji nuca
1 kg faina
250 g zahar pudra
Mustul se filtreaza prin pasla, 4 litri se pun la fiert, 1 litru se freaca bine cu faina, cand mustul fiert a scazut la jumatate se adauga faina, se ingroase; se lasa sa fiarba amestecand des cu o lingura de lemn sa nu se prinda; se pregatesc castronase jumate cu nuci, se toarna siropul; se lasa sa se raceasca, se presara cu zahar si se da ca desert, dupa zi de munca si chicoteli rusinoase ca la vie ;D
===
superinteresanta reteta, pe mine nu ma prinde ca nu pap dulce dar suna suuper, am inceput sa dau retete la cerere
5 litri must dulce, proaspat
1.5 kg mieji nuca
1 kg faina
250 g zahar pudra
Mustul se filtreaza prin pasla, 4 litri se pun la fiert, 1 litru se freaca bine cu faina, cand mustul fiert a scazut la jumatate se adauga faina, se ingroase; se lasa sa fiarba amestecand des cu o lingura de lemn sa nu se prinda; se pregatesc castronase jumate cu nuci, se toarna siropul; se lasa sa se raceasca, se presara cu zahar si se da ca desert, dupa zi de munca si chicoteli rusinoase ca la vie ;D
===
superinteresanta reteta, pe mine nu ma prinde ca nu pap dulce dar suna suuper, am inceput sa dau retete la cerere
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
"La miezul noptii, un nebun, sub un felinar, cerceteaza
caldaramul. Trece un om milos: Ce cauti? - Cheia, explica
nebunul. - Aici ati pierdut-o? - Nu, acolo. Si nebunul
arata undeva in noapte. Dar atunci de ce o cautati aici?
Nebunul raspunde: Pentru ca aici este lumina."
Semnat,
Nebunul
caldaramul. Trece un om milos: Ce cauti? - Cheia, explica
nebunul. - Aici ati pierdut-o? - Nu, acolo. Si nebunul
arata undeva in noapte. Dar atunci de ce o cautati aici?
Nebunul raspunde: Pentru ca aici este lumina."
Semnat,
Nebunul
Despre unele si despre altele sau, mai precis, despre una, despre alta.
- Tumtin
- Junior Member
- Mesaje: 24
- Membru din: Mar Mar 05, 2002 3:25 pm
Initial trimis de KickAss
1. Shreck, sterge-te pe nas ca esti deja maro.
2. Dana, citatul nu e chiar reusit. E chiar nasol. Metafora nu mi se pare tocmai fericita. Pe ideia lui as putea scrie: Berbecutul la protap are ceva din savoarea mistica si extraordinara a kktului Messianic.
kickule,parca ne-am fi vorbit!
si 1 si 2 sunt valabile!
rau de gura!
- curly
- Junior Member
- Mesaje: 605
- Membru din: Lun Aug 27, 2001 10:35 pm
- Localitate: in Sud
Daca nu stii sa gasesti frumosul e ushor sa cataloghezi ceea ce nu intelegi a fi urat, desi daca e de despicat vezi estetica uratului pe care a amintit-o si manelos (mi-as da un deget pt. cartea aia), in concluzie ai lipsit ratacit in senzatii triviale intr-o noapte in care impreuna si cu unul de-si zice rockeru'shomer am urmarit o emisiune a susnumitului RAR si ne-am extaziat in fata unor comparatii demne de un juicy brain. Cu dedicatie pentru tine un citat:
===
Si poate ar fi amuzant sa ne imaginam ucenicul obosit si flamand, trimis de mesterul casap satul de carne si numai carne, sa caute prin piata - intr-o seara de august - sa adune de pe tarabe ce o mai gasi si i-or da oltenii (...) Vin dis de dimineata nebunii orasului, artisti beti si beizadele zapacite, dandys firoscosi si cheflii din lumea buna, podarese si curve de lux, se inghesuie sa manance cu prostimea laolalta, o lucrare maiastra si sa o faca, iata, celebra.
===
Si poate ar fi amuzant sa ne imaginam ucenicul obosit si flamand, trimis de mesterul casap satul de carne si numai carne, sa caute prin piata - intr-o seara de august - sa adune de pe tarabe ce o mai gasi si i-or da oltenii (...) Vin dis de dimineata nebunii orasului, artisti beti si beizadele zapacite, dandys firoscosi si cheflii din lumea buna, podarese si curve de lux, se inghesuie sa manance cu prostimea laolalta, o lucrare maiastra si sa o faca, iata, celebra.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
traiesc tragedia unuia care scuipa prea des...........cand lumea vede ca nu mai suflu in curul nimanui ca sa-i provoc asfixie interna,crede ca m-am apucat de lins acel loc..........thanks,but no,thanks!
...demolatoarea lu' tata,ca sa vezi ca nu tastez fiindca nu am altceva de facut,uite iti dau ceva apropiat de RAR:foiletonul lui Plesu din Plai cu boi.....
...demolatoarea lu' tata,ca sa vezi ca nu tastez fiindca nu am altceva de facut,uite iti dau ceva apropiat de RAR:foiletonul lui Plesu din Plai cu boi.....
rau de gura!
- curly
- Junior Member
- Mesaje: 605
- Membru din: Lun Aug 27, 2001 10:35 pm
- Localitate: in Sud
filozofia serilor de martzi, linsul unor zone nedorite de pamantenii uzuali poate face deliciul unor neuroni nepamanteni fie ca se vorbeste la propriu sau la figurat, de fapt propriu sau figurat din punctul cui de vedere, daca eu ma uit pe geam vad gradina iar tie ti se opreste privirea pe translucida sticla; deci nu mai spune "no thanks" pentru ca nu poti stii ce ai de pierdut, da-i cu yes; durerile se estompeaza dar senzatiile raman.
shtiu mah dar RAR si Plesu sunt puuuutzin distincti (asta fara a incerca sa categorisesc)
shtiu mah dar RAR si Plesu sunt puuuutzin distincti (asta fara a incerca sa categorisesc)
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Curiozitate literar culinara
STORCEAG
Un soi de ciorba de peste alb cu smantana, morcov, cartofi, ceapa, ou marar... mi s-a parut dragut comentariul de dupa:
[i]Storceagul se mananca intr-un singur loc din Romania - la Sf. Gheorghe - Delta Dunarii. E un amestec de bucatarie ucrainiana si romaneasca, o reteta un pic pestrita - si continentala si pescareasca totodata - dar lejera. (...) Taria nu se leaga de ciorba asta usoara ci un vinut mic si poznas, un Saquvignon adolescent de pe malurile Tulcei, alb la piele si mai mult decat fraged, infantil.
Un soi de ciorba de peste alb cu smantana, morcov, cartofi, ceapa, ou marar... mi s-a parut dragut comentariul de dupa:
[i]Storceagul se mananca intr-un singur loc din Romania - la Sf. Gheorghe - Delta Dunarii. E un amestec de bucatarie ucrainiana si romaneasca, o reteta un pic pestrita - si continentala si pescareasca totodata - dar lejera. (...) Taria nu se leaga de ciorba asta usoara ci un vinut mic si poznas, un Saquvignon adolescent de pe malurile Tulcei, alb la piele si mai mult decat fraged, infantil.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
RAR cica si-a re-lansat de curind cartea, nitel upgradata, zice el. Nu stiu daca sa o iau din nou. Poate a mai impestritat-o cu ceva povestiri si figuri de stil si descrieri noi, ca la emisiunile lui, in ultimii 2 ani, tot textele din carte sunt bagate, nimic nou.
A, e posibil ca in noua editie sa bage si reteta aia care a inventat-o acu 2 ani special pt. hotelu la care statea la mare. A tinut-o secreta ca sa o faca numa restaurantu ala, da poate o da acu publicului. Era o rulada de carnuri si mirodenii si ierburi in care a vrut sa sintetizeze toate zonele culinare ale tarii, cu un touch dobrogean, ca acolo e hotelu (Cap Aurora).
Cred ca vikendu asta pun de un storceag, suna interesant. Si o sa caut Sauvignon de Muflatar, ca e cel mai aproape (geografic) de Tulcea din ce se gaseste pe piata. La gust cine stie cum o fi.
A, e posibil ca in noua editie sa bage si reteta aia care a inventat-o acu 2 ani special pt. hotelu la care statea la mare. A tinut-o secreta ca sa o faca numa restaurantu ala, da poate o da acu publicului. Era o rulada de carnuri si mirodenii si ierburi in care a vrut sa sintetizeze toate zonele culinare ale tarii, cu un touch dobrogean, ca acolo e hotelu (Cap Aurora).
Cred ca vikendu asta pun de un storceag, suna interesant. Si o sa caut Sauvignon de Muflatar, ca e cel mai aproape (geografic) de Tulcea din ce se gaseste pe piata. La gust cine stie cum o fi.
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Bine ca ai zis, de Murfatlar am beut numa Pinot Gris si Sauvignon din '97 (adica nu d'astea din Sec de M. - sec cu numele...) si's bune, au gust de struguri, pe cind Jidveiu cred ca mai scoate si vin din pastile in ultima vreme, sau sunt unii care il fac naspa si pun etichete cu Jidvei. Oricum, am dat peste niste sticle de Jidvei care nu puteau fi baute, rar ce-i drept, da am dat, de parca n-ar fi acelasi vin.
- Rolf
- Junior Member
- Mesaje: 1517
- Membru din: Vin Sep 28, 2001 12:00 pm
- Localitate: Bucuresci (Tineretului)
Bah, uitasem de ala seminou cu eticheta cu tirbushon (parca-i coperta de la plai cu boi), mah Sec de Murfatlar e bunutz, merge bine chiar... deshi cred ca la ciudatzenia aia de storceag imi imaginez ca trebuie ceva cu o usoara tenta zglobie, mai degraba un Traminer (daca gasesti zi-mi unde ) poate un Rose de Tohani... zic shi io.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
44 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori