subiecte de actualitate - dezbateri sau informari

politicianul vrea puterea, poporul se multumeste cu o minciuna acceptabila

subiecte de actualitate - dezbateri sau informari

Mesajde eliana » Joi Iul 16, 2009 12:30 pm

din presa ultimelor zile, aflam ca Universitatea Spiru Haret (un fel de multinationala mutant), cu peste 50 de sedii in provincie si alte 9 internationale (Roma, Tel-Aviv, etc.), a fost scoasa in sfarsit taxata de o hotarare a Ministerului Educatiei, si anume: toti absolventii centrelor de ID si FR din teritoriu au fost opriti de la exemenele de titularizare, in unele locuri scosi cu jandarmii din salile de examen.


mai multe, aici.

in ce sens se reflecta asta asupra calitatii invatamantului superior din Romania (si asa execrabil in multe parti), si asupra felului in care sunt priviti absolventii romani in afara?

in cifre, 56000 de studenti (doar de anul acesta) au diplome ilegale. cati dintre ei sunt de buna credinta, si cati nu? vom vedea cati dintre ei vor incerca echivalarea, si vor da din nou licenta. si cati vor si reusi.
Avatar utilizator
eliana
Administrator
 
Mesaje: 1939
Membru din: Dum Iun 14, 2009 11:00 pm
Custom user title: αλαξανδρα

Mesajde Daimon » Joi Iul 16, 2009 1:05 pm

aici ar fi interesanta o discutie despre diferentele dintre facultatile de stat si cele particulare. diferente care sunt tot mai mici pe zi ce trece, din pacate din cauza faptului ca scade nivelul la cele de stat.

la ora actuala, as spune ca invatamantul universitar de la noi se afla intr-o faza de reasezare. daca acum 10 ani facultatile private erau privite cu suspiciune si considerate o sansa pentru cei slabi, acum, de cand locurile la stat sunt si ele nelimitate, pe principiul, daca da banu, noi il acceptam, diferentele sunt tot mai mici. (posibil ca la anumite fabricute particulare de diplome sa se intample chestii care sa depaseasca puterea mea de imaginatie, dar, la cea pe care o stiu eu, lucrurile se incadreaza intr-o zona a bunului simt)

pe viitor, in cazul in care sistemul de stat isi va continua caderea, este foarte posibil sa apara cateva universitati particulare de elita.
Avatar utilizator
Daimon
 
Mesaje: 5074
Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
Localitate: timisoara

Mesajde Daimon » Vin Iul 17, 2009 8:02 pm

40 de ani de cand steagul SUA flutură pe Lună

Pe 20 iulie se implinesc patru decenii de cand astronauţii Neil Armstrong şi Edwin „Buzz“ Aldrin s-au plimbat pe Lună şi au lăsat URSS să se invartă ruşinată pe orbite joase, in plin Război Rece. Cei zece astronauţi americani care le-au păşit pe urme nici n-au mai contat apoi pentru administraţia SUA, care nici acum nu prea mai gustă intoarcerea oamenilor pe astrul nopţii.

„Eu cred că această naţiune ar trebui să-şi ia angajamentul, inainte de sfarşitul deceniului, de a trimite un om pe Lună şi a-l aduce inapoi in siguranţă“. Acestea au fost cuvintele rostite de preşedintele John Kennedy in 1961, la mai puţin de o lună după ce Alan Shepard zbura la 185 km deasupra Terrei şi devenea primul american in spaţiu, arată un documentar Discovery oferit de Cotidianul.

Ruşii furaseră startul in cursa spaţială starnită de Războiul Rece: au propulsat primul satelit artificial, Sputnik 1, şi cel dintai om in spaţiu - Iuri Gagarin. Aşa că americanii trebuiau să indeplinească visul selenar cat mai repede pentru a prelua supremaţia.


www.cotidianul.ro

asta asa ca fapt divers.. pana una alta suntem in 2009 si inca nu zburam cu aripi individuale cum se credea acu niste zeci de ani ca o sa se intample
Avatar utilizator
Daimon
 
Mesaje: 5074
Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
Localitate: timisoara

Mesajde Daimon » Joi Iul 23, 2009 12:00 pm

revenim la primul subiect al tredului :
Inalţi funcţionari din Ministerul Educaţiei, pe statul de plată al „Spiru Haret”

Controlul declanşat de Ministerul Educaţiei la Universitatea „Spiru Haret” merge extrem de greu, deoarece angajaţii instituţiei de invăţămant furnizează cu zgarcenie documente şi informaţii, după cum a afirmat chiar Ecaterina Andronescu marţi seară, la Realitatea TV. Chiar şi aşa, primele constatări sunt uluitoare. Mai intai, numărul cadrelor didactice este extrem de redus comparativ cu numărul imens al studenţilor, care face din „Spiru Haret” a treia universitate ca mărime. Astfel, din prima evaluare rezultă că un profesor are in grijă... 450 de studenţi - 713 cadre didactice la 311.000 de studenţi! Asta in vreme ce media europeană este de 15-30 de studenţi la un universitar.
www.cotidianul.ro

magarii de genul asta nu se pot face decat daca esti in sistemul "oficial"
Avatar utilizator
Daimon
 
Mesaje: 5074
Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
Localitate: timisoara

Mesajde Invincible » Lun Sep 28, 2009 10:01 am

Se risipeste ceatza in dosarul "[color="Blue"]Revolutia[/color]" or ba?
Imagine Imagine Imagine
Avatar utilizator
Invincible
 
Mesaje: 2145
Membru din: Lun Iun 19, 2006 11:00 pm


Înapoi la Politica

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron