INSULA CORSICA va invita sa petreceti o vacanta de vis

cu bilet la business class, ori cu cortul in spinare: am furnici pe toata talpa

INSULA CORSICA va invita sa petreceti o vacanta de vis

Mesajde cisabelcor » Joi Mar 25, 2010 7:50 am

Corsica (franceză Corse) este una dintre cele 26 regiuni ale Franţei situată pe insula omonimă din Marea Mediterană. Din punct de vedere administrativ, Corsica este organizată diferit faţă de celelalte regiuni ale Franţei continentale, fiind constituită sub forma unei colectivităţi teritoriale (franceză collectivité territoriale), având câteva puteri în plus faţă de cele ale unei regiuni. În limbaj uzual, Corsica este considerată tot o regiune şi aproape totdeauna este listată împreună cu celelalte regiuni ale Franţei, spre deosebire de regiunile ultramarine. Capitala regiunii este oraşul Aiacciu/Ajaccio, iar regiunea cuprinde 2 departamente.
Insula are peste 1.000 km de coastă având în jur de 200 plaje. În interior, relieful este predominant muntos, cu altitudini de până la 2700 m cu peste 20 vârfuri peste 2000 m. Împreună cu Sardinia se află pe aceeaşi micro-placă continentală şi este despărţită de aceasta prin Strâmtoarea Bonifacio. Climatul este de tip mediterannean - uscat şi călduros, un pic mai blând pe măsură ce creşte altitudinea.
Corsica este o insula din Marea Mediterana situata la 170 km la sud de Nisa (Franta), la 84 km de Italia si la 14 km de insula Sardinia (Italia). Este a patra insula din Marea Mediterana dupa Sicilia, Sardinia si Cipru.
Prezenta romana in Corsica a inceput la mijlocul secolului al II-lea i.Hr. mentinandu-se pana in sec. al V-lea d.Hr.. Acest fapt arata ca insula Corsica a fost, timp de sapte secole, in mare parte latinizata, apoi increstinata (sec. al II-lea). Limba corsicana a ramas pana astazi mai aproape de limba latina decat cea italiana sau alte limbi de origine latina. Corsica a fost invadata succesiv, incepand cu secolul al V-lea, de catre vandali si ostrogoti, apoi de arabi, in sec al VII-lea ,si de lombarzi in 725, care au obligat insularii sa se stabileasca in interiorul insulei. Deja, in aceasta perioada, limba corsicana a devenit o limba romana distincta de cea latina.
In anul 552, Corsica a fost atasata Imperiului Bizantin de catre Justinian I, insa in 590 papa Grigorie cel Mare se ocupa de administratia religioasa a insulei. Inscrisa oficial sub administratia episcopului de Saint-Siege, gratie unei donatii din 772 a lui Pepin cel Scurt oferite papei Etienne III si confirmata de catre Carol cel Mare in 774, insula a fost cedata in anul 1077 de catre papa Grigorie VII, episcopului de Pisa (Landolfo). Aceasta administratie a durat timp doua secole, pana in 1284, data la care flota genoveza a invins pe pisani in batalia de la Meloria, care a marcat, totodata, sfarsitul Pisei ca mare putere maritima in epoca. In continuare, insula a fost subordoanata Republicii Genoveze constituind una din coloniile sale pana in secolul al XVIII-lea.
Corsica - cele mai importante lacasuri de cult
Corsica este in mod profund legata de crestinism, dupa cum atesta prezenta pe intreaga insula a numeroaselor manastiri, biserici si capele. Va invitam sa descoperiti acest bogat patrimoniu prin unele din cele mai frumoase lacasuri de cult din Corsica.
Biserica Sfanta Maria Assunta
Cunoscuta mai ales sub numele de „A Canonica”, aceasta veche biserica ce dateaza din secolul al XII-lea se afla la 20 km la sud de Bastia, in apropierea aeroportului din Poretta si satului Crocetta.
Vechea catedrala a episcopului de Mariana este tipica arhitecturii pisane prin dimensiunile sale modeste (35 m lungime, 13 inaltime si 12 latime) si liniile sale simple. Ea poate fi considerata o capodopera, daca tinem seama de materialul utilizat, "calchiste”, o marmura policroma foarte frumoasa , extrasa din carierele din Brando si Sisco din Capul Corsica. Un sit arheologic datand din secolul al V-lea este adiacent bisericii.
La cativa metri de Canonica se gaseste biserica San Parteo, mai mica si datand din aceeasi perioada. Acest edificiu a suferit din pacate o restaurare „ mult prea estetica” la sfarsitul anilor 60.
Biserica Sfantul Mihail din Murato
Satul Murato este situat in regiunea Nebbiu. Biserica romana Sfantul Mihail (sec al XII-lea) se ridica pe un promontoriu ( fasie de pamant abrubta care inainteaza in mare) situat la un kilometru de sat.
Este una dintre cele mai cunoscute biserici din Corsica datorita frumusetii si originalitatii decorului sau constituit de "bicromia” dalelor din calcar alb si de sarpanta verde, organizate in patratele si in benzi orizontale. Clopotnita – pridvor (ridicata din pacate in timpul restaurarii bisericii din sec. al XIX-lea) deformeaza putin armonia proportiilor edificiului.
Biserica Sfantul Mihail poseda, in egala masura, o decoratie in care bogatia si finetea sunt puse in valoare prin maleabilitatea sarpantei: arcuri in fatada, numeroase ornamente reprezentand fiinte umane, animale, motive geometrice si vegetale. Interiorul a fost decorat in fresca in secolul al XV-lea.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din La Porta
Una din capodoperele artei baroce in Corsica este biserica Sfantul Ioan Botezatorul din La Porta, principala localitate a regiunii Castagniccia. Se poate ajunge aici prin Folelli (pe coasta estica a insulei), fiecare intruvat Ponte-Leccia pe drumul rutiei Bastia- Corte, via Morosaglia (Merusaglia) si Col de Pratu.
Afara de fatada sa impunatoare, biserica din La Porta se distinge de asemenea prin turla care masoara 5 etaje si atinge o inaltime de 45 m si care poseda toate elementele stiluluii rococo. Constructia bisericii a durat din 1648 pana in 1680 urmand planurile arhitectului milanez Domenico Baina. Tunul dateaza aproape de anul 1720 iar fatada din anul 1707. In interior gasim picturi si sculpturi in lemn (dintre care o reprezentare a lui Hristos din Capela Sfanta Cruce din sec. XVII –lea, clasata la Beaux-Arts), mobilier liturgic, o sfanta masa in marmura de Carrare si o orga in stil italian.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Bastia
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Bastia, cea mai mare bisrica parohiala din Corsica, se ridica deasupra Terra-Vecchia (orasul de jos) si consolelor Viex Port din Bastia de la inaltimea si cu fatada teatrala de doua etaje animate de spirale si flancata de doua turle din secolul al XIX -lea.
Ridicata in timpul apogeului artei baroce in Corsica, intre 1636 si 3666, ea respecta modelele clasice din epoca, cu exceptia celor trei capele si a absentei cupolei. In interior , se pot admira o bogata decoratie de marmuri valoroase si colorate (din care altarul la sfarsitul sec XVII-lea), cateva tablouri din colectia Fesch picturi in ulei, si, de asemenea, o eleganta tribuna pentru orga, din 1742.
Pictura monumentala a bisericilor din Corsica
Decorurile bisericilor din insula, executate in cea mai mare parte in timpul secolului al XV-lea, reprezinta un patrimoniu ce denota o activitate artistica si religioasa intensa in Corsica intre anii 1386 – 1513. Intre anii 1480 – 1490, nomadismul artistilor este permanent, intre bogatii sponsori si santierele marilor catedrale din Genova, Cagliari, Palermo sau Milan. Insula Corsica nu a ramas straina de aceasta circulatie a obiectelor, ideilor, persoanelor si a imaginilor beneficiind de toate caile de comunicatie ale acestei spirale comerciale, terestre, maritime si fluviale.
Frescele sale sunt un exemplu remercabil de interpretare a traditiilor oficiale care circulau pe Mediterana, in inima unui teritoriu vast care prefigura Europa actuala. Cateva detalii iconografice merita o atentie cu totul speciala. Asemanarile cu tipicul iconografic al Italiei centrale si al Piemontului au permis identificarea caracterelor fundamentale retransmise prin "arta giottesca” de la sfarsitul secolului al XII-lea, de la Asissi apoi la Rimini, Padova si Milan, pana la Pisa.
Documentele arhivelor arata nenumarate raportturi intre insula si portul din Genova, si atesta ateliere de formare a artistilor corsicani stabiliti pe continent. Toscana situata foarte aproape, constituie pentru insula o alta cale privilegiata de patrundere a influentelor artistice.
Atelierele-scoala au realizat sinteze originale intre elementele arhaice si prototipurile gotice tarzii. Aceasta sinteza oficiala a patruns in Corsica, dupa cum adevereste marele altar al catedralei Sainte-Lucie-de-Tallano, comandat Maestrului din Castelsardo de catre Rinuccio della Rocca.
Analiza stilistica arata ca atelierele locale erau organizate in jurul unei activitati proprii, plecand de la aspecte dogmatice importante. Pictura monumentala din Corsica arata nu doar o veritabila activitate picturala sustinuta de un devotament de adecvare la celelalte regiuni mediteraneene, ci chiar prezenta in insula a atelierelor in continua dezvoltare.
Asimilarea artei din Italia centrala, din Toscana, Liguria, Piemont, Sardinia si Catalunia de catre artistii locali, a transformat aceste caractere stilistice, conducand spre o iconografie identitara.Napoleon I Bonaparte (1769-1821), general si om politic din timpul revolutiei franceze, proclamat imparat al Frantei (1804-1814 si 1815). Napoleon s-a nascut la Ajaccio, in Corsica, in familia unui nobil saracit. Intre 1779 si 1785 a urmat scoala militara din Brienne si Scoala superioara militara din Paris. Preocupat de principalele probleme politice si ideologice ale timpului, el si-a insusit ideile marilor filozofi si literati ai secolului al XVIII-lea. In timpul revolutiei burgheze (1789-1794) s-a remarcat la sediul Toulonului (septembrie-decembrie 1793), ocupat de englezi, dupa recucerirea caruia a fost avansat la gradul de general de brigada.
Ajaccio, locul de nastere al lui Napoleon, este un port pastelat, unul dintre cele mai cosmopolite orase ale insulei. Prin magazinele, restaurantele luxoase si traficul infernal, Ajaccio este unul dintre putinele orase corsicane atinse de secolul vitezei. Cu toate acestea, pastreaza insa si o parte melancolica. Bastia este capitala si principalul centru de afaceri al insulei. Calatorul este atras de stradutele inguste, dar si de multitudinea de baruri, discoteci si restaurante. O seara in Bastia incepe de obicei in "nouveau port", care este locul cel mai frecventat de tineri. Pentru cei care vor sa petreaca o seara linistita, intr-o ambianta mai eleganta, locul ideal este in "vieux port" la "Velvet", unul dintre cele mai selecte cluburi. Corsica e si locul unde arheologii au scos la iveala stranii vestigii ale unei civilizatii megalitice, locul unde legendele si cantecele populare evoca tainele unor popoare stavechi ce au populat insula inca din antichitate.
Obiective turistice :
Muzeul National Bonaparte : prezinta in detaliu viata si personalitatea lui Napoleon Bonaparte, fiind poate cel mai bun muzeu dedicat lui. Are colectii bogate de documente si chiar obiecte personale.
Muzeul Fesch : un mic muzeu de arta, cu o colectie destul de mare de pictura renascentista, perfect pentru cei interesati de artele plastice.
Museu di Corsica : aici veti afla mai multe despre istoria si traditiile insulei.
Citadela Calvi este situata pe partea de nord vest a insulei Corsica. Deasupra marinei este Citadela, si sub Citadela este Quai Landry, plina cu restaurante si cafenele. Faceti-va timp sa vizitati biserica din secolul 13 Sf. Ioan Baptistul si locul de nastere a lui Columb.
Chapelle de Notre Dame de la Serra : un frumos locas de cult, influentat arhitectural de moda italiana.
Casa din Ajaccio unde s-a nascut Napoleon, este cu siguranta un obiectiv turistic demn de vizitat, asa cum este si castelul vechi din Bastia, dar mai cu seama celebrul centru comercial din Ajaccio. Aici, atat doamnele, cat si domnii, vor afla ce inseamna sa faci shopping cu adevarat. In ceea ce priveste plajele, cele din Palomgagia sunt cu adevarat de lux. Nu vi se va permite sa intrati cu masina pana pe nisipul extra fin de aici, tocmai pentru a-i pastra calitatea deosebita. Pe insula poti sa faci echitatie, sa te plimbi cu caiacul sau sa faci excursii in canioane. Zona cea mai frecventata de turisti este pe coasta de est. Parcul National Regional include unele dintre cele mai rare habitate gasite pe insula, crestele montane cele mai inalte ale insulei, si peisaje impresionante. Parcul este patrimoniu UNESCO gratie frumusetii peisajelor si a claritatii apei.
Orice ati alege sa serviti dimineata, la pranz sau la cina, trebuie sa stiti ca in Corsica accentul se pune pe alimentele bogate in proteine si lipide, dar si pe salate. Totusi, salamul de aici este lipsit de aditivi chimici, iar fructele, dintre cele mai diverse, sunt placerea oricarui corsican. Veti gasi o varietate de produse pe baza de carne de porc, dar si branzeturi de oaie si de capra. Dulciurile se prepara din faina de castane, insa puteti incerca si castanele prajite sau crude. Mierea de albine o veti intalni mai ales in saloanele de cosmetica, decat in desertul corsican.
Pe insula cu un climat perfect mediteranean, cu istorie, cultură şi peisaje superbe, îşi poate petrece vacanţa orice turist. Corsicanii sunt extrem de mândri de moştenirea lor culturală, iar turismul s-a dezvoltat în această zonă tocmai în acest sens. Rezultatul se poate vedea cu ochiul liber, luxul fiind unul dintre cuvintele de bază aici.

Îndeletnicirile de bază ale localnicilor sunt micile producţii de mâncare şi vin, ei dorind să se concentreze mai mult pe latura tradiţională, decât pe cea industrială. Astfel, într-o scurtă plimbare pe insulă veţi descoperi mii de producători independenţi, cu mici magazine şi fabrici, în care nu lucrează mai mult de 50 de angajaţi.
Importanţa pe care aceştia o dau tradiţiei se reflectă în produse pe care francezii le numesc „du terroir“ şi care au un gust unic. Nu lipsesc nici viile, pe care le veţi descoperi pe o mare parte a insulei şi din care se fac nişte băuturi fine, pe care localnicii le servesc întotdeauna la mesele tradiţionale.

Distracţie pentru toată lumea

Printre ingredientele şi felurile de mâncare cele mai cunoscute de pe insulă se numără brânza de capră, brocciu (brânza de oaie), vinul de castane, figatelli (cârnaţi din ficat) sau friptura de porc mistreţ.

Unul dintre secretele Corsicăi este că indiferent de gusturi sau dorinţe, întotdeauna veţi găsi ceva plăcut de făcut. Relieful permite turiştilor, fie că sunt iubitori de mare sau de munte, să se bucure de micile plăceri ale vieţii.

De la stâncile albe ale lui Bonifacio din sud la munţii abrupţi ai insulei, văile împădurite, la golfuri sau plaje cu nisip alb şi marea azurie, peste tot veţi găsi ceva de făcut: fie cursuri de căţărare, fie lecţii de călărie, plimbări cu bicicletele sau cursuri de scufundări.

Preţurile variază între 5 euro pentru o bicicletă închiriată pe o perioadă de 24 de ore, 40 de euro pentru o oră de călărie sau 200 de euro un curs complet de scufundări.
Muntii de pe insula sunt preferatii tuturor alpinistilor, fie incepatori sau cunoscatori. Alte atractii la care sunteti invitati sunt : -inotul cu delfini in apa curata, limpede si
albastră, căţăratul pe unele dintre cele mai spectaculoase stânci ale insulei, însoţiţi de alpinişti (preţul se poate negocia, dar în principiu, cu tot cu echipament ajunge la aproximativ 200 de euro de persoană), mersul pe bicicletă pe teren accidentat, dar şi navigatul sau windsurfingul. Închirierea unei bărci costă între 25 şi peste 200 de euro pe oră, în funcţie de tipul ambarcaţiunii.
Dacă vă simţiţi atraşi de frumuseţile naturale, atunci câteva zile de plimbare pe insulă vi se vor părea cu adevărat fascinante. Dintr-o parte în cealaltă a insulei se întinde Parcul Regional al Naturii, unde veţi descoperi specii rare sau chiar unice de faună şi floră, în timp ce deasupra lor tronează uriaşii ananaşi, care sunt sufletul Rezervaţiei Naturale Scandola.
La aceasta puteţi ajunge însă numai cu barca, deoarece accesul în anumite locuri ale parcului este interzis turiştilor. În cazul în care doriţi să aveţi parte de o experienţă culturală, sunteţi în locul potrivit. Cu o istorie de peste 8.000 de ani, în fiecare colţişor al insulei puteţi afla sau vedea ceva interesant. Inchirierea unei barci in portul Ajaccio costa aproximativ 40 euro/ora.
Primele dovezi ale vieţii pe insulă datează din perioada neolitică şi pot fi văzute lângă oraşul Filitosa. De‑a lungul timpului, Corsica a fost ocupată de greci, cartaginezi şi romani, iar toate aceste valuri au lăsat asupra culturii, bucătăriei şi obiceiurilor localnicilor amprente puternice.
Una dintre cele mai cunoscute obiective este cetatea fortificată Genoese. Ea se ridică impunătoare, pe unul dintre dealurile din centrul insulei, iar în jurul său se întinde unul dintre cele mai vechi sate din Corsica.
Marea este pe toată perioada verii caldă, în jur de 24 de grade Celsius, iar apa este foarte limpede, ceea ce a transformat insula într-unul dintre locurile preferate de scufundători. Dar chiar dacă preferaţi doar înotul, la orice oră din zi puteţi vedea homari, octopuşi, limacşi de apă, corali şi anemone.
Locul ideal pentru scufundări este Marine Park, în sudul insulei. De aici puteţi închiria bărci care vă vor duce până la insulele Lavezzi. Aici apa e perfectă pentru această activitate şi în care veţi descoperi câteva specii de peşti uriaşi protejate prin lege.
Cei care preferă adrenalina în locul relaxării se pot distra într-unul dintre cele mai mari centre de sporturi de apă din Marea Mediterană, la Calvi, în nordul insulei. Acesta este singurul loc de pe insulă de unde puteţi închiria bărci tradiţionale de pescuit corsicane. Ce poate fi mai incitant, mai relaxant si mai incantator decat o incursiune de primavara in paradisul oferit de insulele din “inima” Mediteranei si cum ati putea rezista acestei ocazii atat de tentante?
Va invitam sa parcurgeti drumuri flancate de leandri, dealuri acoperite de maslini sau lamai, sa va lasati incantati de frumusetea stancilor infratite cu marea de clestar si sa descoperiti plaje idilice in golfulete cu apa de smarald. Veti petrece o primavara mediteraneana, veti vedea si trai linistea atemporala a celor mai frumoase insule care alcatuiesc o lume aparte, inchisa intre barierele naturale ale tarmurilor, intr-o izolare care timp de veacuri a impus o diferentiere de restul lumii, unde trecutul si prezentul continua sa convietuiasca intr-o atmosfera cu iz de mister, de aventura, de poezie de culoare si de modernitate si unde veti descoperi o multitudine de traditii gastronomice si culturale.
Corsica este a treia insulă din Marea Mediterană din punct de vedere al mărimii, situată la o distanţă de 170 de kilometri de coastele sudice ale Franţei şi de 80 de kilometri de ţărmurile de vest ale Italiei. Dacă vă alegeţi ca destinaţie de vacanţă Corsica, veţi fi uimiţi, înainte de toate, de multitudinea de frumuseţi ale naturii, în majoritate neatinse de influenţa oamenilor. Corsicanii sunt oameni mândri şi iubitori de libertate, care nu au încetat niciodată să-şi dorească independenţa, dar, datorită faptului că pe Corsica s-a născut Napoleon Bonaparte, cel mai mare erou al Franţei, insula este strâns legată de Franţa continentală chiar prin acest faimos fiu al ei. Corsica este şi, în acelaşi timp, nu este o parte a Franţei, ambiguitate care îi conferă un farmec irepetabil. Locuitorii ei vorbesc despre Franţa ca despre „continent“, accentuând în acest fel statutul aparte al insulei lor. Natura se remarcă aici printr-o diversitate şi frumuseţe ieşite din comun – pe ţărmurile cu o lungime totală de aproape o mie de kilometri sunt plaje cu nisip fin şi auriu, golfuri în care se află adăpostite fermecătoare sătucuri de pescari, deasupra cărora se înalţă stânci impozante, precum şi faleze abrupte care coboară de la înălţimi dramatice până la apele de azur ale Mării Mediterane. În zonele interioare se întinde un lanţ muntos de granit, ale cărui vârfuri ating înălţimi de până la 2170 de metri, datorită căruia Corsica este supranumită şi „muntele din mare“. Iarna, înălţimile munţilor corsicani sunt acoperite de zăpezi. Vremea şi-a pus şi ea amprenta într-un mod vizibil asupra naturii insulei – vânturile au sculptat de-a lungul timpului statui bizare şi groteşti din stâncile mai puţin dure, iar gerul şi zăpada au şlefuit crestele ascuţite ale munţilor.
Insula îi aşteaptă pe toţi vizitatorii cu plajele ei aurite de soarele tipic corsincan, cu frumuseţea regiunilor interioare, minunate pentru drumeţii în mijlocul naturii, cu micile magazine şi cu fermecătoarele staţiuni litorale, unde vă puteţi relaxa în linişte pe terasă, la un pahar de aperitiv, admirând culoarea cerului la apusul soarelui. Trecătorile din munţi, în trecut imposibil de traversat, sunt în ziua de astăzi accesibile şi oferă posibilitatea de a face excursii de neuitat – fie cu automobilul sau cu bicicleta, fie pe jos sau călare pe cal. Râurile insulei şi pâraiele rapide de munte sunt ideale pentru sporturi cum ar fi caiacul sau canoe. Vîrfurile abrupte ale munţilor îi atrag pe alpiniştii doritori să-şi încerce puterile, în timp ce aerul de munte este ideal pentru zborurile cu deltaplanul. În întreaga lume există foarte puţine locuri care pot oferi mai multe posibilităţi de a petrece o vacanţă activă perfectă decât Corsica.Aflata in Marea Mediterana, insula Corsica reprezinta o destinatie atragatoare pentru turistii care cauta o regiune cu reliefuri diferite. Situata la o distanta de 200 km sud-est de Coasta de Azur, Corsica atrage turistii iubitori de munte si de mare. Nu degeaba i se spune „L’Ile de Beauté“ (Insula Frumusetii). Cei care isi doresc sa gaseasca plaje mai putin populate se pot duce in Ficajola si Cap Corse. Desi acestea sunt plaje cu pietre, locurile sunt foarte spectaculoase. Ai insa de ales intre sute de plaje de-a lungul coastei, unde se poate face inot, snorkelling, wind-surfing, scuba diving, etc.
Un oras medieval pe care merita sa-l vizitezi este Sartene. In Bonifacio, un alt oras vechi, se fac scufundari. Te costa aproximativ 50 euro de persoana. Bonifacio este cel mai vechi oras al insulei si ofera turistilor restaurante de lux si vegetatie luxurianta.
Parcul National Regional include unele dintre cele mai rare habitate gasite pe insula, crestele montane cele mai inalte ale insulei, si peisaje impresionante. Parcul este patrimoniu UNESCO gratie frumusetii peisajelor si a claritatii apei. In Bastia gasesti Piata Sf. Nicolae, Biserica Sf. Ioan Botezatorul si vechiul port.
Orasul Bonifacio este situat in partea sudica a insulei Corsica, fiind situat la 70 m deasupra Marii Mediterane. Bonifacio este un mic port pentru iahturi scumpe din intreaga lume.
BONIFACIO (Bunifaciu) este de presupus cel mai frumos oras din Corsica . Situat pe coasta de sud a insulei, în departamentul de Corse-du-Sud, între 60 si 80 m de mare sunt faleze stancoase. Zona oraşului de azi a fost populată în perioada neolitică. Oraşul curent BONIFACIO a fost fondat în 828 de marchizul toscan Bonifaciu, după care îi poartă numele. Pe parcursul istoriei sale, a avut cea mai mare parte de a apăra oraşul, în principal, de la incursiunile genoveze, pirati Aragonců sau diverse popoare..
BONIFACIO este romantic cu frumoase case vechi si strazi inguste.
BONIFACIO partea noua a orasului este construită în jurul portului Marina si ofera multe restaurante frumoase şi de înaltă calitate în cazul în care puteţi gusta specialităţi locale. Locul preferat în BONIFACIO este, de asemenea, un complex de peşteri.
În împrejurimile oraşului putem numi câteva curiozităţi turistice ca de exemplu Ajaccio aproximativ 69 km, Corte aproximativ 74 km, pentru schi este Centrul Val d'Eze la aproximativ 68 km, Centrul de Ghisoni, la aproximativ 77 km, Budoni la aproximativ 88 km, Parco Nazionale del Arhipelag della Maddalena la aproximativ 28 km, Alghero la aproximativ 116 km, Piantarella Plajă la aproximativ 6 km, Sperone Plajă la aproximativ 5 km. Seara intoarce la ferma U Sortipiani, cina, program liber.
Nu ratati Rezervatia Scandola, aflata la nord de Golful Porto. Parcul include unele dintre cele mai rare habitate gasite pe insula, crestele montane cele mai inalte ale insulei si peisaje impresionante. Situata pe circa 1000 de hectare de teren stancos, rezervatia adaposteste numeroase specii de animale si plante. Scandola este inscrisa in patrimoniul mondial al Unesco.
Pentru cazare, va recomand pensiunea agroturistica cu camere, restaurant mare, bar, piscina, baie in fiecare camera, la pret mai mult decat rezonabil si cu mancaruri traditionale corsicane, posibilitati de pescuit in raul care trece in apropiere, cu posibilitati de vanatoare de mistreti - vorbiti cu propietarul.
Nu pierdeti o ocazie unica in viata.
http://sortipiani.com
Toata ziua va puteti plimba si vizita tot ce doriti, seara va odihniti la un foc de tabara si un gratar la ferma U Sortipiani, unde jovialul propietar va va incanta cu muzica traditionala corsicana.
cisabelcor
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Mar 25, 2010 7:41 am
Localitate: bucuresti

Re: INSULA CORSICA va invita sa petreceti o vacanta de vis

Mesajde Daimon » Joi Mar 25, 2010 9:27 am

e o insula de vizitat.
mi se pare aproape suprarealist linkul ala catre auberge :P
Avatar utilizator
Daimon
 
Mesaje: 5074
Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
Localitate: timisoara

Re: INSULA CORSICA va invita sa petreceti o vacanta de vis

Mesajde amelietmc » Lun Apr 23, 2012 11:46 am

am vizitat-o ! e minunataa!!
Avatar utilizator
amelietmc
Junior Member
 
Mesaje: 9
Membru din: Mar Oct 11, 2011 12:23 pm
Localitate: iasi

Re: INSULA CORSICA va invita sa petreceti o vacanta de vis

Mesajde eliana » Lun Mai 21, 2012 10:58 am

Nu am fost, dar daca as avea timp in mod sigur as planui caterva zile si acolo. :)
ghionoiul: sunt câteva domenii în care românul este în mod caracteristic atașat de tradiție - ritul bisericesc, raporturile cu familia și aspectul paginilor web

Imagine
Avatar utilizator
eliana
Administrator
 
Mesaje: 1939
Membru din: Dum Iun 14, 2009 11:00 pm
Custom user title: αλαξανδρα


Înapoi la Calatorie, turism, plimbare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori