Anastasia Lazariuc

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Anastasia Lazariuc

Mesajde nakrul » Mie Iul 06, 2011 2:45 pm

Anastasia Lazariuc s-a nascut la 6 iulie1953 , in satul Bacioi, situat la 10 km de Chisinau, capitala Republicii Moldova.

S-a lansat cu piesele lui Ion Aldea-Teodorovici "Pana la lacrimi mi-e draga viata", "Seara albastra", "Fuga, fuga". A fost solista filarmonicii din Cernauti timp de 2 ani. Mai tarziu a fost angajata ca solista la Radioteleviziunii din Chisinau 16 ani, paralel a colaborarii cu televiziunile din tarile fostei Uniuni Sovietice ca Moscova, Leningrad, Kiev, Minsc si altele.

A lansat mai multe albume cu muzica romaneasca la casa de discuri "Melodia" din Moscova.
Laureata a multor concursuri si festivaluri din fosta Uniune Sovietica, Anastasia a realizat numeroase turnee in tara si strainatate.

In 1982, a primit titlul de Artista Emerita a Republicii Moldova.
Colaborarea cu cei mai talentati compozitori si poeti, textieri ca Grigore Vieru, Dumitru Marlcovschi, Petre Teodorovici, Eujen Paga, Ion-Aldea Teodorovici, Iurie Sadovnic Gutu, Paria Radu, Hnatol Dumitras, Ian Raiburg si altii, i-au adus mult succes in activitatea sa artistica.

In 1985 pentru prima oara a efectuat un turneu de mare succes in Romania impreuna cu formatia sa "Amor", cantand pe viu un turneu de o luna a cate trei spectacole pe zi.

Publicul din Romania a cusnoscut-o cu adevarat in 1990 la festivalul de la Mamaia, unde a fost invitata sa sustina un recital.

Mai tarziu Anastasia a primit numeroase oferte de colaborare de la diversi impresari din tara, sustinand nenumarate spectacole.

A colaborat de asemenea cu televiziunile si radiourile din Romania. A realizat in colaborare cu casa d e discuri "Electrecord" si alte case, mai multe albume.

Ultimul album "Sinceritate" a aparut pe piata in 2007 realizat dupa o pauza binevenita in colaborare cu Mihai Alexandru, Adrian Carajio si altii, bucurandu-se de un mare succes.

Inafara de realizarile artistice Anastasia se mandreste cu cea mai mare realizare din viata sa, de cei doi copii Andrei si Ileana pe care i-a crescut si educat cu mare grija, si pe care ii iubeste mai mult decat orice.

In prezent Anastasia realizeaza spectacole atat in tara cat si peste hotarele ei. In continuare tine o stransa legatura cu locurile natale si cu toti cei dragi, continuand sa realizeze spectacole si piese cu compozitori si textieri din Republica Moldova .

http://www.browsebiography.com/bio-anastasia_lazariuc.html
nakrul
Junior Member
 
Mesaje: 25
Membru din: Mie Mai 25, 2011 1:46 pm

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron