Speranta...moare Ultima!

de strans in brate, de pupat cu foc, de bagat in pat

Speranta...moare Ultima!

Mesajde carleta » Sâm Ian 16, 2010 12:25 am

Speranţa de viaţă sexuală a românilor, bărbaţi şi femei, este de 70-75 de ani, spun specialiştii consultaţi de Gândul. "La 62-68 de ani, cei mai mulţi dintre bărbaţi au terminat cu speranţele de viaţă sexuală.

Sunt bătrâni care îşi doresc să aibă relaţii sexuale şi, chiar dacă creierul - principalul organ sexual - le funcţionează, nu-i mai ajută restul corpului să aibă contacte intime", explică dr. Cristian Andrei, neuropsihiatru şi psihoterapeut la o clinică particulară din Bucureşti. Medicul spune că, de obicei, în jurul vârstei de 70 de ani, bărbaţii îşi cam încheie viaţa sexuală, fiind mulţi care doar pretind că mai pot face sex.

Totuşi, există şi excepţii. "Am pacienţi care au 70 de ani sau chiar mai mult şi au o viaţă sexuală. Am întâlnit chiar şi un bărbat de 80 de ani", adaugă medicul. Dacă la bărbaţi, impotenţa sexuală depinde foarte mult de apariţia unor afecţiuni precum cele cardiovasculare sau metabolice, femeile aflate la menopauză au posibilitatea de a-şi prelungi viaţa sexuală cu aproximativ zece ani, cu ajutorul terapiei hormonale.

Adesea, menopauza este asociată cu sfârşitul vieţii sexuale la femei. Potrivit dr. Ana Oncescu, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, este adevărat că menopauza produce nişte schimbări în viaţa femeii, inclusiv scăderea frecvenţei raporturilor sexuale, dar totul depinde de psihicul persoanei.


Nu numai tratamentul hormonal prelungeşte viaţa sexuală a femeii. Depinde foarte mult de echilibrul psihic al acesteia, de viaţa pe care a dus-o, dar şi de partener", adaugă dr. Oncescu. Medicul spune că are paciente cu vârste între 65 şi 73 de ani, care au viaţă sexuală şi nu iau tratament hormonal (care nu au fost stresate la viaţa lor, cele casnice), explică dr. Ana Oncescu. În ceea ce priveşte vârsta până la care oamenii mai pot face sex, medicul apreciază, pentru femei, intervalul 70-73 de ani. În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, aceştia mai pot avea erecţie şi la 80 de ani."


Mi s-a parut interesant articolul.... cu toate ca sunt barbati si femei care la 50-60 de ani deja au trecut peste capitolul asta....
Eu ma gandesc ca inca vreo "N" de ani... imi ajunge.
Imagine
Avatar utilizator
carleta
Junior Member
 
Mesaje: 155
Membru din: Joi Mar 12, 2009 12:00 am
Localitate: bacau

Re: Speranta...moare Ultima!

Mesajde eliana » Sâm Ian 16, 2010 4:53 pm

poti pune eventual un link, de unde ai luat articolul? in general sunt interesante si comentariile celor care il citesc.


in rest, numai bine. am editat putin mesajul tau, ca sa fie mai usor de citit. nu te supara, dar textele prea compacte sunt greu de citit. un rand gol, ici-colo face totul mai prietenos. :flori:
ghionoiul: sunt câteva domenii în care românul este în mod caracteristic atașat de tradiție - ritul bisericesc, raporturile cu familia și aspectul paginilor web

Imagine
Avatar utilizator
eliana
Administrator
 
Mesaje: 1939
Membru din: Dum Iun 14, 2009 11:00 pm
Custom user title: αλαξανδρα

Re: Speranta...moare Ultima!

Mesajde carleta » Lun Ian 18, 2010 6:11 pm

am sa incerc A-)
Imagine
Avatar utilizator
carleta
Junior Member
 
Mesaje: 155
Membru din: Joi Mar 12, 2009 12:00 am
Localitate: bacau


Înapoi la Sex

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator