ei vax,criterii jenibile...nu-ti plac sa fii sanatos.
cu cat iti place mai mult un compozitor cu atat incerci sa procuri mai multe materiale cu opusurile lui.
cat mi-ar place mie enescu,tot nu pot gasi cvartetele cu pian,si nici liedurile..
decat alea pe versuri de clement marot care sunt extraordinare!
compozitorul favorit e ala pe care il asculti mai des,si probabilistic vorbind e mai degraba sa asculti dintr-un folder de 50 de giga decat dintr-unul de 3 giga.
parerea mea..
eu unul generez statistici cu tot ce ascult si de cate ori si bla bla,si pana acum cel mai mult am ascultat finalul valchiriei in varianta bí¶hm.
la polul opus,sunt lucrari de bach pe care le-am ascultat doar o data...
si nu pot spune ca nu-mi place bach,dar comparativ cu altii...
wagner,nielsen,atterberg,alfven,dvorak,liszt,sibelius,mahler,bruckner,grieg,enescu,miaskovski,prokofiev,sosatkovici ascult saptamanal.dar sunt compozitori pe care nu-i ascult cu lunile.ii ascult doar atunci cand vreau sa eliberez spatiu pe hard..
la bach,din 4 giga am ajuns la 1.acum un an,fiind mare amator de baroc...
sigur,eu pot spune ca compozitorul meu preferat e stravinski sau rautavaara,dar sunt obiectiv si ma ghidez dupa statistici...si eu ascult tot in functie de starea de moment,dar pesemne ca mai multe stari corespund lui wagner decat lui mozart.
pe de alta parte nu pot asculta aceeasi compozitie de 2 ori la rand,de fapt,singura exceptie este poemul (de l'amour et de la mer)lui chausson.absolut sublim!sau cantata alexander nevsky a lui prokofiev!...
dar sunt rare cazurile acestea..ma plictisesc repede,si imi place sa alternez..
si din toata alternanta asta tot wagner ascult cel mai mult!
eu unul sunt obsedat de statistici,fac statistici si cu logarile esuate ale ghionoiului la serveru meu de ftp

..ma rog,obsedat e mult spun,statisticile le face automat calculatoru.mie doar imi place sa le consult