Preparate asiatice, condimente, retete, impresii.
26 mesaje
• Pagina 1 din 1
Preparate asiatice, condimente, retete, impresii.
Stie cineva unde se gasesc(daca se gasesc in RO..) urmatoarele ingrediente pentru sushi: folie de alge marine(in special..), sos de soia, wasabi(crema din aia verde de hrean)..?
"Konna koroshkada dekiryno wa samurai dakeda... Oma e dakeda! "
-
Heavystone - Junior Member
- Mesaje: 176
- Membru din: Mie Ian 28, 2004 12:00 am
Sos de soia se gaseste sigur pe la orice supermarket (Mega, Nic...), daca esti in Bucuresti. Alelalte banuiesc ca s-ar gasi ori prin Carrefour sau Cora (daca au raion de delicatese si raritati), ori prin Europa, unde sunt magazinele de mincaruri si ingrediente chinezesti. Poate au si japoneze.
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Lun Aug 11, 2003 11:00 pm
folie de alge si wasabi nu am vazut niciunde, dar cele mai exotice produse pentru preparate asiatice gasesti la La Fourmi.
Ai mai putea sa te duci la restaurantul japonez (scrie despre el pe threadul de restaurante) si sa intrebi de unde se aprovizioneaza.
Ai mai putea sa te duci la restaurantul japonez (scrie despre el pe threadul de restaurante) si sa intrebi de unde se aprovizioneaza.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
io am vaga impresie ca nu e sos de soia ci otzet din soia. s-ar putea sa ma-nshel
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
eyewitness scrie:io am vaga impresie ca nu e sos de soia ci otzet din soia. s-ar putea sa ma-nshel
Cred ca te-nsheli... :B
"Konna koroshkada dekiryno wa samurai dakeda... Oma e dakeda! "
-
Heavystone - Junior Member
- Mesaje: 176
- Membru din: Mie Ian 28, 2004 12:00 am
Eu nu am auzit in viatza mea de otzet de soia, o exista, dar la mancarea japoneza se pune sos soya (foarte putzin diferit de cel chinezesc, cea mai cunoscuta marca in occident se cheama kikkoman).
exista in variantele light si dark (la noi se gaseste numai dark).
uite cateva linkuri (am gugalit nitzel)
http://dipxx.com/alpro/english/salsas.htm
http://www.makantime.com/cookbook/soyasauc.htm
am acasa potpuriu de reteje japoneze fara vreo sansa de punere in practica, Heavystone. :cry:
exista in variantele light si dark (la noi se gaseste numai dark).
uite cateva linkuri (am gugalit nitzel)
http://dipxx.com/alpro/english/salsas.htm
http://www.makantime.com/cookbook/soyasauc.htm
am acasa potpuriu de reteje japoneze fara vreo sansa de punere in practica, Heavystone. :cry:
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
danone scrie:..am acasa potpuriu de reteje japoneze fara vreo sansa de punere in practica, Heavystone. :cry:
Pentru unele cred ca gasesti tot ce trebuie pe la Metro, Billa, etc... nu sunt sigur daca am vazut sos de Teriyaki... si asta ar fi o mancare abordabila daca s-ar gasi sosu'... :drool:
"Konna koroshkada dekiryno wa samurai dakeda... Oma e dakeda! "
-
Heavystone - Junior Member
- Mesaje: 176
- Membru din: Mie Ian 28, 2004 12:00 am
la carrefour se pare ca au adus ingredientele de baza pt sushi adica:
foile de alge pt sushi (sushi nori) - 10 foi 93.500k
otzet din vin de orez - 115.900k (115ml)
sweet chilli - 36.900 (119ml) <--- ce cantitatzi
chow mein sos - 47.100k (120ml)
orez special pt sushi - 87.500k jumatatea de kil.
mai punetzi si pestele crud si gata.
Teriyaki ala se foloseste majoritar la preparate din carne decat la sushi, btw. gratare japoneze si nu numai.
foile de alge pt sushi (sushi nori) - 10 foi 93.500k
otzet din vin de orez - 115.900k (115ml)
sweet chilli - 36.900 (119ml) <--- ce cantitatzi
chow mein sos - 47.100k (120ml)
orez special pt sushi - 87.500k jumatatea de kil.
mai punetzi si pestele crud si gata.
Teriyaki ala se foloseste majoritar la preparate din carne decat la sushi, btw. gratare japoneze si nu numai.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
pt gigiell si nu numai, la carrefour a adus specialitati asiatice si o droaie de trebi pt sushi.
ribbon fish la 330.000 kg
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=358829&postcount=31969
wasabi - 104.000 45grame
lapte de cocos - 64.000 400ml
sushi nori - 89.000 22grame
ghimbir pt sushi - 104.000 145g
sos soia- 100.000 150ml
chilli - 67.000 150 ml
ghimbir proaspat - 82.000 kg
litches - 215.000 kg
ton proaspat via dubai - 330.000 kg (fatza de 2$ cat e la fata locului)
crabi proaspeti - 500.000 kg
creveti proaspeti - 800.000 kg
orez pt sushi - 80.000 500g
si in plus offtopic niste chinezarii:
Pachetele de primavara, pui shanghai, sosuri pt chow mein, orez cantonez, etc.
asa ca daca aveti niste milioane de prisos puteti executa in casa niste sushi cu ton sau cu crab si crevete de exceptie. enjoy.
ribbon fish la 330.000 kg
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=358829&postcount=31969
wasabi - 104.000 45grame
lapte de cocos - 64.000 400ml
sushi nori - 89.000 22grame
ghimbir pt sushi - 104.000 145g
sos soia- 100.000 150ml
chilli - 67.000 150 ml
ghimbir proaspat - 82.000 kg
litches - 215.000 kg
ton proaspat via dubai - 330.000 kg (fatza de 2$ cat e la fata locului)
crabi proaspeti - 500.000 kg
creveti proaspeti - 800.000 kg
orez pt sushi - 80.000 500g
si in plus offtopic niste chinezarii:
Pachetele de primavara, pui shanghai, sosuri pt chow mein, orez cantonez, etc.
asa ca daca aveti niste milioane de prisos puteti executa in casa niste sushi cu ton sau cu crab si crevete de exceptie. enjoy.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
preparate japoneze am mancat numa umpic, si pe spezele altora din aceleasi motive pecuniare. Sushi am servit o singura data, era sa mi se faca si greata :p numa macroul parca era preparat umpic si lamaios si am putut sa mananc. Dulciuri japoneze am primit si pot sa zic ca, desi arata super, ori n-au nici un gust, ori gustul e de-a dreptul ciudat - numai dulce nu e. Bine, era vorba de bomboane cu susan, alge sau frunze de ceai
pana la urma, supa aia din carticica mea de retete (de care am zis pe tredu de supe si ciorbe) era chiar tom kha gai, fara prawns si mushrooms - alea erau din reteta alaturata
din pacate, la mega nu mai au lemon grass. Au muguri de soia, red curry
paste, green curry paste (la borcanel), sos de stridii, sos de peste, niste
tipuri de sos de soia si diverse pentru sushi: orez, wasabi, ghimbir, alge,
chiar si betzisoare :p
pana la urma, supa aia din carticica mea de retete (de care am zis pe tredu de supe si ciorbe) era chiar tom kha gai, fara prawns si mushrooms - alea erau din reteta alaturata
din pacate, la mega nu mai au lemon grass. Au muguri de soia, red curry
paste, green curry paste (la borcanel), sos de stridii, sos de peste, niste
tipuri de sos de soia si diverse pentru sushi: orez, wasabi, ghimbir, alge,
chiar si betzisoare :p
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
muguri de soia din aia incoltiti? sau muguri de bambus?
apropos de mugurii de bambus, daca gasiti vreodata din aia muratzi in borcane mari de sticla cu capac rosu NU CUMPARATI! nu am idee daca asiaticii chiar mananca boratura aia cu miros si gust de picioare de elefant putrezite, mie mi-a stricat un chow mein de tot farmecul.
din pacate nu poti face o supa thai fara lemon grass
asa ca raman la aia chinezeasca facuta cu taitzei instant ...
sosuri am, hoisin, de peste, de stridii, de soya si chinezesc si japonez si niste condimente thai pe baza de praf de crevete si chilli, unele cu ulei altele praf. si betze
am halit si eu snacksuri made in japan si tot spre gust marin bateau, cam nashpa.
edit: am gasit retete in care se folosesc ciuperci enoki. a vazut cineva pe undeva? (pt cei ce nu le cunosc, arata asa ca mai jos)
http://www.montereymushrooms.com/image/enoki-group.jpg
http://www.mycomasters.com/Enoki.jpg
http://www.monteil-sa.com/images/enoki.jpg
http://www.sas.janis.or.jp/image/enoki.jpg
apropos de mugurii de bambus, daca gasiti vreodata din aia muratzi in borcane mari de sticla cu capac rosu NU CUMPARATI! nu am idee daca asiaticii chiar mananca boratura aia cu miros si gust de picioare de elefant putrezite, mie mi-a stricat un chow mein de tot farmecul.
din pacate nu poti face o supa thai fara lemon grass
asa ca raman la aia chinezeasca facuta cu taitzei instant ...
sosuri am, hoisin, de peste, de stridii, de soya si chinezesc si japonez si niste condimente thai pe baza de praf de crevete si chilli, unele cu ulei altele praf. si betze
am halit si eu snacksuri made in japan si tot spre gust marin bateau, cam nashpa.
edit: am gasit retete in care se folosesc ciuperci enoki. a vazut cineva pe undeva? (pt cei ce nu le cunosc, arata asa ca mai jos)
http://www.montereymushrooms.com/image/enoki-group.jpg
http://www.mycomasters.com/Enoki.jpg
http://www.monteil-sa.com/images/enoki.jpg
http://www.sas.janis.or.jp/image/enoki.jpg
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
banui io ca stie toata lumea taitzeii aia chinezesti la pachetzel sau canutza, foarte ieftini cu arome diverse (legume, porc, pui, ratza, fructe de mare). junk food chinezesc (ramen ii zic strainii) care in 3 minute e gata. ei bine alea mie imi plac. si am gasit un site misto care face variatii pe tema aia neasteptate, idiotzii au idei. si ca sa nu dau copy/paste nesimtit vi le dau si voo traduse si interpretate de danone, una cate una:
"sarmalutze cu ramen"
se oparesc cateva foi mai mari de varza dulce.
se pun la calit in ulei: putina varza tocata fidelutza, ciuperci taiate marunt, carne tocata, sare si piper.
se oparesc taitzeii dupa cum scrie pe pachet.
se amesteca in tigaie toate (mai putin foile mari de varza).
se pun la fiert felii de morcovi in apa cu condimentele din plicul de taitzei, se umplu foile de varza cu umplutura si se pun la fiert.
asta e tot pofta mare.
"sarmalutze cu ramen"
se oparesc cateva foi mai mari de varza dulce.
se pun la calit in ulei: putina varza tocata fidelutza, ciuperci taiate marunt, carne tocata, sare si piper.
se oparesc taitzeii dupa cum scrie pe pachet.
se amesteca in tigaie toate (mai putin foile mari de varza).
se pun la fiert felii de morcovi in apa cu condimentele din plicul de taitzei, se umplu foile de varza cu umplutura si se pun la fiert.
asta e tot pofta mare.
- Fişiere ataşate
-
- sarmalutze.jpg (44.39 KiB) Vizualizat de 7940 ori
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
nu stiu cine zicea ca nushce supa thai nu se poate face din motiv de lipsa galanga. am cautat in larousse-ul leguminoaselor si galanga poate fi inlocuita cu ghimbir:
galangal = galanga (ginger) = greater galangal = (greater) galingale = (greater) galangale = Java root = Java galangal = kha = khaa = languas = lengkuas = laos (root or ginger) = Thai ginger = Siamese ginger Latin name: Alpinia galanga Notes: Look for this in Asian markets. It's sold fresh, frozen, dried, or powdered, but use the dried or powdered versions only in a pinch. Substitutes: ginger (not as pungent as galangal)
galangal = galanga (ginger) = greater galangal = (greater) galingale = (greater) galangale = Java root = Java galangal = kha = khaa = languas = lengkuas = laos (root or ginger) = Thai ginger = Siamese ginger Latin name: Alpinia galanga Notes: Look for this in Asian markets. It's sold fresh, frozen, dried, or powdered, but use the dried or powdered versions only in a pinch. Substitutes: ginger (not as pungent as galangal)
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
creca io ziceam. Pot oare sa folosesc ghimbir din ala conservat pentru sushi, sau e preparat intr-un mod specific si nu se pupa cu thai? Ca radacina de ghimbir per se n-am vazut :con:
pese - si sa nu uitam, n-am nici lemon grass :p
lapte de nuca de cocos unde se gaseste? ca la mega parca n-am vazut.... sau nu m-am uitat io bine; oricum, oferta lor e relativ saracutza.
pese - si sa nu uitam, n-am nici lemon grass :p
lapte de nuca de cocos unde se gaseste? ca la mega parca n-am vazut.... sau nu m-am uitat io bine; oricum, oferta lor e relativ saracutza.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
cred ca gasesti in cora, se gaseste ghimbir proaspat des. si la supermarketul de la mall are mai mereu.
daca nu gasesti lapte de cocos in conserva, nu da banii pe nuca, foarte rar au un pic de zeama. ia nuca din aia pt prajituri, o fierbi bine in apa si strecori, amesteci cu umpic de lapte dulce si gustul e aproape identic.
nu cred ca e bun ghimbiru conservat. mai degraba pudra. da se gaseste proaspat.
daca nu gasesti lapte de cocos in conserva, nu da banii pe nuca, foarte rar au un pic de zeama. ia nuca din aia pt prajituri, o fierbi bine in apa si strecori, amesteci cu umpic de lapte dulce si gustul e aproape identic.
nu cred ca e bun ghimbiru conservat. mai degraba pudra. da se gaseste proaspat.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
lapte de cocos
M-am documentat, recent, despre modul de preparare a laptelui de cocos, asha ca tre' sa va zic si voua:
Nuca de cocos se rade pe razatoarea fina si se toarna peste ea apa calde (aproape fierbinte), dar nu fierbinte clocotita. Se acopera si se lasa cam 20 min, dupa care se strecoara si se stoarce bine cocosul (la centrifuga sau cu mana). Pe urma, se repeta procedeul, obtinand un lapte de cocos de cal. a II-a.
Cu cat cantitatea de apa turnata peste cocos e mai mica, cu atat laptele de cocos e mai concentrat. Se pun cam 600 ml apa peste o nuca de cocos rasa (nu mai mult).
Eu am facut laptele de cocos turnand lapte (de vaca) peste cocos, imi trebuia pentru o inghetata si asa scria in reteta. Deci, in functie de necesitati...
Laptele de cocos poate fi pastrat la frigider, dar nu mult timp, probabil isi pierde aroma.
Nuca de cocos se rade pe razatoarea fina si se toarna peste ea apa calde (aproape fierbinte), dar nu fierbinte clocotita. Se acopera si se lasa cam 20 min, dupa care se strecoara si se stoarce bine cocosul (la centrifuga sau cu mana). Pe urma, se repeta procedeul, obtinand un lapte de cocos de cal. a II-a.
Cu cat cantitatea de apa turnata peste cocos e mai mica, cu atat laptele de cocos e mai concentrat. Se pun cam 600 ml apa peste o nuca de cocos rasa (nu mai mult).
Eu am facut laptele de cocos turnand lapte (de vaca) peste cocos, imi trebuia pentru o inghetata si asa scria in reteta. Deci, in functie de necesitati...
Laptele de cocos poate fi pastrat la frigider, dar nu mult timp, probabil isi pierde aroma.
- isabo
- Junior Member
- Mesaje: 50
- Membru din: Sâm Iul 03, 2004 6:27 pm
- Localitate: Romania
Si tot asha, desavarsindu-mi cultura pe net, am aflat ca lichidul ala din nuca de cocos se numeste apa de cocos, laptele de cocos fiind cel obtinut asa cum am scris.
Iar apa de cocos nu merita pusa in vreo mancare, pentru ca are un gust sublim si merita savurata ca atare, mai ales ca, asa cum a spus Danone, e foarte putzina.
Iar apa de cocos nu merita pusa in vreo mancare, pentru ca are un gust sublim si merita savurata ca atare, mai ales ca, asa cum a spus Danone, e foarte putzina.
- isabo
- Junior Member
- Mesaje: 50
- Membru din: Sâm Iul 03, 2004 6:27 pm
- Localitate: Romania
Apropo de lapte de cocos
Am mincat de curind in Bucuresti la restaurantul Xanadu vita cu lapte de cocos si curry. F.bun. Concluzie: au inceput si la noi sa gateasca mai deosebit
- Petrecaretul
- Junior Member
- Mesaje: 16
- Membru din: Vin Mai 20, 2005 3:38 pm
- Localitate: Bucuresti
da se gasesc ...desi poate deja ai vazut
La Metro se gasesc de toate.
dar wakame stii unde se gaseste?
dar wakame stii unde se gaseste?
Heavystone scrie:Stie cineva unde se gasesc(daca se gasesc in RO..) urmatoarele ingrediente pentru sushi: folie de alge marine(in special..), sos de soia, wasabi(crema din aia verde de hrean)..?
- aoitsuki
- Junior Member
- Mesaje: 1
- Membru din: Mie Iun 08, 2005 3:14 pm
- Localitate: Cluj Napoca
Re: Preparate asiatice, condimente, retete, impresii.
Apropo de CONDIMENTE ASIATICE si de topic-ul acesta in general. Cred ca e recomandat sa aruncati o privire pe http://www.AsianHomeGourmet-online.ro . Contine informatii si produse excelente care pe mine una nu au putut decat sa ma bucure. (de apreciat este relevanta informatiilor si calitatea produselor si in plus nu trebuie sa alergi besmetic sa le gasesti, sunt la cateva click-uri departare ) Sper sa va fi fost de folos. O zi buna!
-
Quando - Junior Member
- Mesaje: 4
- Membru din: Mar Noi 23, 2010 12:35 pm
26 mesaje
• Pagina 1 din 1
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori