Pagina 1 din 2

Va plac ceapa & usturoiul?

MesajScris: Sâm Sep 04, 2004 7:56 pm
de Asassinu
Am si io o intrebarea? ce parere aveti de ceapa si usturoi? sunt ele apreciate? eu personal nu prea obisnuiesc sa consum asa ceva, nu prea imi place cum miroase....voi ce parere aveti?

MesajScris: Sâm Sep 04, 2004 8:05 pm
de Samy
Da,imi plac ambele.Eu cel putzin nu pot sa mananc peshte fara mujdei de usturoi.Dar incerc sa consum ceapa shi usturoi de preferintza seara pt ca daca nu,in ziua respectiva nu ash mai putea ieshi afara oricat de mult m-ash spala pe dintzi(nu de alta da' fuge toata lumea de mine). :D

MesajScris: Sâm Sep 04, 2004 8:09 pm
de superbiggy
stii cum esti tu ,... vrei sa iti traiesti si viata dar sa ajungi si in Rai,... :-P, te minti singur cind declari asa ceva, mancarurile devin mult mai gustoase folosind ceapa sau/si usturoiul, sa nu imi spui ca nu nu iti place salata de rosii, de peste, de vinete, icre, etc unde se pune ceapa, sau nu mananci peste prajit cu mujdei de usturoi , cartofi frantuzesti cu mujdei de usturoi, etc etc...
daca totusi pana acum nu ai gustat, nu stii ce pierzi, iti recomand sa treci peste prejudecati (exista pasta de dinti) si sa te ospatezi cum trebuie cu astfel de mancaruri.
Nu am dreptate oameni buni ?

MesajScris: Sâm Sep 04, 2004 8:10 pm
de Titina
depinde cu ce le combini....k...nu ma omor dupa ele,dar dak e combinat cu ceva mancare shi dup'aia iese super bun....imi place :)

MesajScris: Sâm Sep 04, 2004 8:14 pm
de Asassinu
Ba da, ai dreptate, io inainte mancam cu usturoi si ceapa, dar in ultimul timp am renuntat....si salata de vinete tot fara ceapa mananc, si salata de rosii tot fara ceapa.
Dar mananc cu usturoi ciuperic dalea mari(pleurotus) parajite in tigaie cu usturoi, dar parca acolo nu se simte chiar asa.
In general nu am prejudecati....si cunosc o gramada de oameni care mananca asa ceva, deci nu as avea de ce sa am complexe, dar parca nu imi prea place.
Dar eu sunt unu la o suta probabil:)

MesajScris: Sâm Sep 04, 2004 8:16 pm
de Oribilul Mosh
Usturoiul e unul dintre alimentele mele preferate si la fel si ceapa. Sunt indispensabile pentru mine.

MesajScris: Dum Sep 05, 2004 12:11 am
de Asassinu
deci...revin cu o intrebare....a mancat vreodata careva mancare de ceapa? Daca da, sunt curios ce parere a avut...

MesajScris: Dum Sep 05, 2004 1:12 am
de Raz van Helsing
N-am prea inteles daca intrebarea a fost pusa la prezent(caz in care parca era "plac" forma verbului, ma rog, inca n-am ajuns profesor de romana)sau la trecut...
Ce mai conteaza, mi-au placut si imi plac amandoua, nici nu concep mancarea fara ele, le mananc zilnic... Numai dupa ce ma intorc acasa dupa intalnirea cu societatea, bien sur... ;n
Mancare de ceapa... hmm... nu-mi amintesc... Parca eu stiu ce mananc... :lol:

MesajScris: Dum Sep 05, 2004 9:24 am
de Samy
Asassinu scrie:a mancat vreodata careva mancare de ceapa?


Cum vine asta?Tu ai mancat?

MesajScris: Dum Sep 05, 2004 9:43 am
de Nanuka
Ceapa e cea mai gustoasa leguma posibila:p..fara ea nici o gateala, salata n-ar ieshi grozava.
Mie imi place ceapa multttttt....usturoiul la fel si el este destul de bun, dar il evit pt ca-mi face rau, ma arde in piept de la el, dar un ostropel tot ash manca:p..

MesajScris: Dum Sep 05, 2004 6:26 pm
de Asassinu
Samy, ezista mancare de ceapa, dar mi se pare o mare porcarie, numai cand o vezi ti se face rau...e ceapa cu sos, bleah, ca o tocanita.

MesajScris: Dum Sep 05, 2004 7:39 pm
de Samy
Cred ca shtiu despre ce vorbeshti shi cred ca(virgula)chiar am mancat(gustat)shi pot spune ca e bleac...

MesajScris: Dum Sep 05, 2004 9:13 pm
de Titina
e super buna mancarea de ceapa...fara gluma..eu am mancat shi imi place la nebunie...

MesajScris: Dum Sep 05, 2004 9:23 pm
de superbiggy
daca o sa va aduc aminte de stufat, care se face cu multa ceapa si praz, o sa imi spune-ti ca nu va place nici carnea de miel, cu voi mofturosilor cum o da lumea nu o nimereste ! :-P

MesajScris: Dum Sep 05, 2004 10:11 pm
de Asassinu
apropo, nici carnea de miel nu imi place, si nu o zic asa de dragu de-a zice, chiar nu-mi place.
:D

MesajScris: Lun Sep 06, 2004 8:54 am
de paiacec
Am shi io un prieten care nu manCA CArne de miel!Cand am facut o pulpa de miel la cuptor,garnisita din belshug cu ceapa shi usturoi m-a intrebat ce e shi i-am zis ca e pulpa de vita!A mancat,dupa aia i-am zis ca tocmai a consumat ceea ce se numeshte miel shi de atunci nu mai are probleme!... defapt, ar fi una: vrea numa carne de miel:D
Dar sa revenim la subiect shi sa zic ca : ceapa shi usturoiul,sunt unele dintre cele mai importante "mirodenii" care dau gust mancarurilor!Deci, da!Imi plac!

MesajScris: Lun Sep 06, 2004 9:07 am
de gaga
superbiggy scrie: stufat, care se face cu multa ceapa si praz


ciuciu. se face din ceapa verde si usturoi verde, plus verdeatza, suc de rosii si carne de miel, este specific primaverii, pastelui si forma de coronitza in care se impletesc firele de ceapa si usturoi au caractere ritual legat de miturile invierii domnului. sorry, no praz ;)

MesajScris: Sâm Sep 11, 2004 8:28 pm
de Crazy Babe
salate fara ceapa nu au nici un gust... dar de la usturoi mi se face rau numai cand ii simt mirosul..
mancarea de ceapa e buna tare...chiar mi-ati facut pofta si azi il pun pe taica-meu sa-mi pregateasca...
am si un prieten care mananca ceapa ca pe mar.. aucy... n-asi avea tupeu ..:)

MesajScris: Dum Sep 12, 2004 7:47 am
de kahlan
Imi plac ambele, desi inainte imi placea duar usturoiul.
Dar imi plac duar crude, spre exemplu, nu'mi place sa gasesc ceapa fiarta in supe, in mancaruri.

MesajScris: Dum Sep 12, 2004 11:16 am
de Titina
de fapt mie usturoiul imi place...ceapa nu...

MesajScris: Dum Sep 12, 2004 7:40 pm
de Samy
Mie imi place sa mananc ciorba de fasole cu ceapa roshie...

MesajScris: Mie Sep 15, 2004 2:07 pm
de Shaki
nu-mi place nici ceapa, nici usturoiul, si le ocolesc pe cat posibil... mai mananc ceapa verde, dar rareori...

MesajScris: Mar Ian 25, 2005 11:06 am
de jeorj
Ceapa si usturoiu foarte bune si sanatoase
Condimente excelente la salate (crude).
In mancaruri gatite le prefer calite(fierte isi pierd din aroma). Mancarea de ceapa daca e facuta bine este excelenta. Usturoiul merge in foarte multe variante. Daca nu sunt off topic revin cu retete.
In ce priveste mirosul de usturoi si ceapa in societate, din pacate traim intr-o societate bolnava. Condamna aceste alimente sanatoase si incurajaza chimicalele daunatoare(Maggi, Knorr etc. :bleah: )

MesajScris: Mar Ian 25, 2005 11:21 am
de gaga
Nu esti offtopic deci revino cu retete. Perfect de acord cu treaba cu potentiatorii de aroma, asa zisele legume deshidratate, in fapt niste chimicale. Si de acord cu deformarea majoritatii catre fals si fast food in detrimentul alimentelor cu adevarat naturale. De aia imi place mie cartea lui RAR :)

Coincidental vorbeam aseara cu cineva care poftea o tocana de ceapa simpla, doar cu ceapa, ulei si sare. Eu personal i-as mai pune si ceva suc de rosii.
La RAR aparea o reteta de "sfaraiala" in care, peste ceapa calita se punea si se topea branza si treaba se manca cu mamaliga.

Pe urma ciorba de fasole cu afumatura fara o ceapa alaturi nu are nici un farmec. La fel si slaninuta afumata.

MesajScris: Mie Ian 26, 2005 11:15 pm
de dreamslave
Eu le mananc in mancare, altfel nici sa nu aud de ele. Totusi stiu ca daca mama pune usturoi in mancare de fasole verde si dupa aceea o baga la cuptor prinde un gust amar. Nu stiu de ce...

MesajScris: Joi Ian 27, 2005 12:05 am
de Vince Carter
Mie imi place ceapa... (cu cartofi prajiti, carne etc), iar mujdeiul (care by the way e ori mujdei, ori usturoi (adica acelasi lucru)), il mananc numai din chiftele.

Ceapa mananc la greu.

MesajScris: Joi Ian 27, 2005 9:25 am
de gaga
Vince Carter scrie: mujdeiul (...), il mananc numai din chiftele.



Si cum il scoti bre din chiftele? E fun aparat special, sau cum?

MesajScris: Joi Ian 27, 2005 10:11 am
de jeorj
Ziceam de mai multe metode de folosire a usturoiului:
Se pot cali cateii intregi(de preferinta curatati de coaja) in uleiul in care ulterior (dupa ce s-a colorat in aramiu si s-a aruncat... usturoiu) se calesc alte ingrediente pentru diverse mancaruri. Se pastreaza aroma dar nu-ti miroase gura asa de tare.
De asemenea usturoiul zdrobit pasta, amestecat cu sare, piper, smantana si frunze verzi de patrunjel sau marar merg la orice friptura.
Maioneza facuta din usturoi zdrobit si frecat cu sare si ulei pana are o consitenta ca gelatina merge foarte bine la peste la gratar(cel mai bine scrumbie de dunare)
Cateii taiati in lung si impanati in orice fel de carne ridica nivelul calitativ al fripturii cu cateva clase.
La mititei sau cremvursti (mai mananc si din astia cateodata) in mustarul iute mai adaug usturoi zdrobit, sare pasta de rosii(sau bulion mai gros), smantana, piper, cimbru macinat.
La mancaruri de tip tocana, gulas, tochitura pe langa usturoiul calit cu celelalte condimente mai adaug si la sfarsit o pasta de usturoi crud pentru a da o aroma proaspata.
Stiu ca unele variante mergeau la sosuri dar m-am gandit ca toate sunt cu usturoi.
Ce parere aveti de usturoiul salbatic sau leurda?
Eu sunt foarte incantat pentru ca mai gasesc prin paduri cand merg la munte asa ca am cu ce face improvizatii si merge foarte bine la salate.

MesajScris: Joi Ian 27, 2005 11:03 am
de gaga
Leurda ciuciu la bucuresti, am auzit ca rar mai apare cate o batrana in piata cu asa ceva. am citit undeva ca denumirea populara mai este si ai-ciorasc, ai-de-padure, ai-salbatic, aiuti ~p

in afara de cele mentionate de tine, mai e si tzatziki care fara de usturoi nu ar exista, plus scordoleaua care da sens racilor (e reteta pe aici pe undeva).
si mai este painea prajita cu usturoi fara de care frantzuzul si italianul si-ar pierde farmecul.

MesajScris: Joi Ian 27, 2005 11:08 am
de eyewitness
ai-de-padure, ai-salbatic, aiuti


te-ntreci cu gluma, da? :D