Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)
ei, dar vaz ca irish pubul este la mare pretz fost si eu acolo, serveau aia niste friptane de moartea lumii, io eram cu prajiturili: tort cu whisky - bun (nu eceptional, cum il considera altcineva, dar deh, io-s mai pretentioasa ). Chelnerita dragutza, serviciul umpic lent, dar deh... tortul trebea prins intai si executat noroc ca eram la un pahar de vorba dupa mult timp de nevedere si nu ne-a afectat deloc ca a durat ceva. Si au o gramada de cafele de toate felurile, pe langa irlandeza, scotiana, jamaicana, etc. yummy de yummy.
Vara e super pe terasa, seara.
unde e hotelul asta Dobrogea?
De prin periplu-mi propriu imi mai amintesc de ceaiul cu rom beut la cafeneaua actorilor, 5 lei (era sa zic "romul cu ceai" pushkea pe limba) si un local cam scump si cam gol prin zona lipscani (ceva "myth 1000nustiucat"), dar cu decor si atmosfera (muzica) de exceptie. te simteai ca pashala pe perne
Vara e super pe terasa, seara.
unde e hotelul asta Dobrogea?
De prin periplu-mi propriu imi mai amintesc de ceaiul cu rom beut la cafeneaua actorilor, 5 lei (era sa zic "romul cu ceai" pushkea pe limba) si un local cam scump si cam gol prin zona lipscani (ceva "myth 1000nustiucat"), dar cu decor si atmosfera (muzica) de exceptie. te simteai ca pashala pe perne
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
hmmm ... mi-e sa nui confunzi. cafeneaua actorilor este cea de la teatrul national, pe langa lipscani este "Jos palaria" (parca) a lui jorje mi'aitza. ca aia corestpunde la scumpete. daca e crajma mare e a actorilor, a lui mi'aitza e mica.
si da, totu' cu uischean nu e mare branza, bun dar nu exceptional, in rest chelneritza si chenneri cum spui. cel mai tare a fo (credeam ca numai la petarda de lamama se intapla asha) ca ne-a dat masa si ne-a zis ca la orele nushcat e rezerve daca stam mai mult de o ora doo ne ruaga ca sa ... da' ne-a gasit alta masa.
papa bun.
si da, totu' cu uischean nu e mare branza, bun dar nu exceptional, in rest chelneritza si chenneri cum spui. cel mai tare a fo (credeam ca numai la petarda de lamama se intapla asha) ca ne-a dat masa si ne-a zis ca la orele nushcat e rezerve daca stam mai mult de o ora doo ne ruaga ca sa ... da' ne-a gasit alta masa.
papa bun.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
cafeneaua actorilor cu ceaiu cu rom e una (aia de care zici tu) si asta de pe lipscani e alta (d-aia am pus "si" intre ele ). Cum treci pe langa Cafe Amsterdam (dinspre unirii) si faci stanga. Myth 1476, l-am gasit pe afterhours
tot nu mi-ai zis unde-i hotel dobrudjea.
tot nu mi-ai zis unde-i hotel dobrudjea.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
bre v-am mai zis si va repet ,puate-puate bagatz la cap pan la urma:P. daca vretz sa halitz pizza in Constanta, mergetz domle la La Scoica, pe bd Mamaia, vizavi de universitate.ie cea mai buna din oras.decoru nu ie grozav si nici serviciu, da pizza face totz banii( care nici nu ie prea multzi).totuj io va sfatuiesc sa incercatz si ceva paste da de alte preparate sa nu va atingetz ca ie banale...
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
- Membru din: Dum Apr 14, 2002 11:00 pm
Pe 17 septembrie am fost la mare pt ultima oara pe anul asta... si a fost un uichend petrecut batraneshte, cu copiii, parintii si prietenii... tinand cont de faptul ca in neptun nu gaseai decat un singur restaurant deschis si ala pe plaja cu o servire de rahat si plina de nemtzalai trecuti bine si de a treia tinerete... am decis sa mergem sa cautam ceva mai de doamne ajuta... si am ajuns la un restaurant pe malul marii, in olimp, pe langa padurea dintre neptun si olimp... super retras, e chiar langa calea ferata... pe care trebuie sa o traversezi ca sa ajungi la restaurant.
(din pacate nu mai tin minte cum se numae, dar o sa ma interesez si o sa va si spun)
restaurantul este tot din lemn, este cu specific pescaresc, noi am ajuns tarziu si intr-o perioada in care nu prea mai e nimeni pe litoral, asa ca am fost un pic dezamagiti.... anyway... este de admirat localul respectiv pentru ca toate produsele, dar absolut toate sunt proaspete, pestele il prind ei, daca te uiti spre mare le vezi plasele de pescuit intinse mereu.
noi ne-am dus acolo sa mancam ciorba de peste ca ne era o pofta nebuna, dar ne-au spus ca nu au, pentru ca nu au avut cum sa iasa in larg de dimineatza, la pescuit, iar ei ciorba nu o fac decat cu peste proaspat, asa ca ne-am multumit cu trei platouri de stridii, hamsii si inca un peste tot asa mititel caruia eu i-am uitat numele, toate astea le-am udat cu un vin alb demi-sec, iar pentru copii am luat file de peste, care a fost deliciooooos, nu m-am putut abtine si m-am bagat si in farfuria nepotilor
depsre nota de plata va pot spune ca a fost acceptabila, servirea a fost buna, iar atmosfera a fost foarte placuta, mai ales ca esti foarte aproape de apa, singura chestie naspa care am observat-o si care m-a dezamgit mai mult decat lipsa ciorbei de peste, a fost mormanul de lamai de pe plaja.... m-am plimbat un pic pe plaja si era o bariera de coji de lamai... pacat.
deci pentru vara viitoare vi-l recomand cu caldura si poate pana atunci gasesc si un mod mai ingenios de a scapa de resturile de la lamai!
PS revin cu numele localului pentru ca acum imi scapa....
PPS. e si un lac langa restaurant unde erau o gramada de lebede, gashte si ratze salbatice... nu pot sa spun decat ca mi-au incantat sufletul!
(din pacate nu mai tin minte cum se numae, dar o sa ma interesez si o sa va si spun)
restaurantul este tot din lemn, este cu specific pescaresc, noi am ajuns tarziu si intr-o perioada in care nu prea mai e nimeni pe litoral, asa ca am fost un pic dezamagiti.... anyway... este de admirat localul respectiv pentru ca toate produsele, dar absolut toate sunt proaspete, pestele il prind ei, daca te uiti spre mare le vezi plasele de pescuit intinse mereu.
noi ne-am dus acolo sa mancam ciorba de peste ca ne era o pofta nebuna, dar ne-au spus ca nu au, pentru ca nu au avut cum sa iasa in larg de dimineatza, la pescuit, iar ei ciorba nu o fac decat cu peste proaspat, asa ca ne-am multumit cu trei platouri de stridii, hamsii si inca un peste tot asa mititel caruia eu i-am uitat numele, toate astea le-am udat cu un vin alb demi-sec, iar pentru copii am luat file de peste, care a fost deliciooooos, nu m-am putut abtine si m-am bagat si in farfuria nepotilor
depsre nota de plata va pot spune ca a fost acceptabila, servirea a fost buna, iar atmosfera a fost foarte placuta, mai ales ca esti foarte aproape de apa, singura chestie naspa care am observat-o si care m-a dezamgit mai mult decat lipsa ciorbei de peste, a fost mormanul de lamai de pe plaja.... m-am plimbat un pic pe plaja si era o bariera de coji de lamai... pacat.
deci pentru vara viitoare vi-l recomand cu caldura si poate pana atunci gasesc si un mod mai ingenios de a scapa de resturile de la lamai!
PS revin cu numele localului pentru ca acum imi scapa....
PPS. e si un lac langa restaurant unde erau o gramada de lebede, gashte si ratze salbatice... nu pot sa spun decat ca mi-au incantat sufletul!
I've got PMS and a gun, don't push it!
-
Arthemis - Mesaje: 689
- Membru din: Mar Feb 01, 2005 12:00 am
Nu, nu era Insula, cei cu care am mers ii ziceau Cherhana, cred ca asta era numele, a nu se face confuzie cu cel din Mamaia, inca nu sunt sigura... dar cred ca asa se numea...ca locatie este dupa padurea Comorova la dreapta... e cam suspecta si urata zona pana ajungi acolo, si nici acolo nu e cine stie ce... dar mancarea este foarte buna.
I've got PMS and a gun, don't push it!
-
Arthemis - Mesaje: 689
- Membru din: Mar Feb 01, 2005 12:00 am
din motive de trafic enervant am tras pe dreapta aseara pt una mica la Trafalgar
http://www.afterhours.ro/restaurant_Trafalgar.html
meniul difera de ceea ce scrie pe afterhours, s-a reprofilat pe meniuri clasice pt lucratorii din centru, salate, paste si alte alea.
nu e nici nasol nici supermisto, jumatate din terasa a fost inchisa intr-un mod cam grobian dar per total e ok. serviciul este prompt, berea la halba rece, mancare ok fara a excela.
am luat doo halbe de tuborg (50.000 400ml)
ciuperci pane cu sos de usturoi (80k) - ciupercile cam gumoase, sosul de usturoi din tub si alaturi cu ketchup ...
gustare calda Trafalgar (155k) - doi mici (ok), bulete de cashcaval (foarte bune), chiftelute cu susan (ok, reincalzite), gujoane de pui (reincalzite si cam najpa) si cativa acavetzi acri. comestibil dar mai mult spre fast food.
per total terasa e ok, desi in buricu' targului e linistita. simpatic rottweiller-ul bodyguarzilor care si-a facut portia de caca pipi in mijlocul terasei privind impasibil on ochi chelnerul care il interpela
http://www.afterhours.ro/restaurant_Trafalgar.html
meniul difera de ceea ce scrie pe afterhours, s-a reprofilat pe meniuri clasice pt lucratorii din centru, salate, paste si alte alea.
nu e nici nasol nici supermisto, jumatate din terasa a fost inchisa intr-un mod cam grobian dar per total e ok. serviciul este prompt, berea la halba rece, mancare ok fara a excela.
am luat doo halbe de tuborg (50.000 400ml)
ciuperci pane cu sos de usturoi (80k) - ciupercile cam gumoase, sosul de usturoi din tub si alaturi cu ketchup ...
gustare calda Trafalgar (155k) - doi mici (ok), bulete de cashcaval (foarte bune), chiftelute cu susan (ok, reincalzite), gujoane de pui (reincalzite si cam najpa) si cativa acavetzi acri. comestibil dar mai mult spre fast food.
per total terasa e ok, desi in buricu' targului e linistita. simpatic rottweiller-ul bodyguarzilor care si-a facut portia de caca pipi in mijlocul terasei privind impasibil on ochi chelnerul care il interpela
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
templul soarelui reloaded
http://www.templulsoarelui.ro/
nu vreau sa va zic ca a fo la fel de bine ca alte datzi. si subliniez atmosfera in care poti sa iti petreci o seara de palavre in fatza vasului de huo guo din care consumi linishtit fo doo ore, nestanjenit de chelnerii care iti fac plinul si schimba scrumierele extrem de nederanjant si care nu stau si tzi se uita in popou sa pleci dupa ce ai platit si ai terminat de consumat apsolut tot.
berea foarte rece (nush daca mai functiona draftul de afara, da au si draft vara), crevetzii decorticatzi desi ni s-a spus ca sunt micutzi erau mari, picoli atentzi, chelner priceput. ce mai, raman fidel client al locantei.
http://www.templulsoarelui.ro/
nu vreau sa va zic ca a fo la fel de bine ca alte datzi. si subliniez atmosfera in care poti sa iti petreci o seara de palavre in fatza vasului de huo guo din care consumi linishtit fo doo ore, nestanjenit de chelnerii care iti fac plinul si schimba scrumierele extrem de nederanjant si care nu stau si tzi se uita in popou sa pleci dupa ce ai platit si ai terminat de consumat apsolut tot.
berea foarte rece (nush daca mai functiona draftul de afara, da au si draft vara), crevetzii decorticatzi desi ni s-a spus ca sunt micutzi erau mari, picoli atentzi, chelner priceput. ce mai, raman fidel client al locantei.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
am fost si io prin locatia cu pricina la pescuit de carni, salate si crevetzi din vasu de huo guo. Deosebit! E o mica problema cand sunt mai multzi la masa care cauta cu indarjire deliciosii crevetzi prin sosurile aburinde. poa sa se lase cu bataie generala
- hxa
- Junior Member
- Mesaje: 94
- Membru din: Joi Iul 07, 2005 11:49 pm
- Localitate: bucuresti
nu stiu cum mi s-au plimbat picioarele saptamana asta numai in locante "de suflet". aseara am dat din nou o raita prin Poiana.
nu este cel mai ieftrin sau cel mai bun sau cel mai ... in vreo directie. insa este unul din localurile in care chelnerii fac totul. iti spun fara sa fie intrebati ca piureul il prepara din fulgi si ca legumele mexicane sunt congelate, iti servesc mancarea ca si cum ai fi din familie "sa stiti ca v-am pus tot sosul in farfurie, mirosea asa frumos si imi parea rau de el. am pus si la dumneavoastra in farfurie putin, sigur o sa va placa"
ciorbitele sunt foarte bune, in afara de cea de burta care exista mereu, de obicei ai de ales intre ciorbite de curcan, vacuta, perisoare, porc. aseara nu aveau curcan in schimb aveau de porc delicioasa. bucatarul(sau bucatareasa) nu are un talent deosebit la prepararea carnii de vacutza, o face cam tare, insa muschiul de aseara invelit in kaizer afumat alaturi de cartofi tzaranesti a fost foarte gustos, chiar si asa tare.
aripioarele (la ceaun se acopera apoi cu un sos picant, mi-a spus chelneritza) mi le-a adus crocante cu sosul alaturi ("mi-a fost teama sa nu vi se para prea iute si am lasat sa alegetzi dvs cat sa punetzi") si cu un morman de cartofi prajitzi exact pe placul meu.
preparatele de vita sunt scumpe (in jur de 200k), berea aseara nu era rece (nu am avut buna inspiratie sa iau halba) dar a fost o cina relaxanta.
pasaretul din dotare se culcase, un singur cocosh pitic se mai perinda pe sub masa noastra, o broasca testoasa era la masa de vis a vis vedeta si una din bibilici ciugulea din gard, ratzele si puii picoteau ...
========
edit: apropos de "carciuma" La Mama, anunt in ziar: angajam ospatari, chelneri, ajutoare bucatar, yada yada, experienta nu este necesara. Fireste, o garantie in plus in privinta "callitatii serviciilor".
nu este cel mai ieftrin sau cel mai bun sau cel mai ... in vreo directie. insa este unul din localurile in care chelnerii fac totul. iti spun fara sa fie intrebati ca piureul il prepara din fulgi si ca legumele mexicane sunt congelate, iti servesc mancarea ca si cum ai fi din familie "sa stiti ca v-am pus tot sosul in farfurie, mirosea asa frumos si imi parea rau de el. am pus si la dumneavoastra in farfurie putin, sigur o sa va placa"
ciorbitele sunt foarte bune, in afara de cea de burta care exista mereu, de obicei ai de ales intre ciorbite de curcan, vacuta, perisoare, porc. aseara nu aveau curcan in schimb aveau de porc delicioasa. bucatarul(sau bucatareasa) nu are un talent deosebit la prepararea carnii de vacutza, o face cam tare, insa muschiul de aseara invelit in kaizer afumat alaturi de cartofi tzaranesti a fost foarte gustos, chiar si asa tare.
aripioarele (la ceaun se acopera apoi cu un sos picant, mi-a spus chelneritza) mi le-a adus crocante cu sosul alaturi ("mi-a fost teama sa nu vi se para prea iute si am lasat sa alegetzi dvs cat sa punetzi") si cu un morman de cartofi prajitzi exact pe placul meu.
preparatele de vita sunt scumpe (in jur de 200k), berea aseara nu era rece (nu am avut buna inspiratie sa iau halba) dar a fost o cina relaxanta.
pasaretul din dotare se culcase, un singur cocosh pitic se mai perinda pe sub masa noastra, o broasca testoasa era la masa de vis a vis vedeta si una din bibilici ciugulea din gard, ratzele si puii picoteau ...
========
edit: apropos de "carciuma" La Mama, anunt in ziar: angajam ospatari, chelneri, ajutoare bucatar, yada yada, experienta nu este necesara. Fireste, o garantie in plus in privinta "callitatii serviciilor".
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
si o noo trecere in revista de suflet adica bugatti
crashma mai plina ca niciodata, chelneri noi si amuzanti (a spart o picolitza cam tot ce putea sparge, pe ce punea mana facea poc )
dar spre deosebire de alta data bucatarul devine din ce in ce mai bun. degustarea unui vin exact cum l-a vrut fiecare distrugator de vin in parte (care cu apa si gheatza, care cu ambele + pecsic), am reusit sa ne hotaram sa comandam papa bun.
si am servit urmatoarele:
chateaubriand cu cartofi frantzuzeshti - facut perfect muschiu, cartofii banalutzi, muschiu unpic racit ca a stat dupa restul preparatelor, dar reincalzit si-a facut treaba.
muschi de porc impanat - ca la toate crajmele la care am mancat si la care ar trebui sa ma duc sa tzin lectzii despre acest preparat, muschiul e un cotlet si este sec pt ca ii baga numai doi cabanosi in el. niama slanina, niama usturoi si cred ca era facut la tava si doar incalzit pe gratar. dar rau nu a fost. garnitura de cartofi nushcum cu ciuperci si ceapa banalutza dar ok.
creier macelaresc (pus pe tipsie in mijloc sa degustam tontzi) a fost delicios, cu ceapa si vin (cred) mergea de minune cu ceapa rosie. foarte bun.
si doamnelor si domnilor, la recomandarea chelnerului am luat ceva ce nu figura in meniu, muschi de vita cu arpagic si nushce. a fo de mare angajament. muschiu' facut perfect (in sange in interior si prajit pe dinafara), intr-un sos rubiniu care cred ca avea oarece confiture de cuacaze, afine or sumthin, piper roshu si arpagic, a fost asa bun incat l-am luat usor si l-am mancat pe tot. garnisit cu niste cartofi trasi in unt cu niste verdetzuri uscate destul de ok. chicsu l-a dat chelneru' ca mi-a recomandat salata (am luat de ardei coptz). la preparatul asta nu mergea neam salata.
da' acu fac si io cronica la bugatti de parca ash avea pretentii de marriot. per total a ramas local de suflet, desi cand ramai ultimu' client chelnerii se uita la "Dzeu pt o zi" pe ecranul mare cu plazam instalat deasupra pizzaiolului care instruieste un pizzar nou care da cu pizza de peretzi de mai mare dragu'
eniuei, daca ajungeti din greseala pe acolo nu ratati creierul macelaresc si muschiul cu arpagic (sa spuneti sa vi-l dea mai in sange ca altfel mai greseste).
crashma mai plina ca niciodata, chelneri noi si amuzanti (a spart o picolitza cam tot ce putea sparge, pe ce punea mana facea poc )
dar spre deosebire de alta data bucatarul devine din ce in ce mai bun. degustarea unui vin exact cum l-a vrut fiecare distrugator de vin in parte (care cu apa si gheatza, care cu ambele + pecsic), am reusit sa ne hotaram sa comandam papa bun.
si am servit urmatoarele:
chateaubriand cu cartofi frantzuzeshti - facut perfect muschiu, cartofii banalutzi, muschiu unpic racit ca a stat dupa restul preparatelor, dar reincalzit si-a facut treaba.
muschi de porc impanat - ca la toate crajmele la care am mancat si la care ar trebui sa ma duc sa tzin lectzii despre acest preparat, muschiul e un cotlet si este sec pt ca ii baga numai doi cabanosi in el. niama slanina, niama usturoi si cred ca era facut la tava si doar incalzit pe gratar. dar rau nu a fost. garnitura de cartofi nushcum cu ciuperci si ceapa banalutza dar ok.
creier macelaresc (pus pe tipsie in mijloc sa degustam tontzi) a fost delicios, cu ceapa si vin (cred) mergea de minune cu ceapa rosie. foarte bun.
si doamnelor si domnilor, la recomandarea chelnerului am luat ceva ce nu figura in meniu, muschi de vita cu arpagic si nushce. a fo de mare angajament. muschiu' facut perfect (in sange in interior si prajit pe dinafara), intr-un sos rubiniu care cred ca avea oarece confiture de cuacaze, afine or sumthin, piper roshu si arpagic, a fost asa bun incat l-am luat usor si l-am mancat pe tot. garnisit cu niste cartofi trasi in unt cu niste verdetzuri uscate destul de ok. chicsu l-a dat chelneru' ca mi-a recomandat salata (am luat de ardei coptz). la preparatul asta nu mergea neam salata.
da' acu fac si io cronica la bugatti de parca ash avea pretentii de marriot. per total a ramas local de suflet, desi cand ramai ultimu' client chelnerii se uita la "Dzeu pt o zi" pe ecranul mare cu plazam instalat deasupra pizzaiolului care instruieste un pizzar nou care da cu pizza de peretzi de mai mare dragu'
eniuei, daca ajungeti din greseala pe acolo nu ratati creierul macelaresc si muschiul cu arpagic (sa spuneti sa vi-l dea mai in sange ca altfel mai greseste).
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
-
Paragusul - Junior Member
- Mesaje: 79
- Membru din: Lun Iul 26, 2004 11:00 pm
mesene, ala ie fiefu meu, da?
doo poze tip pasaport, certificat de najtere, boletin si cerere de intentie plus taxa de participare echivalenta cu nota de plata
doo poze tip pasaport, certificat de najtere, boletin si cerere de intentie plus taxa de participare echivalenta cu nota de plata
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
eyewitness scrie:plus taxa de participare echivalenta cu nota de plata
in condiţiile in care printre comeseni va fi nişte oameni de bine, consumabili, cu sete in glandă, gen SODilicutzelu, neatza, afecsu, aiu, afecs, nacsuala, ssonja (care de ceva vreme cand aude cuvantul magic "techila" nu te mai inţelegi cu ia) şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, baicsu.
ps: memetu, fane (cand va refi iar printre noi) şi ceilalţi nu ie omişi, ci aşii din maneci. deci?
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
-
baixinho© - Mesaje: 14117
- Membru din: Joi Mar 14, 2002 12:00 am
gen SODilicutzelu, neatza, afecsu, aiu, afecs, nacsuala, ssonja
ajtia doi mai ales, afecsu si cu afecs prapad face ei acolosha bre.
lasa pasarel ca mergem, ce sa facem daca nu ne mai intercalaram programele?
aseara am fo la ruby tuesdey ca-mi fu chef de crevetz. ce credetzi doamnelor si domnilor ca am mancat acolo? muschi de vita exceptional! superb!
in rest, crevetzii buni ca imi plac, celelalte fasfuduri cum le stitzi, scumpe, dar doo minusuri de porc: cartofii prajitz (descrisi in cele mai inmiresmate cuvinte) sunt congelatzi d'aia ordinari. adica io intele fast food ca sa mananci repede, la preturi de marriot ca de-aia asha, da' macar putin respect!
si al doilea: baru' de salate, alta date ceva exceptional, de data asta era dezastru. cateva leguminoase, doo trei conserve de conpot si in rest salatzuri de diverse cu maiuneze (paste, cartofi, ma rog kkturi). rusinica.
este si un plus acolosa (mai ales pentru aiu): bere la halba rece rece cu gheatza pe halba si garnitura la muschiu ala ecsceptional: broccoli
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Am facut ce am facut si am ajuns ear la Taverna Sarbului, aia orijinala, adica de la Sinaia.Preturile mai mica parca ca acum un an, servirea mai slaba, carciuma mai plina, mancarea cam la fel.Deci eo am servit nejte Carne la gratar in sos picant (lokovica, parca ii zice pe sarbejte) cu nejte salata picanta (sau cel putin asa zice cheleru care m-a avertisat ca ie fuarte picanta, ceia ce nu ie egzact cazu) o ciorba de fasole cu carne afumata( absolut un deliciu) , nejte clatite cu miere si nuci(bune da nu fuarte) si nejte multe plus doo slibovica d-aia.Sincuru lucru care m-a desamacit un pic iera carnea aia in sos picant, care ie din ce in ce mai putina, in tinp ce cantitatea de sos crejte proportional.Altii a consumat snitele Karageorgevic, frigarui, ficatei si altele de care a fost multumiti.Per total 8 persuane cu de tuate si cu ciubuc 5 miliuane in cap.Ceia ce ie mai mult decat resonabil.
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
- Membru din: Dum Apr 14, 2002 11:00 pm
si uite cum la ideea memetului mi s-o facut chef de must (si implicit pastrama) si am debarcat la Nicoresti.
Unde must nu mai era si a trebuit inlocuit dupa caz cu palinka, bere, vin la carafa sau merlot de dealul mare, plus o coca cola.
servirea si mancarea ca de obicei buna si pt ca am pohtit mai multi la mai multe am ales, cu riscurile de rigoare, sa impartim un platou de gustare care erau de fapt doo si care nui a continut salata de icre multasteptata ci numai:
- zacusca, salata de vinete, fasole batuta, sorici (bun rau), fo doo tipuri de mezel, doo ciuperci pane, telemea, ceapa rosie, rosii, acavetzi (cum alfel la ospatzu cuacervatei), ceva mazline. auditoriul s-a declarat satiscafut (desi salatzile erau mai putine decat ar fi fost doo portii dat fiind ca am mai servit inainte separat, da' tre sa faca si chelneru o spaga.
la felul doi eu am ales maduvioare (date prin malai si coapte pe gratar) cu cartofi tzaranesti si salata de varza.
alt mesean a optat pentru muschi de vita (mie mi s-a parut excelent, s-a zis ca nu era suficient de in sange da' mie mi-o placut) cu tocanitza de ciumperci proaspete si salata de tzelina cu maioneza si usturoi care a fost, dupa parerea mea o piesa.
si ca sa intelegetzi memetul, caruia i-am descris platoul boieresc s-a decis (boeru' tot boer) si l-a luat insotit de salata de ardei coptz si muraturi. c sa intelegeti ce a consumat memet (bine, ca am degustat oricum la comun) spicuiesc din platoul lui: mititei, ciocanele de pui, ficatzei, pastrama de oaie, pastrama de porc, carnatzi de oaie picantzi, niste fripturi, cartofi ... am uitat ceva?
pastrama mistoaca rau aia de oaie, aia de porc cam sarata.
in inchidere doo portii de tortul casei, una de clatite cu miere si nuci, una cafea si nota in valoare de doo bulioane si 50k vechi care pt un asa dezastru pantagruelic a fo floare la ureche desi memet nu cred ca si-a revenit nici acu din soc.
memet?
Unde must nu mai era si a trebuit inlocuit dupa caz cu palinka, bere, vin la carafa sau merlot de dealul mare, plus o coca cola.
servirea si mancarea ca de obicei buna si pt ca am pohtit mai multi la mai multe am ales, cu riscurile de rigoare, sa impartim un platou de gustare care erau de fapt doo si care nui a continut salata de icre multasteptata ci numai:
- zacusca, salata de vinete, fasole batuta, sorici (bun rau), fo doo tipuri de mezel, doo ciuperci pane, telemea, ceapa rosie, rosii, acavetzi (cum alfel la ospatzu cuacervatei), ceva mazline. auditoriul s-a declarat satiscafut (desi salatzile erau mai putine decat ar fi fost doo portii dat fiind ca am mai servit inainte separat, da' tre sa faca si chelneru o spaga.
la felul doi eu am ales maduvioare (date prin malai si coapte pe gratar) cu cartofi tzaranesti si salata de varza.
alt mesean a optat pentru muschi de vita (mie mi s-a parut excelent, s-a zis ca nu era suficient de in sange da' mie mi-o placut) cu tocanitza de ciumperci proaspete si salata de tzelina cu maioneza si usturoi care a fost, dupa parerea mea o piesa.
si ca sa intelegetzi memetul, caruia i-am descris platoul boieresc s-a decis (boeru' tot boer) si l-a luat insotit de salata de ardei coptz si muraturi. c sa intelegeti ce a consumat memet (bine, ca am degustat oricum la comun) spicuiesc din platoul lui: mititei, ciocanele de pui, ficatzei, pastrama de oaie, pastrama de porc, carnatzi de oaie picantzi, niste fripturi, cartofi ... am uitat ceva?
pastrama mistoaca rau aia de oaie, aia de porc cam sarata.
in inchidere doo portii de tortul casei, una de clatite cu miere si nuci, una cafea si nota in valoare de doo bulioane si 50k vechi care pt un asa dezastru pantagruelic a fo floare la ureche desi memet nu cred ca si-a revenit nici acu din soc.
memet?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
deci inca avand la activ tremuratul mainilor care or trebuit sa scotoceasca prin portofel dupa tuate cele trebuicioase platii pot penca sa confirm cele zise mai sus de gaga cu mentiunile:
a nu se lua platou boeresc decat daca DOI oamenii manca din el. manca = adica nu duar gusta. Alfel un om ajutat de restu comesenilor nu poate sa-l dea gata chiar daca are in dotare o burta destul de primitoare. nafara de cartofii prajiti care numi ziceau niica gastronomic vorbind si pastrama de porc dupa care juma de kil de vin nu ajuta la spalarea sarii din gura, restu componentelor (Descrise mai sus) fura deosebite.
muraturile: oke dar nu deosebite in schimb ardeii copti erau buni.
despre restu zisa mai sus dana.
a nu se lua platou boeresc decat daca DOI oamenii manca din el. manca = adica nu duar gusta. Alfel un om ajutat de restu comesenilor nu poate sa-l dea gata chiar daca are in dotare o burta destul de primitoare. nafara de cartofii prajiti care numi ziceau niica gastronomic vorbind si pastrama de porc dupa care juma de kil de vin nu ajuta la spalarea sarii din gura, restu componentelor (Descrise mai sus) fura deosebite.
muraturile: oke dar nu deosebite in schimb ardeii copti erau buni.
despre restu zisa mai sus dana.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
deci dupa cum promiteam sau nu ieri, iaca platou boeresc (umpic ciopartit) precum si maduvioarele lu gaga.
nemancatu de comesean cu muschiu de vita il ciopartise in asa mod incat nu mai putea fi pozat.
calitatea scazuta a pozelor ie invers proportionala cu cantitatea de alcool din corp
nemancatu de comesean cu muschiu de vita il ciopartise in asa mod incat nu mai putea fi pozat.
calitatea scazuta a pozelor ie invers proportionala cu cantitatea de alcool din corp
- Fişiere ataşate
-
- food2.jpg (110.83 KiB) Vizualizat de 5911 ori
-
- food1.jpg (192.02 KiB) Vizualizat de 5946 ori
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
Marele zid adica acea carciuma chinezeasca aflata la doozeci de pasi de templul soarelui la care nu mai fusesem de mult.
sunt asemanatoare, parca e un chici mai curatel aici desi buda e hilara, da' daca ai simtul umorului nu esti deranjat de paravanul de plastic care tine loc de usa.
chelnerii amabili, mai atenti decat dincolo mi se parura, desi ceilalti fiind mai vizitati erau mai apropiati. preturile ceva mai mari, iar bucataria destul de diferita, mult mai "carnoasa". la majoritatea chinezestilor (includ si tushin), felurile de pui cu nushce sau porc cu nushcum abunda in legume. aici sunt, desi aparent mai mici, mai satioase si mai apropiate de realitate.
am servit doo pachetele de primavara, mult mai mari ca in alte parti, de aia au pretul la bucata si pe care, daca nu esti artist nu prea le poti hali cu betele, mititele si usurele.
porcul picant in cosulet, excelent, bucati de carne, cuburi de legume intr-un cos impletit din cartofi pai prajitzi.
porc dulce si acru, fix cum trebuia, cuburi date prin aluat, prajite si cu sos.
coltunasii fierti in abur excelenti, arata exact ca la carte:
http://www.theworldwidegourmet.com/countries/china/raviolis.jpg
si creveti prajiti, intr-un aluat foarte crocant, desiguri buni. din cauza ca berea e cam scumpa, desi abia am dovedit mancarea, ba chiar cred ca a mai ramas un rest de cosulet si am mai servit si o bere, treaba a fost un bulion o suta.
in schimb am vazut pe meniu niste treburi superinteresante care merita incercate (desi unele trebuiesc anuntate in avans) si care costa intre 600 si cam un milion portia de 4 persoane, rata peking si peste sau crevetzi pe vaporash ... maybe someday.
sunt asemanatoare, parca e un chici mai curatel aici desi buda e hilara, da' daca ai simtul umorului nu esti deranjat de paravanul de plastic care tine loc de usa.
chelnerii amabili, mai atenti decat dincolo mi se parura, desi ceilalti fiind mai vizitati erau mai apropiati. preturile ceva mai mari, iar bucataria destul de diferita, mult mai "carnoasa". la majoritatea chinezestilor (includ si tushin), felurile de pui cu nushce sau porc cu nushcum abunda in legume. aici sunt, desi aparent mai mici, mai satioase si mai apropiate de realitate.
am servit doo pachetele de primavara, mult mai mari ca in alte parti, de aia au pretul la bucata si pe care, daca nu esti artist nu prea le poti hali cu betele, mititele si usurele.
porcul picant in cosulet, excelent, bucati de carne, cuburi de legume intr-un cos impletit din cartofi pai prajitzi.
porc dulce si acru, fix cum trebuia, cuburi date prin aluat, prajite si cu sos.
coltunasii fierti in abur excelenti, arata exact ca la carte:
http://www.theworldwidegourmet.com/countries/china/raviolis.jpg
si creveti prajiti, intr-un aluat foarte crocant, desiguri buni. din cauza ca berea e cam scumpa, desi abia am dovedit mancarea, ba chiar cred ca a mai ramas un rest de cosulet si am mai servit si o bere, treaba a fost un bulion o suta.
in schimb am vazut pe meniu niste treburi superinteresante care merita incercate (desi unele trebuiesc anuntate in avans) si care costa intre 600 si cam un milion portia de 4 persoane, rata peking si peste sau crevetzi pe vaporash ... maybe someday.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Pe DN1 daca va razbeshte fuamea shi suntetzi grabit, exista pe undeva intre Comarnic shi Ploieshti, asha zisul Fasinet, de la Km 101.Io mi-am luat o ciorba de burta, pe care dupe ce am comandat a aterizat pe masa mea in circa 5 minutzele, cu aproape tot tacamul care trebe unei ciorbe de burta.Spun aproape tot, ca mujdei de usturoi ciuciu.Nu e cine shtie ce de capul locantzei, dar se potoleshte fuamea relativ repede.
Costul ciorbei 51k vechi.
P.S. - Ardeiu usturat era dat dreaq!N-am putut sa halesc decat unsfert din el.
Costul ciorbei 51k vechi.
P.S. - Ardeiu usturat era dat dreaq!N-am putut sa halesc decat unsfert din el.
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
- Membru din: Dum Oct 12, 2003 11:00 pm
am fo la o nunta la crajma viilor care e in cadrul scolii de ospatari si alte trebi alimentare si mi-a placut mult in primu' rand chelnereala, apoi haloiu (obijnuit de nunta da' bunutz) si nush daca se poate merge acolo si in mod normal da' io va dau niste pozne
- Fişiere ataşate
-
- haleala3.jpg (639.65 KiB) Vizualizat de 5905 ori
-
- haleala2.jpg (53.89 KiB) Vizualizat de 5896 ori
-
- haleala1.jpg (48.98 KiB) Vizualizat de 5899 ori
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator