Salile de concerte din Romania

venite de pe clasice

Salile de concerte din Romania

Mesajde Dalvao » Vin Noi 25, 2005 7:39 pm

Initial am vrut sa se numeasca Salile de concerte din Bucuresti (greseala de bucurestean) pentru ca eu unul nu am avut ocazia sa particip la foarte multe concerte desfasurate in provincie.
Pe scurt, va invit sa scrieti pareri despre salile de concerte de pe plaiuri mioritice, rugandu-va sa nu insistati comparand cu ce se intampla in alte tari.
Dalvao
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Mar Aug 02, 2005 11:23 am
Localitate: Hannover

Mesajde ghionoiul » Dum Noi 27, 2005 7:15 pm

Se mai găsesc răspandite pe alte topicuri impresii live din sala de concert. Dacă tot ai deschis topicul insă, profit de ocazie să scriu despre concertul de vineri seara, de la sala Radio, unde Horia Andreescu a condus un program 100% rusesc.
Am ascultat in deschidere cea mai proastă versiune a Variaţiunilor rococo pe care mi-a fost dat s-o aud. Un violoncelist total depăşit de dificultăţile tehnice, şi in plus absolut neinspirat stilistic a reuşit să facă varză variaţiunile lui Ceaikovski.
S-a consumat apoi momentul magic al serii, cu Mihaela Ursuleasa in mare formă in concertul 2 de pian al lui Şostakovici. Pur şi simplu strălucitoare, şi tehnic dar şi stilistic. Acompaniamentul lui Andreescu a fost de calitate, poate un pic cam prea discret. Partea a treia, o superbă realizare ritmică, nu numai melodică, putea fi mai bine susţinută de timpani, care totuşi au incheiat in forţă ultima măsură a partiturii (a bon entendeur, salut !)
Ovaţiile publicului, binemeritate, au rechemat-o de mai multe ori la rampă pe Mihaela, dar cand a fost să dea bisul, - stupoare ! - a apărut insoţită de violoncelist, care a mai făcut vraişte o partitură celebră - hora staccato, care oricum n-avea ce căuta după Şostakovici. Entuziasmul publicului s-a domolit brusc, a mai rechemat-o de 2-3 pe Mihaela, dar celistul ăla se ţinea de ea ca scaiul de om, aşa că aplauzele au incetat exact cand pericolul unui nou bis era iminent :bash:
In partea a doua Andreescu a dirijat destul de convingător Manfredul lui Ceaikovski, rezolvand elegant problemele ridicate de modul oarecum dezlanat in care e scrisă mai ales prima parte. Totuşi, per ansamblu impresia artistică a avut de suferit din cauza incapacităţii alămurilor de a crea paroxismul gandit de Ceaikovski. De altfel alămurile sunt prin tradiţie punctul slab al orchestrei Radio, deşi la nivel tehnic prestează binişor, avand sensibil mai puţine "zbarci" ca alămurile altor orchestre pe care le-am mai ascultat. Dar parcă prefer să suport 1-2 rateuri tehnice ale alămurilor, dacă in rest sună ca lumea şi creează soundul ăla de "mare orchestră".
Picus canus
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am


Înapoi la Clasicisme

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori