Mircea Lucescu

vechiul forum de sport

Moderator: baixinho©

Mircea Lucescu

Mesajde nakrul » Vin Iul 29, 2011 2:43 pm

Mircea Lucescu este cel mai mare antrenor român de fotbal. Ca jucător de fotbal a activat în principal la echipa Dinamo între 1964 şi 1977, iar ca antrenor a condus printre altele echipa naţională a României, pe Corvinul Hunedoara, Dinamo, Brescia, Reggiana, FC Rapid, Internazionale Milano, Galatasaray, Beşiktaş şi Şahtior Doneţk. De astăzi Mircea Lucescu intră în istorie odată cu impresionanta reușită de a cuceri Cupa UEFA, ultima care se mai desfășoară sub această titulatură, cu echipa Sahtior Donetk. “De acum încolo Răzvan apără culorile României prin poziţia pe care o ocupă. Eu sunt un reprezentant al României. Sunt momente de neuitat! Doar când ajungi aici îţi dai seama de ceea ce ai realizat. Când ajungi într-o finală toată lumea e concentrată pe această partidă. Ca antrenor simţi că eşti admirat şi că ai făcut ceva în cariera ta. O finală e ceva deosebit”, a spus Lucescu la Pro TV.

Chiar dacă este respectat peste tot în lume, la noi în țară nu a fost băgat în seamă de conducătorii fotbalului românesc, din contră chiar a fost umilit în anumite situații. Se pare că proverbul cu profetul care nu este respectat în țara sa este perfect adevărat în cazul lui și nu numai.

În 1961 este legitimat la Școala Sportivă 2 Bucuresti, unde activează doi ani, după care se transferă la Dinamo. Aici joacă doi ani, timp în care debutează în Divizia A (21.06.1964, Dinamo - Rapid, 5-2), după care urmează doi ani petrecuți în divizia B la Știința București. Apoi revine la Dinamo unde joacă până în 1977, perioadă în care își definește personalitatea sportivă, reușind să câștige 5 titluri și o cupă. Urmează perioada 1977-1981 la Corvinul Hunedoara unde în ultima parte a activat și ca antrenor. A fost cea mai bună perioadă din istoria acestui club. În toamna lui 1981, abandonează cariera de jucător și preia echipa națională. În 1982 devine director tehnic al FRF, calitate în care ocupându-se direct de pregătirea echipei reușește superba performanță de a califica echipa națională la turneul final al Campionatului European din Franța, 1984. Din 1986 devine antrenor la Dinamo. În sezonul 1989-1990, câștigă eventul cu Dinamo. Pe plan european reușește să ajungă în sferturile cupei cupelor (1988-1989) și în semifinalele aceleași competiții un sezon mai târziu. Urmează perioada italiană unde antrenează în perioada 1991-1997, Pisa, Brescia și Regiana. În 1997 revine în țară la Rapid cu care caștigă cupa în 1997-1998 și campionatul un an mai târziu. Urmează experiența Internationale Milano, urmată de excepționalel performanțe obținute cu Galatasaray Istambul, campionatul Turciei, cupa UEFA și supercupa Europei. Din sezonul 2002-2003 antrenează formația turcă Besiktaș Istambul cu care a câștigat campionatul, încă din primul an, urmând să participe în Liga Campionilor.


http://www.browsebiography.com/bio-mircea_lucescu.html
nakrul
Junior Member
 
Mesaje: 25
Membru din: Mie Mai 25, 2011 1:46 pm

Înapoi la Sport

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori