Cum să protejăm unitatea USB flash folosind parola

Explicatii detaliate despre facilitatile forumului

Cum să protejăm unitatea USB flash folosind parola

Mesajde mr.twister » Dum Aug 26, 2012 11:39 am

Cum se crează partiţia criptată pe unitatea flash USB
Potrivit datelor raportate de către agenţia XXX, 80% din toate memoriile flash USB pierdute sau furate conţin informaţie foarte importantă (date de afaceri). Acest ghid este destinat utilizatorilor privaţi, care oferă informație despre securitatea datelor pe notebook-uri, telefoane mobile, unități flash USB şi alte dispozitive mobile.
Să presupunem că aveţi mai multe fişiere importante pe unitatea flash USB şi doriți să-l folosiți pe computerul de acasă /birou/universitate. Există câteva instrumente gratuite care vă permit protejarea cu parola şi prin criptare a unității flash USB întregi sau doar a cîtorva fişiere. Dacă utilizaţi criptarea puternică și parolă în același timp, atunci fiți siguri că datele Dvs. vor fi în securitate.
Unul dintre cele mai libere şi puternice instrumente de cripate USB flash este Rohos Mini Drive. El crează partiții ascunse și protejate cu parola pe orice unitate flash USB. Rohos Mini dispune de asemenea de un instrument separat, portabil, care permite accesarea partiţiei criptate pe un USB Flash de pe orice PC, unde sunteți oaspete sau utilizator fără drepturi adminstrative. Singura limită este – 2GB dimensiune de criptare.

Acest ghid explică cum să criptăm o parte din unitatea flash USB şi cum să o accesăm de pe orice calculator:

• Descarcă și instalează Rohos Mini Drive.
• După instalarea Rohos Mini Drive, introduceți unitatea USB în computer, apoi rulați aplicația Rohos Mini Drive.

Imagine

fotografie de ecran 1

• Faceți clic pe “Criptarea unitații USB”, apoi conectați unitatea flash USB la PC.

Imagine

fotografie de ecran 2

• Detectează automat unitatea flash USB şi oferă cele mai bune opţiuni de criptare a unității flash.
• Pe fotografia de ecran: se creează o partiţie în conformitate cu litera F: cu 900 MB spațiu. Aveţi posibilitatea să modificaţi dimensiunea partiţiei criptate şi litera de disc făcând clic pe [Modificare…].

Vă rugăm să reţineţi că puteţi alege, de asemenea, hard disk-ul local, dacă doriţi să utilizaţi Rohos Mini doar pentru a cripta 2GB pe notebook-ul Dvs.

Imagine

fotografie de ecran 3

Rețineți: Limita de dimensiune a discului criptat Rohos Mini este 2 GB.
După ce toate setările de criptare a unității USB sunt OK, putea specifica o parolă pe care o veți folosi pentru a accesa partiţia criptată şi apoi faceţi clic pe “Creare disc”.

Rețineți: Lungimea minimală recomandată pentru parolă este de 8 simboluri. Parola Dvs. va fi mai puternică dacă utilizaţi numere şi simboluri speciale (de exemplu /\+=*&^,.). De asemenea, vă recomandăm să folosiţi în parolă numai caractere în limba engleză (aceasta vă va permite mai tîrziu să folosiți proprietățile Tastaturei Virtuale).
Dacă doriţi, puteţi schimba parola pentru criptarea unității, mai tîrziu. Pentru a crea un disc criptat pe unitatea USB aveți nevoie de doar câteva secunde.

Imagine
fotografie de ecran 4

După finalizarea procesul de creare a partiţiei criptate, veţi vedea starea în fereastra principală a Rohos Mini:

Imagine

fotografie de ecran 5

Litera de disc R: este partiția criptată a Dvs de pe unitatea flash USB. Ea se află într-un fișier pe unitatea flash USB \_rohos\rdisk.rdi. Acum puteți decupa/lipi fișiere și mape pe discul R:\. Atunci cînd salvați informația pe discul R:\, ea este criptată automat și în timp real.
Video tutorial:http://www.youtube.com/watch?v=5AqF7NvMCfI&feature=player_embedded#!
Rohos Mini Drive
mr.twister
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Dum Aug 26, 2012 11:32 am

Înapoi la Tutoriale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator