file encrypt gratis (4 fun)

programe si alte alea

file encrypt

Mesajde tiberiu » Sâm Noi 10, 2007 3:01 pm

Programul ruleaza in windows xp

Reclama:
http://www.geocities.com/file.encrypt2/info.html

Varianta 1 (incepand cu 15 noiembrie 2007)
http://www.geocities.com/file.encrypt/version1.zip

Varianta 2 (incepand cu 15 noiembrie 2007)
http://www.geocities.com/file.encrypt1/version2.zip

resurse (pentru rularea programului)
http://www.geocities.com/file.encrypt2/dll.zip

have fun
tiberiu
Junior Member
 
Mesaje: 5
Membru din: Joi Sep 13, 2007 4:15 pm
Localitate: la scoala

Mesajde the_scavenger » Mie Noi 14, 2007 11:57 pm

Felicitari, Tiberiu. E un lucru bun ca lucrezi si ca esti generos cu rezultatul. M-am uitat si eu pe geocities si as avea cate ceva de zis/intrebat, inainte de ziua asteptata..

In primul rand, ce si cum ai scris acolo - eu insumi am sarit peste fragmente pe alocuri - este incalcit si inutil pentru cineva care nu are o vedere de ansambul despre posibilitatile programului, despre recomandarile de folosire. E ca si cum ai scrie ca sa te convingi tu ca ce ai facut nu-i de prisos.

"Principiul" asta cred ca vine ca un fundament, o conceptie atunci cand te pornesti sa faci/afirmi ceva, ramanand nemodificat pe parcurs. Apoi tu ai scris principiile alea ca pe niste rezultate (empirice), ca niste pareri prea optimiste.

Nu poti sa folosesti algoritm (implementat in cod, pentru criptare) fara matematica, normal ca si ce ai facut tu, chiar de se bazeaza poate pe niste permutari, trebuie sa constiuie o dependenta bijectiva. Conteaza cat de usor iti este sa-ti descrii algoritmul, insa pentru a fi demonstrat, acceptat si reutilizat trebuie sa fie exprimat matematic.

Ar fi util (chiar si numai didactic) sa implementezi si RSA, apoi sa faci un test la performante..

Nu am inteles cum se face criptarea in paralel, asta daca ai implementat-o folosind calculul paralel, poate fire de executie separate.. nu stiu. Si apoi, limitarea asta de blocuri de max. 9 MB nu pare un lucru promitator. Ce alti algoritmi de criptare ai studiat, cati dintre ei i-ai si implementat si ce concluzii ai in privinta utilizarii lor - din experienta ta?

E greu sa inventezi ceva "numeric" fara sa-i demonstrezi utilitatea cu uneltele (matematice) generale, ci doar prin teste. Si orice program are erori, altfel este doar prea mic si particularizat, sau folosit in conditii restrictionate.

Inca o data: nu am citit cu atentie ce a scris, poate am inteles gresit. Spor la "codat" si codificat, Tiberiu si sa nu fie cu suparare ce am scris aci.
[url=picasaweb.google.com/cgcmsu][size=-2]pozne!
[/size][/url]
[url=picasaweb.google.com/mihaela.maresoiu][size=-2]pozne!![/size][/url]
Avatar utilizator
the_scavenger
Junior Member
 
Mesaje: 169
Membru din: Mie Mai 10, 2006 11:00 pm

Mesajde tiberiu » Joi Noi 15, 2007 2:05 pm

Ok. Le-am postat. Daca link-ul nu functioneaza automat, poate fi activat manual.

Am inclus si unul dintre fisierele mele importante (important pentru mine), deoarece nu poti in principiu sa propui un program de criptare in care tu insuti nu ai incredere :-)

Imi pare rau, algoritmul nu se bazeaza pe permutari. Este original iar aici trebuie sa ma crezi pe cuvant.
N-am de ce sa ma supar. Faptul ca plec de la principii este un defect personal cat si ideea ca ele pot fi puse in practica.
Chiar daca principiile expuse nu sunt decat afirmatii, mai bine o prezentare cu afirmatii despre posibilitatile programului decat o prezentare fara afirmatii. Marketing :-)

Despre RSA, n-am intentionat sa afirm ca as fi capabil sa... E o modalitate sigura. Nu am vrut decat sa prezint o varianta neconcurenta avand in vedere viteza programului meu (pentru un procesor de 3g, nivelul 1 => cam 1 minut jumatate / 1 mb).

Problema cu 9 mb / fisier, deocamdata nu am rezolvat-o. Pentru mine, 9 mb sunt mai mult decat suficienti.

Mersi pentru raspuns.
tiberiu
Junior Member
 
Mesaje: 5
Membru din: Joi Sep 13, 2007 4:15 pm
Localitate: la scoala


Înapoi la Software

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator