partea audio: statii de amplificare, boxe, chestii ...

Componente hard

tesla b115 mkII-revizuit de mine :P

Mesajde ARISTONA » Joi Iul 15, 2004 2:06 pm

qLEX scrie:Poate cineva sa ma ajute cu o schema de magnetofon ASTRA MK-IIIC-I (rusesc, digital)?

Mi s-a dus un VU-Metru shi daca nu cumva are controlul acestuia pe integrat, poate poate reushesc sa-l fac sa sara in sus de la -20 dB.


sal,omule! daca mai esti interesat de vu-metru de la tesla iti dau eu si indicatoare si preamplificatorul (modului SI0 si schema, tot ce vrei tu!
si role noi de tesla de 18 iti dau.aristona azi ajuta pe toti ca a ajuns la 5000 (cinci sute !) de benzi.ceea ce caut eu ar fi:
capete de philips, role metalice, benzi orwo sigilate, cataloage cu maguri, cablu din-din gri (tesla), mag akai gx-77, casetofon akai seriile gx-f , cs-f sau gxc, rola de la unitra zk145, zk145 stricat/descompletat (de panouri frontale am nevoie) si va mai anunt eu! p[e cand un site numai cu maguri?
vin eu cu vreo 400 de poze si scheme!!! ceau, fratilor!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
ARISTONA
Junior Member
 
Mesaje: 35
Membru din: Joi Feb 06, 2003 10:42 am
Localitate: romania - galati

Mesajde balrogu' » Lun Iul 19, 2004 4:40 pm

viktor scrie:Salut qLex,

Am o statie Electronica A350, 2x35W...la un moment dat un canal s-a intrerupt insa era un electrolitic uscat, am rezolvat situatia. Acum s-a blocat potentiometrul de balans care este dublu, am incercat sa-l deblochez insa fara succes. Potentiometrul asta este din ala "batranesc" (mare) si nu mai gasesc pe nicaieri asa ceva. Ce ma sfatuiesti sa fac? Pana voi gasi un potentiometru am pus niste strapuri intre cursor si intrare si merge bine. As vrea insa sa o fac(statia) sa mearga ca inainte, 100%, pentru calitatea sunetului si constructia ei.
Apropo, si eu sunt fan al electronicii audio, video, tv-putem purta discutii pe temele astea.

Multam anticipat




beleaua vine de la lubrefiantul axului folosit de producator care nu e stabil in timp; scoate mataluta piesa de pe placa si tine-o in gaz sau motorina v'o 2 zile si e ca noua; asta daca nu e ceva mai grav...oricum ar trebui sa gasesti genul ala de potentiometru desi randalina aia e destul de pacatoasa; valoarea e uzuala 5k parca si mere si cu 10k sigur
bau
Avatar utilizator
balrogu'
Junior Member
 
Mesaje: 439
Membru din: Dum Iun 06, 2004 11:00 pm

Mesajde ARISTONA » Mar Iul 20, 2004 1:01 pm

va da nenea ARISTONA piese electronice-mokka!
ARISTONA
Junior Member
 
Mesaje: 35
Membru din: Joi Feb 06, 2003 10:42 am
Localitate: romania - galati

mai esti interesat de amplifier signal level for astra?

Mesajde ARISTONA » Sâm Dec 11, 2004 12:21 am

qLEX scrie:Poate cineva sa ma ajute cu o schema de magnetofon ASTRA MK-IIIC-I (rusesc, digital)?

Mi s-a dus un VU-Metru shi daca nu cumva are controlul acestuia pe integrat, poate poate reushesc sa-l fac sa sara in sus de la -20 dB.



am gasit intr-o punguta modului penbtru vu-metru, e nou noutz , are 2 integrate, cred ca sunt K157 UD2,daca ma poti rezolva de ceva benzi ,cataloage, capete de la mag tesla sau philips e ok!
ARISTONA
Junior Member
 
Mesaje: 35
Membru din: Joi Feb 06, 2003 10:42 am
Localitate: romania - galati

Mesajde kant emir » Dum Ian 09, 2005 10:10 pm

Salve, fratilor ! Ma numar si eu printre (ex)pasionatii magurilor. Zic (ex) pt ca, desi mai am inca un Kashtan si o carca de benzi, nu mai folosesc de multisor sistemu'. Este, totusi, incomoda si sensibila banda, iar fashaitul benzii nu permite dinamica prea grozava. Electronica - inca hobby, am ceva piesaraie (se plangea cineva de 2N3055 ) Pt amplifuri - oferta este prea bogata ca sa mai concepi/executi scheme. Preferabil integrate, ori kituri cumparate gata, sa le pui sursa, radiator si mufe in vreo cutie si e gata. Despre VU-metre - exista integrate faine care duc 12-16 LED (UAA 170 - daca pui doua buc scoti VU-metru cu 30LED / canal barr sau peak- dar mi se pare ca indicatia la astea este liniara, nu logaritmica; exista insa si pt log ceva, nu-mi amintesc, am folosit cu ceva ani in urma)
Pt pasionatii comunicatiilor radio - am niste statii radio (walkie -talkie) serioase, in mediu urban am facut comunicatie la 3-4 km, in camp deschis merg la 15 - 20, in banda de 400, si le-as vinde (sch, comb)
kant emir
 
Mesaje: 9760
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde PHALANX » Joi Ian 20, 2005 9:38 am

Salutare ... subscriu si eu prin zona
N-am treaba cu magnetofoanele ... insa la partea de amplificare pot sa va ajut.Btw a incercat sa construiasca cineva un amplificator din clasa ZEN ????

Acum vreau sa demarez constructia unuia.Clasa A 100% cu mosfet-uri.
Daca vrea cineva piesarie ruseasca va pot ajuta ... am cateva module dintr-un osciloscop rusesc vechi.
Avatar utilizator
PHALANX
Junior Member
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Ian 11, 2005 12:00 am

Mesajde kant emir » Joi Feb 03, 2005 3:42 am

ARISTONA ceva benzi ,..., capete de la mag tesla cred ca te pot rezolva eu, ar fi de folos ceva precizari despre capete.
zk145 stricat/descompletat - care era asta, ca nu mai stiu, ala in picioare si cu clape in dreapta-jos ?
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9760
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

controler audio digital

Mesajde luci`72 » Joi Mar 10, 2005 6:25 pm

sal la toata lumea, am dat peste forumu asta si mi-a placut, am gasit aici persoane pricepute an ale electronici si o gramada de chesti interesante, si m-am gandit ca poate gasesc si eu rezolvare la o problema ce ma opsedeaza de ceva timp si anume
am facut un amplificator de 4x45w un etaj final luat dupa un sistem auto, toate bune si frumoase da numai ca asta vreau s-al comand cu un CI digital care stie sa dea semnal pe 4 cai sa faca corectie ,balans si mai multe pai precis CI tda 7313 numai ca asta eu nu stiu cum si cu ce sal comand are cineva vre-o ideie in sensul asta?
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
luci`72
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Mar 10, 2005 5:19 pm
Localitate: Buc

Cumpar module de Rostov 105 S-1

Mesajde qLEX » Dum Mai 01, 2005 2:16 pm

Cumpar orice modul din Rostov 105 S-1, exclusiv amplificatorul audio. Ma intereseaza in specia variatorul de turatie (in partea stanga, sus; are un tranzistor de putere KT809A pe el) si tahogeneratorul. Dar cumpar si comanda logica, preamplificatoarele, VU-Metrul, corectorul de ton, etc. Inclus sursele de alimentare (placile micute situate in partea de sus a magnetofonului).

Va rog sa ma contactati la adresa: agroza24@yahoo.fr intrucat pe forum intru mai rar.
qLEX
Junior Member
 
Mesaje: 52
Membru din: Mar Mar 04, 2003 12:00 am

Diverse...

Mesajde qLEX » Lun Mai 02, 2005 10:57 am

" scrie:am gasit intr-o punguta modului penbtru vu-metru, e nou noutz , are 2 integrate, cred ca sunt K157 UD2,daca ma poti rezolva de ceva benzi ,cataloage, capete de la mag tesla sau philips e ok!

Din pacate nu ma mai intereseaza. Magnetofonul ASTRA acum este in stadiul de conservare. Nu il mai folosesc intrucat am achizitionat un Rostov 105 S-1. Acum ma intereseaza subansamble din Rostov 105.

M-ar interesa o rola goala de 22" sau de 18" doar sa fie perfect centrata. Rola acceptoare pe care o am eu este putin descentrata si cand derulez fosneste ciudat cand bate aerul...

De asemenea, KASHTAN-1 ar fi ceva ce inca m-ar interesa. As putea da la schimb ASTRA MK-IIIC-I pentru el; nu de alta dar imi place cum arata KASHTAN. L-as lua numai pentru aspectul vizual pentru ca la performante e net sub ASTRA... si la sute de mile distanta de Rostov!

Ca fapt divers, daca intereseaza pe cineva, am mai multe role de banda miniatura, cum este cea din imagine. Le dau la schimb cu role mari (5 role mici pe una mare) sau cu alte lucruri legate de Rostov 105 S-1 (schema, manual, rola presoare, capuri, etc.) sau KASHTAN-1 (schema, manual, capuri, etc.).
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
qLEX
Junior Member
 
Mesaje: 52
Membru din: Mar Mar 04, 2003 12:00 am

Mesajde nicumur » Vin Iul 08, 2005 7:49 pm

doresc sa cumpar un magnetofon AKAI GX 635(D), 636, 646, 747(DBx), 77 sau 80 - eventual si 4000D...
nicumur
Junior Member
 
Mesaje: 18
Membru din: Vin Iul 08, 2005 7:35 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde CyberCSX » Dum Noi 20, 2005 9:12 am

The Diavole scrie:...tesla B115 am si eu... si am ars magul asta!Ce am ars?
Pac, am desfacut cutia, demontat de tot, luat la verificat: ars motor(ala care invarte rotorul pt. benzi)-Pac! Ars tranzistorii finali- trebuie sa cumpar piese noi! Am desfiintat notiunea de "mag" de pe el, adik i-am luat toate piesele de mag, le-am... "pus bine" si am pastrat totul de amplificare, ca sa amplifice doar!!!!!!
Cum am ars-o? Pai... am 2 boxe de 200 Watts pe 4 ohmi(evident, pt. ca magul meu e pe 4) si i-am dat watti!
Acum il tin sa se puna praful pe el!!!!!!
Momentan, incerc sa-mi fac o statie!
Daca vreti, puteti sa stati de vb. cu mine, pt. ca ma pricep la Statii, boxe, amplificari! Astea sunt boala mea!!!!
Sugestie pt. boxe... hmmm!
Eu am niste Creative 2.1 si am dat 59$ pe ele si merg super!
Recomandarea mea:Creative-SoundWorks- sau Teac!
Daca mai vrei detalii, da-mi un reply!


Daca-ti trebuie schimele pt. B 115 Spune.

Ca veni vorba de finali:

1- La B 115 etajul final e pe integrate (Identice cu cele de la UNITRA M 2405 S, ultima generatie)
2 - Motoru nu poate fi ars
3 - Verifica daca nu-s duse sigurantzele

Tu cind l-ai dat la maxim so-r fi dus sigurantzele si in rest nimic. Astea-s pe placa de pe traf, acolo unde e legat cablu de alimentare 220.


@ gLEX

Akai GX 630 D + Ceva maguri est (Tesla, Unitra) mai am si eu.

Referitor la benzi de magnetofon, se mai gasesc inca BENZI NOI de cumparat. La firma nemtzeasca DARCLAB se gaseste QUANTEGY la 1100 de metri pe miez NAB pt. 22 EURO Bucata.

In Olanda este vorba ca anul í¤sta sa se porneasca productia de benzi EMTEC fosta BASF. Se vor produce LPR 35 PROFESIONAL dar sub alt nume. Preturile nu sint inca cunoscute.
CyberCSX
Junior Member
 
Mesaje: 14
Membru din: Joi Apr 14, 2005 1:12 pm
Localitate: Duisburg DE

Mesajde bcrazvan » Vin Ian 20, 2006 10:29 am

salut,

am un mag Tesla CM130 si caut o rola presoare pentru el.
problema e ca a cam inceput sa 'miaune' si cred ca rola este cea de vina

orice sugestie legata de problema e binevenita.
bcrazvan
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Mie Ian 18, 2006 5:47 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde CyberCSX » Vin Ian 20, 2006 10:42 am

Vezi ca e posibil sa fie dusa cureaua care duce de la motor la fulia cabestan. Tot asa de bie e posibil sa trebuiasca putzin ulei mineral fin magul ala, pe axe si la lagare.

Rola presoare potzi sa pui si de la Tesla B 90 / B115 / B 113 / B 116 / B 730 / B 93. Sint perfect identice.

Daca n-ai avut niciodata desfacut magul, uite aici poze din interiorul de la CM 160.-ul meu E identic cu C 130 dar este DECK:

http://www.romania-direkt.de/tesla/cm160/s5.htm
CyberCSX
Junior Member
 
Mesaje: 14
Membru din: Joi Apr 14, 2005 1:12 pm
Localitate: Duisburg DE

Mesajde bcrazvan » Mar Ian 31, 2006 7:26 pm

CyberCSX scrie:Vezi ca e posibil sa fie dusa cureaua care duce de la motor la fulia cabestan. Tot asa de bie e posibil sa trebuiasca putzin ulei mineral fin magul ala, pe axe si la lagare.

Rola presoare potzi sa pui si de la Tesla B 90 / B115 / B 113 / B 116 / B 730 / B 93. Sint perfect identice.

Daca n-ai avut niciodata desfacut magul, uite aici poze din interiorul de la CM 160.-ul meu E identic cu C 130 dar este DECK:

http://www.romania-direkt.de/tesla/cm160/s5.htm



Mersi pentru informatii.
Se pare ca mecanica este putin obosita. Am schimbat setul de curele, dar acum sunt probleme la 'ambreiaj' (?), mai exact la rola care accepta banda.

Intrebarea este unde pot gasi piese pentru mag-uri ?
Sunt din Bucuresti si radio progresurile pe care le-am vizitat nu prea mi-au fost de folos.
bcrazvan
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Mie Ian 18, 2006 5:47 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde kant emir » Joi Feb 02, 2006 9:10 am

se poate regla ambreiajul rolei acceptoare (relativ usor); daca tu crezi ca te poti descurca urmand indicatiile noastre, cred ca te putem consilia
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9760
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde CyberCSX » Joi Feb 02, 2006 9:56 am

Cred ca aici sint si frinele prea strinse si tzine tamburul din dreapta tot timpul infrinat. La Tesla apare acest efect. In ceea ce priveste ambreajul, cupla te antrenare a platanului sin dreapta, ar trebui intii vazut daca- cureaua in ordine si eventual scoasa rotiza de angrenare si curatzata. E cam greu fara poze sa explici.

Vezi in imagine rotiza din pozitzia "D" si curelusa care merge pe ea:
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
CyberCSX
Junior Member
 
Mesaje: 14
Membru din: Joi Apr 14, 2005 1:12 pm
Localitate: Duisburg DE

Mag

Mesajde ampopa » Vin Feb 24, 2006 1:20 pm

Salut,

Am si eu un Akai GX4000D si am probleme cu transmisia. Se pare ca rolele de antrenare (cele care sunt antrenate de volant) patineaza (e imbatrinit cauciucul) si "moare" la derulare.
Stie cineva unde pot gasi role de schimb? Sau cum le pot "intineri".
Cureaua pare OK (axul care trage banda pe rola presoare continua sa se invarteasca chiar si atunci cand rola nu mai trage, asa ca am tras concluzia ca sunt rolele de vina).

Multumesc
ampopa
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Vin Feb 24, 2006 12:08 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde kant emir » Vin Feb 24, 2006 1:29 pm

nu cred ca ai sanse sa gasesti role de schimb, si nici sa intineresti ceva pe lumea asta nu prea merge; poti sa incerci sa maresti aderentza (un smirghel - nu foarte fin - ar putea sa creeze niste asperitati pe suprafatza lustruita de uzura si imbatranire a rolei; atentzie, sa nu exagerezi!) si sa cureti cu ceva alcool tehnic suprafetele de frecare
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9760
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde ampopa » Vin Feb 24, 2006 3:27 pm

[quote="kant emir"]nu cred ca ai sanse sa gasesti role de schimb, si nici sa intineresti ceva pe lumea asta nu prea merge]

Dar daca folosesc un smirghel fin (000) si prind rola in mandrina unei masini de gaurit, la turatie mica, oare functioneaza?
ampopa
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Vin Feb 24, 2006 12:08 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde kant emir » Vin Feb 24, 2006 4:19 pm

e foarte bine sa folosesti un procedeu analog strungariei (masina de gaurit, si da, cu turatie mica: 300-500 rpm), dar smirghelul nu trebuie sa fie foarte fin (adica 400 ar mai merge, dar e de preferat sa fie ceva ge 200-250)
succes!
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9760
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde ampopa » Vin Feb 24, 2006 5:27 pm

kant emir scrie:e foarte bine sa folosesti un procedeu analog strungariei (masina de gaurit, si da, cu turatie mica: 300-500 rpm), dar smirghelul nu trebuie sa fie foarte fin (adica 400 ar mai merge, dar e de preferat sa fie ceva ge 200-250)
succes!


Multumesc.
Sa vedem ce o sa dea toata treaba asta. sa vad cand o sa am timp.
Pt curatat, alcoolul izopropilic ar trebui sa fie OK, nu? Din cate-mi aduc aminte din copilarie, parca nu ataca asa rau cauciucul, precum alcoolul sanitar, de exemplu.
Doamne ajuta!
ampopa
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Vin Feb 24, 2006 12:08 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde kant emir » Vin Feb 24, 2006 6:21 pm

pentru o stergere rapida a cauciucului, merge orice alcool, nu-i b'ai; pentru o curatare temeinica (piese cu forme complexe, imbacsite cu diverse unsori si jicleli) e recomandabil sa folosesti ceva solutii soft (shampoane, sapunuri lichide etc); nu uita sa curetzi bine (cu alcool, benzina - orice) si partea metalica (probabil volanta) de pe care preia rola miscarea
nu mai da quote integral la mesajul anterior, e neregulamentar pe FC
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9760
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Sharp

Mesajde bedazzledhouse » Lun Apr 03, 2006 10:18 pm

Am o statie veche, de cam 20 de ani, SHARP (integrated stereo amplifier sm- 21 (asta scrie pe ea)) si la o chindie mi s-a ars un canal (asa mi s-a spus). Eu nu ma prea pricep... Pe boxe scrie asa: Impedance 8 ohmi, rated power 25 w, maximum power handling capacity 50 w. M-ar interesa daca se poate confectiona o statie pt boxele astea, si de ce statie e nevoie. Mi s-a spus ca pt a imi repara combina este nevoie de un integrat care cica era vreo 80 ron si + manopera 40 ron. Merita sa o repar sau am sanse sa gasesc alta pt boxele mele? Daca ma ajuta cineva, ii multumesc recunoscator. Ma puteti gasi pe messenger la id: bedazzledhouse, daca nu raspund aici.
bedazzledhouse
Junior Member
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Iun 08, 2004 2:09 am
Localitate: Constanta

Mesajde RajaF » Lun Apr 03, 2006 11:08 pm

Mi s-a spus ca pt a imi repara combina este nevoie de un integrat


Daca ai nevoie de un integrat atunci poti sa dai banii linistit pe o alta statie :D
Pentru boxele alea gasesti o statie usor de tot ca sunt de putere mica, la orice magazin de electronice second hand gasesti o statie de 100 ieftina.
Live fast, die young!
Avatar utilizator
RajaF
Junior Member
 
Mesaje: 596
Membru din: Dum Dec 04, 2005 12:00 am

Mesajde bedazzledhouse » Lun Apr 03, 2006 11:33 pm

Mersi. Problema e ca am de umblat acum dupa statie. Cam in ce bani e o statie pentru puterea asta? Am o limita de buget totusi :D
bedazzledhouse
Junior Member
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Iun 08, 2004 2:09 am
Localitate: Constanta

Mesajde kant emir » Mar Apr 04, 2006 12:24 am

pai la SH gasesti intre 20-150 RON o statie bunutza de 2x25 W; intereseaza-te, totusi cat te costa exact integratul ala (scoate capacul si uita-te dupa o chestie neagra, mare cat un telefon mobil - exagerez umpic, ie numa cat un acumulator - prinsa cu macar doo suruburi de un radiator de aluminiu; vezi ce scrie - probabil STK si inca nejte cifre) si cat itzi ia meseriasu sa il schimbe (400k e cam multisor!), poate iesi mai ieftin; dar ai certitudinea ca nu e alta belea? ca uite (cazul fericit - nu se intampla mai niciodata), e posibil sa se fi ars siguranta corespunzatoare canalului care nu mai merge, sau altceva.
daca statia pe care o vei cumpara e de putere mai mare decat 2x25 (atata cer boxele tale), nu e problema, numai sa ai grija cu volumul (sa nu te apropii de max, ca ies fulgi din difurile tale), ca daca nu, o sa cauti apoi si alte boxe
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9760
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde bedazzledhouse » Mar Apr 04, 2006 7:16 pm

Mersi de sfat si informatie, acum ar fi misto sa stiu unde gasesc sh-uri asa in Constanta? Am cam intrebat si nu prea sunt.
bedazzledhouse
Junior Member
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Iun 08, 2004 2:09 am
Localitate: Constanta

Mesajde kant emir » Mar Apr 04, 2006 11:37 pm

vezi pe la omuletzii care aduc televizoare si alte electronice-electrocasnice (concret nush, ca n-am mai fo in Ct dehehehehehehe multa vreme)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9760
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde bedazzledhouse » Mie Apr 05, 2006 9:17 am

Am deschis statia si am citit unde ai zis. STK 463 scrie. Aveti idee cam cat e? E chiar asa de mult sau vrea omu ala bani ca sa isi ia el ceva pt el?
bedazzledhouse
Junior Member
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Iun 08, 2004 2:09 am
Localitate: Constanta

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Hardware

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori